• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Türkmenistanlı Bakıcılar hakkında görüşleriniz nelerdir ?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
arkadaslar bakicilarinizi ajans,sirket üzernden mi ulasiyorsunuz? ben almanyada okul öncesi ögretmenligi okudum...eylül ayi gibi istanbula yerlesmeyi dusunuyorum ve bakicilikla baslamak istiyordum ise.
yardimci olurmusunuz bana. hangi ajanlara nasil basvuru yapabilirim bi fikriniz var mi?

"GuerillaTanya" istanbul'a yerleştiniz mi, iş buldunuz mu? Kartal'da oturuyorum. Bebeğime bakacak birini arıyorum.

iyi günler hanımlar.benim evimde Özbekistenlı bir kız var 20 yaşında,oyle bir memnunumki,hem evimin işine,hem cocuklarima,hem yemek yapmaya yetışıyor.3 senedir bizimle,kızım gibi oldu,benide Anne diyor,bir gün ayrılacağımızı düşunmek bile istemiyorum. Özbekistanlı kızlarda pek çalışkan oluyormuş yani,ablalsı var turkle evli,izin günleri onlarda kalıyor,içim rahat yani,çunku çok duymuştum sevgilisi filan,aşk problemı olanları,gidip el alemin adamıyla göruşup,ertesi gün eve gelenlerde çok.eşim oyle bir şeyi istemez. bizimkine nazar değmesin.

olur yardımci olamya çalışırım. siz bana nerede oturduğunuzu ve ne iş yaptıracağınızı söyleyin. bende ona soracağım,varmı oyle birisi.

merhabalar,
bende evimde yatılı yabancı bayan çalıştırıyorum, daha önce Türkmen bir bayan vardı 9 ay çalıştı sonra işine son verdim. kesinlikle evinize kamera koyun ve kontrol edin, yemekleri hazırlatırken kullan at eldiven giydirin... benden tavsiye.. Türkmenlere tövbe ettiğimden artık Türkmen almıyorum, en iyi uyruk bence ilk Filipinliler (ama çok pahalılar) sonra Moldovlar, ruslar, özbekler gibi... deneyimlerimden...daha önce 3 Türkmen çalıştırdım, şimdi Özbek bir bayanla çalışıyorum.. bebek hemşiresiymiş memleketinde, 3 sene deneyimli yemek falan biliyor, çok uysal, temiz iyi niyetkli irisine benziyor.. 800 usd + yol (20tl her çıkışı) anlaştık. daha yeni başladı işe umarım iyi çıkar. benim sıkıntım tüm gün işteyim tek kalıyor evde

olur yardımci olamya çalışırım. siz bana nerede oturduğunuzu ve ne iş yaptıracağınızı söyleyin. bende ona soracağım,varmı oyle birisi.

çok sağolun ben artvinde oturuyorum buralara gelecek birini de bulmak zor oluyo malum. bana iyi kalpli evi kendi evi gibi görecek temiz iyi bir insan lazım. İş olarak da bebeğe bakacak bide ev işleri işte yemek temizlik falan...

Bana da yardımcı olur musunuz :)
Kartal - İstanbul
Bebek bakımı öncelikli olmak üzere yemek, ütü, genel evi süpürme toparlama...

çok sağolun ben artvinde oturuyorum buralara gelecek birini de bulmak zor oluyo malum. bana iyi kalpli evi kendi evi gibi görecek temiz iyi bir insan lazım. İş olarak da bebeğe bakacak bide ev işleri işte yemek temizlik falan...

iyi günler. yardımcı kızıma söylemiştm,ama oraları uzak diyor,yinede sorarım dedi:)

Kartal - İstanbul

40 yaş civarında bir hanım varmış,isterseniz numarasını veriym.

Kartal - İstanbul

40 yaş civarında bir hanım varmış isterseniz numarasını veriym.

merhabalar,
bende evimde yatılı yabancı bayan çalıştırıyorum, daha önce Türkmen bir bayan vardı 9 ay çalıştı sonra işine son verdim. kesinlikle evinize kamera koyun ve kontrol edin, yemekleri hazırlatırken kullan at eldiven giydirin... benden tavsiye.. Türkmenlere tövbe ettiğimden artık Türkmen almıyorum, en iyi uyruk bence ilk Filipinliler (ama çok pahalılar) sonra Moldovlar, ruslar, özbekler gibi... deneyimlerimden...daha önce 3 Türkmen çalıştırdım, şimdi Özbek bir bayanla çalışıyorum.. bebek hemşiresiymiş memleketinde, 3 sene deneyimli yemek falan biliyor, çok uysal, temiz iyi niyetkli irisine benziyor.. 800 usd + yol (20tl her çıkışı) anlaştık. daha yeni başladı işe umarım iyi çıkar. benim sıkıntım tüm gün işteyim tek kalıyor evde

merhaba bende birni arıyorum, fiyatlarına 500 dolar civarında diyorlar. ama sizin dediğiniz 20 tl'yi anlayamadım. ne için veriyorsunuz bu parayı , o zaman aylık +50 dolar daha eklemek gerekir ücretine.

Selam. ben Antalya'da oturuyorum. Evime yatılı yabancı bayan arıyorum. Ama daha cok ev işleri için lazım bana. Benim çocuğum kreşe gidiyor. Yardımcı olacak birisi varmı? Teşekkür ederim.

Çünkü yabancılar çalışmak için orda bulunduklarının farkındalar.Bizim türkler çalışmayı ve sorumluluk almayı bilmiyorlar. Sürekli izine ihtiyaçları var, işleri olup gelememe durumları var, kendi sorunlarını işe yansıtma durumları var, ben bunu yapmam, bunu yaparım gibi istekleri var. Yabancılar ise orda çalışmak için olduklarını biliyorlar iş ayrımları yok işin tanımı oluştuktan sonra onu yapmaya çalışıyorlar en azından. Tabii onlarda da uyanık olup işten kaçanı var ama bizimkiler kadar değil. Bir de yatılı oldukları için geç kalma işi çıkma sorunları yok.

Şartlar oluşturulduktan sonra bu bahanelerin hiç biri olmaz diye düşünüyorum,ayrıca yabancı uyruklu bakıcıların avantajları dezavantajlarının önün de bulunucak kadar değildir.Gelenek,görenek dil uyumu bu saydığınız avantajların önüne geçiyorsa onu bilemem tabi..

arkadaşlar eşimle birlikte türkmenistan balkanabatta bir türk firmasında çalışmayı düşünüyoruz 2 küçük çocuğumuz var orada nasıl bakıcı bulunur acaba türkmen bakıcısı olan arkadaşlar bakıcılarına sorabilirmi acaba? orda bu işler nasıl oluyor acaba?

moldovalı bir arkadaşım aynı zamanda türk vatandaşı. maltepede oturuyor ve bakıcılık yapıyor. oldukça deneyimli. özelden mesaj atarsanız görüşelim.

merhaba,

küçükbakkalköyde oturuyorum bu mesajı (eski bir mesaj ama)görünce şansımı denemek istedim. bahsettiğiniz bakıcı iş arıyor mu ya da arayan tanıdıkları veya tanıdıklarınız var mı?
cevap yazarsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...

Back