• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tutumlu olmak

aynen katılıyorum mesela kızıma oda takımı aldık ama odasının duvarları berbat boyanması lazım bu hafta ihtiyacı olan bir tanıdıkla anlaştık boyayacak.e hadi amann bir oda diye biz boyasak e bu adam işsiz 2 çocuğu var o taş mı yesin herkes kendi evini kendi boyarsa gibi gibiiii
Aynen öyle tamam bazı şeyleri kendimiz de yapabiliriz de usta da kazansın alafranganın hortumu çıktı eşim hala yapacak usta var tanıdık çağıralım diyorum yok ben yapıcam diyor evet bi ara yapar 😁

İstemediğim bir harcamayi kimse yaptıramaz bana zaten:) Misal ofiste devamlı birileri evleniyor (hiç biri yakınım değil,ofisteki insanlar alt tarafı). İş yerindekiler de devamlı para topluyor,herkes aslında istememelerine rağmen ayıp olmasın diye katıyor birkacyuz lira. Ama ben en başında 'yok, teşekkürler. Prensip olarak düğünüme çağıracak yakınlıkta olmadığım kimseye altın almıyorum yillardir' diyorum.. biraz uyuzca tabi, hatta millet ben katılmıyorum diye altın alabilmek için daha çok para vermek durumunda kaliyor. Ama bana ne? Yaşım 29, bunca sene davet edildigim düğünün haddi hesabı yok, bütün çevrem hunharca evleniyor. Sırf ayip olmasın diye hepsine para taksam yazık günah bence benim güzel bütçeme :confused:
Sonuç olarak artık para toparlanirken kimse bana sormuyor, mutluyum :)
Bunun gibi şeyler...mesela geçen günlerde tatil planı yaptik tatlı bir kizla (genelde yalnız gezerim,ya da istisna varsa sevgilimle). İlk konuşmaya 'haftasonu kampı' diye başladık, sonra 'hava soğuk olabilir, bungalov daha iyi' dedik. Kız bana bir bungalov atıyor, arayalım bunu diye, bungalov değil saray yavrusu 🤪 iki gece için bin lira istenen Instagram bungalovu. Yani neden katilayim ki? O bin liranın yarısına daha yeni Pegasus indiriminden gidis dönüş bilet aldım kendime,fi tarihindeki yillik izninde kullanacagim.
Öyle yani, sırf ayip olmasın diye para harcama huyuma yıllar önce son verdim. (Bu arada terapistim benim bu tepkimi sağlıklı buldu 😋).
Benimle buluşmak isteyen de davet ettiğim tiyatroya gelsin, davet ettiğim bisiklet turuna katilsin, davet ettiğim mangala, hamaklı şehir içi pikniğinde gelsin, ya da evde buluşalım :) hiç bulusmayalim demiyorum ama sırf arkadaşım Instagrama foto atacak diye neden bir tatlıya yirmi lira vereyim ki???
Bensiz buluşsunlar, ziyanı yok :p
Düğünler konusunda katılıyorum size para yetişmiyor bu ne bee dedim geçen gün herkes davetiye getiriyor olmadı vatsaptan sosyal medyadan atıyor

Maddi durumu oldukça iyi bi yakınım var patates nerede ucuzsa oraya gider nerede deterjan ucuz ona sor bilirsin. Bırak da mahalle marketi de kazansın yahu 50 kuruş 1 TL ile daha ne kadar daha servetine servet katacaksın sinir oluyorum böylelerine

Peçeteyi bölmek :KK53:
Benim annem de küçük bir şey için gerekiyorsa hala peçeteyi bölerek kullanır. Ondan olsa gerek ben de doya doya peçete kullanamamışımdır.:mad: Hatta eşim bile, fazla kağıt havlu kullanmasına tepki göstermeme içerler.:KK70: Ama sadece cimrilik olarak görmüyorum bunu, gereksizse kullanılmamalı bence, aklıma hemen ağaç katliamı, çevre kirliliği vs. gelir. Geri dönüşüm ve doğaya karşı aşırı bi hassasiyetim var.

