merhaba herkese,
birkac haftadır sessizce takip ettigim 2-3 konudan biri burası ve diyebilirim ki bunun icin uye oldum :)
mumkun oldugunca okuyup detayları yakalamak istedim ancak takdir edersiniz ki 600 kusur sayfanın tamamını okumak cok zor, o yuzden konuyla ilgili tam olarak anlayamadıgım bir kac nokta var sormak istiyorum, ben de ilk kez bugun (cmts) deneyecegim kısmetse, nasıl bir etkisi olacak gorecegiz. ancak oncelikle anlamadıgım mevzu su saat meselesi, aycangul once tarih vermişti 16 sı sabahından 18 i sabahına kadar, şimdi ise yaklaşık yarım-1 saatlik 2 aralık vermiş, bu saatlerde değil de sozkunusu gunun herhangibir saatinde yapılınca aynı etki olmuyor mu acaba?
diğer bir nokta da o saatler bolgelere gore ayrılmıs, anladıgım kadarıyla bu turkıye icin gecerli, yurtdısında olunca nasıl bilebiliriz saat meselesini her iki durum için de? yani en basta mesela 16 aralık sabah 06.58 de baslıyordu yanlıs hatırlamıyorsam , benim oturdugum ulke normalde turkiyeden 1 saat geride, buna dayanarak ben kendi ulkemde 06.58 mi yoksa tr saatiyle 06.58 iken burada saat 05.58 bunu mu baz alacagım?
aynı sorum, aralıklar için de gecerli, sabah ve oglen için aralık verildiğinde ordaki saatleri bulundugum ulkeye nasıl ayarlayacagım ve hangi bolgeyi baz alacagım hesaplama için bilen var mı acaba?