• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Türkmenistanlı Bakıcılar hakkında görüşleriniz nelerdir ?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Kızlar Türkmenistanlı bakıcısı olan var mı yanında? Nasıl memnunmusunuz? Yatılı kalıyorlar bunlar genelde bildiğim kadarıyla. Her işinizi yapıyorlar mı? Dediklerinize sadıklar mı? Dilleri nasıl? vs.vs.
Evde yatılı kalmaları sizin için zor tarafları oluyor mu ?

Bizde var canım türkmen.
Yeni sayılır ama iyiyiz cok şükür.
Oğluma çok çok iyi bakıyor eve kamera koyduk gizli ama artık izlemeye sıkılıyorum oynatıyor sevgiyle bakıyor.
Ev işi konusunda mükemmel değil ama oğluma iyi baktıktan sonra dert değil. Evde yatılı kalıyor bunun zorlukları var maalesef. Ama ev işi ve çocuğa bakmayı 500 dolara yaptığı düşünülürse idare etmeye değer gibi.
sen de düşünüyorsan iyi kar-zarar hesabı yap öyle karar ver bence, insan nihayetinde hepsi bir değil şans işi:68:

Bizde var canım türkmen.
Yeni sayılır ama iyiyiz cok şükür.
Oğluma çok çok iyi bakıyor eve kamera koyduk gizli ama artık izlemeye sıkılıyorum oynatıyor sevgiyle bakıyor.
Ev işi konusunda mükemmel değil ama oğluma iyi baktıktan sonra dert değil. Evde yatılı kalıyor bunun zorlukları var maalesef. Ama ev işi ve çocuğa bakmayı 500 dolara yaptığı düşünülürse idare etmeye değer gibi.
sen de düşünüyorsan iyi kar-zarar hesabı yap öyle karar ver bence, insan nihayetinde hepsi bir değil şans işi:68:

Cevabın için teşekkür ederim canım. Ben de eve kamera koymayı düşünüyorum. Sonuçta dediğin gibi şans işi bu. İşte çok telefonla konuşuyorlarmış ve çok tv izliyorlarmış çoğunun şikayeti ondan. Biz evde tv açmıyoruz artık. Daha güzel vakit geçiriyoruz. Bir de çocuğun yemeklerini hazırlayabiliyor mu ? Ev yemekleri de yese ona özel hazırlıyoruz çoğu şeyi. Bir de tabi birçok kurala dikkat ediyoruz yemeklerde. Bunları yapabilecek mi onu düşünüyorum.
Akşam misafir felan geldiğinde de yardımcı olur diye düşünüyorum.
Peki türkçesi nasıl? Bizimki 1.5 yaşında sonuçta onun konuşmasını taklit edecek. Bu yönden güzel türkçesi olması lazım.

Son düzenleme:
Türkçeleri maalesef kötü. Ben ilk zaman zor anlıyordum ama şimdi daha iyi anlaşıyoruz. Ama çocuk taklit edecekse kötü yani. Benim oğlum daha 9 aylık ondan pek konusmaya takılmadık.
Yemekleri evde ben önce gösterdim nasıl istediğimi, kendim hazırladım o izledi. Sonra ona hazırlattım şimdi çorbalarını, yoğurdunu falan o yapıyor gayet iyi öğrendi ama öğretmek lazım tabi bilmiyorlar çoğu şeyi.
Bizim kadının telefonu yok, bir kart var gazete bayilerinde satılan, o kartla haftada bir iki memleketini arıyor o kadar.
Tv sürekli bizde açık ama izlemez o pek ben açık tuttuğum için.
Biz şanslıyız sanırım çok iyi niyetli ve çocuklarla arası iyi birine denk geldik.
Sizde var mı yoksa biriyle anlaşmayı mı düşünüyorsunuz?