Aslinda cimrilikten degil ama kasari rendeleyip dondurucuya atma mantikli geldi 😁 bazi seylerde rendelenmis daha guzel oluyor ve surekli rendelemek zor geliyor bu sekilde cok pratik olur, tuttum bu fikri 😊 ben de genelde boyle daha fazla nasil pratik olup zamandan kazanirim diye dusunurum ben de zaman cimrisiym demek 😂 herseyin pratigini alirim yeni bir kolay urun mu cikmis hemen arastirip alirim, mesela robot supurge cikar cikmaz almistim o kadar seviyorum ki onu 😂
Yaaa memnun musunuz robot süpürgenizden bende düşünüyorum almayı(gerçi ben hep düşünürüm ama anlamıyorum memnun kalmam korkusuyla ya da paraya kıyıp alamıyorumdur :KK70: :KK70: ) markası ne

Yemekten kısılması cimrilik bana göre. Yoksa elektriği, suyu dikkatli kullanmak, yağlı kağıt fln tutumluluk.
Ama mesela kuruyemiş sağlıklıdır. Çocukların beslenmesinde olmalıdır.
Ben her şeyden kısıyorum ama oğlumun yediği yoğurttan, etten, balıktan, kuruyemişten kısmam. Beyaz un sokmam eve. Yumurtayı organik hariç almam. Tavuk köyden alınmadıysa eve giremez. Bunlar biraz maliyeti arttırıyor ama sağlık paradan değerli.
Bir de ayakkabı ayak sağlığı için önemlidir. Mutlaka farklı ayakkabı giyilmeli, biraz da kaliteli bir malzeme olmalı. Babet mesela ayak düşmanı. İş için elbette topuklu giyilir ama normalde giymek için iyi kalitede bir spor ayakkabı olmalı. Kaç paraysa vermek lazım. Bu konuda da kendinize yazık etmeyin bence. Bot da aynı şekilde deri yada süet olmalı ki ayak rahat nefes alsın. Kanserojen ne idüğü belirsiz şeylerde uzun süre kalmamalı. Yani sizin yada çocuklarınızın tenine değen, ayağında uzun süre duran şeyler de sağlığı etkiliyor. Pamuklu, yünlü yada viskoz değilse giymem ben mesela

Tableti 4 e mi bölüyor var be nasıl bölüyor ki şaşılacak şey var yemez deniyor dimi böylelerine
Gorumcemde makineye yarim bulasik atacaksa 2 ye boler
Ben hic yarim doldugunu gormedim benim b makinesinin ha birkez yarimdi bende raflardaki yikamam gereken kap kacaklari atarim hem temizlik hem makine dolu olur 😊
Bi anlattiklarinizda o kadar bir şey yok. Milletin cimrisin söylesin böylesin diye abartı tepki vereceği bir şey de pek yok. Anlatamadığıniz şeyler olabilir mi? Eksik bit şeyler var sanki. Aylık 800 lira ile yanılmıyorsam 2 cocuk ile geçinmek çok zor. Başka şeyler olmalı gibime geliyor hala anlatilmayan
Ha bir de annem gile gidip gelmem annem olmasa hayatta gecim saglayamazmisim alti ustu 2 haftada 3 kez annemgilde yerim e dikis isleri oluyor kislik hazirlik oluyor ben yapiyorum annemde evinde yemek hazirlar bana kolay olsun diye
Kaliteden tasarruf olmaz bence heleki terzilikte müşterileriniz için en güzel en kaliteli ne olucaksa kaçınmayın .Bu buzlupa atma soğuk zinciri bozmadan mantıklı daha bugün kayınvalidem donuk bütün tavuk istedi aldık dondurucu ya attıramadım çözdürüp bölüp atacaktı dondurucuya tekrar yani bu zarar kaş yaparkn gözçıkarmak🙄😬Peygamber efendimiz yiyiniz içiniz israf etmeyini buyurmuştur.
Aynen buzluktan cikan eti direk tuketmeye calisirim bende
zehirlenirdiniz allah korusun.donmuş gıda çözdürülüp tekrar dondurulur mu.4. sınıf kızımın fen kitabında bile yazıyorrr :KK53:

Valla harikasınız harika bir konuya temas ettiniz kıyafet satanlar ne olacak herkes kendi dikmeye uğraşırsa 1 ayakkabıyı 4 5 sene giyince ayakkabı satanlar yorgan mı yesinler hepimiz bir zincirin halkayız sözü gerçekten de öyle ben bazen alacağım birşeyi esnaf da kazansın diyerek de alıyorum.
Halkayi surdurmeye bende devam ederim ama aldigim seyleri uzun sure pratik kullanacagim sekilde alirim buda cevreme aaa bak bak nasil yapiyor kendileri ne pratik ne de tasarruf eder bana gelince sasiriyorlar nette goruyorum konserveler buzluga atilacaklar falan hosuma gidiyor yapiyorum diye
Mesela gecen ekmek yaptik bende 12 tane yufka attim dolaba tuhaf buluyorlar
Yağlı kağıdı bende birkaç kere kullanırım eğer kullanılmayacak durumdaysa kullanmam atarım. Ben bir sorun görmedim. Başka neler yapıyorsunuz ki çevreniz böyle diyor
Genel anlamda yazdim bu mesajimda da var abartacak seyler yapmadigimi dusunuyorum ama ..
Yemekten kısılması cimrilik bana göre. Yoksa elektriği, suyu dikkatli kullanmak, yağlı kağıt fln tutumluluk.
Ama mesela kuruyemiş sağlıklıdır. Çocukların beslenmesinde olmalıdır.
Ben her şeyden kısıyorum ama oğlumun yediği yoğurttan, etten, balıktan, kuruyemişten kısmam. Beyaz un sokmam eve. Yumurtayı organik hariç almam. Tavuk köyden alınmadıysa eve giremez. Bunlar biraz maliyeti arttırıyor ama sağlık paradan değerli.
Bir de ayakkabı ayak sağlığı için önemlidir. Mutlaka farklı ayakkabı giyilmeli, biraz da kaliteli bir malzeme olmalı. Babet mesela ayak düşmanı. İş için elbette topuklu giyilir ama normalde giymek için iyi kalitede bir spor ayakkabı olmalı. Kaç paraysa vermek lazım. Bu konuda da kendinize yazık etmeyin bence. Bot da aynı şekilde deri yada süet olmalı ki ayak rahat nefes alsın. Kanserojen ne idüğü belirsiz şeylerde uzun süre kalmamalı. Yani sizin yada çocuklarınızın tenine değen, ayağında uzun süre duran şeyler de sağlığı etkiliyor. Pamuklu, yünlü yada viskoz değilse giymem ben mesela
Diyorum ya kisa sureli kullandigim icin almak istemiyorum yenisini
Yazinda terlikle daha rahat ediyorum ha bazen ayakkabi ile cikmam gerekiyor alayim diyorum ama bir turlu ayliktan arttiramiyorum
Once faturalar 200 e yakin oluyor dogalgazimiz yok daha
Sonra market alisverisi 200 civari
kislik malzemeleri yazdan aliriz sogan patates
Konserveleri bahcemden yaptim
Cennet hurmasi kuruttuk mesela agacimiz var
Paatlican biber kurusunu bahceden yptim
Bamya kuruttum bahceden
Nane kekik reyhan bahceden kurutuyorum
Kimyon karabiber zencefil zerdecal tarcin bal bunlarida 1 defa alirim 1 yil yeter
Bali sivas tan getirtiyoruz
Deterjanlari cok alirim
Evde olabildigince sekerli gidalar yapmam genelde pogaca yaparim oyle yani

Yağlı kağıt tek kullanımlık mı cidden?
Sebep?
Ben yanmadıysa, yağ olmadıysa, kirlenmediyse birkaç kez kullanıyorum. Bunun da cimrilikle veya pis olmakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum hiç.
Neden atayım kirlenmiyor çoğu zaman.

