- 1 Nisan 2011
- 5.104
- 1.972
- 448
120sayfalık ne tezi yazdınız bilmiyorum.ancak okuduğunuzu anlama konusunda sıkıntı var ben zaten bunlar hadis ayet demiyorum.bunlar islam ülkelerinde verilen fetvalar.ben islamda vardır demiyorum.islami yönetimlerin bulunduğu ülkelerde bu söylemler normal diyorum.mühendis olduğum doğru da düşünebildiğime göre uzaktan bakamam.Yazdığınız hiçbir şeyin ne Kuran'da ne de Hadis'te yeri yok.
Neyi nereden okudunuz, ya da okudunuz mu bilmiyorum, ama ben bu alanda İslamda Kadın Hakları ve Oryantalizm üzerine İngilizce olarak 120 sayfa tez yazdım.
Şuan aynı tezi Yunanca ve Fransızca'ya çeviriyorum.
Bu mevzulara ancak uzaktan bakabilecek ehliyete sahip bir mühendis değil, işin metoduyla tekniğiyle yedi sene eğitimini almış bir beşeri bilimler uzmanıyım.
Lütfen yazdığınız şeyleri ya alıntılayarak nerde kimin kitabında okuduğunuzu belirterek yazın, bakkaldan kasaptan sütçüden duyduysanız da hiç yazmayın.
Yıllardır böyle saçma ve kulaktan dolma hikayelerle dinden soğutuluyor insanlar sanki kişilerin yaptıklarından din sorumluymuş gibi.
İnanmıyor olabilirsiniz, ama saygı duymak zorundasınız.
Not: Beynimi çalıştırıp çalıştırmadığım hususunda size bir şey ıspatlayacak değilim, lakin admin arkadaşlarımın gerekeni yapacağına eminim.
İyi niyetinizden şüphe duyduğum için artık yazdıklarınıza cevap vermeyeceğim.
İyi geceler.
İslamın klavuzu Kuranı kerimdir, hadisler değil.
Dolayısıyla bu tip hadisler islam adına bu tür mevzulara kaynak gösterilemez yahut "belki bundan feyz alıyorlardır" denilemez. Konu bambaşka bir yere gidebilir o zaman.
Bu zangoçların neyi niçin klavuz edindikleri belirsiz zira.
Pekii öyleyse... Bu insanların kaçı kuran okumuştur sizce? Peki bu tür mevzular islam adı altında uygulanmıyor mu?
Cevapları biliyorsunuzdur
Bu durumda "belki bundan feyz alıyorlardır" denilebilir.
Pekii öyleyse... Bu insanların kaçı kuran okumuştur sizce? Peki bu tür mevzular islam adı altında uygulanmıyor mu?
120sayfalık ne tezi yazdınız bilmiyorum.ancak okuduğunuzu anlama konusunda sıkıntı var ben zaten bunlar hadis ayet demiyorum.bunlar islam ülkelerinde verilen fetvalar.ben islamda vardır demiyorum.islami yönetimlerin bulunduğu ülkelerde bu söylemler normal diyorum.mühendis olduğum doğru da düşünebildiğime göre uzaktan bakamam.
Yine hemen malum düşüncenin biricik sığınağı mağdur edebiyatı yapılmış ama o adminler gereğini yaparken fütursuzca söylenen cahil lafının da gereğini yaparlar umarım.
Ne tezi yazdığımı yalnızca bir kaç satır yukarda belirttiğim halde ne tezi yazdınız bilmiyorum ama dediğinize göre sizin de okuduklarınızı anlamada sorun yaşadığınız sonucu çıkar.
Madem yazdıklarınızı ayet ya da hadise indirgemiyorsunuz,ki ortak noktadan kastınızın dinin kendisi olduğu çıkarımını yapmıştım, yanlış anlamışım demek ki özür dilerim.
İslami rejimleri savunacak değilim, ancak yirmi iki yıllık eğitim hayatımda öğrendiğim tek bir şey varsa o da tümevarımların insanları büyük oranda yanılttığı gerçeğidir. Size de özetle genelleme yapmayın demek istemiştim.
Hele ki bu konunun başrol oyuncusu yaratığı (kendisine kadın diyemeyeceğim) kocasına aşık ve onu dişi sinekten bile kıskanan bir kadın olarak savunmam söz konusu dahi olamaz.
Belli ki iletişemedik. Kusura bakmayın.
Yok yanlış anlaşılma var yine.ne tezi yazdın bilemem derken konu neydi manasında değil.ne yazdın yani bilmiyorum.yazdım diyorsun da ne yazdın yani o manada.laf ebeliğine gerek yoktu.
aman diyim buralara turistik amaçlı falan gideyim kıyısından geçeyim demeyin, eften büften bi sebepten hapse düşsek yandık demek ki
olmaz demeyin, bu tip ülkelerde eften püften, uydurmasyon sebeblerden hapse düşen çok
Zaten Kuran ı kerim i okuyan bir insan bu tarz saçmalıklara inanmaz.
Evet bu mevzuları İslam adı altında cahil insanlara kabullendiriyorlar,ama bu ;islamda böyle konuların olmadığı gerçeğini değiştirmez.
İslamın klavuzu Kuranı kerimdir, hadisler değil.
Dolayısıyla bu tip hadisler islam adına bu tür mevzulara kaynak gösterilemez yahut "belki bundan feyz alıyorlardır" denilemez. Konu bambaşka bir yere gidebilir o zaman.
Bu zangoçların neyi niçin klavuz edindikleri belirsiz zira.
Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum.
Okurken birden kendimden şüphe ettim, Kur'an da böyle bişey mi vardı diye, meğer hadismiş. Uydurma olduğu da belli zaten.
Olur mu, bu tarz hadislere inanmak milletin daha kolayına geliyorKim Kur'an okuyacak da, inceliklerini anlamaya çalışacak
Zaten insanlık hazırcılığa alıştı artık, hem uçkuruna düşkünler için de uydurma hadisler varken şaşırmamak lazım.
Ve ben de böyle tiplerin İslam'ı yozlaştırmak adına seçilmiş oldukları kanaatindeyim.
Hangi kadın, başka bi kadına bunu reva görebilir? İthal kadın kadın değil mi?
Hayır ben en çok da bu tarz şeylerin erkekler adına yapılmasına sinir oluyorum.
Erkektir canı ister bilmem ne zırvalıklarıErkek ne kadar hoşlanıyorsa sevişmekten, kadın için de o kadar hoş. Neden bunun adı kölelik oluyor bi türlü anlamış değilim.
Gerçi buna sevgi çerçevesinde baktığımız zaman ''sevişmek'' oluyor, bu tarz yaratıklar ne anlar sevmekten ki, sevişmeyi düzgün adlandırsınlar.
Demek ki kendisini kocasının seks kölesi olarak hissediyor ki öyle dile getiriyor hissettiklerini, yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?