• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüy sorunumuza bir de bu pencereden bakmayı öneriyorum..

Aycangül, ben geçen ay verdiğin tarihlerde almıştım. bu ay da alıcam inşallah. faydasını gördüm gerçekten. nerdeyse 1 ay olcak, çok az çıktı bacaklarım. ama çok fazla da batık oldu. tecrübelerine göre bu yöntemle ilgisi var mı bunun?

off ya 2 aydır regli sonrasına denk geliodu tarihler bu ay sa regli olamadım henüz ikinci alternatifi mi beklesem ya yine regli olmassam yaa moralim bozuldu ne güzel azalmışlardı ya çoğalırlarsa die çok tırsıorum :14: haziranda düğünüm var tüysüz olucam die seviniodum :14:

bu sefer 2 tarihi de kullanıcam insaallah, gerci ilk tarihte reglim ya yeni bitmiş olucak ya da son gun.. eger bitmemiş olursa yuzumu alıp digerleri için 2. tarihi beklerim sanırım ama yuzumu ancak idare ettim daha fazla bekleyemicem...
ayrıca bilgisayqrınla yasadıgın uzucu durumu cozebildin mi bilmiyorum, insaallah kayıpsız halledersin bu durumu , belki de coktan hallettin (insallah)
bu sıkıntının arasında bile tarih vermeyi atlamaman ise ayrı bi guzellik.
tesekkurler

aycangül canım hangi tarihte almam gerekli ben tam anlamadım bu işi canım yaa okudum bişilrde bu ara kafam çok dolu okudugumu anlayamıyorum çok tüylü biriyim tüy dökücü aldım yeni kullanıyorum yeni başladım fayda görüyorum ama bu senin dediğinde mantıklı geldi baana adet döneindeyim bitince almalımıyım napıyım

ben özel mesaj atamıyorum.kızlar yazdığımız mesajı sayfadan nasıl siliyoruz.sayfada sil butonu yok mu ben mi bulamıyorum

Aycangül, ben geçen ay verdiğin tarihlerde almıştım. bu ay da alıcam inşallah. faydasını gördüm gerçekten. nerdeyse 1 ay olcak, çok az çıktı bacaklarım. ama çok fazla da batık oldu. tecrübelerine göre bu yöntemle ilgisi var mı bunun?

bu konudamıysı hatırlamıyorum ama bir arkadaş kabak lifiyle banyoda hafif bastırarak masaj yapmayı önermişti.2 3 defadır denedim bende faydasını görüyorum gibi...

bende deniycem bu ay ayrıca teyzoşum,ve bacımda denycek..bakalım bakalım ne olcak:)) yarasada yaramasada emeğine sağlık

ilk tarih regl dönemim öncesi. ikinci tarihse hım ayın 20 sine kıl payı yetişbilirim belki reglim biter.ama not aldım tari ve saatlari. 8 gün sürüyo reglim. ilk defa yapacaktım. regl döneminin son bir iki günümde yapsam olur mu.bilgi verirseniz sevinirim. bu arada hep jiletle alıyodum malum böölgeyi. nasıl acı çekicem acaba.

Benim reglim de 15-16 sı gibi olacak.
Bende ilk defa yapacaktım,çokta merakla bekliyordum.
Bu durumda ilk tarihlerde yapsam olurmu,bilen arkadaşlar yardımcı olursanız
çok sevinirim.Ya da reglin son günlerinde yapsam olurmu?
Kızlar lütfen bu benim için gerçekten önemli.
Yaklaşık 6 aydır ne güzel aysonlarına denk geliyordu reglim.
Bir ilaca başladım geciktim.Artık bu böyle devam eder.
Bende ki de şans işte.

Benim reglim de 15-16 sı gibi olacak.
Bende ilk defa yapacaktım,çokta merakla bekliyordum.
Bu durumda ilk tarihlerde yapsam olurmu,bilen arkadaşlar yardımcı olursanız
çok sevinirim.Ya da reglin son günlerinde yapsam olurmu?
Kızlar lütfen bu benim için gerçekten önemli.
Yaklaşık 6 aydır ne güzel aysonlarına denk geliyordu reglim.
Bir ilaca başladım geciktim.Artık bu böyle devam eder.
Bende ki de şans işte.