Şimdi 9 aylık çocuk tabiki anlamaya başlar. Kesin türkçesini etkiler. Benim zaten o yönden kafam takılıyor. Bir de kültürü farklı. Biz yeni ayarlamaya çalışıyoruz ama şirkete ulaşamadık. Sanırım aynı yerden ayarlayacağız sizinle. Bizimki de 500 dolarmış.
Sizin evde başka biri var mı? Yalnız mı bakıyor?
Bizim annem artık öğretir yemek olayını vs. Sadık oluyorlarmış ve çalışkan oluyorlarmış diye duydum birçok kişiden ama kötüsü de çıkıyor elbet. Biraz şans işi. O yüzden deneme hakkı da varmış deniycez.

Arkadaşlar ben maltepede oturuyorum 9 aylık oğlum var yakında işe başlayacağım ama tahmin edersiniz bakıcı problemim var türkmen bakıcıları bende duydum nasıl bulabilirim ve güvenilirmi ve bunların yatılı olmayanı var mı:44:

arkadaslar bakicilarinizi ajans,sirket üzernden mi ulasiyorsunuz? ben almanyada okul öncesi ögretmenligi okudum...eylül ayi gibi istanbula yerlesmeyi dusunuyorum ve bakicilikla baslamak istiyordum ise.
yardimci olurmusunuz bana. hangi ajanlara nasil basvuru yapabilirim bi fikriniz var mi?

Haze aynı durumdayız canım:) bende maltepedeyim, 10 aylık oldu oğlum.
Geçen ay biz türkmen bayan bulmuştuk, o gitti memlekete döndü 22 yaşında genç bir türkmen kız geldi alışamam dedim ilk ama maşallah bu daha iyi gidenden. fırtına gibi esiyo evde oğluma da iyi bakıyor.
Annesi de burda iş arıyor, ihtiyacın varsa bizim kızın annesi ile irtibat kurmanıza yardım ederim..

Haze aynı durumdayız canım:) bende maltepedeyim, 10 aylık oldu oğlum.
Geçen ay biz türkmen bayan bulmuştuk, o gitti memlekete döndü 22 yaşında genç bir türkmen kız geldi alışamam dedim ilk ama maşallah bu daha iyi gidenden. fırtına gibi esiyo evde oğluma da iyi bakıyor.
Annesi de burda iş arıyor, ihtiyacın varsa bizim kızın annesi ile irtibat kurmanıza yardım ederim..

Yemek de yapıyor mu? En azından oğlunun yiyeceği şeyleri hazırlayıp yedirebiliyor mu?
bir de başka işler de yapıyor mu?

Eşimin akrabasının oğlu engelli 20 yaşlarında bakıcısı Türkmenistan'lı bir insan bu kadar mı iyi olur,bu kadar mı çalışkan,eline çabuk olur Türk mutfağını da öğrendi yıllardır burda bir börekler açar parmaklarımızı yeriz.Çocukla kendi çocuğuymuş gibi ilgilenir çok memnunlar yıllardır burda gitmeyi de hiç istemiyor..

Öyle yıllarca kalan türkmenistanlı mı varmış. Demekki onu bağlayan birşey yok memleketinde ya da çok borcu var ki gitmemiş. Bizimki öyle uzun süreli durmayacakmış. 1 sene bile değil. O zaman tam alıştı diyelim buna, pat diye başka bir bakıcı olacak demekki. Hep benim şansımdan heralde.
Ama çocuk sevdi bu bakıcıyı o konu da benim elimi kolumu bağlıyor.

sorma esengül, biz de gecen bakıcıya alıştık pat gitti memleketine.
Şimdi bu kıza da oğlum çok alıştı bende çok alıştım. Gitmesinden korkuyorum, yeni birini bulup evin sistemini, oğlumun beslenmesini huyunu öğretmek, sonra oğlumun ona alışması..
of umarım mumkun oldukça uzun kalır da oğlum kreş yaşına gelir de bi daha aramak zorunda kalmam.

sorma esengül, biz de gecen bakıcıya alıştık pat gitti memleketine.
Şimdi bu kıza da oğlum çok alıştı bende çok alıştım. Gitmesinden korkuyorum, yeni birini bulup evin sistemini, oğlumun beslenmesini huyunu öğretmek, sonra oğlumun ona alışması..
of umarım mumkun oldukça uzun kalır da oğlum kreş yaşına gelir de bi daha aramak zorunda kalmam.

