Türkiye'ye gelenlere neden şaşırdınız ki?
Benim tanıdığım çoğu kişi son yıllarda Türkiye'ye yerleşti , bir o kadarı yerleşme planı yapıyor (büyük çoğunluğu pandemiden sonra online çalışıp döviz kazanan. Ama burada iş bulup TL kazanan da çok) .
Görenin içinden yerleşmek gelen bir ülke bence.
Erasmusla gelen Avrupalı arkadaşımın 9. Senesi mesela burada, yüksek lisansı yeni bitti. Ne kadar torpil- kişiye özel ilan olsa da yine de bir ümit başvurular yapıyor üniversitelere, "artık ümit kalmazsa iş adına,o zaman istemeye istemeye dönerim" diyor.
Bu hep dolandırılan arkadaşım pandemiden önce İngilterede mühendisti, şimdi kendi ülkesinde. O kadar istiyor ki burada çalışmak, başvurular yapıyor ama hiç Türkçesi olmadığından heralde dönen olmadı.
Eski sevgilim beş yıldır Antalya'da ev almak için para biriktiriyordu
Azerbaycanlı bir arkadaşım var, üniversiteyi burada okudu. Sonra hayat ona güldü, iş fırsatı oldu Almanya'ya tasindi. Ama sonra sevmemiş orayı, burada iş bulup tekrar İstanbul'a yerleşti:)
Ben boş zamanlarimda turist gezdiriyorum. Bir gelen bir daha geliyor, sonra bir daha geliyor, sonra burada kısa dönem de olsa yaşamak için plan yapıyor
yonetimi rezalet ,göçmen politikası iğrenç, yaşamasi zorlu ama bir yandan da mükemmel bir ülke.