- Konu Sahibi bogurtlenkusu
Sizinle oturup polemiğe girecek değilim. Ne anlatsam boş olacağını şu yorumunuzla kanıtlamış oldunuz. Öyle bir nefret var ki içinizde anlatılmak istenen şeyi anlamadığınız gibi başka yerlere yamamaya çalışıp bir de aklınızca beni haksız çıkarıyorsunuz.
Size çok güzel cevaplar verebilirim ancak konu çok derin olduğu, çok uzun süreceği, burada anlatmamla size birşey kazandırabileceğimi düşünmediğim için gerek duymuyorum. Ben kimseyi dinden haşa afaroz edecek yetkiye elbetteki sahip değilim. Buna ancak Allah karar verir. Ama Allah kitapta hangi durumlarda islamdan çıkılacağını anlatmış zaten. Ben kitaba dayanarak yorum yaptım. İşte elinize alıp okumuş okumanın ötesinde idrak etmiş olsaydınız ne demek istediğimi anlardınız. Sadece üzüldüm bu oyuna geldiğiniz için müslüman olun ya da olmayın.
Tecavüz, ahlaksızlık, öldürmek... dinden çıkarmaz. ''gerçek müslüman degil bunlar'' demen şirktir. Nereden biliyorsun, diye sorarım ben sana. Nereden biliyorsun olmadıklarını? Belki onlardır gerçek, sensindir gerçek olmayan.
İçimde nefret falan da yok. Senin kendi yakıştırman o. Yazdıklarım gayet basit şeylerdi, derin falan degil. Her kötü bir şey yapana, ''gerçek müslüman böyle degildir, bunlar gerçek müslüman degil'' diyorsan, tövbe etmek niye tavsiye edilmiş sürekli diye sorarım. Demek ki bırak beni, senin dinine göre bile müslüman ahlaksızlık yapabilirmiş, tecavüz edebilirmiş, öldürebilirmiş, kul hakkı yiyebilirmiş... vs. Sonuçta günahsız insan olmaz diyen de senin dinin, bu yüzden tövbe et demiş sürekli olarak.
Neyse girmeyelim polemige tabi ki, ama ''gerçek islam bu degil, gerçek müslüman bunlar degil'' savunması baydı. Gerçek islam ne, gerçek müslüman kim? Kime göre, neye göre?