• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüy sorunumuza bir de bu pencereden bakmayı öneriyorum..

selam kızlar..bende 3 4 aydır gizliden takıp edıp uygulayanlardanım bu sıstemi..yanlız merak ettıgım bır sorum olacak..belkıde bu soru daha once sorulmuştur ama baştan sona okumak baya bir ölüm tamamen bakamadım o yuzden..neyse soruma geleyım..ben bu epilasyon işini ya normal yada sir agda ıle yapıyorum..ama bu işlemi yaparken örneğin bacaklara yada kollara vs. epilatör kullananınız varmı..varsa nasıl sonuçlar alıyorsunuz..çünkü normalde epilatörü daha önceden kullanmış bır ınsan olarak memnun kalmamıstım..hep batık yapıyordu ve cıkan tuyler daha sert cıkıyordu..sızdede sert mı cıkıyor..yoksa tarıhlere uygun alındıgında gayet yumusak cıkıyor dıyenınız var mı merak ettım.. olumlu cvplar alırsam belkı tekrar makınaya donerım dıye soruyorum..cvplar için şimdiden tşkler:34:

batık oluşmaması için tarihler gelmeden önce nemlendirme yapılıyor
bir de yararlı sonuç için tüyleri kökünden almak gerekli bende epilatör kullanıyorum pek bi sorun yaşamadım bazı yerlere ağda kullanıyorum rahat yani
kökünden almak gerekli

benim 13 yaşında kardeşim var ne ağda yapabiliyor ne de epilasyon. oturup ağlıyor. tüy dökücü krem kullanıyor şimdi ama oda kökünden almadığı için iyi değil. bu tüy dökücüler yerine acısız daha iyi bir şey var mı bildiğiniz?

benim bu ay lazerdede kendim epilatörle alırkende çok ama çok acıdı ilk kez böyle oldu
5inde hasta olmuştum 8inde bitti tamamen 9unda lazere gittim çok acıdı
dünde aldım bacaklarımı ama feci acıdı

1inde arkadaşımın düğünü var
koltuk altı çıkar die düşündüğüm için 2. tarihte de alcam bakalım o zaman nası olcak
ama azalma bacaklarda müthiş gidio paket biraz daha sıkıntılı :106:

Valla paket her daim lazerde can yakıyo gerisini bilmem:)

selam kızlar..bende 3 4 aydır gizliden takıp edıp uygulayanlardanım bu sıstemi..yanlız merak ettıgım bır sorum olacak..belkıde bu soru daha once sorulmuştur ama baştan sona okumak baya bir ölüm tamamen bakamadım o yuzden..neyse soruma geleyım..ben bu epilasyon işini ya normal yada sir agda ıle yapıyorum..ama bu işlemi yaparken örneğin bacaklara yada kollara vs. epilatör kullananınız varmı..varsa nasıl sonuçlar alıyorsunuz..çünkü normalde epilatörü daha önceden kullanmış bır ınsan olarak memnun kalmamıstım..hep batık yapıyordu ve cıkan tuyler daha sert cıkıyordu..sızdede sert mı cıkıyor..yoksa tarıhlere uygun alındıgında gayet yumusak cıkıyor dıyenınız var mı merak ettım.. olumlu cvplar alırsam belkı tekrar makınaya donerım dıye soruyorum..cvplar için şimdiden tşkler:34:
Epilatör mecbur kalmadıkça kullanma canım....
Özellikle yüz ve kol bölgesinde asla kullanma aycangülün de tavsiyesi bu yönde olmuştu:34:

aycangülcüm canım mrb mesaj kutun doluymuş o yüzden burdan yazıyorum
bana 12 sinde saat 13:23 / 14:34 vermiştin
ama yarın o saatlerde masa tenisi maçım var mecburi orda olmam gerekiyor bu gece alsam olur mu
normalde tarihlerine hep sadık kalmaya çalışıyorum ama mecburi durumlarda da böyle sıkıntılı oluyor
ben bu gece alsam olur mu ki :5:
Ben cvp vereyim: verilen tarihler dışında alman işine yaramaz malesef:50:

benim 13 yaşında kardeşim var ne ağda yapabiliyor ne de epilasyon. oturup ağlıyor. tüy dökücü krem kullanıyor şimdi ama oda kökünden almadığı için iyi değil. bu tüy dökücüler yerine acısız daha iyi bir şey var mı bildiğiniz?
ağda yapmadan önce aspirin acısını azaltıyor

Ben cvp vereyim: verilen tarihler dışında alman işine yaramaz malesef:50:

biliyorum ama bakalım benim için o gün bişiler var mı onu merak ettim
mecbur kalmasam tarihler dışına çıkmıorum ilk defa oldu böle :5:

Epilatör mecbur kalmadıkça kullanma canım....
Özellikle yüz ve kol bölgesinde asla kullanma aycangülün de tavsiyesi bu yönde olmuştu:34:
tşklr prenses zaten kullansam bı bacakta kullanırdım oda belkı..makınayı daha cok kalan kısalar ıcın kullanırım nadıren..ama yınede bır umut merak ettım sorayım dedım sağol :)

tşklr prenses zaten kullansam bı bacakta kullanırdım oda belkı..makınayı daha cok kalan kısalar ıcın kullanırım nadıren..ama yınede bır umut merak ettım sorayım dedım sağol :)

Valla canım aycangül kızacak ama ben bi ara kullanıyordum bacaklarımda bıraktım,şimdi kollarımı genelde makineyle alıyorum,belki bir iki kez ağdayla almışımdır hiç sert çıkmıyorlar,aksine sürekli tarihleri kullandığım için zayıflama ve azalma bile oldu.Hatta koltuk altımı bile alıyorum.Yani kafama göre bazen ağda bazen makine,bazen de kalan kısalar için kullanıyorum.(kol ve koltukaltı)Tabi tüy yapısından da kaynaklanıyor olabilir.Sen yine de ağda kullan :)

Valla canım aycangül kızacak ama ben bi ara kullanıyordum bacaklarımda bıraktım,şimdi kollarımı genelde makineyle alıyorum,belki bir iki kez ağdayla almışımdır hiç sert çıkmıyorlar,aksine sürekli tarihleri kullandığım için zayıflama ve azalma bile oldu.Hatta koltuk altımı bile alıyorum.Yani kafama göre bazen ağda bazen makine,bazen de kalan kısalar için kullanıyorum.(kol ve koltukaltı)Tabi tüy yapısından da kaynaklanıyor olabilir.Sen yine de ağda kullan :)
canım çok sağol bilgi için evet bende bu makıne olayını sevmeyenlerdenım aslında ama bazen ufaklarda cok kullanışlı oluyor..en azından yumusadıgını öğrenmiş olduk.ben yine ağdama devam ederım ama arada lazım olursa en azından makıneyıde gönül rahatlıgıyla kullanırım tşkler:34:

Bence ağdayı aycangül'ün tarihlerinde temiz bir kuaförde yaptırsın. En fazla 5 dakika acı çekmiş olur. Kökleri şekerle beslememek için sir ağda yaptırırsa, sonrasında kalan ağdanın bebe yağıyla temizlenmesi, su değdirilmemesi gerekiyor. Sonrasında da enfeksiyon riskini azaltmak için Bepanten Plus sürmek iyi oluyor. Belki zaten biliyordunuz, her ihtimale karşı yazayım dedim. Bu arada, enfeksiyon riskini minimuma indirmek için ağda yapılacak yeri önce alkolle dezenfekte etmekte fayda var. Hatta bir forumda, böyle yapılmazsa batık riski olduğunu okumuştum.

Canım mecbur ağlaya ağlaya yapmasını öğrenecek:1:
Büyüklerinden yardım almak zorunda annen yada sen yapsan belki öğrenir yapmasını....:44:
Doğum eldiveni var steril eldiven de deniyor onlar çok kullanışlı ama tabii o yapamayabilir...:26:

Canım mecbur ağlaya ağlaya yapmasını öğrenecek:1:
Büyüklerinden yardım almak zorunda annen yada sen yapsan belki öğrenir yapmasını....:44:
Doğum eldiveni var steril eldiven de deniyor onlar çok kullanışlı ama tabii o yapamayabilir...:26:

canim valla insanin cani cok tatli oluyor o yaslarda baskasi yapsada devam edebilir mi bilmem..

annem yapmisti ilk bana bikac kac kere bundan sonra kendin yap dedi ama ben beceremedim essek kafam jilete dayandim..

bikini bölgesii icin yaydikca yaydim o kenarlara filan,simdi eldivenle kolay aliyorum ama bende hep sivilce yapiyor kil dönüyor...

adagayida 3 saatte yapiyorum,dayak yemis gibi oluyorum mosmor oluyor...agdaciya gitmesi iyi olur diye düsünüyorum..

gerci ben gittgimde kadinin burnundan getirmisitm camsasirmi cikarmadan yaptiridm ama bidaha gitmem kesinlikle,ögretmen eviydi kadin orada igne duruyordu aldi dönen kili cikardi kanadi

sonra igneyi koydu oraya sonra acaba bir hastalik kaptim mi diye kac ay cebellestim hepatit testi yaptirdim rahat ettim daha disarda yaptirmam..artik evlenecegim zaman belki:)

canim valla insanin cani cok tatli oluyor o yaslarda baskasi yapsada devam edebilir mi bilmem..

annem yapmisti ilk bana bikac kac kere bundan sonra kendin yap dedi ama ben beceremedim essek kafam jilete dayandim..

bikini bölgesii icin yaydikca yaydim o kenarlara filan,simdi eldivenle kolay aliyorum ama bende hep sivilce yapiyor kil dönüyor...

adagayida 3 saatte yapiyorum,dayak yemis gibi oluyorum mosmor oluyor...agdaciya gitmesi iyi olur diye düsünüyorum..

