- 29 Ağustos 2008
- 4.086
- 614
- 448
Ruh ve sinir sivasa en yakin elazigda var 4 saat felan sanirim yol.. ben hasta olsam valla saglik bakanligini bile ararim yardim edin boyle boyle paramda yok diye cok mu pasif yoksa mantikli mi dusunemiyo anlayamadim
yok karistirmadim , dr oldugunu biliyorumda psikolog uzmanlik kismini bilmiyordum
cunhuriyet üniversitesi
BÖLÜMÜMÜZDE VERİLEN TANI VE TEDAVİ HİZMETLERİ
1. Erişkinlerde görülebilecek her tür psikiyatrik bozukluğun tanısı öykü, ruhsal muayene ve gerekirse uygun testlerle konur.
2. Tedavi hizmetleri ayaktan veya yatırılarak yürütülür.
Ayaktan tedavi hizmetleri bireysel psikoterapi, aile tedavisi, ilaç tedavisi şeklinde yürütülmektedir. Ayaktan hastaların bazı kan kontrolleri de ayaktan yapılmaktadır.
Psikiyatri servisi yarı-açık bir servistir. Yatırılarak tedavisine gerek görülenler iyileşinceye kadar (süreye bakmaksızın) psikiyatri servisinde yatırılır. Yatırılan hastaların genel tıbbi kontrolleri yapılır, gerekirse ilgili bölümden konsültasyon istenir. Hastaya yattığı süre içinde bireysel psikoterapi, grup terapisi, uğraşı terapisi, egzersiz (spor) terapisi, ilaç tedavisi uygulanır.
Kapalı servisimiz olmadığından, aşırı saldırganlığı olan hastalar yatırılmaz.
RANDEVU HİZMETLERİMİZ
Hastalarımızın tedavisinin sürekliliği açısından, muayene olan hastaya bir sonraki muayenesi için randevu verilir.
İlk kez başvuracaklar için hastanenin randevu sisteminden yararlanılabilir.
BÖLÜMÜMÜZDE GÖREVLİ SAĞLIK KADROMUZ
Üç öğretim üyesi (1 Prof.Dr., 1 Doç.Dr., 1 Yrd.Doç.Dr.), sekiz araştırma görevlisi, yedi hemşire, bir psikolog, bir uğraşı öğretmeni, iki sekreter, beş hizmetli.
benim abim var ama doğuştan itibaren şizofren hastası babam ve annem yıllarca onunla hayat geçirmekten sıkılmış olacakki bir hastaya daha tahammül edemiyorlar heralde kızkardeşlerim evli herkes kendi ailesiyle amca hala filanda babam yüzünden bizimle küsler hiç gelip gitmezler babam hepsiyle kavgalı eşimde bıkmış zaten benden benim kendi başımın çaresine bakmam lazım galiba çevrenizde 2. el eşya alabilecek kişiler varmı öğrenci veya spotçular bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varmıcanım senin annen dışında başka aile büyüğün yokmu abi gibi yada güvenebileceğin biri beraber gidin.yada annen konuşmuş babanla bide sen konuş çaresizliğini anlat baba böyle böyle de babanı ikna et ...para biriktimek için eşya sat yada neyse onu yap ama ha deyincede satılmaz ki böyle şeyler...babana yalvar yakar en güzeli bu
asitli krem ve çamaşır suyuyla yine yakarım karşı çıkarsa uyurken olmazsa uyku ilacı verip bişekilde ellerinin üst derisini soyarım heralde üst deri soyulup giderse biraz olsun mikroplar azalır alttan temiz deri çıkar klozete sokmuşsa elini
aramızda bilgili doktor cilt uzmanı varmı acaba elimizin üst derisi soyulunca üstteki pislikler alt deriyide etkiliyormu mikroplar deriden ne kadar içeri girebiliyor şu mantığı bi çözsem bakteriler elimiz üzerinde nasıl yayılıyor derilerin içine kadar girebiliyormu
bakteriler cildin altina gecemEz.asitli krem ve çamaşır suyuyla yine yakarım karşı çıkarsa uyurken olmazsa uyku ilacı verip bişekilde ellerinin üst derisini soyarım heralde üst deri soyulup giderse biraz olsun mikroplar azalır alttan temiz deri çıkar klozete sokmuşsa elini
aramızda bilgili doktor cilt uzmanı varmı acaba elimizin üst derisi soyulunca üstteki pislikler alt deriyide etkiliyormu mikroplar deriden ne kadar içeri girebiliyor şu mantığı bi çözsem bakteriler elimiz üzerinde nasıl yayılıyor derilerin içine kadar girebiliyormu
ne diyo bu ya...kafayı yemiş..
Çok haklısınız benimde ranıdığım bir psikopat din öğr var etrafına kan kusturuyo yahu bunlar nasıl hoca oluyor bu kadında kpss yi kazanmadanda tırlatmıştıAY hala anam böyle etti babam böyle etti bi dram bi ajitasyon. Nolmuşsa olmuş bak devreler yanmış git yat bi hastaneye de kurtul. Çok ciddiyim yöneticiler bu kadının ipsini versin emniyete ya. Her şey bi yana kadın kocasının ellerini yakmış arkadaşlar ben bi adım öteyr gidemedim bunu okuduktan sonra. Kaç tane doktor adı verdik tık yok. Bu kadın tedavi olmaz gidip de ben size diyeyim. Yarın bi gün başka birini de yakar mı haşlar mı bir de okul öncesi öğretmeniymiş.
Hep diyorum öğretmenleri kpss ile alacaklarına psikolojik test ile almalılar mesleğe.
Ağır oldu biliyorum ama yazık günah o adam da bi ananın evladı. Ya öğretmenlik yaptığı çocuklar nolacak? Alsınlat yatırsınlar hastaneye kendi de rahatlar etrafındakiler de.
İhbar edilmesi konusunda çok ciddiyim bu arada. Özellikle aktif olarak öğretmenlik yapıyorsa uzaklaştırılması lazım görevden kimse çocuğunu sokakta bulmuyor.
yalnız şizofreni doğuştan olan bir hastalık değildir sonradan ortaya çıkarbenim abim var ama doğuştan itibaren şizofren hastası babam ve annem yıllarca onunla hayat geçirmekten sıkılmış olacakki bir hastaya daha tahammül edemiyorlar heralde kızkardeşlerim evli herkes kendi ailesiyle amca hala filanda babam yüzünden bizimle küsler hiç gelip gitmezler babam hepsiyle kavgalı eşimde bıkmış zaten benden benim kendi başımın çaresine bakmam lazım galiba çevrenizde 2. el eşya alabilecek kişiler varmı öğrenci veya spotçular bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı
yardımcı olmasanızda canınız sağalsun sizde haklısınız insanın özannesi babası eşi yardımcı olmazken burda hiç tanımadığı yabancı insanlarmı yardımcı olacak allah kimseyi çaresiz bırakmasın zor bi durum benimkisi
Siz şurda bi kadının sıkıntısını sadece birkaç sayfa dinlediniz kafayı yiyorsunuz
Psikolog ve psikiyatristler tüm gün böyle şeylerle uğraşıyor
Sonra vay efendim psikologlar neden kırıyor kafayı
Bir daha bana laf etmeyin
Bence de.Tedavi istemiyor çok belli. Hâlâ ikinci dl eşya derdinde. Ben artık üzülemem bu saatten sonra. Kişinin iyileşmeyi kendisi de istemesi lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?