• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tutumlu olmak

Biz de öyle ilk evlendiğimiz zamanla borç ödedik kuş kadar maaşla ama ne zaman konu geçse çok şükür yetiyor diyordum. Şimdi düzlüğe çıktık yine aynı mutluyum. Mesele gönlün zengin olsun.
Bu bahsettiğim kadın sadece böyle adam gayet normal hep bu yüzden kavga ediyorlar hatta. Kızını evlendirdi şanslarına oğlan tarafı tek bir çöp bile aldırmadı bunlara çok zenginlermiş. Neyse bu kadın aa olmaz kızımın evinde bi katkım bi eşyam olsun diye gitti letgodan ikinci el halı aldı resmen. 🤣🤣
Bence tedavi olmalık durumdalar, ay benim yerimde olsalar dilenirler o zaman ne diyim çok şükür bu halimize hep derim Rabbim gördüğümüzden alıkoymasın o yeter bana. Evet günümüzde para çok önemli ama bunlarınkide ayrı biri demeli kefenin cebi yok diye imkanlar dahilinde kaliteli yaşamalı insan. Kızına üzüldüm nasıl mahçup olmuştur yazık

Bence tedavi olmalık durumdalar, ay benim yerimde olsalar dilenirler o zaman ne diyim çok şükür bu halimize hep derim Rabbim gördüğümüzden alıkoymasın o yeter bana. Evet günümüzde para çok önemli ama bunlarınkide ayrı biri demeli kefenin cebi yok diye imkanlar dahilinde kaliteli yaşamalı insan. Kızına üzüldüm nasıl mahçup olmuştur yazık
Valla alışmıştır heralde annesine.
Aynen dediğiniz gibi para önemli ama bir yere kadar hayatı kendine zindan etmeye gerek yok.

Yok işte sorun o. Oturdukları evden bir de 20yaşında ikinci el arabalarından başka bir şey yok. Hatta borçları bile olabilir. Kenarda köşede altın döviz varsa bilemem tabi
Vardır olmaması imkansız yani bu kadar tutumlu olup bu kadar kazanıp olmaması bana mümkün değilmiş gibi geliyor normal yaşantısı olsa tamam olmaz diyeceğim ama sinekten yağ çıkartacaklar resmen o dereceler :KK66:

Tutumlu olmak gayet iyi bir şey bence. O kumaş yetecek diye düşünmüşsun mesela, sadece hesaplar tutmamış. Tekstil fabrikaları bile kalıp atarken nasıl ucu ucuna atıyor aklınız şaşar:) kullanılmış kağıdın arkasını kullanmak da abartı bir şey değil. Sonuçta on tarafında da börek çörek yaptın yine fırına girecek zaten hijyenik olmayan bir şey değil. Buzluğa hiç salam atmadım sağlıklı mi değil mi bi şey diyemiyorum ama fazla olan bir şeyi buzluğa atma fikri de normal yani olması gereken hatta.

Bence gayet normal bir tutumlusun. ben ne cimriler gördüm ne cimriler. Geçen bi arkadaşımla alışverişe çıkmıştık hatta, gerçi o alış seviyor ama verişle pek işi yok :KK45:biz dışardayken bi komşusu aradı, kadına giderken dönüşte pazara uğrayacagini söylemiş, kadın da gelirken 1 kilo elma alır mısın demis, tamam demiş. Biz dolaşırken ya dedi x abla da elma istedi ama alamam yani şimdi ondan para isteyemem ayıp olur, en iyisi bulamadım diyeyim dedi. Elma da maksimum 5 lira falandi. Kız dedim alt tarafı 1 kilo elma alıver ne olacak. Yok dedi ben öyle diyeyim. Aradı kadını, x ablacım her yerde aradım ama elmalar hep ezik büzük güzel elma bulamadım çok kötüler. Yine al dersen alayım. Kadın alma dedi tabi. Ay o gün bugündür kıza bakışım değişti görüşmüyorum bile. Çünkü komşusuna bunu yapan bana neler yapmaz ki ☺️

