tüylenme sorunum için yardım..

Arkadaslar merhaba,
bundan 2 sene once lazer ile yuzumdeki tuylerimden hamdolsun kurtuldum.Oncelikle sunu soyleyeyim lazer yapan kurumlar 10-15 seansta bitiririz diyorlar yalan! yalan! ( zamaninda cok arastirdigim icin paylasmak istiyorum) ben yuzum icin 2 sene devam ettim cok sukur kurtuldum.Fakat size soyle bir tavsiyede bulunmak istiyorum eger yuzunuzdeki tuyler eger kalin koklu,siyah ve sik ise lazer tercih edin, eger ara ara siyah tuyleriniz var ise bunun icin eletrolizli(elektirik akimi) yapilan epilasyon metodunu tercih edin. Ozellikle lazer yapilan kurumlarda uygulamayi yapanin doktor olmasina cok dikkat edin.Bu isi hemsirelerde yapar olmus son zamanlarda mumkun tabii fakat herkesin lazere verdigi tepki farkli doktor olmasi daha iyi bence ben sansliydim benim lazerimi cildiye uzmani yapiyordu.Bundan 2 sene once yuzum icin $50 oduyordum her ay gidiyordum.Anlayacaginiz bayagi para harcadim bu yolda.Bir tavsiyem daha var ben o zaman dusunemedigimden yapmadim.Eger yuzunuzde lazer tedavisine baslarsaniz yaklasik 1 sene sonra tuyleriniz zayiflayacaktir, 3 ay verin sonra elektrolize baslayin.Sebebine gelince tuylerin kokleri zayifladiginda gri ve kisim kisim sari sari cikiyor ve bunu lazer kilin kokunu gormuyor boylece islem amacina ulasmiyor,tabiiki lazer yapan kurumlar musteri devamli gelsin diye tuylerin koku bitene kadar islemden once jiletle kaziyorlar o da zayiflayan tuyler karariyor bu arada sari olanlarda karariyor anlayacaginiz kisir donguye sokuyorlar.Bana gore ben 1 sene sirf bu yuzden gittim.Eletrolizi yaptiracaginiz yerleride cok iyi secin eger soran olursa bu konuda da bilgi veririm.Cok uzun yazdim arkadaslar.Zamaninda cok sikinti cektim ayni sikintiyi ceken insanlara her zaman yardima acigim.Saygilar.

peki yüz için yaklaşık ne kadar ücret ödeyeceğiz fikrin varmı???

her merkezde fiyatlar değişir ama eşim yaptırmıştı boyun bölgesine çok memnun ben sana oranın fiyatını yazıyorum
tüm yüz k.kartı ile 125 ytl
nakit 90 ytl ....ilk seans ücretli diğeri kontrol oluyor ondan ücret alınmıyor tüylerin yeteri kadar azalırsa iki seansta bitebilir

bende en çok kol bölgeme yaptırmak istiyorum ama kışa kadar çok rahatsız ediyor nasıl sabredicem bilmiyorum.ten rengi açık olmalıymış o yüzden yazın önermiyorlar

bluebonnet senin tedavi çok uzun sürmüş ya..eşim bir merkezde yaptırdı boyun kılları baya sertti 3 kez gitti bir kerede kontrol toplam 4 seansta bitti çokta memnun

