Arkadaşlar, 3 senedir çalışıyorum. Bugüne kadar maddi yetersizlikten ve borçlardan dolayı hiç birikim yapamadım. Borçlarım azaldı ve durumum biraz rahatladı ve çok fazla rahata alışmadan elimdeki ekstraları biriktirmek istiyorum. Ama elimdeki paranın gelirin giderin hesabını yapmayı hiç beceremiyorum. Sizler nasıl birikim yapıyorsunuz? Para mı ayırıyorsunuz? Altın mı alıyorsunuz? Döviz mi? Yani en mantıklı biriktirme yöntemi nedir?
ayda 50 euro almaya başladık
100 tl de bireysel emekliliğime atıyorum.
gelecek aydan itibaren ayda 100 euro yapıcaz inş.
Ben banka falan uğraşmam. Elime geçen parayı koltuğun arkasına fırlatıyorum. Orda çok güzel birikiyo
bireysel emeklilik kalkmıyor hayatım. hatta herkes ilerde bireysel emeklilik yaptıracak yasa ile...Ben de beceremiyorum kenarda 1 kuruş yok aylık elimize 10 bine yakın geçtiği halde... Bana da akıl verin bayanlarminik bi ev alıp borca mi görsek diyoruz veya arsa dükkan ne biliyim yoksa kenara atacağımiz yok.. nerden ne almalı ne yapmalı.
Bu bireysel emeklilik olayı kalkacak diyorlar eşim de yatırıyor ama öyle birşey dedi geçen devlet katkısını geri mi alcakmis... öyle bisey
İşte tam ne olacak bilmiyorum ama artışı kalmayacakmis. Araştırmak lazım :)bireysel emeklilik kalkmıyor hayatım. hatta herkes ilerde bireysel emeklilik yaptıracak yasa ile...