Devir ekonomi devri. Tasarruf güzeldir.
Fazla atık çıkarmamak, kıymet bilmek müsrif olmamak. Ama cimriliğe kaymamak lazım, o çizgide durmak lazım
Kumaş dışında sizi haksız bulmadım.
Ama yine de yiyin için, israf etmeyin diyorum sadece.
İnsan bir dakika sonra ne olacağını bilmiyor. Varsa yemeli, almalı, yaşamalı

1 musterim tunik diktirecek oldu bende 1 metreden fazla kumas almasini istedim eninden kollarida cikar dedim

Ama cikmadi 2 saattir ordan olcuyorum burdan olcuyorum olmuyor
Eger hayatinizda ilk defa dikis dikmiyorsaniz 1 metreden tunik cikmayacagini bilirsiniz aslinda.
Eninden kollari cikarirsaniz bu da yanlis cunku diktiginiz zaman kumasin dikis yonu degisecek ve yikama sonrasinda sekil bozuklugu olusacak. Musteriniz de bundan memnun kalmayacak elbette. Neyse sorunu cozmussunuz zaten sadece soylemek istedim.

kullanilmis yagli kagidi tekrar kullanmak yapisina zarar vermiyor mu? Yanar yani ve sagliga zararli olur bu durumda. Ben tek kullanimlik diye biliyorum onlari.

Salam tuketmeyin. Buyuk ya da kucuk,fark etmez. Zararli. Ha evde yaptiysaniz olabilir. Bir suru tarif videosu var internette onlardan yararlanabilirsiniz

İlk gelen yorumlarda size cimri denmesine cok şaşırdım dogrusu. Herkesin maddiyatı farklı tabi ama çevremde cok sık görüyorum borcu, ödenmemiş faturaları oldugu halde CİMRİ olmayanları :/ keşke herkes sizin gibi ayagını yorganına göre uzatsa. Geçim zor gittikce daha bir zorlanıyor. Bende sosisi çok nadir aç bitir şeklinde alırım ama onuda hemen tüketmiyoruz o yuzden aldıgım da buzluga atıyorum yarısını. Sucuk mesela bıtıremeyecegımızı düşünüyorsam israf etmem atarım buzluga. Yaglı kagıt neden tek kullanımlık olsun ki. Kurabiye, pogaca falan yaptıgımda tekrar tabiki kullanıyorum. İndirimleri takip ediyorum. Elimden geldıgınce israfta bulunmamaya çalışıyorum. Mesela botumu yıllardır kullanıyorum hala aynı marka aynı modeli satıyor ve benimki sapa saglam neden gidip bir tane daha alayım ki bana yetiyor.

Gorumcemde makineye yarim bulasik atacaksa 2 ye boler
Ben hic yarim doldugunu gormedim benim b makinesinin ha birkez yarimdi bende raflardaki yikamam gereken kap kacaklari atarim hem temizlik hem makine dolu olur 😊

Ha bir de annem gile gidip gelmem annem olmasa hayatta gecim saglayamazmisim alti ustu 2 haftada 3 kez annemgilde yerim e dikis isleri oluyor kislik hazirlik oluyor ben yapiyorum annemde evinde yemek hazirlar bana kolay olsun diye

Aynen buzluktan cikan eti direk tuketmeye calisirim bende

Halkayi surdurmeye bende devam ederim ama aldigim seyleri uzun sure pratik kullanacagim sekilde alirim buda cevreme aaa bak bak nasil yapiyor kendileri ne pratik ne de tasarruf eder bana gelince sasiriyorlar nette goruyorum konserveler buzluga atilacaklar falan hosuma gidiyor yapiyorum diye
Mesela gecen ekmek yaptik bende 12 tane yufka attim dolaba tuhaf buluyorlar

Genel anlamda yazdim bu mesajimda da var abartacak seyler yapmadigimi dusunuyorum ama ..