Mesela bu bahsettiğim kişi otobüse binmemek için km.lerce yol yürür bebek arabasıyla. Alacağı bi şey başka markette 20-30 kuruş daha ucuz diye bir uçtan diğer uca gider 50 liralık yorulur falan. Ay o değil de su parası az gelsin diye sifon çekmeyen bir beyin cerrahı komşumuz vardı bizim eski apartmanda. Evine gelen temizlikçi teyze bunun 💩unu görmekten bıktım, profesör olmuşsun ama adam olamamışsın demiş bi gün adam gülmüş geçmiş. Sen normalsin yani endişe etme 😄

Vardır olmaması imkansız yani bu kadar tutumlu olup bu kadar kazanıp olmaması bana mümkün değilmiş gibi geliyor normal yaşantısı olsa tamam olmaz diyeceğim ama sinekten yağ çıkartacaklar resmen o dereceler :KK66:
Şöyle bir dengesizlik var kadın böyle yaptıkça adam para harcıyor. Kadına inadına yaptığını söylüyor. Yani biri sıktıkça öbürü boşaltıyor garip bi yaşam tarzı yani

Benim bi arkadaşımın bebeği oldu, ailenin ilk torunu bu bebek. Neyse bebeği eşinin anne babası görsün diye onların olduğu şehre gitmişler. Kadın bebeğe 1 tane gram altın takmış. Altın da o zaman 302 falandı daha. Buraya kadar normal, durumu yoktur isterse 10 lira takar. Neyse kaynana ve kayinpeder o gün bir yere çıkmışlar. Sonra kadın arayıp bir şey mi istemiş ne olmuş, kocasıyla birlikte istediği şeyi ararken tesadüfen çekmecede bir kutu altın bulmuşlar. Bilezikler ve üstüne tam 88 tane çeyrek altin :skandal:bunu yapan kadın 65 yaşında, görmüş geçirmiş yani. Ben anlamıyorum insanlar o yaşlarda neden paraya bu kadar değer veriyor. Senin tek oğlunun bebeği olmuş, ilk torunun ve zor durumdalar biliyorsun ne yapacaksın o kadar altını be kadın mezara mı götüreceksin? İzmir depreminde bir kese altın bulmuşlardi kimbilir ne oldu sahibi. Dışarıdan bakınca eski bir evde oturan arabaları bile olmayan insanlar bunlar da

Benim bi arkadaşımın bebeği oldu, ailenin ilk torunu bu bebek. Neyse bebeği eşinin anne babası görsün diye onların olduğu şehre gitmişler. Kadın bebeğe 1 tane gram altın takmış. Altın da o zaman 302 falandı daha. Buraya kadar normal, durumu yoktur isterse 10 lira takar. Neyse kaynana ve kayinpeder o gün bir yere çıkmışlar. Sonra kadın arayıp bir şey mi istemiş ne olmuş, kocasıyla birlikte istediği şeyi ararken tesadüfen çekmecede bir kutu altın bulmuşlar. Bilezikler ve üstüne tam 88 tane çeyrek altin :skandal:bunu yapan kadın 65 yaşında, görmüş geçirmiş yani. Ben anlamıyorum insanlar o yaşlarda neden paraya bu kadar değer veriyor. Senin tek oğlunun bebeği olmuş, ilk torunun ve zor durumdalar biliyorsun ne yapacaksın o kadar altını be kadın mezara mı götüreceksin? İzmir depreminde bir kese altın bulmuşlardi kimbilir ne oldu sahibi. Dışarıdan bakınca eski bir evde oturan arabaları bile olmayan insanlar bunlar da
Grami kutuya koyup yerine çeyrek alsaydi 🤪

pızza yapacaksan daha doyurucu tarıf vereyım bak patatesı hasla ıyıce sonra onu tuzla karabıberle tereyag veya zeytınyagı cok az olacak ama krema halıne gelınceye kadar ez borcamın en dıbıne sankı hamur gıbı ac
ustune lor peynırı kasar peynırı rendesı karısık
mantar varsa olur yoksa onemlı degıl dılımlenmıs domates zeytın dılımlerı sogan halkaları allah ne versıyse hepsını ustune koy
hafıf bır sos gezdır yıne baharatla
fırına at pısır :)
hamur yapmana bıle gerek yok alt taban patates puresı yanı