Valla şimdiye kadar hiç öyle aman gitmesin dediğim bir bakıcıya rastlamadım. Seninki de yaşı küçükmüş ama demekki becerikli. Hazırladığım şeyi bile zor yediriyor bizimki. döke saça... Hadi yemeğini hazırlamasını geçtim , akşam kendim hazırlasam onu bile yedirebilecek mi hiç bilmiyorum. Ya bunlar bu kadar hiç bilmeden mi geliyor. yani hazır meyve püresini bile yediremiyorlar mı başta?
Annem var bizde allahtan, yoksa yalnız asla bırakıp gidemem işe.

benim bebeğim 6 alık olacak. laktoz intöleransı teşhisi konuldu. yaklaşık 2. ayından itibaren emme sorunu yaşıyoruz. sürekli gazı var ve sık sık yeşil mukuslu kaka yapıyor. ek gıdalara geçeceğiz ama nasıl olacak bilemiyorum. size özel msj gönderdim ama gitmedi. bu hastalık sizde ne zaman geçti? sizde diyet yaptınız mı?

moldovalı bir arkadaşım aynı zamanda türk vatandaşı. maltepede oturuyor ve bakıcılık yapıyor. oldukça deneyimli. özelden mesaj atarsanız görüşelim.

benim bebeğim 6 alık olacak. laktoz intöleransı teşhisi konuldu. yaklaşık 2. ayından itibaren emme sorunu yaşıyoruz. sürekli gazı var ve sık sık yeşil mukuslu kaka yapıyor. ek gıdalara geçeceğiz ama nasıl olacak bilemiyorum. size özel msj gönderdim ama gitmedi. bu hastalık sizde ne zaman geçti? sizde diyet yaptınız mı?

Uzun zamandır giremiyorum bu siteye. Artık ek gıdalara geçebilirsiniz. Bence biran önce de geçin ki o rahatsızlığı düzelsin. Önce meyve sularıyla teker teker deneyerek, sonra da meyve püreleri, sonrası sebze püresi ve yoğurt şeklinde devam edin. Ama her seferinde tek bir çeşit deneyerek vererek gidin. meyve olsun sebze olsun. İyi bir doktora gidin hem de internetten tariflere bakın öyle devam edin.
Bizimkine 5.aydan itibaren başladık ve 6.ayında geçmişti rahatsızlığı. ama çok yavaş başladım ben ek gıdaya.

bir yakınımızda türkmen bakıcı kız var 20 yaşında,allahım nazarlardan saklasın evin bebeğine bakıyor,yatılı kalıyor,aynı bina da 2 akrabası daha var yaşlı kadınlara bakıyormuş.ev sahipleri çok memnunlar,türkçesi de güzel.

kızlar merhabalar;
yazdıklarınızı okudum, iyi bakıcılara denk gelenleriniz ne kadar şanslı! benim de şu an 8 aylık bir oğlum var ve biz de yabancı bir bakıcı düşünüyoruz. gündüzlü düşünüyoruz biz ama. insan kimseye güvenemiyor, tanıdığınız, bildiğiniz, önerebileceğiniz kimse var mıdır bana sizinkiler gibi iyi bakıcılar?
ben diş hekimiyim, eşim doktor. istanbul tuzladayız. bakıcı haftanın 2-3 günü gelse de olur. ben şu an çalışmıyorum zaten, benim nezaretimde olacak bakıcı evde. istediğim sadece en azından birkaç gün gelip o çocuğa bakarken, ben evimin temizliğini yapayım, evimi toplayayım, ütümü yapayım veya alışverişe gidelim, sahile hava almaya çıkalım, eşimin iş yerine uğrayalım vs... tek başımayım ben; ne annem, ne kayınvalidem, ne babalarımız, ne de kardeşlerimiz var.arada bir bile olsa hiçbir yardım eden olmayınca hem fiziksel hem de psikolojik olarak o kadar zor oluyor ki....

belki bir tanıdığınız bildiğiniz vardır bana önerebileceğiniz?...

öneriler için şimdiden teşekkürler :)

Back