Diyorum ya kisa sureli kullandigim icin almak istemiyorum yenisini
Yazinda terlikle daha rahat ediyorum ha bazen ayakkabi ile cikmam gerekiyor alayim diyorum ama bir turlu ayliktan arttiramiyorum
Once faturalar 200 e yakin oluyor dogalgazimiz yok daha
Sonra market alisverisi 200 civari
kislik malzemeleri yazdan aliriz sogan patates
Konserveleri bahcemden yaptim
Cennet hurmasi kuruttuk mesela agacimiz var
Paatlican biber kurusunu bahceden yptim
Bamya kuruttum bahceden
Nane kekik reyhan bahceden kurutuyorum
Kimyon karabiber zencefil zerdecal tarcin bal bunlarida 1 defa alirim 1 yil yeter
Bali sivas tan getirtiyoruz
Deterjanlari cok alirim
Evde olabildigince sekerli gidalar yapmam genelde pogaca yaparim oyle yani
tebrik ediyorum sizi Marketi nasıl 200e halledebiliyorsunuz helal olsun. tiyolari bekliyorum

Tasarruf etmek icin degil ama olabildigince cevreyi korumak icin elimden geleni yapiyorum. Geri donusum, cok kullanilabilir malzemelerin kullanimi Turkiye'de cok yaygin olmadigi icin garip karsilaniyor olabilir. Ben yurtdisina tasindigimdan beri bu konuda daha fazla alternatif buluyorum. Ben mesela yagli kagit kullanmam, silikon mat kullanirim. Buzdolabi ve buzlukta kullandigim ziploc posetler bile yikanilabilir posetler. Plastik pipet kullanmam, metal pipetimi yanimda tasirim her zaman. Aldigim paketli gidalarin geri donusturulebilir olmasina dikkat ederim, coplerimi ayristirip geri donusume atarim. Temiz ikinci el esya dongusune katki saglarim, saglam esyalarimi elden cikaracaksam mutlaka kullanacak birini bulur veririm. Su kaynaklarini minimumda kullanmaya ozen gosteriyorum cunku dunyayi bekleyen en buyuk tehlikelerden biri su kaynaklarinin azaliyor olmasi. Sonuc olarak dunyayi yasanabilir tutmak bizim sorumlulugumuzda, dunyada yasayacak olan tek nesil bizmiscesine dogal kaynaklari harcamayi ve atik cikarmayi hic dogru bulmuyorum.

Onun disinda buzlugu ben de cok aktif kullanirim cunku yemek yapmayi sevmiyorum. Her yaptigim yemekten bir porsiyon ayiririm ve buzluga gider, boylece haftada 2 gun aktif yemek yaparim kalan gunlerde buzluktan yeriz. Salam yemiyoruz ama sucugu porsiyonlar halinde dilimleyip buzluga atarim Turkiye'den getirirsem. Peynir de cok guzel donar onlari da buzluga atarim. Hatta biz haftalik sebzemizi bile aldigimizda yikayip dograyip hazirlayip fazla geldiyse ayirip buzluga atariz. Eve giren hicbir yiyecegin bozulmasina izin vermemekten dogal bir sey olamaz.

Kisaca size sadece kiyafet ve ayakkabi gibi esya alma konusunda hak veremedim. Imkaniniz yoksa tabii ki normal ama varsa 4 sene ayni ayakkabiya giymek...Caniniza yazik.

