Tutumlu Hatunlar Birikim İçin Önerileriniz?

Konuyu açtıktan sonra iş yerimin yakınındaki bir bankaya gittim BES'i sormaya bir sürü şey öğrendim. Normalde BES hesabının açılması için 150 TL, zamanından önce çıkış için 1500 TL kesinti yapılıyormuş. Bir de aylık %2-8 oranlarında kesintiler oluyormuş. Ama benim iş yerimin gittiğim bankayla anlaşması var ve bu kesintilerin hiç biri olmuyor. Faiz kısmını sordum, onda da yatırımınızın değerleneceği fonları seçebiliyormuşuz. Mesela ben islami usüllere uygun olan fonu seçtim.
sistemden erken çıkmamız durumunda da ilk 3 yılda devlet katkısını hiç bir şekilde alamıyoruz. 3-6 yıl arasında %15'ini 6-10 yıl arasında %35, 10 yıldan fazla fakat 56 yaşından önce çıkarsak %60, 56 yaş tamamlayana kadar durursak %100'ünü alabiliyoruz.
Maaş hesabından otomatik ödeme veriyormuşuz. İstediğimiz zaman ödememe istediğimiz zaman az ödeme (en az 96 TL) istediğimiz zaman da fazladan ödeme yapma şansımız varmış. Bir sürü sorular sorup adamın beynini yedim :confused: ama sonuç olarak beni ikna etmeyi başardılar ve BES hesabı açtırdım. Umarım herşey istediğim gibi olur :nazar: Belki ayarlayabilirsem kendimi altın da alırım bir yandan inşallah :nazar:
hiiiç iyi yapmamşısın ama geçmiş olsun , bankada hesap açıp aylık 1 gram altın alabilirdin!!!!

ben bireysel emekliliği hiiiç tavsiye etmiyorum onun yerine altın al , ben gramını 16 tl den almıştım 7 yıl sonra bozdurduğumda gramı 70 tl oldu, ama bireysel emeklilik hesabım vardı 6 yıll hiiiç artış yok birde paramı alıncaya kadar 1 ay uğraştırdılar, erken ayrıldığım için paramı kestiler.
erken almamanız gerekıyor zaten 10 15 yıl durması gerek zaten bıreysel emeklılığe basvurmadan önce sıze bu konuda bılgı verıyorlar , ayrıca altının ne zaman dusup yukselecegıde bellı değil ,gercekten bırıkım yapmak ıstıyorsanız paranızı erken çekmemenız gerek bıze devlet paramızın yuzde 25 ini destekleyecek parayı yatırıyor yanlış yorumlarınız var

ben bireysel emekliliği hiiiç tavsiye etmiyorum onun yerine altın al , ben gramını 16 tl den almıştım 7 yıl sonra bozdurduğumda gramı 70 tl oldu, ama bireysel emeklilik hesabım vardı 6 yıll hiiiç artış yok birde paramı alıncaya kadar 1 ay uğraştırdılar, erken ayrıldığım için paramı kestiler.

canım sana kim nerden yaptı bu besi veya nasıl anlattı :)
1.si paranın artışı yatırdığın kadardır devlet katkısı % 25 yani % oranıyla olduğundan ötürü ne ekersen onu biçersin hesabı yatırdığın kadar kar edersin ayrıca hangi fona ne kadar kullanılıyor bunları takip etmeden araştırmadan anlamadan olmaz o iş 2.si paramı alıncaya kadar 1 ay uğraştırdılar diosunda onun bi yasal prosedürü var öyle buğün isteyim hemen alırım gibi bi kavram yok sonuçta sgk nın yükünü hafifleten bir uygulama olduğu için 1 ay olmasada kısa bi süre bekletmeleri normal, 3.sü erken ayrıldığım için paramı kestiler demişsin senin paran değil o kestikleri ananın ak sütü gibi bahsetmişin o devletin katkısından yapılan kesinti üstelik hepsi değil devletin verdiği paranın bir kısmını keser, zaten sen başvururken bunların hepsi sana anlatılır, bes insanları kandırmak paralarını hiç etmek için değil insanlara kazandırmak için kurulmuş bir sistemdir. o sebebten dolayıda insanlara yanlış beyan verip yanlış yönlendirme. bu devirde % 25 getiri getiren hiç bişey bulamazsın altın alınca atıorm 100 tl yse gramı bir ay sonra 125 tl olmaz 80 olur 102 olur ama kimseye 125 tl olacağının garantisini veremezsin altın kısa vadede kişileri yanılgıya götürür ha uzun vadede tutulursa getirisi söz konusu tabi yatırımı iki kanala birden ayıracak kadar paran varsa :)
üfff yatırım uzmanı gibi konuşumuş beaaa :KK70:

1.si paranın artışı yatırdığın kadardır devlet katkısı % 25 yani % oranıyla olduğundan ötürü ne ekersen onu biçersin hesabı yatırdığın kadar kar edersin ayrıca hangi fona ne kadar kullanılıyor bunları takip etmeden araştırmadan anlamadan olmaz o iş 2.si paramı alıncaya kadar 1 ay uğraştırdılar diosunda onun bi yasal prosedürü var öyle buğün isteyim hemen alırım gibi bi kavram yok sonuçta sgk nın yükünü hafifleten bir uygulama olduğu için 1 ay olmasada kısa bi süre bekletmeleri normal, 3.sü erken ayrıldığım için paramı kestiler demişsin senin paran değil o kestikleri ananın ak sütü gibi bahsetmişin o devletin katkısından yapılan kesinti üstelik hepsi değil devletin verdiği paranın bir kısmını keser, zaten sen başvururken bunların hepsi sana anlatılır, bes insanları kandırmak paralarını hiç etmek için değil insanlara kazandırmak için kurulmuş bir sistemdir. o sebebten dolayıda insanlara yanlış beyan verip yanlış yönlendirme. bu devirde % 25 getiri getiren hiç bişey bulamazsın altın alınca atıorm 100 tl yse gramı bir ay sonra 125 tl olmaz 80 olur 102 olur ama kimseye 125 tl olacağının garantisini veremezsin altın kısa vadede kişileri yanılgıya götürür ha uzun vadede tutulursa getirisi söz konusu tabi yatırımı iki kanala birden ayıracak kadar paran varsa :)

ha şeyi unutmuşum altın 17 tl den 70e yükselmişya 7 yılda arındırdınmı onu enflasyondan ?

arkadaşım ben 2004 te bireysel emeklilğe üyeydim 2010 ayrıldım açıklamaların için sağol ama sende iyi araştır bireysel emekli yaparken ayağına kadar gelirler ama çıkacağın zaman muatap zor bulursun fax çeker durursun artık benim gibi,senin yaptıracağın bireysel emeklilik 56 yaşında sana birşeyler getirir ama altın 7 yıl gibi bir sürede alır başını gider. ayrıca ikisine değil hepsinede yetecek araştırma gücüne ve yatırıma sahibim sen beni düşünme :)))))

erken almamanız gerekıyor zaten 10 15 yıl durması gerek zaten bıreysel emeklılığe basvurmadan önce sıze bu konuda bılgı verıyorlar , ayrıca altının ne zaman dusup yukselecegıde bellı değil ,gercekten bırıkım yapmak ıstıyorsanız paranızı erken çekmemenız gerek bıze devlet paramızın yuzde 25 ini destekleyecek parayı yatırıyor yanlış yorumlarınız var
ben başıma geleni anlattım bireyseldeki yatırımınız ancak 56 yaşınıza geldiğinde bir getiri sağlıyor zaten uzun vadeli düşünüyorsunuz bireyselde , bende bu uzun vadeyi altında değerlendirirseniz bireyselden çok çok daha iyi sonuca ulaşırsınız diyorum, bu durumu yaşadığım için paylaştım. bankaların değişik oyunları parayı çekmek için ,

:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70: banka demioki gel sana % 25 vercem die devlet DEVLET KATKISI adı üstünde ayrıca araştırma gücüne yatırım gücüne sahip değilsin demedim yeterince araştırmamışın dedim :KK70:
neyse gençler ve genç kalmayı sevenler ben 3 yılımı doldurdum her ayda takip ederim müthiş bi getirisi var kim napıosa yapsın ama;
konu sahibi senin bes in hayırlı uğurlu olsun güleee güleee biriktir sen alacağın cevapları almışın zaten :KK66: canım ister 56 yaşına kadar 20 30 yıl yatır deli gibi emekli maaşı al ister 10 yıl ister 20 yıl vs vs seçenekleri var onun yada 10 yıl paran biriksin içerde toplu al kullan harca hatta 10 yıl sonra bi konuşalım olurmu :KK66: peşin veren veresiye veren hesabı olmasın bazı arkadaşlarla :KK70:

ben başıma geleni anlattım bireyseldeki yatırımınız ancak 56 yaşınıza geldiğinde bir getiri sağlıyor zaten uzun vadeli düşünüyorsunuz bireyselde , bende bu uzun vadeyi altında değerlendirirseniz bireyselden çok çok daha iyi sonuca ulaşırsınız diyorum, bu durumu yaşadığım için paylaştım. bankaların değişik oyunları parayı çekmek için ,
yanı olabılır tabı kı sızın yaptıgınızda mantıklı

Arkadaşlar, 3 senedir çalışıyorum. Bugüne kadar maddi yetersizlikten ve borçlardan dolayı hiç birikim yapamadım. Borçlarım azaldı ve durumum biraz rahatladı ve çok fazla rahata alışmadan elimdeki ekstraları biriktirmek istiyorum. Ama elimdeki paranın gelirin giderin hesabını yapmayı hiç beceremiyorum. Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? Para mı ayırıyorsunuz? Altın mı alıyorsunuz? Döviz mi? Yani en mantıklı biriktirme yöntemi nedir?
Soyle soyluyim ben 5 ayda cok com fazla para biriktirmis bi insanim buda tamamen senden gecer sana bi ornekle bunj anlaticam benim bi arkadasim var durumu cok iyi cokda mukemmel.degil ama iyi orta duzeyde onunla disari ciktigimizda hic dusunmeden gider doner yer pizza yer alisveris yapar ne kadar harcadiginjz farkinda degildir bir gun ben bu arkadasimi uyardim bu yuzdende küstük halende konusmuyoruz halbuki ben onun iyiligini dusunuyordum cunki bebegi var ve disarida pizza yiyicegine bebegi icin birikm yapabilir bu devran hep boyle donmez ben ise bir ekmegi alicakken bile 10 markete giren bi insanim kurusun hesabinimi yapiyorsun ya derler ya evet yapmak zorundasin en azindan birikim yapmak istiyorsan bi sütü bimden almakda var kiler den almakta var disarida gidip pizza yemektense 1 kilo et alip evde yemek bana mantikli geliyor cafelere gidip bi caya 3 lira vermekten se cayimi evde demlemek arkadaslarla evlerde bulusmak daha mantikli emin ol boylemi kurtulucam dersin ama oyle bi tasarruf oluyorki dene ve gor elbette durumun cok iyi karnini doyurucak kimseye bi gelecek birakmiyicaksan disaridada ya evdene tercih senin :)

bankada altın hesabı actır.altın dusunce gr olarak alıyorsun cıkıncada istediğin gr kadar bozduruyorsun.
gecenlerde bir kısmını bozdurdum bende 2500 tl karım oldu.
evde saklasan çalınma ihtimali var.bozdurdugun zaman kuyumcular 6-7 lira dusugune alıyor bankada ise 1 lira hatta bazı bankalarda 30-50 krş aşagısına bozduruyorsun.
birde 24 ayar saf altının oluyor.mis gibi temiz iş..
zehrenur dün soracaktım soramadım sana. hangi bankayı kullanıyorsun bi de detaylarını anlatır mısın? hesaptan herhangi bir kesinti oluyor mu?

zehrenur dün soracaktım soramadım sana. hangi bankayı kullanıyorsun bi de detaylarını anlatır mısın? hesaptan herhangi bir kesinti oluyor mu?
canım suan kuveytturkte hesabım ama finansbank enpara ya gececegim eşimin soylediğine gore bozdurma aralıgı daha azmıs.bir iki hafta içinde bankaya gidip ayrıntılı bilgi alacagım burayada yazarım.
netten de araştırabilirsin şimdilik canım.
hesap işletim için kesinti olmuyor.altın bozdururken banka 1 lira asagısına bozuyor.normalde kuyumcuya gotursen 6-7 lira asagısına bozuyor.enparada daha da dusukmus sanırım gidip ogrenecegiz
suan altın fiyatı yuksek alırsan dusmesini bekle.biz 85lere inince tekrar alacagız biz inş.

