• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TUVALET SORUNU VS SORUMSUZLUKLAR BOŞANMAYA KADAR GELEN EVLİLİK LÜTFEN YARDIM......

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sen daha ironi yapıldıgını bile anlamamışsın. bize OKB denilen saçmalıgı mı ögreteceksin?

bak bu arkadaş da benim yazdıklarımı yazmış. hastalıga inanmadıgını söylemiş. hatta çok gariptir ki imagemaker isimli şahıs da mesajı begenmiş :KK70: aynı şeyi ben söyleyince de karşı çıkmaya başlamış. tutarsızlıgın da böylesi yani.
güzel arkadaşım diger mesajları okumadıgım için oyle bi yanlışlık oldu olabilir insanlık hali ben hatamı kabul ederim sizde edin krtulun şu koca karı kafalarından artık

Konuda su perileri, cinler, adamın tepesinin atıp dövmesini haklı bulmak, hastalıkları küçümseme, cahil...
Ne ararsanız var, cin peri konuları yasaktır, her konuya cindi periydi yazmayın, erkeklerin şiddetini haklı görüp bende döverdim demeyin, psikolojik problemleri görmezden gelmeyin, yorumlara cahil yazmak yerine usturuplu cevaplar yazınız zira uyarıyla kalmaz, 50 sayfayı sabaha kadar 1 okur 1 uyarı veririm.
Konu sahibesine uygun dille yorum yapacaklar buyrun...

öyle mi doktor hanım :) maniac kelimesini siz bi araştırın bence. hepiniz de psikanalizcisiniz maşallah her hastaya OKB tanısı atmak da moda oldu.
yok ben doktor degilim ama babam doktor ayrıca yakın akrabam yaşıyor bu hastalıgı maalesefki yakından biliyorum. okb teşhisi koymadım amann neyse ya laftan anlamazsınızki kesinlikle kabul etmezsiniz bilgin hanımlar. hı konu sahibi sımarık kocasını üzüyor takma kız kafana dinle koca karı laflarını

sen daha ironi yapıldıgını bile anlamamışsın. bize OKB denilen saçmalıgı mı ögreteceksin?

bak bu arkadaş da benim yazdıklarımı yazmış. hastalıga inanmadıgını söylemiş. hatta çok gariptir ki imagemaker isimli şahıs da mesajı begenmiş :KK70: aynı şeyi ben söyleyince de karşı çıkmaya başlamış. tutarsızlıgın da böylesi yani.
OKB sacmalık mı? peki.. OKB hastalıgına sacmalık diyen birine bi şey ögretemem çok haklısınız..

Günümüzde emin ol OKB sahibi olmak o kadar anlık bir mesele ki.
Sizin şımarıklık, saçmalık dediğiniz bir hastalık türü.
Hatta şöyle söyleyim engelli Raporu alabilirsin bu hastalıkla, kör cahil!

Ne yani günün birinde, sizde hastalansanız. Mesela "Üriner incontinence.

Eşiniz, nedir bu! ben her sabah ıslak uyanmak zorunda mıyım? Diye Bir tokat aşketse. Ay ben hakettim. Ne dir bu saçmalık. Nedir bu yaptığım şımarıklık mı diyeceksiniz?
kelimesi kelimesine katılıyorum..

Şu konuya en fazla 2-3 sayfa "doktora git" yazılır diye düşünmüştüm.
50 sayfa boyunca ne yazılmış bir okumam lazım.

ya ne hastası ya. ben bu hastalıklara inanmıyorum. böyle bir hastalık falan yok. şımarıklıgın uç noktası.

bu hareketleri gidip annesine yapsa o da döver. yalan mı?

bence siz ciddi olamazsınız, tepki çekip tartışma yaratmak için böyle şeyler yazıyorsunuz. obsesif kompulsif bozukluk diye bir rahatsızlığı hiç duymadınız mı? hadi duymadınız diyelim, bilmediğiniz konuda bu kadar kesin konuşmayın...

Birisi böyle hastalık/hastalıklar yok uydurmayın bunlar şımarıklık demiş!
Çok yanlış bu düşünce..
Bu tip rahatsızlıklar mr çekilerek bile teşhislenebiliyorken..................
(ya da MR olmaz da başka birşeydir adı..)
LAKİN BU BİR RAHATSIZLIKTIR. Bu bu!

