Türkiyeye taşınan kişi nelere dikkat etmeli ?

Gelme sebebiniz nedir cok merak ettim yani orayla ilgili hiçbirsey hatırlamak istemiyorsunuz yurtdısında hele avrupadaysanız basınıza ne gelmiş olabilir ki ilişki ask mesk meselesi falan mı detay vermeden soylebşlşrsşnz

Suan internette ev arkaadsi yazan ilanlara guvenirseniz,muhtemelen balkondan duseceksiniz.
Yapacaginiz tek sey iyice emin olmadan kimseye guvenmeyin.

Konu sahibesi balkondan düşen! kadınlara katılmaz umarım. Bence de ilk yıl özellikle gerekmedikçe tanımadığı erkeklerle muhattap olmasın. Bu burda tek başına diye başına bela olurlar Allah korusun, sokakta manyak çok.

Ben Türkiye'den kendimi atmaya çalışıyorum insanlar büyük bir hevesle geliyor ya hayretler içerisindeyim. Valla bizde bilmiyoruz ki Türkiyede yaşamayı, her gün çok şükür bugünü de atlattık diyoruz. Bence gelme, ama illa geleceksen İstanbul'u tercih etme, İstanbul insanı yer.

Gözü açık biri degilsen seni burada ham yaparlar.
Benim dünya gezgini ama gözü açık olmayan,mühendis ama saf bir yakın arkadaşım var. Kız Afrika'nın Akdeniz'e bakan taraflarından birinde yaşıyor.
Her gelişinde nasıl dolandirildigina inanamazsin. Çakal şerefsizler saf insanı gozunden tanıyor
En basitini söyleyeyim, arkadaş ortamında bir çocukla tanışıyor. Çocuk da 'bir dahaki gelişinde söyle,seni havaalanından alayim' diyor. Kız da bunu dostane bir teklif olarak düşünüyor. Çünkü insan insanı havaalanından alır yani,ben de çok kişiyi almisimdir. neyse bir sonraki gelisinde arıyor çocuğu. Yeni havaalanından Taksim'e, havasla 50 lira vereceği bir yol var. Güzel güzel geliyorlar, inerken kızdan 50 Euro transfer ücreti istiyor
Kız da veriyor
Bu sadece bir örnek, kızın her gelişi bu örneklerle dolu.
Sana da yardımcı olur gibi yaklaşırlar sonra hizmet parası isterler. Aman dikkat et.
İkincisi Almanya'dan geliyorum demek , egileyim de bana bilmemne yap demek çoğu insanın gözünde..kesinlikle gizle.
Nereliysen orjinalinde oraliyim de. Hatta şehre taşınmaya karar verdim, elazigdayim hihi, İliç bilir misiniz? Falan de. çünkü döviz kazanan yolunacak kazdir. Bana 50 olan ona 250 olur. Ve derler ki "onun parası değerli,ona koymaz"
O yüzden mutlakaaaaa gizle geldiğin yeri.
Sorulara gelince
1) dolandirilabilirsin. Sahibinden ilanlarına falan güvenme. Emlakçının ofisi varsa dolandırıcı değildir heralde, sakin sakin kapora verme, önden ödeme yapma. Tapuda halledersiniz ödeme işlemlerini.
2) kadın yanına tasinilabilir,neden olmasın. Ev arkadaşı arıyordur. Ben de ogrenciyekn internetten bulmuştum ev arkadaşlarımı. Ama sakın erkeklerin yanına tasinma. Burası medeni bir ülke değil, o ilanı açan türk de 'ay biz çok medeniyiz caniim' diye degil serefsiz oldugundan açmıştır yüzde doksan ilanı. İlla erkek yani ariyorsan erasmuslu çocukların yanına falan taşın.
3) biz Türkler sigortayi kendimiz yapmayız genelde. İse başlayınca patron öder. Sen hastalanmamaya bak hastalansan da devlet hastanesi sigortasızdan çok para almıyor, merak etme.
4) dikkat etmen gereken bir şey yok, çok şubesi olan bi banka seçersin
6) denize kıyısı olan küçük sehir bence daha güzel. Buyuk şehir kaos demek

Sahibinden. deki ev ilanları da emlakçıdan.

