Tutumlu Hatunlar Birikim İçin Önerileriniz?

Faiz karışsın istemiyorum paraya. BES'de faiz filan yok değil mi?

Bir kasa al kendine ve parani oraya koy kilitle. Bankayla kesinlikle ugrasma.. Hem Kazen Bireysel emeklilikle ilgili bir sey paylasmisti Siyasette. o konuyu okusan anlarsin. Paranin tamamını vermiyorlarmis da bilmem neymis..

fb ın enpara sı var bence onu bir araştır ister günlük ister yıllık istersen senelik faiz uygulanıyor günlük diğerlerinden daha fazla .İstedğin an günlükte para çekip yatırabiliyosun.Fb atm lerinden işlem yapıyosun.Fb şubelerine gtmene hiç gerek yok

bankada altın hesabı actır.altın dusunce gr olarak alıyorsun cıkıncada istediğin gr kadar bozduruyorsun.
gecenlerde bir kısmını bozdurdum bende 2500 tl karım oldu.
evde saklasan çalınma ihtimali var.bozdurdugun zaman kuyumcular 6-7 lira dusugune alıyor bankada ise 1 lira hatta bazı bankalarda 30-50 krş aşagısına bozduruyorsun.
birde 24 ayar saf altının oluyor.mis gibi temiz iş..

ühühühüühühühüh bende bu dertten müzdaribimmm.Ayda sadece 1 küçük altın koyabiliyorum oda gün bahanesiyle..Ama benim sorunum alışveriş manyaklığı es kaza bi mağazaya mı girdim birşey almadan asla çıkmıyorummmm...Mesela geçen 2 ayrı girişi olan bi ayakkabı mağazasının içinden sadece diğer tarafa geçmek kolay olsun diye bi geçeyim dedim baktım o mağaza benden geçmiş 30+1 yaşındayım hala uslanmadım..Kredi kartı da malum maaşım kadar borç ödüyorum

Para biriktiremeyen hatta yetiremeyen biriyim. Bir bankada altın hesabı aç ve her ay maaş aldığın bankaya düzenli ödeme talimatı ver. 500 yada 1000 tl aktarsın. Orada da parayı altına çevirmeleri için talimat ver derim nacizane.

Eğer paraya elin değerse anlayamadan bitiyor. Ama maaşını az görünce az harcıyorsun. Sevgiler

Konuyu açtıktan sonra iş yerimin yakınındaki bir bankaya gittim BES'i sormaya bir sürü şey öğrendim. Normalde BES hesabının açılması için 150 TL, zamanından önce çıkış için 1500 TL kesinti yapılıyormuş. Bir de aylık %2-8 oranlarında kesintiler oluyormuş. Ama benim iş yerimin gittiğim bankayla anlaşması var ve bu kesintilerin hiç biri olmuyor. Faiz kısmını sordum, onda da yatırımınızın değerleneceği fonları seçebiliyormuşuz. Mesela ben islami usüllere uygun olan fonu seçtim.
sistemden erken çıkmamız durumunda da ilk 3 yılda devlet katkısını hiç bir şekilde alamıyoruz. 3-6 yıl arasında %15'ini 6-10 yıl arasında %35, 10 yıldan fazla fakat 56 yaşından önce çıkarsak %60, 56 yaş tamamlayana kadar durursak %100'ünü alabiliyoruz.
Maaş hesabından otomatik ödeme veriyormuşuz. İstediğimiz zaman ödememe istediğimiz zaman az ödeme (en az 96 TL) istediğimiz zaman da fazladan ödeme yapma şansımız varmış. Bir sürü sorular sorup adamın beynini yedim ama sonuç olarak beni ikna etmeyi başardılar ve BES hesabı açtırdım. Umarım herşey istediğim gibi olur Belki ayarlayabilirsem kendimi altın da alırım bir yandan inşallah

eşim için bireysel emeklilik yaptırdık her ay orda biriken paramız var. bide şöyle yaptık. maaşları aldığımız zaman bu kira, bu kredi bu kredi kartı vs vs buda bankaya atacağımız(birikim) diye ayırıp kalanla idare ediyoruz.

Canim ya on milyar insana nasil yetmez ? Nasil nere harcanir ? Kac aile gecinir maasinizla,paranizin kiymetini bilin.ev alin kira yerine ödeyin,en güzel yatirim...

Canim ya on milyar insana nasil yetmez ? Nasil nere harcanir ? Kac aile gecinir maasinizla,paranizin kiymetini bilin.ev alin kira yerine ödeyin,en güzel yatirim...
Canim evimiz var şükür arabamız da var ama eşimin bağkur borcu öğrenim kredilerinin falan var fazla fazla ödüyoruz 1 yılda bitirebilmek için. Yatırılmlik birsey yapmak lazım nerden ne almalı bilmiyorum.

Canim evimiz var şükür arabamız da var ama eşimin bağkur borcu öğrenim kredilerinin falan var fazla fazla ödüyoruz 1 yılda bitirebilmek için. Yatırılmlik birsey yapmak lazım nerden ne almalı bilmiyorum.
arsa düşünün ya da ikinci bir daire almaya çalışın ileride kiraya verirsiniz.

Ee oda bir yatirim o zaman ;-) en mantiklisi arsa canim degerine deger katiyor...ev araba varsa zaten durumunuz iyi canim yerine göre yasamakda lazim

arsa düşünün ya da ikinci bir daire almaya çalışın ileride kiraya verirsiniz.
Nereden arsa?? Çanakkale'de eşimin yıllardır bir arsası var köprü yapilacakmis da bilmemneymis... degerlensin diye bekliyoruz.. yillardir ooyyle duruyor. arsa bu yüzden çook uzun vadeli belirsiz bir yatırım gibi geliyor. En mantıklısı stüdyo Daire gibi birsey sanırım. Şu borçları eritirsek hayirlisiyla:))

200 tl bes yapıorum konut kredimize ve ev kredimize borç ödüyoruz 1 2 yıl içinde evimiz ve arabamız borçsuz olacak inşallah arada bir 3 5 gram altın alıp atıorum kenara
hiç biriktiremem harcarım diosan kredi çek canım ona altın al ama ona dokunma uzun vadede kar edecek bir yatırım aracıdır çünkü altın ha gramı 10 tl yükselirse bozarsın tekrar 10 15 tl düşünce daha fazla alırsın zaman içinde artar gider borcun bitince 1 2 1 2 derken kendinde alır artırırsın

Bir kaç aydan beri, mümkün oldukça hisse satın alıyoruz.
En az 1-2 yıl duracağını hesaplayarak yatırım yapıyoruz. Daha önceden de yaptığımızda %50 civarında karımız olmuştu 1,5 yılda.
Hem, harcanma durumu olmuyor iyi oluyor.

para ayur bır hesap açıp kendıne orada bırıkım yap hatta bıreysel emeklılık dusunebılırsın ben ve esım öyle yapıyoruz devlette %25 yardım edıyor yatırdıgın paranın uzerıne
ben bireysel emekliliği hiiiç tavsiye etmiyorum onun yerine altın al , ben gramını 16 tl den almıştım 7 yıl sonra bozdurduğumda gramı 70 tl oldu, ama bireysel emeklilik hesabım vardı 6 yıll hiiiç artış yok birde paramı alıncaya kadar 1 ay uğraştırdılar, erken ayrıldığım için paramı kestiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…