Arabanın altına düşen telefonun atılması çok saçma geldi bana, yerlere basıyorsunuz merak ettim eve gelince yere bastığınız ayakkabıyı çamaşır suyuna mı batırıyorsunuz dezenfekte etmek için. Yoksa bir daha giymiyormusunuz.
Ablasının tuvaletinde maaile durup klozet nasıl temizlenir onu mu izlediniz?
Siz kendinizi biliyorsunuz gidip bakmasaydınız yani, zorlamı soktular sizi banyoya.
Siz takıntılısınız, acı gerçek bu maalesef, bence tedaviye ihtiyacınız var.
Eşinize gelince , sizin muameleniz çok saçma olmuş, yok düşürdün tuvalete vs . birde üşenmemiş araşırma yapmışsınız 10 insandan 8i düsürürmüs elini sokup alırmış vs diye.
Kırk yıl düsünsem aklıma gelmez yani tuvalete kaç kişi telefon düşürdü araşırmak vs.
Eşinizin şiddet göstermesi kabul edilebilir birşey değil her ne olursa olsun. Sizin şiddetten ziyade tuvalete telefon düşürüp almıştır vs takılmanız çok garip.Hakkınızda hayırlısı olsun. Dilerim takıntılarınızdan kurtulmak için bir yardım alırsınız en kısa zamanda.

öyle mi o kısmı kaçırdım o zaman pardon, akrabamda da var vs vs diyince dedim heralde yine ''benim bi tanıdığım da olmuştu hastalığı'' denmiş. yine de üslubu çok irrite etti beni.
Yanlız bunlar OKB ile alakalı bir durum değil oky.
Daha büyük bir psikolojik problemi var demekki..
Dediğim gibi ben OKB li bir insanın istedikten sonra tedavi bile olmadan bu hastalıktan kurtulmasına şahidim.
O yüzden OKB nin çok abartıldığını düşünüyorum burda.
Benim eşim evde bile elinde ıslak mendille gezip sürekli kapı kollarını,elektrik düğmelerini silerdi,elleri yıkamaktan kanıyordu artık.
Biri kıyafetine deyse kıyafetini değiştirirdi.
Kendini zorladı ve atlattı.
Yeter ki insan bu sorunu çözmek istesin.
Hmm neyse doktorlarinda bi sey bilmedigini bi ise yaramadigini anladik sayenizde.. okb hastaligi icin ameliyat yontemide gelistirilmisti ama bosuna yapiyolar doktorlar hasta kendisini zorlasa istese halleder bu hastaligi. Yakinda ölenler cok abartiyolar simariklar halbuki zorlasalar ölmezler diye bi yorum gelirse hic sasirmicam valla :KK53:

geçmişini okudunuzmu. çocukluğunu. demir sopayla babasından yediği dayakları
travmalar içinde geçen çocukluk gençlik. ve evlendiğinde aynı şekilde şiddete meyilli bir eş. ve vücudun buna verdiği bu tepkiler. bu hastalığın olmaması mümkünmü değil.
Agziniza saglik

TEDAVİ olmadığımımı düşünüyorsunuz siz benim 2 yıl boyunca istanbulda ankarada çalmadığım uzman psikolog psikiyatri kapısı kalmadı hep çok yüksek fiyat veriyorlar işin ticaret boyutunu düşünüyorlar davranış tedavisi uygulandı ödevler verildi ama olmadı işte bişeyler herşeyi alt üst ediyor telefonla eşim benim yanıma çok geç döndü telefonu gördüğümde kuruydu ama ben şöyle düşündüm eşim geç döndüğü için belki parçalarını açıp telefonu kurulamıştır sonrada zaten kavga ettiğimiz için çalışıp çalışmadığını görmedim şuanda sorduğumdada ben çok üzüldüğüm için yeni bi telefon almış kendine onu artık kullanmıyormuş sizce o telefonun düşüp düşmediği nasıl anlaşılır nereye götürüp o telefonun düşüp düşmediğinden emin olabilirim
Hala telefon demişsiniz ya bunca badirenin üstüne pes.
Yahu değiştirmiş adam, neyin derdindesiniz.
Tedavi olmanın yoluna bakın bence, çok yanlış yollara gotürüyor bu rahatsızlığınız sizi.

