Tuvalet Eğitimi Tuvalet Egitimi Tecrubeniz

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Tamamen hazır olduğunun sinyallerini aldınız mı, yoksa doğum yapacağınızdan ötürü hemen bıraktırmak istediginizden yanlış anlamış olabilir misiniz?
Bir kere her çocuk için bu süreç farklıdır.İlk kızım 2 yasindayken 3 günde bu işi sorunsuz cozmustu.Bu hevesle ikinci kizimda da 2 yaşında denemeye başladık ama bir hafta boyunca hiç ilerleme gösteremedi.Bende hiç uzatmadim,erteledim 2,5 -3 yaş arası tekrar denedigimizde çok kolay oldu.Meger çocuk hazır değilmiş.Bu işi zorlamanın anlamı yok , ilerleme kaydetmiyorsa ertelenmeli bana göre Hem şimdi ogrense bile kardeşi olduktan sonra tekrar başa dönebilir bu süreç.

Aşağı yukarı 10 günde öğrenmiyorsa kesinlikle hazır olmadığındanmış. Kızım kakasını çok çok erken kendiliğinden söylemişti, geceleride kuru kalkıyordu ve bazen 3 saate kadar çişini tutuyordu üstelik ne lazımlığa ne de klozete oturmakta problemde yoktu ama çişini kesinlikle söylemedi biz tuttukça gayet güzel yaptı ama kendi koskoca 2 ay boyunca söylemedi olumlu bir sürü şey var diye böyle böyle bir baktık 2 ay olmuş doktordan azar işittim 10 günde söylemezse kesinlikle bırak onu yazmak istedim.. Bakalım yaza doğru tekrar denicez bizde.

Aşağı yukarı 10 günde öğrenmiyorsa kesinlikle hazır olmadığındanmış. Kızım kakasını çok çok erken kendiliğinden söylemişti, geceleride kuru kalkıyordu ve bazen 3 saate kadar çişini tutuyordu üstelik ne lazımlığa ne de klozete oturmakta problemde yoktu ama çişini kesinlikle söylemedi biz tuttukça gayet güzel yaptı ama kendi koskoca 2 ay boyunca söylemedi olumlu bir sürü şey var diye böyle böyle bir baktık 2 ay olmuş doktordan azar işittim 10 günde söylemezse kesinlikle bırak onu yazmak istedim.. Bakalım yaza doğru tekrar denicez bizde.
Ne kadarlik kizin
Bende bi haftada gelisme kaydemezsek ertlemegi planliyrm
Cunku pedagoglar oyle oneroyor
Okadar okudum ettim ama her cocuk farkli bi dunya
Cok Or bi surec :(

Ne kadarlik kizin
Bende bi haftada gelisme kaydemezsek ertlemegi planliyrm
Cunku pedagoglar oyle oneroyor
Okadar okudum ettim ama her cocuk farkli bi dunya
Cok Or bi surec :KK43:

ilk denemeye başladığımızda 26 aylık filandı ama prematüre doğdu kızım o yüzden daha 2 yaşına tam gelmeden denemiş oldum fiziki olarak düşününce...

Kızım 27 aylık. Yaklaşık 2saat önce tuvalet eğitimine başladık. Bana birden estiler ve geri dönüşü yok dedim kendi kendime. Umarım hata yapmıyorumdur. Hazır olduğunu düşündüğüm için karar verdim. Bezi çıkartıp anlattım herşeyi. Kilot giydirdim. Ama lazımlığa yapmıyo . Gerçi henüz altına da kaçırmadı ama gece 2-3saat arayla kaldırıp oturtmayı düşünüyorum lazımlığına. Tedirginim ve tedirginliğimi kızımın hissetmesinden korkuyorum. Rabbim kolaylık verir inşallah.
Daha önce denemelerimiz olmadı açıkçası ama her fırsatta anlatmaya çalışıyordum zamanı geldiğinde daha kolay öğrensin diye. Umarım herşey dilediğim gibi güzel geçer.

Back