Eger hayatinizda ilk defa dikis dikmiyorsaniz 1 metreden tunik cikmayacagini bilirsiniz aslinda.
Eninden kollari cikarirsaniz bu da yanlis cunku diktiginiz zaman kumasin dikis yonu degisecek ve yikama sonrasinda sekil bozuklugu olusacak. Musteriniz de bundan memnun kalmayacak elbette. Neyse sorunu cozmussunuz zaten sadece soylemek istedim.

kullanilmis yagli kagidi tekrar kullanmak yapisina zarar vermiyor mu? Yanar yani ve sagliga zararli olur bu durumda. Ben tek kullanimlik diye biliyorum onlari.

Salam tuketmeyin. Buyuk ya da kucuk,fark etmez. Zararli. Ha evde yaptiysaniz olabilir. Bir suru tarif videosu var internette onlardan yararlanabilirsiniz
Acele ile vermisti kadin bense sadece boyunu hesaplamisim sukur cozuldu 😊
Bu arada tesekkurler
tebrik ediyorum sizi Marketi nasıl 200e halledebiliyorsunuz helal olsun. tiyolari bekliyorum
Herseyi planliyorum mesela bu ay tuvalet kagidi ve kagit havlu gelecek ay toz deterjan bulasik deterjani 3 ay ise diger mutfak temizleme malzemeleri geri 150 tl ise kahvaltilik ve bir paket bez 1 paket islak mendil
Ha bazi aylar gecer o zaman nohut fasulye almisimdir
Tasarruf etmek icin degil ama olabildigince cevreyi korumak icin elimden geleni yapiyorum. Geri donusum, cok kullanilabilir malzemelerin kullanimi Turkiye'de cok yaygin olmadigi icin garip karsilaniyor olabilir. Ben yurtdisina tasindigimdan beri bu konuda daha fazla alternatif buluyorum. Ben mesela yagli kagit kullanmam, silikon mat kullanirim. Buzdolabi ve buzlukta kullandigim ziploc posetler bile yikanilabilir posetler. Plastik pipet kullanmam, metal pipetimi yanimda tasirim her zaman. Aldigim paketli gidalarin geri donusturulebilir olmasina dikkat ederim, coplerimi ayristirip geri donusume atarim. Temiz ikinci el esya dongusune katki saglarim, saglam esyalarimi elden cikaracaksam mutlaka kullanacak birini bulur veririm. Su kaynaklarini minimumda kullanmaya ozen gosteriyorum cunku dunyayi bekleyen en buyuk tehlikelerden biri su kaynaklarinin azaliyor olmasi. Sonuc olarak dunyayi yasanabilir tutmak bizim sorumlulugumuzda, dunyada yasayacak olan tek nesil bizmiscesine dogal kaynaklari harcamayi ve atik cikarmayi hic dogru bulmuyorum.

Onun disinda buzlugu ben de cok aktif kullanirim cunku yemek yapmayi sevmiyorum. Her yaptigim yemekten bir porsiyon ayiririm ve buzluga gider, boylece haftada 2 gun aktif yemek yaparim kalan gunlerde buzluktan yeriz. Salam yemiyoruz ama sucugu porsiyonlar halinde dilimleyip buzluga atarim Turkiye'den getirirsem. Peynir de cok guzel donar onlari da buzluga atarim. Hatta biz haftalik sebzemizi bile aldigimizda yikayip dograyip hazirlayip fazla geldiyse ayirip buzluga atariz. Eve giren hicbir yiyecegin bozulmasina izin vermemekten dogal bir sey olamaz.

Kisaca size sadece kiyafet ve ayakkabi gibi esya alma konusunda hak veremedim. Imkaniniz yoksa tabii ki normal ama varsa 4 sene ayni ayakkabiya giymek...Caniniza yazik.
Ayakkabimdan cok memnunum hem topuklu hemde hala saglam aslinda mersinde cizme gormustum naylondan olur ya cocuklar giyer ondan denk gelsem kış icin ondan almayi planliyorum ama buralarda yok maalesef

Back