Lyrica reçeteli verilen ile sokaktan aldığın bir değil . Bağımlılığı yüksek ve gün içinde extra performansla odaklanırısınız ve daha iyi iş yaparsınız . Bırakması zordur hayata geri adapte olamazsınız . Her şeyi erteler hiç bir şey yapmak istemez , ve hayattaki beklentileriniz yok gibi olur . Bırakmak için irade %5 etkili değildir tedavi gerektirir ileri seviye olduysa yani günlük kullanıma geçilip 4 5 hap atma seviyesinde çok zor bırakırsın . Zaten bu işlere bulaşanlara genelde corex ( eroin yani sigara ucu ile başlatılır ) sonra meth vs devamı gelir . En beteri methdir . Eroini bile yıllarca kullansa anlamayabilirsiniz . Hayatına devam etcek seviyede kullanırlar . Taki büyük bir travma yaşarsa her şeyi salacak gibi yada beyin buna hazırsa dozaj arttırılır ve sokak hayatları olur artık aile insanlar vs hiç bir şeyin önemi kalmaz ... Dünyanın en zeki en karekterli bir adamı bile basit bir bağımlılıktan en karektersiz ezik her şeyi yapabilecek seviyeye gelir . Alkol bile kullanımda %20 lik kısım ne olduğunu anlamadan bir anda sürekli hale gelir . genelde travmalar tetikler böyle şeyleri . Alkol ile ilgili benimde problemim var . Yıllarca sosyal içiçi olarak kaldım . Sonra bir gün çok ağır bir şey yaşadım kaldıramadım tetiklendi sadece düşünmemek için içtiğim 2 ay çok iyi geliyordu , çünkü o süreçte ruhani bir acı yaşıyordum gerçekten fiziksel acıdan beterdi sonra kontrolü kaybettim . Kısaca bağımlılık yapan her şey sizin ve çevrenizdeki insanların mutluluğunu alır . Ben yaşıyorum sigara ve alkolü 2 gün kullanmadığımda dünyanın en mutsuz insanıyım gittiğim yerden insanlardan hatta en sevdiğim insanı bile görmek istemiyorum . uyayamıyorum ... mesela işim gereği farklı ülkelere gidiyorum normal bir insan gezer yeni tadlar keşfeder ben sadece işimi halledip odadan çıkmıyorum veya içiyorum . Hiç bir şeyim eksik değil işim iyi aile ile ilgili problemlerim yok hayatta bana sorun çıkaracak kimseyi bırakmadım . Sadece yaşadığım olaylar . Narsist birinin bende bıraktığı travma filmlerde bile yok artık denilecek şeyler ... Anlatmamım sebebi yol yakından vazgeçir yoksa tamamen kendini dibe çekecek ve seni ve çevresindeki herkeside çünkü belli seviyelerden sonra dönsen bile eskisi gibi olmuyor hiç bir şey ... Bom boş geliyor tedavi bile işe yaramıyor ... her yere gittim. youtubede çok güzel bağımlılık ile ilgili videolar var izle . Ben yedam vs insanları gözlemledim sayısız makale video izledim . Bu işin ırkı yok her yerde aynı son ... Umarım sevgisi zevkinden ağır basar ve döner ... geçiçi bir zevk için biten hayatlardan olmazsınız . içinde kimyasal sıkılmış tütün olabilir . Sonuçta tüm uyuşturucular kimyasal ve sıkılacak hale getirip sigara ucu yapılabiliyor . Eroini bile sigara ucunda başlatıyorlar ... Ve bazı maddeler gerçekten çok sıkıntılı tek kullanımda bağımlı hale getirebilir . Yani bir gün torbacısı onu güzel müşteri görüp başka maddelere kesinlikle yönlendirecek veya kandırarak bağımlı hale getirecektir . Sana tavsiyem gerçekten seviyorsan ona yardım etmek istiyorsan kavga ederek onu daha çok yönlendirirsin. Tatlı dille güzelce anlatarak dediğim şekilde bazı video kaynakları gösterip sevgini kullanıp aklını başına almasını sağlayabilirsin . Sadece o isterse bırakabilir çünkü ... Eğer bağımlı değilse kaybetme korkusu ile bırakır bağımlı ise zaten senin bir önemin olmadığına eminim şu an . Tek ihtiyacı olan dopamin ihtiyacını gidermek ve bu sürekli artacak . Düşünün sexten 100 kat daha fazla zevk ve gün boyu sürüyor madde bağımlılığı böyle başlıyor ve sonra sadece hayatını her şeyini alıyor ve hiç bir zaman başlarda kullandığın gibi bir zevki alamadıkça daha çok artarak giden bir süreç . Kullandığında yalancı cenneti yaşadığının farkına varması ve çevresindeki her şeyden zevk almasını sağlamalısın . Spor vs gibi aktivitelere yönlendirmen gerekli dopamin beyindeki ödül mekanizması diye geçer zevk aldığı şeylerde salgılanır bu onun ihtiyacını giderdiği süreçte çok daha rahat bırakır . Hobiler edinmeli , mutlu olacağı hedef ve hayalleri olmalı belli başlı amaçları o zaman süreç daha kolay geçer . Ayrıca içmediğinde sarması zaten isteyerek değil tüm bağımlılarda vardır bu en yakınındaki onu dinleyen ciddiye alan insanlara sarar ... yanında olmasa arar bulur yolunu kavga eder . Umarım her şeyi yoluna zamanında koyabilirsin . Türkçem o kadar iyi değil yazım yanlışları için kusura bakmayın artık takıntılı olanlar için .