9 mayıs çarşamba saat 07:00 yani ilk tarih sana tam uyar, regline 7 gün kalmış oluyor ,zaten 18 mayıs cuma saat 15:05'e bırakırsan tam regl dönemine denk geliyor tabii reglin 3 günde biterse o başka yani 9 mayıs çarşamba sabah 7'de kalk (tabi müsaitsen)temizliğini hallet ohh tertemiz işine bak:21::21::21:

9 mayıs çarşamba saat 07:00 yani ilk tarih sana tam uyar, regline 7 gün kalmış oluyor ,zaten 18 mayıs cuma saat 15:05'e bırakırsan tam regl dönemine denk geliyor tabii reglin 3 günde biterse o başka yani 9 mayıs çarşamba sabah 7'de kalk (tabi müsaitsen)temizliğini hallet ohh tertemiz işine bak:21::21::21:

Canım çok teşekkür ederim cevap verdiğin için.
Ben regl öncesi ağda yapılmaz cümlesini yanlış anladım galiba.
Regl öncesi dönem diye ben bu günleri de sayıyordum.
Birkaç gün kalamı yapılmıyor acaba.
Mesela bende belirtiler başladı gibi.Bir 15 gün öncesinden göğüslerim ağrımaya başlar.
Ben de bu durumdan yola çıkmıştım.Kafam karıştı ne yalan söyleyeyim.

İŞTE MAYIS AYI EPİLASYON TARİHLERİ :)

Arkadaşlar iki duyurum olacak!

İlki her ay epilasyon zamanı gönderdiğim, gönüllü denek olan arkadaşlarıma/yani uzun zamandır bana denek olan arkadaşlarıma(onlar kendilerini biliyor):
eğer devam etmek istiyor iseniz bana mesaj atın, çünkü bir eleme yapacağım. yani sayı olarak azaltacağım. Benim aklımda birkaç kişi var ama yine de fikrinizi almadan eleme yapmak istemiyorum. (istemiyor iseniz de sessiz kalmayın, bunu da bildirin bana lütfen)

İkincisi sık sık özel mesaj aracılığıyla haberleştiğimiz arkadaşlarıma ve yine gönüllü arkadaşlarıma:
Yoğunluk içerisinde, özel mesajlar arasında 10 ar dakika beklemek bana çok zaman kaybettiriyor. bu nedenle twitter hesabı olanlar beni oradan takip etmeye başlasın (kendilerini tanıtarak tabi) ki oradan seri bir şekilde, beklemeden göndereyim mesajları. Ben profil sayfama(profil resmi altındaki "web sitesi" ne) ekledim adresimi kısa bir süre için..

arkadaşlar bu duyuru ile ilgili yağmur gibi özel mesaj alıyorum. tek tek cevap vermem mümkün değil, o nedenle buradan cevap vermek istiyorum.
endişelenmeyin, yine uygun tarihleri vermeye devam edeceğim.
yalnız ben her ay bazı üyelere ayrıca mesaj gönderip belirlediğim saatler içinde almalarını istiyorum.anlayacağınız bu üyeler gönüllü deneklerim benim:)
bu duyuru o arkadaşlarım içindir!

twitter konusunda özgürsünüz,farklı bir platformdan daha takip etmenizin zararı olmaz,yararı olur.ancak bana kendinizi tanıtın lütfen.

1.ALTERNATİF

09 Mayıs 2012 Çarşamba, saat 07:00'den
10 Mayıs 2012 Perşembe günü saat 20:11 e kadar epilasyonunuzu yapabilirsiniz..

2.ALTERNATİF

18 Mayıs 2012 Cuma, saat 15:05'den
20 Mayıs 2012 Pazar günü saat 13:35 e kadar epilasyonunuzu yapabilirsiniz..

LÜTFEN KONU İÇİNDEKİ MESAJLARINIZDA YA DA SİTE İÇİNDEKİ BAŞKA KONU BAŞLIKLARINA ALINTI YAPMAYIN!

