• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüy sorunumuza bir de bu pencereden bakmayı öneriyorum..

bende geçen ayki tarihte uyguladım tüm vücuda kısaca olanları anlatayım 3 hafta oldu
koltuk altı hemen çıktı ki benim çok azdır sanırım alamadı hatun :))
bacaklardada bir kısım çıktı bir kısım kendini yeni yeni belli ediyo buda alamadıkları duruyo aldıkları yeni çıkıyor kırdıkları çıktı demek oluyor :))))
genital bölge ise daha önce hiç böyle olmadı en çok faydayı orda gördüm sanırım alamadıkları duruyor aldıkları yeni yeni kendini göstermeye başladı kırdıkları çıktı ve öncekinden daha ince kesinlikle deneyin derim bu ay alamıcam sanırım alabilirsem gelişmeleri yazarım :) bu arada ben önceden adet olmuştum sonrasında olmadım:74::92::46::66:
teşekkürler aycangül etrafımdaki herkese yaymaya çalışıyorum ama herkes bana deli gibi bakıyor heheh ama onlar deli işte bi uysalar :):64:

benim bildiğim tüylerin de belli evreleri var, internette yaptığım araştırmaya dayanarak söylüyorum:
1. anajen evre
2.katajen evre
3. telojen evre

anajen evre dedikleri kılların aktif olduğu evre yani kıllar bu evrede büyüyor ve gelişiyor. bu evrenin epilasyon için en uygun dönem olduğu söylenmekte. bu da şu demek eğer siz kıllarınızı bu evredeyken aldıysanız şanslısınız :)

katajen evre dedikleri evrede kıllar dinlenme dönemine geçmiş bululnuyor, kök içindeki canlı hücre aktivitesi yavaşlamış oluyor. eğer sizin kıllarınızı aldığınız dönem bu evreye denk geldiyse şanssızsınız :( çünkü o zaman döngü halinde olan evrelerden ilk evre yani anajen hani kılların beslendiği ve büyüdüğü evre erken başlamış oluyor bu da demek oluyor ki kıllarınız hızla büyümeye başlıyor :( belki 2 hafta sonra tekrar epilasyon yapmanız gerekiyor :(

Ama bu evrelerin süreleri bölgeden bölgeye ve kişiden kişiye göre değişiyor kişinin hormonel yapısıda rol oynuyor sürelerde

dolayısıyla dolunayda alırsan kılların uzama süreleri değişir gibi mistik açıklamalar bana pek bilimsel gelmiyor (tabi belki deneyen kişinin kıl evresi ile ayın evreleri tesadüfen benzerlik göstermiş olabilir)

ama sanırım kılın büyüme evreleri ile açıklamak daha mantıklı olacaktır :)

sevgiler...

haklısınız tabi..
konunun tamamını okuduysanız zaman zaman benzer şeyler yazmıştım..
ve asla "tüyler sadece ayın evreleriyle bağlantılıdır" şeklinde bir cümle bulamazsınız..
zaten bahsettiğiniz gibi çok farklı etkenler sözkonusu olmasaydı bu yöntemi sadece bir ay uygulamamız yeterli olurdu..
bahsettiğiniz tesadüf ise uygulayan arkadaşlarımın neredeyse tamamı için gerçekleşti..bu durumda,bu kadar sık yaşanan bir tesadüfü değerlendirmemekte çok mantıklı değil..
ben bir yıldır bu konuyu araştırıyorum..(yıllardır da tüylerimden kurtulmak için duyduğum okuduğum her karışımı denedim,lazer epilasyonda bile güzellik uzmanını değil,dermatoloğu tercih ettim )
bu araştırmalarım sırasında gördüm ki: ayın bedenimizdeki etkileri ile ilgili formüller MÖ 460-377 yılları arasında yaşayan Hipokrat'a dayanmakta..(bu konudaki sözlerini ve uygulamalarını araştıran herkes bulabilir arkadaşlar)
günümüz avrupasında ise nihayet saygıya değer bulunmuş ve hastanelerde (zorunlu ve acil ameliyatlar hariç),spa otellerde ve güzellik salonu gibi yerlerde uygulanmaya başlanmıştır.
ülkemizde ise: anadoluda yüzyıllardır ay takvimine göre yaşamlarını sürdüren insanlar varken,günümüzde unutulmuştur ve olumsuzluklarıda yaşanmaktadır..çok detaya girmek istemiyorum.
kısacası ben uygulamakta sakınca değil yarar görüyorum..2000 yıllık geçmişi olan bir konuya da saygı duyuyorum.zaten bu yüzden hem uyguluyor hem paylaşıyorum..
dediğim gibi bahsettiğiniz etkenler sözkonusu olmasaydı tek seferde kurtulurduk sanırım tüylerimizden.bu yöntemi uygulayarak birçok etkenden bir tanesini bile olsa garanti altına alıyoruz ve gerisini zamana bırakıyoruz..
konuyu açıp bana bunları yazma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum:)
konunun tarihi yönüyle ilgili de birşeyler yazmak istiyordum hep..
bir gün,fırsat bulduğumda daha geniş bilgiler aktarmayı da istiyorum..
tekrar teşekkürler..
sevgiler ve saygılar..

