- 16 Ekim 2012
- 32.410
- 95.804
Milletin umurunda mi nasil arttigi.1 kisinin 5 kisiye bulaştirabilme ihtimali varmis. Bizi teget gecer diyen cok, bize bir sey yapmaz abartıyorsunuz diyen de. Bekleyip gorecegiz artik.Yani beklenen oluyor, üstel olarak artıyor çünkü vakalar. Her yerde böyle oldu. Önce 3-5 kişi sonra 100-200 kişi. İnşallah sayı daha fazla artmaz ve hiç ölüm olmaz.
Bizde daha on gün önce umreden gelen bi yakınımız ile görüştükAllah'ım korkuyorum suan sadece öksürüğüm var , faranjıtten kaynaklı dıye düşünüyorum ama
[/QUOT
Siz bHata ypmıssnz ama lütfen bari kendinizi izole edin kimseyle temasta bulunmayınBizde daha on gün önce umreden gelen bi yakınımız ile görüştükAllah'ım korkuyorum suan sadece öksürüğüm var , faranjıtten kaynaklı dıye düşünüyorum ama
Allah korusunEvet, çok iyimser bakmışım 7 yeni vaka olamaz diye düşünmüştüm.
Toplam 18 ve ülkemiz yeni bir italya olacak...
Virüsün yayılması durumunda vereceği psikolojik ülke kaynaklarını kullanımı açısından ekonomik olarak verilerinizde var mı alıntınız bunu akıl edememiş gibi görünüyorsunuz bu açıklamaları uzun uzadıya okuyup paylaştığınıza göreDünya çapında coronavirus COVIT-19 bulaşan kişi sayısı 114 809 kişi.
Bunlar dünyanın 115 farklı ülke ve bölgesinde yaşıyor.
Virüs nedeniyle ölen kişi sayısı 4031, iyileşen sayısı 64081.
Ağır ve kritik vaka sayısı 5711. (worldoneter)
En çok vaka Çin 80 754, İtalya 9172, Güney Kore 7513, İran da 7161 görüldü.
Ölümler de buna paralel - Çin 3 136, İtalya 463, İran 237, Güney Kore 54 kişi.
Çinde değilseniz ve yakın bir tarihte Çini ziyaret etmediyseniz, endişenizin % 94 atmanız lazım.
Gerçekten COVIT-19 size bulaştıysa, yine de paniğe gerek yok çünkü:
%81 hafif formda, %14 orta, sadece %5 kritik formda seyrediyor.
Atipik zatürede ölüm oranı %10, COVIT-19 da %3.4; elli yaş altı ise 0,2.
Yani elli yaş altıysanız, Çinde yaşamıyorsanız sizin aldığınız piyango biletine büyük ikramiye çıkması olasılığı COVIT-19 a yakalanma olasılığından daha yüksek. Bunda şansınız 1:45 000 000 dir.
10 Şubat pik günlerden birisiydi - Çinde COVIT-19 dan 108 kişi öldü.
Aynı gün:
26 283 kişi kanserden
24 641 kişi kalp hastalıklarından
4300 kişi diabetten öldü.
Her gün:
Sivrisinekler 2740
İnsanlar 1300
Yılanlar 137 kişinin ölümüne sebebiyet veriyor.
Gereksiz panik yapmayın, ucuz medya provokasyonlarına kanmayın.
Dünyanın sonu gelmiş gibi medikal malzeme, ilaç, gıda maddesi stoklamayın.
Kişisel hijyeninize dikkat edin, iyi gıdalar ve vitamin-minerallerle bağışıklık sisteminizi güçlü tutun ve hayatınızı yaşayın...
Doç. Dr. Veselin Yakov
Çok hızlı artıyor.Evet, toplam 18, avrupa girişli 7 yeniymiş.
Eski değil, bugün tespit edilmiş ve 18 oldu.
Sürekli şu trafik kazası vs şeylerini örnek veriyorlar. Beyinlerini kullanmaktan acizler. O trafik kazası veya diğer hastalıklar evet kötü ama bulaşıcı değil bu şekilde.Virüsün yayılması durumunda vereceği psikolojik ülke kaynaklarını kullanımı açısından ekonomik olarak verilerinizde var mı alıntınız bunu akıl edememiş gibi görünüyorsunuz bu açıklamaları uzun uzadıya okuyup paylaştığınıza göre
Allah korusun değil, bunun olacağı belli.Allah korusun
Aslında virüsü insanlar olarak biz yayıyoruz, panikle markete koşanlar da kalabalığa giriyor umursamayıp sosyal aktivitelere devam edenler de kalabalığa giriyor. Aslında tek yapmamız gereken zorunda kalmadıkça evde kalmak.
İşte cehalette böyle böyle bulaşıyor farkında değiller bunu ögrenmişler sürü misali biri deyince ancak bunu akıllarına yatırmışlarÇok hızlı artıyor.
Sürekli şu trafik kazası vs şeylerini örnek veriyorlar. Beyinlerini kullanmaktan acizler. O trafik kazası veya diğer hastalıklar evet kötü ama bulaşıcı değil bu şekilde.
Soyluyoruz amaAllah korusun değil, bunun olacağı belli.
1 aydır her yerde uyarılar var, vaka olduğundan beri çeşitli kurallar konuldu.
Kim uyuyor Allah aşkına?
Yurt dışından gelenler izolasyona uysaydı vaka artmazdı zaten.
Kimse evinse bu süreci beklememiş, haydi onu geçtim hala dinlemiyor.
Çin gibi kapıları kaynaklamak gerekiyor bizim millete.
Kimse eve kapanmasın tamam ama, hasta olma ihtimali olan bir zahmet kırsın kıçını ya.
Bu kadar mı zor!
Bütün gün gezerken aklınıza hiç ‘ ben ne yapıyorum ?’ Sorusu gelmedi mi gerçekten. Gönül rahatlığıyla gezip dolaştıysanız benden size koca birUzun süredir evdeydim bugün arkadasimla buluştuk off ne salagim yaa akşama kadar gezdik sonra kafeye girdik(( sonra otobüs mağazaları saymiyorum bile sanki inadına yapar gibi ne gerek vardı yaa aşırı korkuyorum şuan neden yaptimki bunu (((
Artı panikle evine stok yapanlar gerçekten ihtiyaç duyacakların ulaşmasına da mani oluyorlar. Başkalarını mahrum bırakıyorlar. Dengeyi bozuyorlar.Yani koskoca ülkelerde karantina altına alınan, hatta sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde kimsenin açlıktan öldüğünü duydunuz mu? Ben duymadım çünkü. Niye açlıktan ölecekmiş gibi herkes gıda malzemelerine saldırıp alışverişe koşuyor ki. Resmen bu da bir pazar haline geldi. Salgın pazarı.
Hep aklimdaydi ama günlerdir evdeydim çok bunaldim keşke cikmasaydim çok yanlış yaptımBütün gün gezerken aklınıza hiç ‘ ben ne yapıyorum ?’ Sorusu gelmedi mi gerçekten. Gönül rahatlığıyla gezip dolaştıysanız benden size koca bir
Artı panikle evine stok yapanlar gerçekten ihtiyaç duyacakların ulaşmasına da mani oluyorlar. Başkalarını mahrum bırakıyorlar. Dengeyi bozuyorlar.