Artık biliyorsunuz..hangi seçenek regl sonrasına geliyorsa o tarih sizin için en uygun tarihtir..

BU AY SAAT VERMİYORUM !!!
BU NEDENLE AŞAĞIDAKİ HARİTAYI DİKKATE ALMAYIN LÜTFEN
!!!

sizden ricam hangi bölgeyi hangi saatte aldığınızı detaylı olarak not almanız !!!

Eki Görüntüle 195081

yöntemimi sizi detaylarla boğmadan anlatacak olursam:

ay dünyayı ve canlıları çeşitli şekillerde etkiler..28 günlük dönümünde her 2,5 günde bir, farklı etkilerle karşımıza çıkar..
küçülen ay fazın da karşımıza çıkan 5 ( 2,5 + 2,5 ) günlük süre ise tüylerimizi olumsuz etkilemekte..
büyükannelerimizin “ayı tam görmeden tüylerinizi temizlemeyin” sözünü duyanlar vardır.
ayı tam görmekten kasıt, tüyleri dolunayı görmeden önce almamaktır.onlar dolunaydan yeniaya kadar olan 14 günlük süreyi kullanırlardı..böylece doğru zamanları yakalama şansları olur,tüyleri bizler gibi güçlenmez ve bir süre sonra da tüylerinden kendiliğinden kurtulurlardı..
ben biraz daha detaya girdim ve yukarıda ki bilgiye ulaştım..böylece işi tesadüfe bırakmamış oldum.çünkü bahsedilen 14 günün tamamı şansı büyük ölçüde arttırmış olsa da aynı etkiye sahip değil..
konuyu ilk açtığımda bende onlar gibi düşünüyordum tabi :) hatta daha çok dolunaya odaklanmıştım..sonraki 13 günü alternatif olarak görüyordum..hem araştırmaya hem de denemeye devam ettim..(tabi benimle birlikte buradaki birçok arkadaşımda denedi)
ayrıca yine burada paylaşılan bilgiler de çok işime yaradı..
geçen bir yılı aşkın sürede bu işin dolunaydan ibaret olmadığını anladım..
yıl içinde sadece üç dolunayın etkili olduğunu,bunların dışında ise başka tarihlerin daha önemli gördüm..
şimdi bu tarihleri sizlerle paylaşıyorum..her ay bu mesajı güncelliyor ve uygun tarihleri yazıyorum..
küçülen ay fazında iki farklı dönemi paylaşıyorum..bunların arası yaklaşık bir hafta..
bu iki ayrı dönemden (yaklaşık 2,5 günlük) kendinize uygun olanı seçip tüylerinizi kökünden alıyorsunuz..(herhangi bir şey sürmenize gerek yok.ancak kullandığınız bir ürün varsa devam edebilirsiniz tabi..)
peki uygun derken neyi kastediyorum?
tüylerimizi aldıktan kısa süre sonra regl olursak tüylerimiz daha çabuk ve sert çıkıyor..
yani regl döneminizden sonraya rastlayan tarih sizin için doğru tarih..
hepsi bu :)
nasıl bir etkisi oluyor derseniz?
önce tüylerinizin daha geç yada seyrek çıktığını göreceksiniz..tabi birde kalınlığında ve renginde fark göreceksiniz..belki de bunların hepsini aynı dönemde :)
sonra bazı tüyleri tuttuğunuzda zahmetsizce çıkacak kökünden..bu tüylerle vedalaşın çünkü bir daha orada olmayacaklar :)
bu şekilde en zayıf tüylerinizden başlayarak her ay bir kısmıyla vedalaşacaksınız..
tüyleriniz çok güçlüyse bu biraz daha zaman alacak doğal olarak..(bir de yöntemi bir uygulayıp bir uygulamazsanız..istikrar önemli yani)
birkaç cümle daha ekleyip bitireceğim merak etmeyin :)
limon-tuz uygulayalım mı diye sorular geliyor..ben kullanmıyorum ama kullanan arkadaşlar tüylerinin daha çabuk ve sert çıktığını yazdılar..
bir de yöntemi uygularken sabırlı olmak gerekiyor..bazı arkadaşlar ilk seferde etkisini görüyor..bazıları ise daha sonra..
tüy konusunun biyolojik bir konu olduğunu unutmayalım..bazı aylarda biyolojik etkilerle daha önce aldığımız sonucu alamayabiliriz..ama sonraki aylar da normale dönecektir..
bir de bu yöntemi konuyla ilgili sağlık sorunu (hormonlar gibi) olmayanlar için paylaşıyorum..onlar da uygulayabilir tabi ama bizlerle aynı sonucu alırlar mı ya da alsalar bile kalıcı olur mu bilemiyorum..
şimdilik aklıma gelenler bunlar..gerekirse yeni bilgiler eklerim..
sevgiler hepinize :)

