Evet en iyisi denemeyeyimÖnemli bir süreç ama panik olmaya lüzum yok canım. Oğlum 2.5 yaşında zorlanmadan öğrendi, şu an 4 yaşında ve gece beni hiç uyandırmadan tuvalete gidip geri yatağına yatıyor.
Üzerine düşme, ben oğlumla birlikte girdim tuvalete, bunun normal birşey olduğunu ve herkesin bu şekilde yaptığını anlattım. Klozete oturup çiş'le ve kaka ile konuştum,kendisini beklediğimi ve şimdi dışarı çıkması gerektiğini söyledim. Bildiğin sohbet ettik onlarla ilgili şarkılar söyledik, Böylece benden güven aldı, onlardan korkmaması gerektiğini ve onların gitmesi gereken yerin tuvalet olduğunu anlattım... Çocuk sende görerek öğrenecek, .. Pet şişe olayını ilk kez duydum, bence deneme
Kolay gelsin tatlmbaşarılar...
Masallah kuzuya23 aylık alıştırdım ben kızımı. Hiç öyle oyuna falan da çevirmedim açıkçası öyle müzikli lazımlık falan da almadım. Klozette alıştırdık direk. Banyoya oyuncak hayvanlarını koydum her gidişimizde bizi karşılıyorlardı güya. İlk gün baya bi altına kaçırdı ikinci gün azaldı derken 5. Gün tamamen çözdük o işi
Cnm hafta ici mecbur anane ile bu sureci yapcakBen 24aylıkken başladım wc eğitimine,
Bir kere kendinizi hazır psikolojik olarak hazır hissetmeniz çok önemli, yardım almaktan ziyade çocukla tek olmanızı öneririm, anne çocuk arasındaki en büyük ayrılmalardan biri bez bırakmak ve kişiliği üzerinde çok etkili,
Biz kendisiyle konuşarak bıraktık, pat dite bıraktırmak yerine alıştırmak gerek diye düşünüyorum, uzun süre wcde bizi görmesine izin verdik, ne yaptığumızı anlattık, snra kendini götürüp lazımlığını seçtirdik 2yaş doğumgününden snra artık çişini ona yapması gerektiğini söyledik kabul etti, renk renk kilotlar aldık heveslendirdik, doğumgünü ertesi günü bezleri kendi çöpe atıı
ilk iki gün sık sık lazımlığına oturtup çiş yakalamaya çalıştık ama bu çok yıpratıcıydı benim için, sonradan şöyle bir yol izledim, altına yaparsa üstünü hemen değiştiremeyeceğimi ve ıslak kalacağını söyledim ki oğlum çok titizdir özellikle ıslaklıktan çok rahatsız olur
İlk yapışında dediğimi yaptım sakince anlattım altına yaptığı sürece böyle kirli olucağını eğer lazımlığq yaparsa bizim gibi kuru gezebileceğini,
İnanamazsınız, biz inanamamıştık 2. 3.seferden itibaren kaçırmaları azalta azalta tutmayı öğrendi, mesela ilk seferde göl yapmıştı kaçırınca, bir sonrakine bacaklardan akarken bana seslendi, diğerinde külotu ıslanınca, uzunca süre pipi ucu nemlenince wcye gittik ama çok rahat atlattık,
ne evim kirlendi ne sinirlendim ne de oğlumu hırpaladım çok şükür, şimdi 4 yaşında olacak her işini kendi halleder
Size de bol sabırlı günler diliyorum
Kizlar daha kolay alisiyor diyorlar geneldeBenim kızım küçük çişine çabuk alıştı ama büyüğü tam 1 ay yaptı altına.yapınca söylüyodu.en son annanesigideydik.kendinden yaşça büyük bi kız vardı arkadaşı.o dedi bak ben tuvaletimi buraya yapıyorum sende buraya yap altına yapma filan dedi.ondan sonra bidaha hiç yapmadı.
İnan grrcekten insani korkutan bir surec23 aylık oğlum var. Söylüyor ama çalıştığım ve kreşe gittiği için başlayamadım.
Bu konu da napcağım bende bilmiyorum.
Ya iki bucuk yas daha uygun sanki ama bnm dogum zamanima denk geliyor2.5 yaşını geçmişti oglum lakin hala bez kullanıyordu .hatta sıkılsın diye küçük boy bez almıştım ona bile razıydı
Bir gün sabah saatleri bana esti
Aldim wc oturttum 1 2 mizirdandı a bir baktık çiş
Güle güle ciş hoşçakal bez diye diye o gün ü ve geceyi bezsiz tamamladık
Sıra geldi kakaya ki o en komiğiydi .2 kere altina kaçırdı sadece once öğürdü bunu at benim degil dedi
3 günde halloldu tuvalet bilinci
Sıkmayın kasmayın kızmayın yeter
Ben ilk günlerde klozete oturunca eline bi tas köpüklü su verip içine minik hayvanları koyuyordum Benim kız suyla pgbsmı öok sever onunla oynarken oturuyordu. Görümcemin klozetten korkan kızı da aynı yöntemle alıştı. Eğer su seviyorsa dene istersenMasallah kuzuya
Klozete oturmak istemiyor aslinda yabanci degil
Hemen baslamadim isinmasini sagladim
Beni falanda goruyor
Sifonu cekiyor guluyor
Ama kendi oturma konusunda direcli
Hazir olduğuna dair tüm sinyalleri kontrol edin .gece özellikle kuru kalıyor ise sabaha ,tuvalet konusunda önceden bilinçlendirme de yaptınız ise ufak denemeler ile baslayabilirsiniz ama evetYa iki bucuk yas daha uygun sanki ama bnm dogum zamanima denk geliyor
Ucuncu gunde basarisiz olduk
Bi hfatya tamamlayip
Olmazsa ertelicem artık
En fazla bir haftaKizlar daha kolay alisiyor diyorlar genelde
Kac gunde alismistir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?