tüylenme sorunum için yardım..

peki lazer epil mi yoksa iğneli mi yaptırdın zerrincim ve fiyat durumu nasıldı bir daha çıkma olasılığı ve leke kalma olasılığı ?_????

cnm bende aynen yaptığın gibi doktorada gittim adetin 3. günü testte yaptırdım hiç bişey çıkmadı lazer epilasyon yapılcak dedi doktorumda oda çok masraflı bi iş ve en az 5 seans sürücek ne yapıcağımı bilmiyorum bu tüylerden kurtulan yokmu

Merhaba arkadaşlar,
tüylenme sorunu için test yaptırdım. referans değerlerinden anladığım kadarıyla prolaktin ve LH biraz yüksek çıkmış. sonuçları göstermeye başka bi doktora gittim, ne zamandır adet düzensizliği yaşıyorsun diye sorduğuna göre sanırım var bi terslik. ultrasonla yumurtalıklarıma baktı, enfeksiyon var dedi. başka hiçbi açıklama yapmadı. tüylenme için yasmin bi de augmentin bid diye bi antibiyotik verdi. enfeksiyondan kastı nedir, nerdedir, niçindir, nasıldır, ne şekildedir, bilen, duyan, yaşayan, gören var mıdır?
antibiyotiği kullandıktan sonra başka bi doktora gitmeyi planlıyorum, bu süre zarfında beni aydınlatacak olan varsa sevinirim.
teşekkürler.

ben de de tüylenme sorunu var hem ailevi (çocukluğumdan beri yani) hem de polikistik overden dolayı.(13 yaşımda daha ilk adetimde başladı 21 de geçti). Üstelik çok koyu renkli tüylerim var. Ama beyaz tenliyim. Göbekte bel bölgemde artık sırta doğru gidiyoo.
Kıl dönmesinden ameliyat oldum doktorum lazer yapmamın kıl dönmesine iyi gelceni söledi. Lazer yaptırıyorum bikiniye. lazeri yapan doktora bel ve göbeğede istiyorum dedim bana olmaz onlar ayva tüyleri çok zaman alır dedi. tamam dedim. Ama çok kötü duruyo vücudumda=(((
Doktora gittim. Polikistik over şimdilik geçti yasmin sayesinde (yasmin kilo aldırmıyo tüylerin geç çıkmasını hatta azalmasını sağlıyo sivilceleri yok ediyo) ama bırakınca pko düzelmesine rağmen kıllar ve az da olsa sivilce başladı.
Endokrinoloğa ve kadın doğumcuya birlikte gidiyordum ikisi de aldactone u önerdi. 1 hafta kullanabildim. Ama o ara Avustralyaya geldim yan etkileri var diye almadım yanıma korktum. Avustralyada yanlızım tansiyonum düşer başıma bi şey gelir die. Ama buraya bi geldim kızalar cıvıl cıvıl ben kolumu bile açamıyorum.Asyalılar burda çok fazla erkeklerinde bile kollarında vücudunda 1 tek kıl yok moralim çoook bozuluyo. offffffffff keşke alsaydım. Burda Türkiyenin reçetesi geçerli değil bi de bi ton para verip tekrar doktora gidip ilaç alıcam.
Bu arada tek problemim sağlık açısından prolaktin yüksekliği (50) idi. İlaç aldım 3 ayda 25 e indi 6. ayında 8 lerde. İyi şimdi.Estetik problemim kıl.Ah bi düzelseeeeeeee
Nerdeyse bi doktor kadar bu adet düzensizliği işini biliyorum.Sorunuz olursa yanıtlayabilirm=))) Kıl da da uzmanlaşmaya başladım. Benin durumumun tek kötü yanı sadece pko değil genetik etki de var.:kedi:

Aynı dert bendede var arkdşlr doktorun bana dediği hiçbir sorun yok eğer geçmezse epilasyon yaptır dedi :))))) dalga geçer gibi
bende ondan sonra birdaha gitmedim sir ağdayla kendim alıyorum:)) bu sorun çoğu bayanda var sanırım yani doktora gitmekde çözüm deil:....sevgiler

bende çocukluktan beri kıl problemı var ama agdet görmeye başladığımda arttı senede 2 kez agdet gördüğüm oluyodu doktora gittim ultrasonla yumurtalıklarıma bakıldı ve polıkıstık over olduğum soylendi.spor yapıyorum yediklerime dikkat ediyorum genede zayıflayamıyordum endokırınede gitmem solendi orada hormonlarımı incelediler ve pco dan dolayı insülin direnci oluşmuş bi nevı gizlı şeker.bunu herhangi bı hastaneye gittiğinizde anlayamıyorsunuz ancak şeker yuklemesi yapılınca çıkıyo.tam 1.5 yıl dıaformın1000mg ve diana 35 kullandım,,,,diana 35 bacaklarımda selulutu artırdı ve dudak üzerimde lekelenmeye sebep oldu deriye renk veren melanını artırdı.....yuzumde hafif siyahlıkta ama tüylerim vardı lazere gittim tam tamına 14 seans yuzumdekı tuyler çoğaldı dağıldı ve siyahlaştı kendıme olan güvenım gitti.2 aylık evlıyım ve davet ediyo akrabaglar hiç birine gidemıyorum elimde ayna aglayıp duruyorum.iğneli epilasyondanda korkuyorum bı akrabağmız hiç sonuç alamadığını soledi ve yuzunun gözenekleri açılmışdı iğneden ne yapacagımı şaşırdım.........tek yaptığım şey aglamak.... bu arada endekrındekı doktor polıkıstık over geçmez dedi ömuz boyu devam edermiş.işte bole arkadaşlar sağlıklı günler diliuorum hepinıze

not: önemliii::::::: polıkıstık over olan arkadaşlar bı endokrine gidip şeker yuklemesi yaptırsın şeker hastası olabılırsınız ama haberdar olamazsınız. çünkü polıkıstık over insilün dırencini tedikliyo lütfen baktırın ilerde daha buyuk sorunlarla karşılaşmayın

offf ya bıktım bu tüylerdenn alması acıtıyo hadi bacak filan neysede benim de göğüs ve karın bölgemde var bu tüyler yüzünden evlenmey düşünmüyorumm

yanlış düşünüyosun cnm
göbek çene altı göğüs arası kılım çok var
hatta göğüs ucunda bile kara kara var
1 yıllık evliyim
ve eşim 1 kez bile laf etmeiştir
kıllsızlıkla geçim olsaydı
ruslar ve sarışınlar dünyanın en mutlu insanları olurduu

bende adet düzensizliği yok fakat tüylerim çok fazla ve siyah...
Geçen 1 yıl içerisinde çene altımda da çıkmaya başladı...
Göğüs uçlarımda çok az varken şimdi çoğalmaya başladı bu durumdan çok rahatsızım...
Okuduklarıma göre doktora gitmeninde bir çözümü yok, ne yapıcaz biz bu tüyleri...

kesinlikle hormon bozukluğu var cnm,hormon tahlili yaptırıp ona göre ilaç kullan,çıkan kılların kaybolmaz fakat kıllanma durur.......

arkadaşlar bende bu hastalıktan muzdaripim bu sorun nedeniyle eşimle boşanmak üzereyiz. 6 yaşında bir oğlum ve 3 haftalık bir kızım var onları düşünüyorum arada kaldım. ne yapacağımı şaşırdım.

bendede öyle arkadaşım bu yüzden ağır depresyon geçiriyorum. tedavisi mümkünmü bilemiyorum...

Öncelikle doktorumun bana yazmış olduğu bi yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum kızlar.

''Vücudun bazı yerlerinde kıllanma olması genetik iken (kol ve bacakalrıda gibi) göğüs ucu, yüz, yanak, göbek altı bölgelerinde ise patolojiktir ve hormonal bir nedene bağlıdır. Bunun skorlaması yapılır ve tedaviye gerek olup olmadığına karar verilir. Esttetik amaçlarla lazer epilasyon yaptırabilirisniz ama bu bir hastalık varsa onu yok etmez.. O nedenle önce bir endokrinoloji uzmanına gidin.''

Yeni bi konu açtım: ''Aldactone kullanan var mı? '' diye, orda kendi yaşadıklarımı anlattım okuyabilirsiniz canım.Özetini yazıyorum buraya.Jinekologa gitmiştim,sen gibi ultrasyonumda ve hormon testimde bir şey çıkmamıştı.Daha sonra endokrinoloji uzmanına gittim ve hirsutizm tanısı koydu. Mutlaka ama mutlaka doktora görünmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…