sonuçları merak eden arkadaşların fikir edinmesi için, ilk günden itibaren yazılan mesajlardan bir derleme yapmaya çalıştım :) 282. sayfada bulabilirsiniz..ve sonraki sayfalarda :)

merhaba Aycangül, gerçekten çok değerli bilgiler paylaştıkların çok sağol.
aşağıda bulunan özet yazına istinaden, tüylerimizi aldıktan kısa bir süre sonra regl olursak demişsin bu süre ne kadar kısa olabilir 3 gün, 5 gün, 1 hafta v.b.
yani 21 nisanda regl olmuştum. mayıs ayındaki reglim 2. alternatif günlerine ya da hemen sonrasına denk gelecek gibi bu durumda 2. alternatif günlerinin uygun olmadığını anladım. Fakat 1. alternatif günlerinde uygularsam epilasyonu o zaman da 10 gün var regl olmama, bu süre de tüyler alındıktan sonra "kısa" bir süre olmuyor mu acaba ?
Kısaca öğrenmek istediğim bu kısa süre ne kadar günü kapsamakta.

"peki uygun derken neyi kastediyorum?
tüylerimizi aldıktan kısa süre sonra regl olursak tüylerimiz daha çabuk ve sert çıkıyor..
yani regl döneminizden sonraya rastlayan tarih sizin için doğru tarih..
hepsi bu :)

1.ALTERNATİF

09 Mayıs 2012 Çarşamba, saat 07:00'den
10 Mayıs 2012 Perşembe günü saat 20:11 e kadar epilasyonunuzu yapabilirsiniz..

2.ALTERNATİF

18 Mayıs 2012 Cuma, saat 15:05'den
20 Mayıs 2012 Pazar günü saat 13:35 e kadar epilasyonunuzu yapabilirsiniz"

bu konudamıysı hatırlamıyorum ama bir arkadaş kabak lifiyle banyoda hafif bastırarak masaj yapmayı önermişti.2 3 defadır denedim bende faydasını görüyorum gibi...

bende deniycem bu ay ayrıca teyzoşum,ve bacımda denycek..bakalım bakalım ne olcak:)) yarasada yaramasada emeğine sağlık

kabak lifi nasıl bişey canım

Canım çok teşekkür ederim cevap verdiğin için.
Ben regl öncesi ağda yapılmaz cümlesini yanlış anladım galiba.
Regl öncesi dönem diye ben bu günleri de sayıyordum.
Birkaç gün kalamı yapılmıyor acaba.
Mesela bende belirtiler başladı gibi.Bir 15 gün öncesinden göğüslerim ağrımaya başlar.
Ben de bu durumdan yola çıkmıştım.Kafam karıştı ne yalan söyleyeyim.

2. alternatifi uygulamak daha garantili olur bence :s

kabak lifi nasıl bişey canım

canım böyle kıvır kıvır sert bi yapısı var...nette kabak lifi olarak aratırsan görebilirsin..marketlerde bile satılıyor...bana faydalı geldi..mesela çıkmış gibi görünüp çıkmayan deriye yapışık duran tüylerim yok bu ay..bi dene faydası olur bence

Back