Yok devren kiralik olanlara baktim hazir musterili vs. Bi yandanda insan dusunuyo madem isliyo neden devrediyolar diyenerden baktınız ki? boş dükkandan mı bahsediyounuz? onun bi de içi dolacak yani.
almanyada kreş var:) bendr almanyada yaşıyorum. Aileniz nerdeSuan burda ise bile giremiyorum cocuklari birakicak hic kimse yok hastane doktor isim oluyo mecbur onlarda geliyo dogum yaptigimda hastanede bile kalamadi ertrsi gun ciktim.hemen
6 yılda hic misafırınız gelmesimi şoktayımİkea gibi yerlerden alırsanız beyaz eşyaları da orta halli alırsanız 25-30 bine evin temel ihtiyaçlarını halledersiniz.
Ama dönmek ne kadar mantıklı?
Güzel bir eğitim sistemi var almanyanın
Türkiyede her geçen gün niteliksizleşen okullar, değişen sınav sistemi gibi şeylerle karşılaşacaksınız.
Ailelerden farklı bir şehirde yaşayacaksanız yine misafir gelmez ki.
6 senedir evliyim
Bi kere teyzem geldi (o da bayramda annem bizdeydi onu ziyarete geldi)
Daha da misafirim olmadı
İyi günde de kötü günde de yalnızız
Çok fark etmiyor bence sırf yalnızız diye dönecekseniz dönmeyin
Burda ama faydasi yok bakmiyolar kres 12e kadar buyugun 8-12 is bulmak.imkansiz burdaalmanyada kreş var:) bendr almanyada yaşıyorum. Aileniz nerde
Gorustugumuz kimse yokki aekadas 06 yılda hic misafırınız gelmesimi şoktayım
ne alaka kres 10 saat acık:) hic bir kreş sadece 12 kadar acık değil... en az 17h -18h kadar acık hepsi...Burda ama faydasi yok bakmiyolar kres 12e kadar buyugun 8-12 is bulmak.imkansiz burda
Bizim burda 8-12 10bin nufuslu biyerde yasiyorumne alaka kres 10 saat acık:) hic bir kreş sadece 12 kadar acık değil... en az 17h -18h kadar acık hepsi...
senin kendinden kaynaklanıyor bu. Bazi insan 6Gorustugumuz kimse yokki aekadas 0
Bizim burda 8-12 10bin nufuslu biyerde yasiyorum
Bence gözünüzle evi görmeden fiyat listesi yapmayın evdeki hesap çarşıya uymaz derler,halı-perde hesapladığınızdan daha fazla tutabilir perde halı vs bunlar ölçü hesabına göre olur misal perdeye en düşük 100 demişsiniz de o pencerenin ölçüsünü bilmiyorsunuz evin büyüklüğü küçüklüğü çok önemli,aynı metrekare eve bile halı ve perdeler uymuyor bazen.Temel ev esyalari icin soyle bi fiyat cikardim.
Gercekcekcimi?
Tv buzdolabi ve camasir makiansi var
Mutfak dolaplarinindanda evde olsugunu farzedeiyorum
Antre:
-Mobilya 1000
-Hali 100
-Avize 50
Mutfak:
-Firin 800
-Bulasik makinesi 1000
-Masa+Sandalye 300
-Hali 100
-Avize 50
-Perde 100
-Bardsk tencere vs 1000
Oturma odasi
-Koltuk 3000
-Yemek masasi sandalye 600
-Avize 100
-Vitrin 300
-Hali 100
-Sehpa 150
-Perde 200
Cocuk odasi 2 oda
-Mobilya 3000
-Hali 200
-Avize 100
-Perde 200
Yatak odasi
-Mobilya 2000
-Hali 100
Peree 100
-Avize 50
Yaklasik 15.000 tl
hayat nerde olursan ol zor. Almanya gercekten cok pahlı bende almanyadayım. Kiralar cok fazla daire almak imkansiz gibi birşey oturdugum şehirde.
Bence önemli olan siz nerde doğup büyüdünüz eşinşzle? Bende eşimde almanyada doğup büyüdük o yüzden kesim dönüş aklımın ucundan dahi gecmedi.
ama Trde yaşamışlıgınız varaa aılenıze corludaysa anca öyle olaBilir. Ben sizin yerinizde olsam almanya ıcı sdaha büyük bir şehire kreşker cünki aksam saatını kadar acık şehirlerde. Herkes kari koca calışıyor evde oturan yok ki .
Tek cocuk odali 65m2 daireye 670€ oduyorumAlmanyada ortalama kira ve ev fiyatları ne kadar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?