yanıtın için teşekkürler arkadaşım,,,,, ben 4 gün önce jinekologa gittim,Çok aşırı olmasa da tüylenme ve sivilcelenme sorunum olduğunu ve yumurtalık kistinden şüphelendiğimi söyledim. Etraflıca bir tetkik yapılmasını istedim. Ultrasonografi çekildi ve yumurtalık kistimin yada miyomumum olmadığını söyledi doktor hanım,,,,,:lepi:,,, cildinizdeki sorun için sizi dermotologa havale ediyorum dedi,,,,,ona da gittim,,bazı hormon testleri önerdi doktor,,özelikle de testestoran ve androjen düzeylerinin kandaki tespiti için,,,, o testleri de yaptırdım... yarın sonuç alıcam işde,,,,,,yanlız burda okuduğum kadarıyla genelde herkesin hormon testleri sorunsuz olduğu halde tüylenme ve sivilcelenme sorunları halen mevcut,,ee bu yumurtalık kistinden de kaynaklanmıyorsa,,,geriye hangi sebep kalıyor?? bilen varsa beni aydınlatsın lütfen çünki hormonal bi bozukluğum olduğuna hiç ihtimal vermiyorum....CADIARZU......doktor ayrıca testlerin sonucuna göre ilaç yazıcağını söyledi ve lazer epilasyon önerdi:1shok: ne biliym sadece topu topu 10 adeti geçmeyen açık renkli kısa tüy için fazla ağır bi tedavi değil mi ya bu??? lazerden başka bi ilacı yokmudur bunun kesin sonuç verecek vede o tüyleri sonsuza dek yokedecek:sm_confused:?

Sevgili arkadaşım.... polikistik overin tedavisi elbette ki var,,kim dedi yok diye..... aşırı miktarda ve büyüklü küçüklü(çaplarına göre değişiyor) bir çok kist eğer çapları ufaksa(takriben 4cmden ufak) doğum kontrol hapları ile ufaltılabiliyor ve de daha da büyümelerinin önüne geçilebiliyor. Bu kadar fazla kistin poly yani çoklu karakterde olması demek yumurtlama işlevinin bünyen tarafından olması gerektiği gibi yapılamadığının göstergesi.... doğum kontrol hapları( diana 35,yasmin vs...) yumurtlamayı baskı altına alan haplar.,,dolayısıyla da yumurtlama işlevi baskı altına alındığında mevcut kistler ufalma eğilimi yada yokolma eğilimi gösteriyor. Ayrıca dismenore diye tabir edilen ağrılı ve şiddetli sancılı adet görme vakaları için de d.kont.hapları son derece işe yarar. Yanlız doğum kontrol haplarının mütamadiyen kullanımı olumsuz yan etkilerinin belirginleşmesine sebebiyet verebiliyor. O yüzden sürekli kullanım risklidr. Şayet kistlerin çapları 4-5 cmden büyükse ve sayıca hakkaten çoksa laparoskopi ile tedavi edilmeleri öneriliyor. Laparoskopiye cevap vermeyecek nitelikte olan çapları çok büyük ve torsiyon(kistin boğulması) yapma riski olanlar ise patlama ihtimaline karşın laparotomi(açık ameliyat) ile alınıyorlar. Polikistik overin en belirgin sonuçlarından ikisi aşırı tüylenme vede sivilce-aknelenme sorunudur. Genelde akneler ortalamadan büyük ve de tüyler de androjen ve testestoran hormon baskısı yüksek olduğundan koyu ve sık olur....en çok etkilenen yerler,östrojenin doğal yayılım alanlarıdır. Yüzün faullere yakın ksımları,çene üzeri ve altı, bıyık kısmı,yüz kontörü, göğüs araları, memenin aerola(renkli ksım) çevresi, karın üzeri,göbek altı vs..... tüylenme sorunu lazer epilasyon yada elektroliz metoduyla çözülebilir. Akneye ve lekelerine doğum kontrol haplarının iyi geldiği yönünde bir tez mevcuttur. yanlız bişiy belirticem,,yasmin kullanımı kesinlikle nikotinden bağımsız olarak yapılmalıdır. Sigara içenlerin yasmin kullanması önerilmiyor. Yasmin kilo yapan bir doğum kontrol hapı değildir...... herkese acil şifalar dilerim.......bilgilerimi nacizane paylaşmak istedim....esen kalın.....:1hug:

bluebonnet senin tedavi çok uzun sürmüş ya..eşim bir merkezde yaptırdı boyun kılları baya sertti 3 kez gitti bir kerede kontrol toplam 4 seansta bitti çokta memnun

Erkekle kadin cok farkli, erkeklerin kili biliyorsun sert ve siyah,yazimda da uzun uzun yazdim,lazer icin bicilmis kaftan.

