Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Fatih te akrabası vefat etti onlarda 7 gün taziye var ona gidecek herkesle tokalasir şimdi git diyorum olurmuymus Fatih te en kalabalık yer
Aylardır vardı ama pandemi aciklanmamisti İtalya da vakaalar olunca açıkçası korkuyorum yoksa ilk çıktığında Acıbadem de ameliyat oldum ordaki hoca Çin'e tatile gitmişti
Ordaki hosteslerde o zaman maske vardı
Şimdi biraz daha yakın sanki yoksa aralıktan beri var ilacı bulunur diye umut ettik bize gelmeden ama bir gelişme yok
Çine gitmek de delilik valla hemde doktor yapıyor bunu 😮 En kısa sürede bulunur inşallah biktim markete giderken bile zorlaniyorum 😶

Ben de çıkıyorum ama burada bence nereye gidildiği önemli. Açık havaya ,insanların dibine girmedikçe çıksın hava alsın ama kahve ortamı çok tehlikeli şu sıralar.
Direkt kahvehaneye kimse varmı kalabalikmi diyorum bizimkiler orda kalabalim falan diyornki kalabalik bi is yeri adam is yapiyor yazin nerdeyse disarilara tasiyor adamlar riskli bi donem ama idrak yollari tıkalı kendi canini onemsemiyorsan kizini dusun hadi suan bebek cocuklara bisey yapmiyor ya tasiyicisi olur ilerde degisik hastaligi olur tedavisi olmaz sa yada hamile kalir buyudugunde vurus vucufundan cocuga gecerse taa ao kadar derin dusunuyorum korkumu biliyor bu kadar derin dusundugumu biliyor korkularimi soyleyince guluyor ya of sende ne abarttin diyor ama sakaya gelmez

Zaten anksiyetem var kendimi zor telkin ediyorum ve durmadan kahveye cikiyor ozellikle oraya gidiyor insaat sektorude bitik 2 senedir is yok kahvenin muptelasi oldu

Kız sinirleniyorum ben benimkinin rahatlığına , zaten 4 senenin ardindan yavrum geldi ciddi ciddi korkuyorum ankaradayiz bide kalabalik yer adam rahat. Gelecegi varsa zatem gelir bizi bulur kahve bahame diyor çıldırıyorum 🙄
Hayır anacım tehdit de islemiyor oksurugu yoktu oksurmeye basladi birden arayacagim gelsinle seni gotursunler diyorum guluyor bide ben bu kadar korkarken .
Yıllar önce Uğur Dündar bir gizli çekim yapmıştı bir bulaşıcı hastalık la ilgili bana birşey olmaz diyorlardı yiğidim erkeğim modunda geziyorlar iste
Çine gitmek de delilik valla hemde doktor yapıyor bunu 😮 En kısa sürede bulunur inşallah biktim markete giderken bile zorlaniyorum 😶
Öyle bilinçsiz biri değil gitti öyle çıktı bilmiyordu yoksa bu aralar değil Aralık gibi bilmeden gitti riske atar mı ?

Canından bıkmıs mılıkktir nedir anlamadim canim demekki sadece sigaraya vs bagimli olunmuyor kahve bagımlısi benimkide
Onlar oralarda birbirlerini gazliyorlar birde Oytun diye biri çıktı sarı ırkta olur bizde o aminoasit yok ciğere etki etmez dedi ona bir güvendi ki Fransa'da türk biri vefat etti
Şimdide gençlere birşey olmazmis diyor

Bu lanet gözden kulaktan aynı ortamda bulunmaktan bile geçiyormuş yani ne yapsan boş sanki anlamadım elleri yikasan gozumuzu nasıl temizlicez işin içinden çıkamıyorum günlerdir

Haberlerde enfeksiyon doktoru açıklama yaptı. Ağız, burun ve gözlerden bahsetti. Ama kulak demedi hatta eşime de söyledim kulaktan geçmiyormuş demek diye :)

Italyada ilk bir hafta 3_5vaka bir ay Icinde 500suan.cokfazla umarim bizim.salgin olmaz

Halkımız her zamanki gibi başına gelmeden anlayamıyor durumun vehametini, ama gerçekten tehlikeli durumdayız.
İllaki dibimizden birinin hastalanıp ölmesi gerekiyor ciddiye almak için.
Bir hafta içinde hasta sayısı 8 e çıktı ve hala işin dalgasında millet.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Bu lanet gözden kulaktan aynı ortamda bulunmaktan bile geçiyormuş yani ne yapsan boş sanki anlamadım elleri yikasan gozumuzu nasıl temizlicez işin içinden çıkamıyorum günlerdir
Kulaktan bulaş olmuyor. Burun, ağız ve gözden geçiyor.

Göze bulaşı da genelde el ile oluyor, yani virüslü elinizi gözünüze sürerseniz oluyor. Biri gözünüze hapşırmadığı sürece durduk yere gözden bulaş olma ihtimali düşük yani.

Halkımız her zamanki gibi başına gelmeden anlayamıyor durumun vehametini, ama gerçekten tehlikeli durumdayız.
İllaki dibimizden birinin hastalanıp ölmesi gerekiyor ciddiye almak için.
Bir hafta içinde hasta sayısı 8 e çıktı ve hala işin dalgasında millet.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Aynen oyle canim hadi kendi canini dusunmuyorsun. Senin ne hakkin var millete vurus bulastirmaya senin yuzunden kac cocuk annesiz babasiz kalabilir... dedigin gibi illaki biri ölecek yakınımızdan cenazesini bile göremeden yok edecekler ki ancak anlayacaklar isin ciddiyetini 🤦‍♀️🤦‍♀️

Bu sbah umreden gelip vefat eden adamın hemen nasıl tespiti yapıldı negatif diye en az 2 gün gecmeden test sonucu nasıl cıkıyo yanlısmı biliyorum,🤔

Avrupa'dan gelen 7, Amerika'dan gelen 3 vaka varmış. İlk vakanın çevresinden 2 kişiye daha teşhis konmuş. Hadi hayırlı olsun.
Haberleri çok takip edemiyorum bu aralar , gerçekten sayı arttıkça artıyor, umarım ülkemiz en az hasarla atlatır.
Umreden bir kafile daha gelecek diye duydum sanırım doğru mu bilginiz var mı?

Bugün markete gittim baktım millet birbirinden farklı şirin maskeler takıyor, değişik renkler ve aksesuarlarla, maskeyi bile moda gibi değişik yapmışlar🤔

X