bende geçen ayki tarihte uyguladım tüm vücuda kısaca olanları anlatayım 3 hafta oldu
koltuk altı hemen çıktı ki benim çok azdır sanırım alamadı hatun :))
bacaklardada bir kısım çıktı bir kısım kendini yeni yeni belli ediyo buda alamadıkları duruyo aldıkları yeni çıkıyor kırdıkları çıktı demek oluyor :))))
genital bölge ise daha önce hiç böyle olmadı en çok faydayı orda gördüm sanırım alamadıkları duruyor aldıkları yeni yeni kendini göstermeye başladı kırdıkları çıktı ve öncekinden daha ince kesinlikle deneyin derim bu ay alamıcam sanırım alabilirsem gelişmeleri yazarım :) bu arada ben önceden adet olmuştum sonrasında olmadım:74::92::46::66:
teşekkürler aycangül etrafımdaki herkese yaymaya çalışıyorum ama herkes bana deli gibi bakıyor heheh ama onlar deli işte bi uysalar :):64:

olumlu sonuç almana çok sevindim :)
deli gibi bakanlarla bu konuda konuşma o zaman, anlattıkça inatlaşacaklardır,saygısızlığa vardıranlar olacaktır..
ben ilk zamanlarda yaşadım çünkü bunları..hala yaşıyorum zaman zaman..
şimdi onlardan bazıları beni görünce önümüzdeki tarihleri istiyorlar..(demekki hem karşı çıkıp hem de gizlice uygulamışlar ve sonucu görmüşler:) geçenlerde bir arkadaşım şahit oldu bu duruma."ben olsam tam aksi etkileri olan tarihi verirdim" dedi :)
bazen susmayı(bahsetmemeyi) bazen de sabretmeyi bilmek lazım.

geçen ayki tarihde aldım koltukaltım çok az çıktı bu ay bacak genital kaş bıyık koltukaltı hepsını alıcam umarım hepsinden koltukaltımdaki gibi sonuç olurum ama koltukaltım çok az çıktığı için mart ayının sadece o çok az çıkanlara etkisi olur değil mi? genital bölgemi hiç kökünden almamıştım hep köpükle alıyordum zaten amerikada yaşadım 18,5 yıl orda kimse köküyle almaz bana pis gözüyle bakmayın (: bu sefer kökünden alacağım bakalım

geçen ayki tarihde aldım koltukaltım çok az çıktı bu ay bacak genital kaş bıyık koltukaltı hepsını alıcam umarım hepsinden koltukaltımdaki gibi sonuç olurum ama koltukaltım çok az çıktığı için mart ayının sadece o çok az çıkanlara etkisi olur değil mi? genital bölgemi hiç kökünden almamıştım hep köpükle alıyordum zaten amerikada yaşadım 18,5 yıl orda kimse köküyle almaz bana pis gözüyle bakmayın (: bu sefer kökünden alacağım bakalım

ne güzel..
olumlu sonuç bildiren biri daha :)
dediğin gibi sadece aldıklarına etki edecek malesef senemciğim..

ağda yapmayı becerebilsem hiç kaçırmayacağım bu tarihleri de aycangülcüm :)
saç uzatma konusunda muhteşem sonuçlar alıyorum eline, yüreğine sağlık...

:71:
insan yapısının 3/4 'ü suyken ve Ayın suyun üzerindeki etkisi tartışılmazken insan üzerinde etkisiz olduğunu iddia etmek hem mantıksız hem de bilime ters :)

Ay, denizler okyanuslar üzerinde bile gel git yaparken bizim minnacık bedenimizde neler yapmaz...
Allah'ın hizmetimize yarattığı herşey gibi ay da bizim için bir nimet...
Faydalanabildiğimiz kadar faydalanalım :nazar:

olumlu sonuç almana çok sevindim :)
deli gibi bakanlarla bu konuda konuşma o zaman, anlattıkça inatlaşacaklardır,saygısızlığa vardıranlar olacaktır..
ben ilk zamanlarda yaşadım çünkü bunları..hala yaşıyorum zaman zaman..
şimdi onlardan bazıları beni görünce önümüzdeki tarihleri istiyorlar..(demekki hem karşı çıkıp hem de gizlice uygulamışlar ve sonucu görmüşler:) geçenlerde bir arkadaşım şahit oldu bu duruma."ben olsam tam aksi etkileri olan tarihi verirdim" dedi :)
bazen susmayı(bahsetmemeyi) bazen de sabretmeyi bilmek lazım.
artık yabancılara bahsetmiyorum zaten :)))) etrafımdaki tanıdıklara sadece ama kimse uymuo ne çok şey kaçırıyorlar :)))))))
inşallah yakaladığım tarihlerde yapıp sonucu dahada güzel yapıcam :))))

insan yapısının 3/4 'ü suyken ve Ayın suyun üzerindeki etkisi tartışılmazken insan üzerinde etkisiz olduğunu iddia etmek hem mantıksız hem de bilime ters :)

Ay, denizler okyanuslar üzerinde bile gel git yaparken bizim minnacık bedenimizde neler yapmaz...

bende beceremiyorum beceren birine yaptırıyorum greçi yapamadı çoğunu ama bu bile iyidir :))))):12:

Şimdi haftaya cumartesi akşamı tüm bayanlar saat 20' den sonra kendilerini banyoyamı kilitleyecek:60:
Ve sanırım regl olmaz isem bende:27:

aaaaaaaaa saç uzatmada nasıl faydalandınız kiiiiiiiiiiiiiiiii hii bende yapsam ne yapılması gerekiyosa saçla alakalıı :44::44::44::44:

bende beceremiyorum beceren birine yaptırıyorum greçi yapamadı çoğunu ama bu bile iyidir :))))):12:

evet hiç olmamasından çok çok iyidir canım :59:

aaaaaaaaa saç uzatmada nasıl faydalandınız kiiiiiiiiiiiiiiiii hii bende yapsam ne yapılması gerekiyosa saçla alakalıı :44::44::44::44:

bununla ilgili çok çok özel ve güzel bir topiğimiz var canım =)
aycangülün kontrolünde bizler sadık takipçileri olarak olumlu sonuçlar alıyoruz sayesinde...
senide bekleriz... :82:

Linkimiz---> http://www.kadinlarkulubu.com/sac-u...akim-yapiyor-sonuc-alamiyoruziste-cevabi.html

aycangül yaa, ben tüylerimi aldıktan birkaç gün sonra çıkanlar oluyor, bunlar da alırken kırılanlar, sen bundan önce demiştin ki, ağda yapmadan birkaç gün önce nemlendirici kullanın, geçen ay öyle yaptım, birazcık faydası oldu, ama benim cildim aşırı kuru, burnum bile yağlanmaz, ona da krem sürerim. hani kışın ayazda insanın cildi çatlar ve koyu renkli bi tabaka oluşur, ayak bileklerimde ve kollarımda oluşuyor bunlardan,üstelik kapalıyım, yani kışın ayazı ya da yazın kurağı yakmaz beni :) yani artık, yüzüme ve ellerime değil, bacaklarıma ve kollarıma da nemlendirici sürüyorum, var mı bi önerin bu konuda, hani dolunayın etkisiyle falan bişeyler yapabilir miyim, bu ara daha çok kurudum, yani tüylerim kırılıyor evet, buna bir derece katlanırım, ama bu kuru olma durumu daha beter bişey. fazla su tüketmiyorsundur dediler, cildin o yüzden kurudur,bizim burda çay içmeyen yok gibidir, yani su ihtiyaçlarını çayla karşılarlar, ama ben çayı sevmem, yani su da içiyorum ama, napsam şaşırdım.

aycangül yaa, ben tüylerimi aldıktan birkaç gün sonra çıkanlar oluyor, bunlar da alırken kırılanlar, sen bundan önce demiştin ki, ağda yapmadan birkaç gün önce nemlendirici kullanın, geçen ay öyle yaptım, birazcık faydası oldu, ama benim cildim aşırı kuru, burnum bile yağlanmaz, ona da krem sürerim. hani kışın ayazda insanın cildi çatlar ve koyu renkli bi tabaka oluşur, ayak bileklerimde ve kollarımda oluşuyor bunlardan,üstelik kapalıyım, yani kışın ayazı ya da yazın kurağı yakmaz beni :) yani artık, yüzüme ve ellerime değil, bacaklarıma ve kollarıma da nemlendirici sürüyorum, var mı bi önerin bu konuda, hani dolunayın etkisiyle falan bişeyler yapabilir miyim, bu ara daha çok kurudum, yani tüylerim kırılıyor evet, buna bir derece katlanırım, ama bu kuru olma durumu daha beter bişey. fazla su tüketmiyorsundur dediler, cildin o yüzden kurudur,bizim burda çay içmeyen yok gibidir, yani su ihtiyaçlarını çayla karşılarlar, ama ben çayı sevmem, yani su da içiyorum ama, napsam şaşırdım.