Bana da garip geldi. Turkiyede guvenebilecegi bir aile, tanidik vs hani bir neden olsa geri donusu bir nebze anlaşilir ama kimsem yok diyor ilk defa gelecegim diyor. Yani kimsesiz sekilde tek basina sifirdan başlayacaksa neden Turkiye olmak zorunda ilginç.

İstanbul bolca paran varsa olabilir bence. Zekeriyaköy'de güvenlikli sitede oturacaksan olur, ama Avrupadan gelip Esencılısta yaşamanın pek alemi yok bence de Diğer semtler de bir acaip olmuş, her yer çok çok kalabalık kim kime dum duma, kim ne belli değil ... her köşeden arap marap acaip tipler çıkıyor

Gercekten insallahKafasi kizan yanindakini balkondan fiydiriyoKimse de bisey ispatlayamiyir,olen olduguyle kaliyor

Gözü açık olmayı öğrenin. Kimseye güvenmeyin. Bir şirketle anlaşarak evinizi tutmanız sizin için daha güvenilir olacaktır. Herseyi okuyarak imzanızı atın. Kesinlikle okumadığın şeylerin altına, boş kağıtlara imza atmayın. Küçük bir şehir sizin daha az başınızı ağrıtır. Tek oldugunuzu belli etmeyin. Telaşeli tavırlar göstermeyin. Bankadaki dokümanları da okuyarak imzalayın. Adamlar haberiniz olmadan size sağlık sigortası vs açabilirler bu da ayrıca harç çıkartır sizden. Sgk gereklidir ama bunu çalıştığınız yer yapacak yoksa muayeneleriniz için ayrıca para ödemelisiniz. Kimseyle aynı evde yaşamayın. Tek oda olsun sizin olsun. Evi tuttuktan sonra kilidi muhakkak degistirin.

Kendi mesleğimi türkiyede yapmak istemiyorum. Eskiye dair hiçbirşet istemiyorum. Oyüzden şimdilik tercümanlık veya yabancı dil call centerde çalışmak istiyorum

Hangi ülkedesiniz ? Doğma büyüme yurtdışında mıydınız ? Bu kararın arkasında bir erkek veya baskıcı aileden kaçış varsa ; ilgili ülkenin bir başka şehrine taşınmak ve polise şikayette bulunmak daha kolay değil mi ?

Taşınmayın derim kimseye de güvenmeyin

Almanyada mıydı bazı ailelerden cocuklar alınıp kendi halkına veriliyordu sanki acaba oyle bir durum varda sonraki ailesinin gercekleriyle karsılasıp gitmek mi istedi gibi geldi umarım paylasır derdinş

Evet doğma büyüme. Hayır ikiside değil farklı bi nedeni var

Biz kendimiz kaçmaya çalışıyoruz sadece ekonomi olsa yone iyi Suriyeli, Afgan, Pakistan, İran dolu buralar. Zaten suç oranı düşük sayılmazdı bunlarla birlikte iyice arttı. Yunanistana falan git en kötü ihtimal bence

Almanyada mıydı bazı ailelerden cocuklar alınıp kendi halkına veriliyordu sanki acaba oyle bir durum varda sonraki ailesinin gercekleriyle karsılasıp gitmek mi istedi gibi geldi umarım paylasır derdinş

Hiç bilmiyorum o konulari. Konu sahibinde cok para varmiş gibi de gelmedi. Burada bulacagi call center işle gecinmeyi dusunuyor mesela, ev kira olacak filan.
Eee tanidik, aile filan da yok.
Hem parasiz hem kimsesiz hiç mantikli değil. Tabi nereden geliyor onu bilmiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…