canım suan kuveytturkte hesabım ama finansbank enpara ya gececegim eşimin soylediğine gore bozdurma aralıgı daha azmıs.bir iki hafta içinde bankaya gidip ayrıntılı bilgi alacagım burayada yazarım.
netten de araştırabilirsin şimdilik canım.
hesap işletim için kesinti olmuyor.altın bozdururken banka 1 lira asagısına bozuyor.normalde kuyumcuya gotursen 6-7 lira asagısına bozuyor.enparada daha da dusukmus sanırım gidip ogrenecegiz
suan altın fiyatı yuksek alırsan dusmesini bekle.biz 85lere inince tekrar alacagız biz inş.

aa bilgi aldığında bana da haber verir misin? bir de bozdurma aralığı dediğin nedir?

canım cevap yazmıştım sana ama ulaşmamış , bende kısacık cevaplayayım dedim , sen bankacılar gibi yazmışsın çok haklısın , bende halktan biri olarak yazıyorum , başıma geleni.

canım cevap yazmıştım sana ama ulaşmamış , bende kısacık cevaplayayım dedim , sen bankacılar gibi yazmışsın çok haklısın , bende halktan biri olarak yazıyorum , başıma geleni.
çok haklısın canım hepimiz böyle şeyler yaşayabiliyoruz çoğu zaman tüketici olarak halk olarak :KK43:

Valla arkadaslar benım aylık bı param vardır gıderım,ılk ıkı haftalık alısverısi yaparım topdan en ucuz marketten çaydı,şekerdı,undu,sıvı yagıydı,peynırıydı kuru baklıyattı ihtıyacım olanları alırım.100 tl yı gecırmem.haftada birde 20 tl pazar yaparım.eşim ıkı haftada 250 tl gıtıgını sanıyor oysakı 100 tl sini kenara bıle atıyorum yanı.ayda 200 tl yapar.ha ben bıde evımde sonuna kadar herseyım bitınce cıkarım bı dahakı büyük alısverısıme.kuru ekmeklerımı kızartırım tost yaparım,hafıf peynırler ekşıme yapar bilirsiniz çöp olmadan hemen bi börek yaparım,hafta sonları benım yemek planlama günümdür.komple hafta bılırım ne yemek yapıcagımı.ha koca et ister tavuk ister derım para verde alıyım bı kılo kıyma 30 lira oda sagolsun verır alırım .yoksa o alısverıs parasının içinden et almam.aksam olunca cıcukları saat 7 de uyuturum 7 den sonra kaparım ışıkları eşimle tv bakar sonrada yatarız,böylelıkle elektırukden de tasaruf etmıs olurum.

Valla arkadaslar benım aylık bı param vardır gıderım,ılk ıkı haftalık alısverısi yaparım topdan en ucuz marketten çaydı,şekerdı,undu,sıvı yagıydı,peynırıydı kuru baklıyattı ihtıyacım olanları alırım.100 tl yı gecırmem.haftada birde 20 tl pazar yaparım.eşim ıkı haftada 250 tl gıtıgını sanıyor oysakı 100 tl sini kenara bıle atıyorum yanı.ayda 200 tl yapar.ha ben bıde evımde sonuna kadar herseyım bitınce cıkarım bı dahakı büyük alısverısıme.kuru ekmeklerımı kızartırım tost yaparım,hafıf peynırler ekşıme yapar bilirsiniz çöp olmadan hemen bi börek yaparım,hafta sonları benım yemek planlama günümdür.komple hafta bılırım ne yemek yapıcagımı.ha koca et ister tavuk ister derım para verde alıyım bı kılo kıyma 30 lira oda sagolsun verır alırım .yoksa o alısverıs parasının içinden et almam.aksam olunca cıcukları saat 7 de uyuturum 7 den sonra kaparım ışıkları eşimle tv bakar sonrada yatarız,böylelıkle elektırukden de tasaruf etmıs olurum.
masallah bir de ben yapsam.düm bi markete gıttım 70le cıktım:KK43:

X