- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
- 298
hah bak kendi ağzınla söylüyorsun bide hala yabancı ülkelerdeki aşkını anlatıp, anlatıp duruyorsun buralarda..Sene 1988-89, Istanbuldayim. Arkadasim Bosnak, cocuklugu Yugoslavya'da gecmis. O zamanlar basta Ozal var, Kanal 6 yi oglu almis diye bir soylenti cikti, ben o zamanlar siyasetle bu kadar ilgilenmiyorum ama gene de her kafadan bir ses cikiyor. Emin Colasan'in "Turgut nereden kosuyor?" kitaplari artik seri haline gelmis, durmadan Ozal ile ugrasiyor. Arkadasim dedi: "Ooo.. siz ne kadar rahatsiniz basbakaninizi cekistirirken, biz Yugoslavya da iken Tito'yu fisilti ile bile elestirmeye korkardik" diye.. Ben cok sasirmistim.. Al simdi Turkiye de o hale geldi nerdeyse.. Herkesler evlerinden toplaniyor, islerinden atiliyor, telefonda bile konu degistiriyor Turkiyedeki arkadaslarim dinlenme korkusu ile.. Yazik oldu bu ulkeye..
yazıya başladım telefon geldi, sonra bir baktım sen yazmışsın.. uzun uzun uğraştırmadın sağol Sep :)
Ha şimdi gidince savaş çiksa geri mi dönecek ?savaşmı. savaştanmı bahsediliyor
konu savaş çıkınca kaçarızmı kontes. istersen bir daha oku konuyu ve yorumları. ne dersin şekerim.Ha şimdi gidince savaş çiksa geri mi dönecek ?
:)
Anladım
Bu da bir savaş değil mi yahu niye terkediyor ülkesini efendim
Ha şimdi gidince savaş çiksa geri mi dönecek ?
:)
Anladım
Bu da bir savaş değil mi yahu niye terkediyor ülkesini efendim
Peki tutmayalimCehaletle, kanunsuzlukla, adaletsizlikle savaş bu. Ama her savaşın bir kaybedeni vardır ve kaybeden o toprakları terkeder. Biz de kaybediyoruz ve yavaştan terkediyoruz.
Peki tutmayalim
Ben de cool cool cevaplıyorum yazdığım gayet açık :)konu savaş çıkınca kaçarızmı kontes. istersen bir daha oku konuyu ve yorumları. ne dersin şekerim.
bak nasıl coolum
nasıl cool soruyorum tatlım:))
Seni yormadım ben yazdım
Şu yazdıklarıma karşı çıkacak, bu ülke bu anlattıkların yok diyecek bir allahın kulu var mı acaba?
Hiç tutar miyim yahu :)Tutun demedim, isteseniz de tutamazsınız zaten. Şartlar elverdiği zaman...
aynen. 1 kasım belli etti zaten gidişatı. bununla kimse savaşamaz artık. ve arkasından gelen her özgürlüğe adalete darbe. . ne yapılabilinirki artık. herhalde kalkıp ihtilal yapacak değiliz. gösterdik ,parmağımızla gerçekleri olacakları yaşananacakları ihlal edilen hakları, ama olmadıTutun demedim, isteseniz de tutamazsınız zaten. Şartlar elverdiği zaman...
ben diyecem kim diyecek o Allahın kulu benimmSeni yormadım ben yazdım
Şu yazdıklarıma karşı çıkacak, bu ülke bu anlattıkların yok diyecek bir allahın kulu var mı acaba?
hakların gasp edilmesiBen de cool cool cevaplıyorum yazdığım gayet açık :)
Savaş çiksa dahi ülkemizi yine biz koruyacağız ilk gidenler bunlar olacak işaret edilen kesim bizken şimdiden gidenler ne diye gidiyor soruyorum işte
Bu da bir savaş yahu madem öyle mevcut olan yönetim düzenini degistirmek için savaşın gitmek ne alaka yahu :)
emin ol çıkar :) bu savaş benim savaşım değil.. daha önce de yazmıştım elimde olmadan default olarak gelen durumlarla gurur falan duymuyorum, bu ülkede doğmak da bunların içinde.. Paramı kazandığım, özgürlüğümün, dinimin, canımın güvende olacağı her yer ülkem olabilir.. Bugün Suriyeliler bile ölüm pahasına Tr'den kaçmaya çalışıyorlarsa bize diyecek çok bir şey de kalmıyor..
Yolculuk ne zaman ?hakların gasp edilmesi
savaşı,demokrasi savaşı,çıktı ve bizler kaybettik. bizler özgürlükler için savaştık ama halkın yüzde 49 u bunu biz istiyoruz dedi. ne yapalım o yüzde 49 lamı savaşalım. onmlarımı yok edelim. ee olmayacağına göre,terkedecek bunu kabul etmeyen kişiler burayı. bu şartlarda yaşamayı seven isteyen kalacak. ama özgürlük ve demokrasi,laiklik iisteyen gidecek.
valla cicim 13 seneden önce bizde sizlere savaş açmadık çalıştık çabaladık ve doğru ellere geçti..ayyy hatırlamak bile istemiyorum 13 sene öncesini ne endişe duyardım geleceğim içinn..hakların gasp savaşı,demokrasi savaşı,çıktı ve bizler kaybettik. bizler özgürlükler için savaştık ama halkın yüzde 40 u bunu biz istiyoruz dedi. ne yapalım o yüzde 49 lamı savaşalım. onmlarımı yok edelim. ee olmayacağına göre,terkedecek bunu kabul etmeyen kişiler burayı. bu şartlarda yaşamayı seven isteyen kalacak. ama özgürlük ve demokrasi,laiklik iisteyen gidecek.
Hayir en basiti kime catla patla diyecekler? Ne zevki kalacakBen anlamıyorum dostum. Bu insanlar neden gitmek istiyor, sıkıntıları dertleri ne, neden rahatsızlar demek yerine tutan yok, giden haindir gibi ifadeler ya da dalga geçmeler niye?
Yarın öbür gün bu kesim ülkeyi terkettiğinde ne geçecek ellerine? Tek tip, her dayatılana eyvallah diyen bir insan topluluğu. Böyle bir topluluğa millet demek biraz güç bence.
ne için savaştınız. sadece türban tamam bunlar var ama özgür olmadıktan sonra ,düşüncelerini rahatça konuşamadıktan sonra,demokrasi laiklik olmadıktan sonra yaşayın bunlarla.valla cicim 13 seneden önce bizde sizlere savaş açmadık çalıştık çabaladık ve doğru ellere geçti..ayyy hatırlamak bile istemiyorum 13 sene öncesini ne endişe duyardım geleceğim içinn..
ben diyecem kim diyecek o Allahın kulu benimmo yazdıklarına o kadar kafa yorma 13 seneden evvel yığıntı ,enkaz bir ülke anca bu kadar düzelebildi ve dahada düzelecek ufukta istikrar var istikrar ayyy milli duygularım çoştu..
yığıntı enkaz dıyorsunya,e -5 boyu gidiyorum,panılara ne asmışlardı,hiç unutma,Başbakanımız bızı IMF borçalarımızı ödediğin için tşk gibi birşey,ne ankazı,ne ankazı,az kalsın arjatıne dönüyormuşuz da,bir sosyolog yazı,eee Yaratıcının muradı var bu topraklardaben diyecem kim diyecek o Allahın kulu benimmo yazdıklarına o kadar kafa yorma 13 seneden evvel yığıntı ,enkaz bir ülke anca bu kadar düzelebildi ve dahada düzelecek ufukta istikrar var istikrar ayyy milli duygularım çoştu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?