o alt ust pısınce ekmek gıbı oluyor dılımlenıp yenıyor

hamur ısı daha cok acıktırır hemde saglıksız bende herseye saglıksız dıyorum farkındayım ama gercekten oyle gluten bombası seker koması yag pompası oluruz hıc gerek yok hamura bay bay sebzeye hay hay :)
Ama zaten hamurla patatesin sagliksizligi neredeyse esdeger degil mi? Ayni pirinc gibi pirinc hamurdan daha sagliksiz misal
Bende bu ara biraz daha saglikli beslenmeye calisyorum bazi sebeplerden ama seker diyetinde hamur iside yasak patateste. Nasil daha saglikli olduğunu anlayamadim. Nisasta deposu bir yiyecek çünkü

ben de bu yaslilarin bankadaki paralarina altinlarina laf edenleri anlayamiyorum. hastalik var saglik var. bu hafta bir tanidigim kanser nedeniyle ameliyat oldu 60000tl ödemişler. para yaslilikta lazim.

kaynanasinin banka hesabinda bilmemkac bin tl var bize verse ya diye yakinan bir arkadasim vardi. ona da gıcık olmuştum, söylemiştim, ileride hastane masraflari ciktiginda geri verecek misin diye.

insanin belli bir yastan sonra geliri olmuyor. elindekiyle hayatinin sonuna kadar yetinmek zorunda. bir de boyle göz koyanlar var.

Anneannem ve dedem yıllarca para biriktirdi
Hiç bir şeyin iyisini yemediler herşeyin ucuzunu aldılar
Hiç evlerinde kuru yemiş olmazdi
Kilitli bir odaları vardı oraya yiyecekleri saklardı anneannem
Yeni bir ev almaya imkanlari varken sobali evde oturdular sırf para biriktirmek için wc bile dışardaydi ve karda kıyamette dışarı cıkarlardı wc ye gitmek için
Dedem bu şartlarda 90 yaşında vefat etti
Ardından anneannem yürüyemez oldu
Tüm mal varligini dayımın ogullari satti evleri arsalari bankada ki paralari ellerinde olan altinlari onlar aldı
Altlarina 2 tane son model araba aldilar
Bilezikler falan kollarinda
Demem o ki yemeyenin malını yerler

ben de bu yaslilarin bankadaki paralarina altinlarina laf edenleri anlayamiyorum. hastalik var saglik var. bu hafta bir tanidigim kanser nedeniyle ameliyat oldu 60000tl ödemişler. para yaslilikta lazim.

kaynanasinin banka hesabinda bilmemkac bin tl var bize verse ya diye yakinan bir arkadasim vardi. ona da gıcık olmuştum, söylemiştim, ileride hastane masraflari ciktiginda geri verecek misin diye.

insanin belli bir yastan sonra geliri olmuyor. elindekiyle hayatinin sonuna kadar yetinmek zorunda. bir de boyle göz koyanlar var.
Aslında bu sözünüzde haklisiniz

Ama para biriktirip.sagligi icin bile harcamayan insanlar var
Anneannem ve dedem gibi
Annem taksi tutup hastaneye götürürdü onlari durumlari iyi olmasina ragmen para vermezlerdi annem karsilardi masraflarini

Bu göz koymak değil ki, hepsi benim olsun 88ini bana tak dememiştir. Parası olan bir insan torununa destek olamıyorsa cimridir.
Oğlum var oğlu olsa bebek masrafını bildiğimden elimden gelen yardımı yaparım. Bunun adı aile olmaktır. Para istifleyip oğluna arkasını dönmek hoş değil.

