- 28 Ocak 2017
- 669
- 219
- 103
Merhaba arkadaşlar, kurumsal bir magazada part time olarak çalışıyorum bir süreliğine. Magazadan iyi anlaştığım Ayşe isimli arkadaşım geçtiğimiz aylarda Fatma isimli arkadşın başka bir arkadaşa; "Ben Esra'dan şüpheleniyorum" dediğini duymuş. Gelip bana söyledğini duyduğunu ben gidip sorayım dedim neymiş baya baya şok oldum çünkü aklıma takıldı fakat arkadşım boşver bişey varsa kokusu çıkar yakında dedi ben de bekleyeyim bir dedim uğraşmaya değmeyecek karakterde insanlar çünkü. Ve dün bana böyle bir cümle duyduğunu söyleyen Fatma'yı (ki çok fettan bir kız bu) tahriklerinden, uyumsuz davranışlarından dolayı yöneticiye; bana sizin özel hayatınızla ilgili dedikodu yaptı dedi.(Bir ay evvel magaza yöneticimizin özel hayatıyla ilgili bir detayı söyleyip, yönticiyi çekiştirmiş arkadşıma). Baya dolup taşmıştı arkadşım ki gidip hepsini bir anlatı yöneticiye, problem çıkaran bu arkadaşa karşı bir aksiyon alınır umuduyla. Madem bütün kirli çamaşırlar ortaya serilmiş, üzerimize bu kadar geliniyor ve bize karlı bir cephe hattı kurulmuş dedim ve Ben de yöneticimize Whatsapp'dan; "Benim hakkımda böyle bir cümle kurulmuş Ayşe duymuş bunu kulaklarıyla, gidip neyin nesidir diye soracaktım fakat Ayşe; "bırak eğer bir şey varsa kokusu çıkar diyip sakinleştirdi beni" dedim. "Çok zoruma gitti ucu her yere çıkan bir cümle bu" dedim. "Merak etme ben yarın hepsini öğreneceğim" dedi. Whatsapp'da geçti bu konuşma ve konuşmanın tümünün ekran görüntüsünü konuşmayı duyduğunu söyleyen Ayşe arkadaşıma da attım. Fakat yöneticmiz bugün bu şikayetlerle ilgili hepimizi toplayı bir toplantı yaptı, şert şekilde bir daha böyle şeylerin tekrarlanmamasıyla ilgili uyarılarda bulundu, özel hayatım kimseyi alakasar etmez vs. dedi. Bağırdı çağırdı. ben de benim adımın geçtiği benden şüphenşlen kobu neymiş dedim Adı geçen Esra sen değilmişsin dedi. Daha önce burada çalışmış olan bir Esra var oymuş konunun öznesi Ayşe gelmiş sana yetiştirmiş hemen ama falan dedi. ( Çok güzel kıvırmışlar yöneticiye, inkar etmişler). Gelgelim Arkadaşım Ayşe bu kadar enrikanın dedikodunun içinde bana şu an kızgın ve kırgın ne için söyledin diyor benim duyduğumu, kendini düşünüyorsun sen vs. diyip tepki gösteriyor ki alakası yok konudaki özne Ayşe değil benim, Bahsi geçen arkadaşa karşı yöneticinin aksiyonalacağını umut etti fakat öyle olmadı bunun da kızgınlığı ve kırgınlıgı var üzerinde ama şu an bana olan tepkisi bana enteresan gelen. Kendisi benim ona Fatma'nın mola saatlerini kafasına göre kullanmsoyla ilgili şikayetimi gidip söyledi yöneticşye ki benim açımdan hiçbir sıkıntı yok neticede kişilikleri hakkında ya da başka konuları hakkında bir dedikodu yapmamışım yalnızca ortada bir saçmalık var ve bunun derdini yanmışım. Benim açımdan durum bu şekilde ama arkadaşım şu an hiç beklemedğim bir şekilde beni, onun bana söyledğini gidip söyledğim için bencillikle suçluyor. Ne yapmam gerek? Tuhaf değil mi durum?