vücut tüyleri ve özgüvensizlik

inşallah teşekkür ederim. sizde ciltte lekelenme oluyor mu bide? hormon kaynaklı mı bilmiyorum kahverengi lekeler çıkıyor bir yerde pkos kaynaklı diye okumuştum
Rica ederim. Hayır hiç öyle bir şeyim olmadı şimdiye kadar. Belki cildinle alakalı bir problemdir

Ya benim hormonal bir sorunum vardi ve adetlerim de duzensizdi. Cok sacma bir tuylenme vardi. Yuzumde bacaklarimda falan hatta bacaklarima agda yapilmasi epey aliyordu. Sonra iste doktora gittim dogum kontrol hapi verdi. Bacagimdaki killar elime gelerek dokulmeye basladi. Inanamadim. Ama bu benim durumum. Sonuc olarak hormonlar herkese farkli sonu verdirebilir
Çok şanslısınız 😄😄

Aynı sorun bende de vardı. 19-20 yaşlarındayken göbeğim göğüs çevresi bacaklarım falan aşırı tüyleniyordu. Bende de pcos var. Bence ilk olarak hormonlarını düzeltmen lazım. Doktorun yaş ilerledikçe düzeliyor demiş ya doğru gerçekten. Ben çok erken evlendim yani kocamın yanında soyunmaya utanıyordum. Şuan 23 yaşındayım hormonlarım falan hepsi düzgün bir tek ultrasonda pcos görünümü var. Bu 3-4 senede tüylerimde baya azalma oldu göbeğimde ve göğüslerimdekiler artık çıkmıyor. Bacağımda da baya baya seyrelme var ve ince tüyler çıkıyor, iki ayda bir ağda yaptırıyorum çok yavaş uzuyorlar. Bu arada hiç lazer yaptırmadım. Yani demem o ki en önemlisi önce hormonlarını düzelt doktorun verdiği ilaçlar dışında kendi kafana göre bir şey kullanma belki ters tepecek nereden biliyorsun? Hormonlar şakaya gelmez. Bende eskiden hiç azalmayacak hep böyle tüylü tüylü dolaşacağım diye üzülüyordum ama zamanla düzeliyormuş en azından benim öyle oldu. İnşallah senin de düzelir 😊
Çocuk sahibi oldunuz mu

20 yaşıma gireceğim ve pcos hastasıyım. ilk devlet hastanesine gitmiştim vajinal ultrasonla baktı kistler olduğunu söyledi bir de hormon testi verdim hormonlarda sıkıntı yok dedi. ilaca gerek yok dedi bir ay regl olursun bir ay olmazsın o şekilde devam edeceksin dedi. bir de tüy problemim vardı tüm vücudumda. ilaç istedim yazmadı. özele gittim sonra o da vajinal muayene yaptı kistler duruyor dedi kan tahlillerime de baktı biraz yükseklik var dedi diğerinin aksine. kilom yok bu arada zayıfım.
pholicaps ve regl için progestan fitil yazdı bunu kullandım bir ay o ay regl oldum olmasına ama aşırı bir tüylenme başladı ilaçtan dolayı mı bilmiyorum aşırı tüylendirme etkisi varmış, bu kadar yoktu önceden ve ilacı bıraktım zaten bu yüzden. özeldekine de sordum tüyleri azaltacak bir ilaç verebilir misiniz diye ilerleyen yaşlarda azalır dedi. yurtta kalıyorum şimdi ve etrafıma bakıyorum şort giyen kızlar var odada rahat rahat giyinip çıkarıyorlar vs ben utanıyorum kendimden. ağda ve epilatör kullanıyorum bu arada ama epilatör de jilet gibi ve fayda etmiyor. aynayla yakından baktığımda çenemde de gördüm yakından bakınca görünüyor sadece canım çok sıkkın hangi doktora gitsem bunun için birşey yapmıyor. kendime olan özgüvenim düştü çirkin görmeye başladım kendimi bu hastalığı yaşayan biri var mı? epilasyona işe girip para kazandığım zaman gideceğim ama etki eder mı bilmiyorum pcos kaynaklı olduğu için
Senin o gördüğün şort giyen kızlar tüğsüz kılsız mı sanıyorsun ? Onlarında vardır ama alıyorlardır.Epilasyon pcos olunca da etki ediyor

20 yaşıma gireceğim ve pcos hastasıyım. ilk devlet hastanesine gitmiştim vajinal ultrasonla baktı kistler olduğunu söyledi bir de hormon testi verdim hormonlarda sıkıntı yok dedi. ilaca gerek yok dedi bir ay regl olursun bir ay olmazsın o şekilde devam edeceksin dedi. bir de tüy problemim vardı tüm vücudumda. ilaç istedim yazmadı. özele gittim sonra o da vajinal muayene yaptı kistler duruyor dedi kan tahlillerime de baktı biraz yükseklik var dedi diğerinin aksine. kilom yok bu arada zayıfım.
pholicaps ve regl için progestan fitil yazdı bunu kullandım bir ay o ay regl oldum olmasına ama aşırı bir tüylenme başladı ilaçtan dolayı mı bilmiyorum aşırı tüylendirme etkisi varmış, bu kadar yoktu önceden ve ilacı bıraktım zaten bu yüzden. özeldekine de sordum tüyleri azaltacak bir ilaç verebilir misiniz diye ilerleyen yaşlarda azalır dedi. yurtta kalıyorum şimdi ve etrafıma bakıyorum şort giyen kızlar var odada rahat rahat giyinip çıkarıyorlar vs ben utanıyorum kendimden. ağda ve epilatör kullanıyorum bu arada ama epilatör de jilet gibi ve fayda etmiyor. aynayla yakından baktığımda çenemde de gördüm yakından bakınca görünüyor sadece canım çok sıkkın hangi doktora gitsem bunun için birşey yapmıyor. kendime olan özgüvenim düştü çirkin görmeye başladım kendimi bu hastalığı yaşayan biri var mı? epilasyona işe girip para kazandığım zaman gideceğim ama etki eder mı bilmiyorum pcos kaynaklı olduğu için
bilmediğimden soruyorum, bakire birine vajinal ultrasonla bakılıyor mu?

Merhaba ben de pcos hastasıyım döngülerim düzenli, zayıfım. Bende de yüz bölgesinde özellikle tüy ve sivilcelenme yapıyor. Dermatoloğa gittim. Tahlil verdim. Bir sorun yok. Lazere gidebilirsin dedi doktor. Vücutta bitti. Yüz bölgesine de iki ayda bir gidiyorum. Çok rahatladım. Asla tüylerde artış yapmadı. Ağdayı ve iple almayı denemiştim ama onlar hep alerji yaptı yüzüme.

Merhaba ben de pcos hastasıyım döngülerim düzenli, zayıfım. Bende de yüz bölgesinde özellikle tüy ve sivilcelenme yapıyor. Dermatoloğa gittim. Tahlil verdim. Bir sorun yok. Lazere gidebilirsin dedi doktor. Vücutta bitti. Yüz bölgesine de iki ayda bir gidiyorum. Çok rahatladım. Asla tüylerde artış yapmadı. Ağdayı ve iple almayı denemiştim ama onlar hep alerji yaptı yüzüme.
Hangi tür lazere gittiniz

X