• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüy sorunumuza bir de bu pencereden bakmayı öneriyorum..

Aycangulcum
sımdı o gun o saatte yapamayacaksak mesela
gunduzunde yapsak bır etkısı olacak mı
eger o saatte mumkun degılse baska gun yapmamızın o gun baska saatte yapmamızla bı farkı var mı?

tez doğru kızlar inanıyorum. gecen yaz da aynı şey olmuştu. geçen ayki tarihte aldım ve hala doğru düzgün çıkmadı, çıkanlar alamadıklarım. aldıklarımdan çıkanlarda ince. inş. haftaya alınacak halde olurlar:32:

saat 20:10 da başlıyor.
iki saat garanti..fazlası varmı 13 martta verebilicem..

Aycangul..ben seni takip ediyordum

İlk 21 Aralıkta yaptım..
4 Şubat
a kadar rahat ettim
Şimdi 19martı bekliyorum...

Tam sana saat soracaktım ki Msj ını gördüm...

19Martda Kuaförümden randevu alacaktım..Akşam hava karardıktan sonra 6-7 gibi gitmeyi planlıyodum...Ama sen saat 8de başlıyor demişsin...Ve tek günmüş...
Erken yapacağım için boşa mı gitmiş olacağım?...

blanco konuyu görmene,dikkate almana ve denemeye karar vermene çok sevindim:)
sonuçlarınıda paylaşırsın her ay bizimle inşallah..

guneşgulu ve yuse
olumlu sonuç almanıza çok memnun oldum :)

prlantam ve yuse zaman sorununuz olduğunu biliyorum ama elimden birşey gelmiyor..
ayın konumu nedeniyle bahsettiğimiz özel etkiyi ancak o saatte alabiliriz.
önceden yaparak sonuç alamayız.hatta öncesi büyüyen faz sözkonusu olduğu için olumsuz bir zaman bence..
bunun yerine iki şey önerebilirim..hatta üç şey..
1-o saatte açık bir yerden randevu alabilirsiniz..
2-benim gibi evde yapmaya çalışabilirsiniz
3-alternatif tarihi bekleyebilirsiniz (tabi aynı etkide değil ama,sıradan bir günde yapıp bu ayı boş geçirmemeniz açısından)

benim bildiğim tüylerin de belli evreleri var, internette yaptığım araştırmaya dayanarak söylüyorum:
1. anajen evre
2.katajen evre
3. telojen evre

anajen evre dedikleri kılların aktif olduğu evre yani kıllar bu evrede büyüyor ve gelişiyor. bu evrenin epilasyon için en uygun dönem olduğu söylenmekte. bu da şu demek eğer siz kıllarınızı bu evredeyken aldıysanız şanslısınız :)

katajen evre dedikleri evrede kıllar dinlenme dönemine geçmiş bululnuyor, kök içindeki canlı hücre aktivitesi yavaşlamış oluyor. eğer sizin kıllarınızı aldığınız dönem bu evreye denk geldiyse şanssızsınız :( çünkü o zaman döngü halinde olan evrelerden ilk evre yani anajen hani kılların beslendiği ve büyüdüğü evre erken başlamış oluyor bu da demek oluyor ki kıllarınız hızla büyümeye başlıyor :( belki 2 hafta sonra tekrar epilasyon yapmanız gerekiyor :(

Ama bu evrelerin süreleri bölgeden bölgeye ve kişiden kişiye göre değişiyor kişinin hormonel yapısıda rol oynuyor sürelerde

dolayısıyla dolunayda alırsan kılların uzama süreleri değişir gibi mistik açıklamalar bana pek bilimsel gelmiyor (tabi belki deneyen kişinin kıl evresi ile ayın evreleri tesadüfen benzerlik göstermiş olabilir)

ama sanırım kılın büyüme evreleri ile açıklamak daha mantıklı olacaktır :)

sevgiler...

benim bildiğim tüylerin de belli evreleri var, internette yaptığım araştırmaya dayanarak söylüyorum:
1. anajen evre
2.katajen evre
3. telojen evre

anajen evre dedikleri kılların aktif olduğu evre yani kıllar bu evrede büyüyor ve gelişiyor. bu evrenin epilasyon için en uygun dönem olduğu söylenmekte. bu da şu demek eğer siz kıllarınızı bu evredeyken aldıysanız şanslısınız :)

katajen evre dedikleri evrede kıllar dinlenme dönemine geçmiş bululnuyor, kök içindeki canlı hücre aktivitesi yavaşlamış oluyor. eğer sizin kıllarınızı aldığınız dönem bu evreye denk geldiyse şanssızsınız :( çünkü o zaman döngü halinde olan evrelerden ilk evre yani anajen hani kılların beslendiği ve büyüdüğü evre erken başlamış oluyor bu da demek oluyor ki kıllarınız hızla büyümeye başlıyor :( belki 2 hafta sonra tekrar epilasyon yapmanız gerekiyor :(

Ama bu evrelerin süreleri bölgeden bölgeye ve kişiden kişiye göre değişiyor kişinin hormonel yapısıda rol oynuyor sürelerde

dolayısıyla dolunayda alırsan kılların uzama süreleri değişir gibi mistik açıklamalar bana pek bilimsel gelmiyor (tabi belki deneyen kişinin kıl evresi ile ayın evreleri tesadüfen benzerlik göstermiş olabilir)

ama sanırım kılın büyüme evreleri ile açıklamak daha mantıklı olacaktır :)

sevgiler...

peki bu kılın büyüme evrelerini biz nasıl bilip de epilasyon zamanını ona göre ayarlayacağız bu konuda bi fikriniz var mı acaba?
:61:

konuyu dagıtmak ıstemem ama evde agda yapanlara bı sorum var. ozellıkle de genıtal bölgenın acımaması ıcın ya da daha az acıması ıcın uyguladıgınız bı yontem varmı ?

konuyu dagıtmak ıstemem ama evde agda yapanlara bı sorum var. ozellıkle de genıtal bölgenın acımaması ıcın ya da daha az acıması ıcın uyguladıgınız bı yontem varmı ?

emla krem kullananları duydum epilasyona giderken ve ağda yaptırırken.. ben ağdada hiç kullanmadm ama:60:

cevabın ıcın tesekkur ederım :))
ama krem sprey tarzı seyler kullanmak ıstemıyorum biraz arastırdım o konuyu da .
daha dogal yollar yokmu acaba :26:

daha doğalını sölimm o zaman bi kere çekince uyuşuyor anlamıyorsun zaten :27::27::27::27::27:

konuyu baştan sona okudum ztn ağda yaptıracaktım bu c.tesi
1 hafta daha bekleyip haftaya belirttiğin saatte yaptırcam denemekten bişi kaybetmeyiz inş işe yarar :) paylaşım için teşekkürler :13:

konuyu baştan sona okudum ztn ağda yaptıracaktım bu c.tesi
1 hafta daha bekleyip haftaya belirttiğin saatte yaptırcam denemekten bişi kaybetmeyiz inş işe yarar :) paylaşım için teşekkürler :13:

emeğine gözüne sağlık canım..
en güzel tarafından bahsetmişsin yöntemin..hiçbir şey kaybetmiyorsun..
tüylerinden başka :)

Back