bu ara bende bundan çok şikayetçiyim..
siyah eşofmanımın tersi bembeyaz kepek olmuş resmen..
anneme gösterdim,bittik gülmekten.ovarlok dikişlerinin içine dolmuşlar,bembeyaz bir şerit olmuş resmen dikişler..ponza taşı gibi ufalanıp yok olucam heralde dedim..
önceki yıl ankarada daha beterini yaşamıştım.dermotoloğa gittim.bana bir ürün tavsiye etti ama kaybettim.ama banyo için ve banyo sonrası yağ vermişti..orada nem olmadığı için o kadar fazla yaşamışım.
bugün o yağı kullandım tekrar..
sende bir doktora git mutlaka..
yağ verirse besin kalitesi yağ olan günlerde kullanırsın sende..

ve bol su,hergün de nemlendirici doktora gidene kadar..

Son düzenleme:
bu ara bende bundan çok şikayetçiyim..
siyah eşofmanımın tersi bembeyaz kepek olmuş resmen..
anneme gösterdim,bittik gülmekten.ovarlok dikişlerinin içine dolmuşlar,bembeyaz bir şerit olmuş resmen dikişler..ponza taşı gibi ufalanıp yok olucam heralde dedim..
önceki yıl ankarada daha beterini yaşamıştım.dermotoloğa gittim.bana bir ürün tavsiye etti ama kaybettim.ama banyo için ve banyo sonrası yağ vermişti..orada nem olmadığı için o kadar fazla yaşamışım.
bugün o yağı kullandım tekrar..
sende bir doktora git mutlaka..
yağ verirse besin kalitesi yağ olan günlerde kullanırsın sende..

ve bol su,hergün de nemlendirici doktora gidene kadar..

aynen senin de dediğin gibi, kepekleniyorum bazen de, ama onu da geçti benimki dedim ya, kabuk bağlamaya başladım artık, ayak bileklerime vazelin iyi geliyor bazen, yazın ten rengi çoraptan belli oluyor, çok sinir bozucu bir durum, burada da nem olmadığı için ve sular çok sert olduğu için cildimiz mahvoluyor, bulaşık yıkayamam mesela hiç, Allahtan makineler var :66: önerin için teşekkür ediyorum.

aynen senin de dediğin gibi, kepekleniyorum bazen de, ama onu da geçti benimki dedim ya, kabuk bağlamaya başladım artık, ayak bileklerime vazelin iyi geliyor bazen, yazın ten rengi çoraptan belli oluyor, çok sinir bozucu bir durum, burada da nem olmadığı için ve sular çok sert olduğu için cildimiz mahvoluyor, bulaşık yıkayamam mesela hiç, Allahtan makineler var :66: önerin için teşekkür ediyorum.

atlamışım canım o kısmını..
aktardan gliserin al.bire bir ölçüde sulandır bir kısmını saf su ile..(çünkü gliserin suda çözünür)
günde birkaç kez bahsettiğin yerlere sür.
birkaç gün sonra da sonucu buraya yaz :34:

atlamışım canım o kısmını..
aktardan gliserin al.bire bir ölçüde sulandır bir kısmını saf su ile..(çünkü gliserin suda çözünür)
günde birkaç kez bahsettiğin yerlere sür.
birkaç gün sonra da sonucu buraya yaz :34:

acaba gliserin de vazelin gibi sürülmesi zor mu katılığı nedeniyle, yani mesela tüm bacağıma sürebilir miyim,yani nemlendirici kolay sürülüyor ama, nemlendirici de tüylerimin kırılmasını istediğim oranda azaltmadı, gliserin sürsem tüylerimi de alırken kırıklarım azalır mı?
ya bu sorularım aslında buradaki konunun dışında sorular ama, özür diliyorum herkesten, sen de bana sabırla cevap verdiğin için teşekkür ediyorum.

acaba gliserin de vazelin gibi sürülmesi zor mu katılığı nedeniyle, yani mesela tüm bacağıma sürebilir miyim,yani nemlendirici kolay sürülüyor ama, nemlendirici de tüylerimin kırılmasını istediğim oranda azaltmadı, gliserin sürsem tüylerimi de alırken kırıklarım azalır mı?
ya bu sorularım aslında buradaki konunun dışında sorular ama, özür diliyorum herkesten, sen de bana sabırla cevap verdiğin için teşekkür ediyorum.

ne demek hayatım..
gliserin en iyi nemlendiricidir..
kullanınca göreceksin.kırılmaya da sırdan nemlendiricilerden daha etkili olacaktır..
gliserin yoğun ama sıvı bir madde zaten.
katı değil.

Back