Biri bana bunları yapsa ağzını yüzünü dağıtıp kapıya koyardım gibime geliyor. Ben de obsesifim. Ben de kitap yamuk dursa dayanamam. Ama bu benim problemim. Sevgilim yamuk koyduğunda kalkıp "seninle bir şey paylaşamam" deyip kavga çıkarmam. Kalkar düzeltirim problem çözülmüş olur. Adamın telefonunu anahtarını almak ne demek yahu? Diyecek hiçbir şey yok acil şifalar dilemekten başka.

TEDAVİ olmadığımımı düşünüyorsunuz siz benim 2 yıl boyunca istanbulda ankarada çalmadığım uzman psikolog psikiyatri kapısı kalmadı hep çok yüksek fiyat veriyorlar işin ticaret boyutunu düşünüyorlar davranış tedavisi uygulandı ödevler verildi ama olmadı işte bişeyler herşeyi alt üst ediyor telefonla eşim benim yanıma çok geç döndü telefonu gördüğümde kuruydu ama ben şöyle düşündüm eşim geç döndüğü için belki parçalarını açıp telefonu kurulamıştır sonrada zaten kavga ettiğimiz için çalışıp çalışmadığını görmedim şuanda sorduğumdada ben çok üzüldüğüm için yeni bi telefon almış kendine onu artık kullanmıyormuş sizce o telefonun düşüp düşmediği nasıl anlaşılır nereye götürüp o telefonun düşüp düşmediğinden emin olabilirim
diyorsun ya dr lar pahali diye. emin ol her kafana eseni atip yenisini aldirmak daha pahaliya gelir. senin isine hangisi gelir bilemiyorum.

takıntılı olmak dünyanın her yerinde hastalık degildir, her durumda hastalık degildir, her insan için hastalık degildir. ben takıntılı insan seviyorumdur belki de... o zaman takıntılı insana hasta diyemem.

ya da dengesiz birine borderline disorder der hasta ilan edersin. ama belki ben dengesiz biriyle yaşamayı seviyorumdur. bir günü farklı diger günü farklı biri olması hoşuma gidiyordur. o zaman buna hastalık denmez.

ya da birisi asabi karaktere sahiptir. bu kişiye öfke kontrolü yok mu diyeceksin? kime göre? kimi mülayim sever, kimi daha maço sever. sana göre hasta gelen digerine göre güzel gelir.

şımarıklık birine güzel gelir digerine can sıkıcı... gibi... tamamen estetik ve sosyal bakış üzerinedir.

psikologa gidersin ve yalan söyleyebilirsin tüm her şey hakkında. ve o senin (sözde) hasta oldugunu anlayamaz.

kanser ise dünyanın her yerinde kanserdir. kime sorarsan kanserdir. nereye gidersen git kanserdir. çünkü nesnel tanımı vardır. ve sen yalan bile söylesen doktor senin kanser oldugunu kendisi ögrenir.

oysa psikolojik hastalık denilen şeylerin nesnel teşhisi yoktur. toplum mühendisleri sevmediklerini hasta ilan eder, buna da bir hastalık ismi uydururlar. bir insanı çekingen diye hasta ilan edemezsiniz, şımarık diye, asabi diye... bunlar karakter farkıdır. ''turuncu rengi sevmiyorsun demek ki hastasın. çünkü çogu insan turuncu sever'' demekten farkı yok bu psikolojik hastalıkların.

psikiyatride DSM IV kriterleri vardır ve bu tanıları karşılayan herkes dünyanın her yerinde hastadır mervecik hanım bilmeden ahkam kesmeyin.
ayrıca OKB'nin ortaya çıkmasında seratonin düzeylerindeki dengesizliğin rol oynadığı biliniyor, yani beyindeki kimyasallarla ilgili bir durum, asla şımarıklık değil

iyide klozete düşen ve suya maruz kalan telefon muhtemelen hatta cok buyuk ıhtımal bozulur acılmaz calısmaz falan yani ; yok sizin bunu asmanız lazım üzgünüm ama saglıklı düşünemiyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back