Merhaba,
Oncelikle umarin test sonuclar normal cikar eger yuzunde 10 adeti gecmeyen acik rengli tuylerin varsa sakin lazere baslama daha dagitirsin bence.Malesef cikan tuyler icin oyle bir hap yok sadece belli bir sure sarartan ilaclar var mesela dogum kontrol haplari birde aldactone adinda bir ilac ama ilaci biraktiktan yaklasik 2 ay sonra eski haline donuyor.
fikir vermek haddim degil fakat 10 adeti gecmeyen acik renkli tuylerin icin elektrikli epilasyonu tercih etmelisin lazerle daha da dagilacagini dusunuyorum.

Not: Birde suna dikkat derim bir cok Doktorun bu tur lazer merkezleri ile anlasmalari olabilir hasta basina para aliyorlar malesef senin azicik tuylenmen icin seni lazer merkezine gonderebilir yani sirf bu sebebden. Saglicakla kal.

hımmss...çok teşekkürler yanıtın için bluebonnet:1hug:,,,,, ben bugün test sonuçlarımı aldım.Hormonal dengemde bir sorun olmadığını söyledi doktor..(zaten bende ihtimal vermemiştim pek ama ne olur ne olmaz diye hadi dedim bi tetkik daha)Enteresandır yumurtalık kistim,miyomum yok,hormonlarım dengede ama sivilcelerim ve hafif tüylenmem geçmiyor bi türlü:uhm:,,,,dermotolog peeling etkisi olan bi krem yazdı bana,onunla sivilce lekelerinden kurtulmayı planlıyorum( sivilce olsa hadi neyse lekelerde başımda bitti son 1 ayda mübarek),,,ne yapsam ne etsem sivilcelerden kurtulamadım. Komiktir 29 yaşındayım,ergenlikte bile tek bir adet sivilcem olmamıştı,ne hikmettir anlmadım,şimdi de kurtulamıyorumÇok üzgünüm çoook,,,,,dermotolog öncesi gittiğim jinekolog da yasmin verdi ama sigara kullandığım için 1 pakete yakın günde içmeye cesaret edemiyorum da o ilacı.... yasmin kullananların hemen hemen hepsi sivilcelerinden kurtulmuş burdaki forumda okuduğuma göre,,,,,ama işde sigara içen için ölüm fermanı,kan pıhtısı yapma ihtimali ve sonrası ölüm yaygınmış........gelde cesaret et kullanmaya şimdi yasmini....:a015:

burada azönce söylemeyi unutmuşum ben bluebonnet arkadaşım,,,,doktora ben elektroliz tekniği ile tüylerden kurtulabilirmiym diye sordum bugün ,,,evet dedi o yöntem de mümkün,,,lazerle de olur,,,...şimdi yaz diye istemedim ama baktımki alıp başını gidiyor tüyler eylül-ekime doğru doktorun yolunu tutucaz sanırım yine.....:çok üzgünüm:...sevgiler ve de çok teşekkürler ilgin için......esen kal....:1hug:

ben birsey daha soracam tüylenme var mesela ama adet zamanlari düzenli yinede erkeklik hormonu yüksek olabilir mi..bide bu durumda hamile kalinmaz mi yani doktora gidip tedavi olmazsak eger cocugumuz olmaz mi bekarimda..horman testi yaptirmak istiyorm ama korkuyorum ya varsa ve düzelmezse cvp verirseniz sevinirim...

arkadaşım nerde bu merkez?? ismini paylaşırsan sevinirim...Bursa'da yaşıyorum da ben,,,,naniknanik

Tüylenmenin tek nedeni erkeklik hormonu değil ki canım.Gönlünü ferah tut ve içindeki korkulardan kurtulmak için iyi bir jinekolağa git.Önceden önlem almaz herzaman doğru olandır.Yaşamda mutluluklar sağlıklı huzurlu günler.

ultrasonla bakmis cunku yumurtaklik kistleri de tuylenmeye neden oluyor anlasilan yumurtaliklarinda kist yok bu iyi bir haber simdi sirada kan testi var bunuda yaptir ve kurtul ben yaptirdim irsi dedi is bitti hersey normalmis sadece irsiymis cumlemize gecmis olsun

ya kızlar merhaba benim testosteronum 148 çıktı kadında 80 miş en fazla pztsi dr a gideceğim ama bu oran çocuk yapmayı engeller mi bilen var mı???
yani bu hormon yuksek ama benim kilo ya da tuylenme sorunum yok.
8 aydır çocuk için tedavi görüorum ama tık yok bununla alakalı olbaılır mı sızce??

