Tuvalet Eğitimi tuvalet egitimine başladık ama olmuyor:(((

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Nare83

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2008
35.547
78.779
798
merhaba arkadaşlar 22 aylık erkek ikiz bebeklerime egitime başladım bundna 2 hafta çönce gayet iiydi sonra ishal oldular misafir geldi derken kesmek zorunda kaldık
dün tekrardan başladık ama tuvalet dışında heryere yapıyorlar
gece ve gündzü aynı andamı kesmek gerekiyor

Arkadaşım benim bir yazıma göz at istersen.
Başladınmı kesmeyeceksin, ayrıca dün başlamıssın. Benim gibi halıları kaldır. Yaparken görsen bile hemen alıp lazımlığa oturt. Zaten evi gözden çıkaracaksın:)). Bu arada bir damla bile düşse lazımlığa hemen alkışla. Bence gecede baglama, sıvı geçirmeyen alezler çok işine yarar.

slm kızlar bende bu konuda tecrübemi paylaşmak isterim sizlerle. öncelikle şuanda kızım 18 aylık ve yaklaşık 3 aydır hiç kazasız tuvaletimizi klozate veya lazımlığa yapıyor. Kuzenimin bi pedegog arkadaşı bişey önermişti bize. çocuklar en iyi görerek öğrenir tuvalet eğitimindede anne ve babayı görmesinin önemli olduğunu ve bak anne baba çişini kakasını tuvalete yapıyor sende artık buraya yapabilirsin diye teşvik edilmesi gerektiğini söylemişti.ben 1 yaşından itibaren teşvik etmeye başladım o zamanlarda aralarda yapıyoduk hatta çok hoşuna gidiyodu ama acıkcası bende daha erken diye üstüne düşmedim ama demek istediğim o zmandan itibaren ilgilenilse bile öğrenebiliyorlar.bizde işe yaradı bide böyle deneyin derim ben herkeze kolay gelsin

kesinlikle gece gündüz diye ayırmamalısınız...örneğinn çocuğunuzun altını geceleri bezlerseniz çocuk bu sefer geceleri alt ıslatmanın normal bir durum olduğunu düşünebilir,,yada annelerin çok yaptığı misafire giderken altını bezleme..tuvalet eğitimi gerçekten çok hassas bir konudur..çocuğunuzun yatağının altına sıvı geçirmez koyuyorsanız eğer,,çocuğunuzun bundan bile haberi olmamalıı

Her çocuk ayrı bir bireydir.
Tuvalet eğitiminde kati olarak şu böyledir demenin kolay olmadığını düşünüyorum.
Her çocuğun tuvalete hazırlılığı farklıdır, bu konularda zorlamak doğru değildir.
Oğlumu iki yaz uğraştık ,hiç üşenmedim ,hiç mi hiç olmadı.
Bu yaz ilk bezi çözüşte hemen söyledi.
Maşallah hiç kaçırmadıda.
Bezi çıkarınca ilk günler gece bezi bağladım, idrarını kontrol edip edemediğini fark edinceye kadar bağlamayı düşünmüştüm.
Baktım ki birkaç gece sonra sonra bezi kuru kalkınca gece bezinide çıkardım.
Belirli aralıklaral çişini sordum,kaldırdım.
Öncelikle çocuğunuzun hazır olup olmadığını doğru tespit edin ,ona göre davranın derim.
Kolay gelsin...

benimde ikiz bebeklerim var...çok zor onları alıştırmak...tek tek alıştırsam diyorum olmuyor...beraber alıştırayım diyorum ikisi kafakafaya verip yapmıyrolar...offf...ikiz oluncamı zorrr...bilmiyorum...benim gibi ikizleri olablar napıyor acaba...nasıl alıştırıcam ne yapmam gerekiyor...alsanaalsanasmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…