bakın, kavga etmeye çalışmıyorum ben, üstelik yazdığım islamofobi, türkçe bir kelime değil ki benim gibilerin oluşturduğu olgu olsun (benim gibiler de kimse artık). yurt dışında olan bir şey bu. özellikle de 11 eylül saldırısından sonra artmış olan bir şey.
müslüman ya da değil, din adı altında yapıyor ya, hatta bu konudaki tartışılan sözü söyleyen kadın, din adı altında teklif edebiliyor ya... (kendisiyle çelişen ben olmuyorum, siz oluyorsunuz böylece.)
ayrıca ben müslüman değilim demedim, ben din için kimseyi öldürmeyecek olan bir müslümanım, cennette 72 huri seni bekliyor diye kandırılamayacak bir müslümanım, hoş zaten bayan olarak huriyi ne yapayım.
benim size önerdiğim kitabın yazarı turan dursun hafız ve müftüdür, daha doğrusu öyleydi, öldürüldü. neden biliyor musunuz? dindeki çelişkileri içeren bir kitap yazdı ve yine islam adı altında öldürüldü.
dolayısı ile, herkesin islamdan ve müslümanlıktan anladığı ya da yaptığı farklıdır. dediğim gibi ben kimseyi din için, din adına öldürmem. hiç bir insan oğluna da din için tecavüz edilsin istemem yani din müsaade ediyor diyerek.
şimdi ben kötü bir insan mıyım?
dediğim gibi kavga etmek değil amacım, hiç olmadı da zaten.
ha bu arada şaka konusuna gelince yanlış anşamışsınız, adamların peygamberi isa ve isa ile ilgili şaka yapıyorlar ama kimse ölmüyor.
benim gibiler kimse artık demişsin ama
gayet açık yazdım
sizin gibi İslam düşmanları dedim
ayrıca İslam fobisi oluşturmak için yurt dışında olmak gerekmiyor
bu bir sistematik tahrik hareketi,
sizin burada yaptığınız gibi ufak çaplı saldırıların medyayla desteklenmiş büyütülmüş şekli
gerçek Müslüman böyle bir algıya sebep olmaz dedim
algısı düşük birileri dini farklı yorumluyor diye din değişmez
kendimle çelişmiyorum yani
sen caizdir gibi söylemlerle dalga geçer gibi konuşursan
ben senin Müslüman olduğunu düşünemem
sen müslümanım diyorsan öylesindir tabii ki
ben bir müslümana İslam düşmanı demişsem üzülürüm
ama o müslümanda bu lafı dedirtecek şeyler söylediği için üzülmeli
ben de kimse kimseyi öldürsün demiyorum
tecavüz etsin demiyorum
ama bişeyleri ifade ederken takındığımız tavır ve sözlerimiz önemlidir