Anneannem ve dedem yıllarca para biriktirdi
Hiç bir şeyin iyisini yemediler herşeyin ucuzunu aldılar
Hiç evlerinde kuru yemiş olmazdi
Kilitli bir odaları vardı oraya yiyecekleri saklardı anneannem
Yeni bir ev almaya imkanlari varken sobali evde oturdular sırf para biriktirmek için wc bile dışardaydi ve karda kıyamette dışarı cıkarlardı wc ye gitmek için
Dedem bu şartlarda 90 yaşında vefat etti
Ardından anneannem yürüyemez oldu
Tüm mal varligini dayımın ogullari satti evleri arsalari bankada ki paralari ellerinde olan altinlari onlar aldı
Altlarina 2 tane son model araba aldilar
Bilezikler falan kollarinda
Demem o ki yemeyenin malını yerler
Kesinlkle.çevremde çok var böyle,elin kızına/oğluna yaranamıyosun da senin ömür bitiyo.1 kere geldim bu dünyaya ne kadar yaşarım bilmiyorum yiyip içmeyecek,gezmeyeceksem ne diye çalışıyoruz.pandemi dönemi zaten eve tıkıldık kafayı yiyorum,

Bazı insanlar bilmiyorlar bunu ama.
Bebeğim oldu annemler beşiğini yaptırdı, ismine özel yatak seti diktirdi, altınını taktı. Kayınvalidem geldi bir çeyrek taktı gitti. Dünya kadar paraları, evleri ve fındıklıkları var. Umursamadım açıkçası. Sonra onlar da bizde kalırken teyzemler dayımlar kuzenler geldiler hepsi çeyrek taktılar. Kayınvalidem orada biraz üzüldü herhalde oğlunuu arayıp ben sizin altınları unuttum gelirken çeyrek getir dedi. İki amcası adına da bir çeyrek daha taktılar sonradan😁😁

Bu göz koymak değil ki, hepsi benim olsun 88ini bana tak dememiştir. Parası olan bir insan torununa destek olamıyorsa cimridir.
Oğlum var oğlu olsa bebek masrafını bildiğimden elimden gelen yardımı yaparım. Bunun adı aile olmaktır. Para istifleyip oğluna arkasını dönmek hoş değil.
parasi olan diyorsunuz ama kime gore. bana sorarsaniz da yardim etmeli ama ulke genelinden bahsedersek insanlar emekli olduktan sonra bir emekli maasina kaliyorlar ki o para ile aylik masraflarini ucu ucuna karsiliyorlar. azicik birikmisleri varsa da bence bunu ellerinde tutmalilar kendi dogabilecek ihtiyaclari icin.

yani 88 ceyrek su an bile 100000tlnin altinda bir para yapiyor, en basitinden doktorlar bicak parasi 10000tl istiyorlar, gecen kanser hastasinin bicak parasi veemesigi icin ameliyat edilmedigi haberi vardi. burada o hanim 88ini bana versin dememis olabilir ama misal benim arkadasim bankadaki tum parasini bana versin demisti. diyen var yani.

tabi ki insanlar ellerinde varsa, iclerinden geliyorsa en alasini yapsinlar. ama yapmayanlar da hor gorulmesin istiyorum.

parasi olan diyorsunuz ama kime gore. bana sorarsaniz da yardim etmeli ama ulke genelinden bahsedersek insanlar emekli olduktan sonra bir emekli maasina kaliyorlar ki o para ile aylik masraflarini ucu ucuna karsiliyorlar. azicik birikmisleri varsa da bence bunu ellerinde tutmalilar kendi dogabilecek ihtiyaclari icin.

yani 88 ceyrek su an bile 100000tlnin altinda bir para yapiyor, en basitinden doktorlar bicak parasi 10000tl istiyorlar, gecen kanser hastasinin bicak parasi veemesigi icin ameliyat edilmedigi haberi vardi. burada o hanim 88ini bana versin dememis olabilir ama misal benim arkadasim bankadaki tum parasini bana versin demisti. diyen var yani.

tabi ki insanlar ellerinde varsa, iclerinden geliyorsa en alasini yapsinlar. ama yapmayanlar da hor gorulmesin istiyorum.
Ama aile olmak da zor zamanlarda destek olmaktır. Bebek büyük masraf. Bebek döneminde onlar bir çeyreği esirgemeyecek, hastalandıklarında da evlatları onlara destek olacak bu işler böyledir.
Şimdi gelini de oğlunu da kırmalarına değdi mi? 88 çeyrekleri yerine 87 çeyrekleri kalsaydı da gönlünü yapsalardı keşke

Back