selam,öncelikle hoşgeldin.ben de bir jineokoloğa gitmeni tavsiye ederim,umarım bir sorun çıkmaz.ben hamile kalamama sebebiyle 2 yılda 3 doktor gezdim ve bunlardan birine senin göğüs şişliği ile ilgili sorunu sordum.bana bunun jineokolojiyi değil genel cerrahiyi ilgilendirdiğini söyledi.4. doktorum nihayet teşhisimi koydu( pko) ve bana 'şimdi senin göğüslerindeki şişlik de normalden uzun oluyordur.' dedi. :1shok: inşallah canını sıkmamışımdır.Allah işinin ehli doktorlarla karşılaştırsın,inşallah birşey çıkmaz.

canım oncelikle bir jinekolog gidip durumunu acıkla ve göster senden hormon testlerı isteyecektir testesteron ve serbest testestoronun normal seviyelerın üstünde ise sana hormon hapları verecektir ve tüylenme sorununu oncelikle içerden ilaçlarla kesecektir sen bunun yanında epilasyonda yaptırırsan kesınlıle basarı oranın yükselecektır belkıde hormonlarında yükselme yoktur o zamanda sadece epilasyonla çözersin tuylenme sorununu...

canım testesteron tahlilin epey yüksek cıkmıs 20 li yaslarımda bende asırı sıvılcelenme saclarda dokulme hatta erkekler gibi şakak bölgem acılmıstı ben capa tıp fakultesındekı bır pforesere gıttım yuzumdekı sıvılceler ıcın doktor benım sakaklardakı saclarımı kaldırıp öğrencılerıne ıste tıpık erkeklik hormonundakı yukseklıkten kaynaklanan sac dokulmesı ve sivilcelenme dedı bana bır jinekolog ısmı vererek sızın ordan tedavi olmanız gerekiyor demıştı uzun bir tedavı gordum testesteron hormonu dusurmek bir ılacım vardı yurtdısından gelıyordu ve cok pahalıydı onun yanında başka ılaclar verdı sureklı tekrar hormon tetkıklerı yaptırdım ve iyileştim bir daha da geri donmedım bende testesteron yukseklıgı kılllanma tüylenme olarak değil saç dokulmesı ve sivilcelenme olarak gosterdi kendını her bunyede sanırım farklı benımle tedavı olan baska bır arkadasımdada bu hormonun yukseklıgı kıllanmaya sebep olmuştu ama kullandıgımı ılaclar hemen hemen aynı oldu bu hormonun yukseklıgı cocuk ıcınde engel olabılır bu konuyu jinekolog un konus zaten sana acıklar tum hormonları ısteyecektır zaten senden tahlıl ıcın sonucuna gore ılac tedavisi baslanıyor...

bende de tüylenme oldu hiç olmayan yerlerim de en önemlisi de yüzümde !!!! adetim de gecikmişti jinekoloğa gittim .... ultrasonda overlarım pkoslu gözüküyordu ama overlar normaldir diye girilmiş, hormonlarım da yani erkeklik hormonlarım da dengesiz çıktı .... sonuç PKOS !!! diane 35 kullanıyorum 3 aydır . 3 ay kullan bırak dedi dr ama bilmiyorum hiç bir şeyi tam anlamıyla belirtmiyorlar nefret ediyorum ! tek söyledikleri şey pkos mu ! ömür billah geçmez senin bu hastalığın ! bir dr hastasına moral vereceğine söylediği şeye bak ! tüyleri de napacağımı hiç bilmiyorum

canım aynı hastalığı bende yasadım ilaç falan fayda etmedi tüylerden epilasyonla kurtuldum sanki doğum konturol hapları daha cok tüylenme yaptı bir doktoruna danış ve epilasyon dene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…