BU MESAJIN SONUNDA UYGUN TARİHLERİ GÖRECEKSİNİZ.HER AY GÜNCELLEYECEĞİM.
arkadaşlar bende sizler gibi yıllarını tüylerden kurtulmanın yollarını araştırmaya ve bunları uygulamaya vermiş biriyim.bitkisel karışımlar,limonlar,tuzlar,kireçli zırnık,sade zırnık :), lazer,iğneli epilasyon vs. tabi çok şey tecrübe ettim.bunların hepsi kimilerinde işe yarıyor,kimilerinde yaramıyor.benim sadece koltukaltımda yok..onu da iğneli epilasyona borçluyum. Amaaaa..onda bile işini doğru yapan birini bulmak lazım.çünkü arkadaşım da denedi ve maalesef sonuç alamadı..
bizler bir yöntem duyuyoruz,(bitkisel yada kozmetik) uygulayanların öykülerini dinliyoruz ve uygulamaya karar veriyoruz..çeşitli miktarları gözden çıkarıyoruz.kimimiz aynı sonucu yakalayabiliyoruz ama kimimiz umutlarımızı , paramızı ve hatta bazen ikisini birden kaybediyoruz..
peki neden?
bize anlatanlar yalan mı söylüyor? Evet bazen nette gezinirken samimi olmayanları hissetmiyor değilim ama bir çok kişi gerçekten fayda gördüğü ve bunun sıkıntısını bildiği için heyecanla paylaşıyor..sonsuz bir iyi niyetle..hatta zaman zaman olumlu netice almayanlardan gelecek kötü tepkileri göze alarak..iyi bir şey yapmak isterken sonun da kendi üzülerek..
bu durumu ben şuna benzetirdim hep.hani bazen dualarımız kabul oluverir de dua saatine denk gelmiş deriz..
ben bu işlerde de böyle bir zaman mı vardır nedir diye düşünürken,bir tv programında ay’ın hayatımızı nasıl etkilediğini anlatan bir bayanı izledim..ay – burç ilişkisinden bahsediyordu..bazı günler cilt bakımı için,bazıları çiçekleri gübrelemek için,bazıları saç kestirmek için uygundur diyordu..tabi bu çok uzun bir konu idi,izleyenleriniz olmuştur..
bende daha derin bir araştırmaya giriştim tabi  karşılaştırmalar yaptım..ve aklıma yattı arkadaşlar..örneğin saçımı kestirmeye ihtiyacım var ama 16-17 haziranı bekliyorum..
gelelim tüy konusuna..karşılaştırma yaptığımda tüylerle bitkilerin bu konuda paralellik gösterdiğini fark ettim.
Mesela : dolunayda bitkileri gübrelersek çok iyi sonuç alırız ama bir dalını bile kopartırsak bitkimiz ölebilir diyordu uzman. Büyüklerimizde hep tüylerinizi dolunayda alın demezler mi?
Bir örnek daha vereyim:ay toprak burçlarından (boğa,başak,oğlak)geçerken bitkilerinizi zararlı otlardan temizlemek için en doğru zamandır deniyor deniyor.aksi bir durumdan da bahsediyor..ay büyüme fazındayken(ve aslan burcunda büyürken) tam aksi etkiyi yapıyor, sakın bu dönemde zararlı otları ayıklamayın çünkü hemen tekrar çıkacaktır deniyor.
Tüylerle ve saçla paralel gidiyor demiştim daha önce.evet ay aslan burcunda büyürken saç kestirirseniz çok çabuk uzar (hatta boyarsanız çok iyi sonuç alırsınız) şeklinde bir bilgide var. Ki beni şaşırtan bir boyama işleminde geriye dönüp o güne baktığımda ayın aslan burcunda be büyüyen fazda olduğunu gördüm..yaşadığım şaşkınlığı ve heyecanı anlatamam sizlere..
Yani şunu diyorum bu tüy meselesini doğru zaman da ele alırsak çok iyi sonuçlar alabiliriz..ve biraz da sabırla..hatta birkaç yıl içinde tamamen kurtulabiliriz..zaten yıllardır uğraşıyoruz..en azından her ay 3-5 saat ayırdığımız ve birkaç gün öncesinden bizi huzuruz etmeye başlayan bu işlemi daha kısa sürelerde,daha uzun aralıklarla ve daha az acı duyarak halletmemiz bile büyük rahatlık sağlamaz mı bizlere..
Ben bu konuyu araştırmaya devam ediyorum arkadaşlar,ayın evreleri,hangi burçtan geçtiği vs gibi konularda isteyenlere yardımcı olmaya çalışırım gücüm yettiğince..
Mucize değil belki ama rahat bir yaşama adım atabiliriz..çünkü mucize bir çözüm ararken yıllardır aynı işkenceyi çekmeye devam ediyoruz..
Sevgiler..
ilerleyen günlerde yaptığım şu açıklamayı buraya eklersem daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum:
tüylerin en iyi beslenip güç topladıkları zaman dolunay ve bahsettiğim diğer üç burçtaki günler.(bitkide ve tüyde kökleri besleyen en güçlü günler)
en güçlü enerjiye sahip dolunayda ve sonrasındaki kök günlerinde (küçülen ay fazı) beslenmeye devam ediyorlar.(14 gün)
yeniaydan sonra ise köklerdeki gelişim neredeyse duruyor ve bu kez deri üstünde gelişme başlıyor.yani uzamanya başlıyorlar.
şimdi bizim yaptığımız.dolunayda tüyleri alıp deri altında beslenecek bir kök bırakmamak.
bu dönemde kökler yerinde olursa (14 gün boyunca) beslenmeye devam edecekler yani.
dolunayda alarak bu 14 günlük beslenme günlerini boş geçirmelerini sağlıyoruz.
bu arada bir şekilde kökler oluşmaya çalışıyor tabi.bir süre buna direnmeye çalışacaklar.
ama her ay böyle devam edersek inanın bana birkaç ay sonunda güçlerini önemli ölçüde kaybedecekler.hatta bir çoğu daha fazla dayanamayacak.
dinlenme dönemindeki tüyler de gelecek birkaç aylık dönem içinde.onlarıda düşünerek düzenli yapmak durumundayız.yani hiç fırsat vermeden devam etmeliyiz.
ve sanıyorum 5-6 ay içinde ağda partilerimizi 2 ayda bir yaparız :)
EPİLASYON TARİHLERİ:
29-30 kasım ara tarihlerdi biliyorsunuz.yani bugün epilasyon yapabiliyorsunuz.
21 aralık, saat 10:14 ten itibaren ay dolunay fazında olacak.yani epilasyon günümüz.
26-27 aralık ay küçülen fazda ve başak burcunda olacak.yani ara tarihler..
değerlendirebilmeniz ve yararını görmeniz dileğiyle :)