gerci ben gittgimde kadinin burnundan getirmisitm camsasirmi cikarmadan yaptiridm ama bidaha gitmem kesinlikle,ögretmen eviydi kadin orada igne duruyordu aldi dönen kili cikardi kanadi

sonra igneyi koydu oraya sonra acaba bir hastalik kaptim mi diye kac ay cebellestim hepatit testi yaptirdim rahat ettim daha disarda yaptirmam..artik evlenecegim zaman belki:)

Ya işte dışarda da böyle ihtimaller var güvenilir olmuyor malesef...
Ben kendim yapardım lazere gitmeden önce de başkasına hiç güvenmem...
Genital bölge hassas bi yer o yüzden mikrop falan kapmaktan korkarım Allah korusunn:50:

herşeyde bir hayır vardır derler ya ilk tarihe denk gelsin diye lazer randevumu ayın 10una almaya çalışmıştım ama yer yok diye 11ine vermişlerdi
ne oldu dersiniz; o gün işten geç çıktım randevuyu kaçırdım ve yeni randevuyu ayın 18ine verdiler yani ikinci tarihe :) :) :D hehe şanslı mıyım neyim

envyme,allegria ve ben.. bakalım nasıl sonuçlar alcaz. tüylerin ne zaman çıkmaya başladığını da yazarız..ayrıca benim epilasyon da acısız ve çabuk oldu bacaklarım özellikle.. bakalım inşallah çıkmazlar da hala çıkmadı diye yazarız:)))))))))

yseyma da aramızda. biz yeni başlayanlarız. bakalım ne zaman faydasını görcez:)))

aycangul şükür ilk tarihi kaçırmadan hallettim işleri, seyahet falan da olsa :) şimdi ikinci alternatifi de değerlendirmek istiyorum doktor randevum var çünkü. bu ay iyice fark ettim baya baya azalmış tüyler! böyle giderse doğuma kadar inşaallah iyi bir yol kat ederim! ayrıca şu eldiven işi ne kolaymış meğer! iki aydır çok daha hızlı ve kolay hallediyorum ne akla önceden denemedim bilmiyorum:)

merhaba Aycangül, gerçekten çok değerli bilgiler paylaştıkların çok sağol.
aşağıda bulunan özet yazına istinaden, tüylerimizi aldıktan kısa bir süre sonra regl olursak demişsin bu süre ne kadar kısa olabilir 3 gün, 5 gün, 1 hafta v.b.
Ben 21 nisanda regl olmuştum. mayıs ayındaki reglim 2. alternatif günlerine ya da hemen sonrasına denk gelecek gibi bu durumda 2. alternatif günlerinin uygun olmadığını biliyorum. Fakat 1. alternatif günlerinden 10 Mayıs'da ağdamı yaptırdım.
Fakat bu durumda da reglimden 10 gün / 1 hafta kadar önce olmuş oldu.
Bu 1 hafta / 10 günlük süre de tüyler alındıktan sonra "kısa" bir süre olmuyor mu acaba ?
Kısaca öğrenmek istediğim bu kısa süre ne kadar günü kapsamakta. Yani şimdi ben ilk alternatif günlerde ağda yaptırmasaydım 2. alternatif günler hiç uymayacaktı, ama bu ilk alternatif günlerde regl öncesi oldu. Bu dönemde regl olmak hiçbir alternatif gününe uymuyorsa eğer o zaman haziran ayına kalacakdı ????

Kısaca tüy işi, saçlarımıza uyguladığımız bakım, kesim, boya v.s. günlerinden daha zormuş. Çünkü ağda için alternatif günlerin bir de regl günlerimizle uyuşması durumu var :)

"peki uygun derken neyi kastediyorum?
tüylerimizi aldıktan kısa süre sonra regl olursak tüylerimiz daha çabuk ve sert çıkıyor..
yani regl döneminizden sonraya rastlayan tarih sizin için doğru tarih..
hepsi bu :)

1.ALTERNATİF

09 Mayıs 2012 Çarşamba, saat 07:00'den
10 Mayıs 2012 Perşembe günü saat 20:11 e kadar epilasyonunuzu yapabilirsiniz..

2.ALTERNATİF

18 Mayıs 2012 Cuma, saat 15:05'den
20 Mayıs 2012 Pazar günü saat 13:35 e kadar epilasyonunuzu yapabilirsiniz"

NOT: Bu arada önceki soruşumda uzun yazından alıntı yaparak yazdığım için kusura bakma. Daha yeni keşfediyorum nasıl olacağını :)
Herşey için teşekkürler, emeklerine sağlık.

slm aycangül mj kutun dolu olduğun için buraya yazıyorum..benim sana bir sorum olucak..verdiğin 1.tarihte ağdmı yapmadım çünkü reglimi o gün bekliyordum ama gecikti 2.tarihtede reglim sürüyor olucak.bana etkisi azda olsa bir ara tarih verebilir misin?yoksa herhangi bir günde yapıcam haziran tarihlerini bekleyemem çünkü nisanda da vediğin tarihte yapamadım...cvp verirsen çok sevinirim...

Back