Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Amannn küserse küssün
Alma evine
Bide inatlar
Bırak sakın alma evine

Küssün umrumda degil inakki. Gitmesin canim normalde evde eline kitabi alip okumaz aksama kadar tv izler sirf akrabalarini görüp 1 tabak yemek derdinde. cevremde cok insan belli bir yaşa gelmis inancliyız ölsekre cennete gidicez edasıyla ferah rahatlar.yasaklari kurallarla dalga geciyorlar. Evet kader diye bir sey var .ama guzel Allah im akil vermis kullanalim diye. Boyle devam ederse bu is büyür ve cok insan ölür. Keske devlet 15 20gün sokaga cikma yasagi koysa. Yoksa telafisi olmayacak hale gelicez

Ayni durumdayiz bizde keske herkez biz gibi olsa

Çin’den şuan sadece hayvan ürünleri ithalatı yasak. Diğer ürünler değil. Merak etmeyin . Ben işin içinde olduğumdan biliyorum. Geçenlerde çekirdek geldi.

İşte devlet bunu yapmalı
Gönül ister ki insanlar duyarlı olsun
Adamlar uyarıyor güya dinleyen yok
Bir video izledim
İtalyada da benzer durum olmuş
Tek tük vakalar devlet uyarıyor
Bunlar yine partiler tatiller sonra gördük
Bu insanlar gerçekten insanı çileden çıkarıyor
Hanfendiye gitme demişsin gitmiş bide üstüne gelicek torun sevicek
15 gün kimseyi evine alma
Ben öyle yapıcam
Çalışıyorum maalesef izin yok ama anneme söyledim tembih ettim eve kimse girmeyecek
Ben eldivenle çalışıcam yarın
Benim annem babam yaşlı Allah korusun
Asla dışarı çıkmak yok dedim
Herkes ailesini korusun
Böyle böyle yayılmaz
Çin de hasta insanları sokaklarda bıraktılar
Burda da aynısını olur
Milyonlarca insan var burda
Devletin gücü yetmez altından kalkamaz
Yarın çok geç olur
Çocuklarını koru
Asla kimseyi evine alma
tuzlu suyla gargara yapın sık sık
Boğazdan virüs ciğerlere ulaşamıyormuş
Dışardan eve gelince sıcak duş almak iyi olur
Bunları yapıyorum kendi adıma
Burda paylaşıp duyarlı olalım

organizasyon isiyle ugrasiyorum. dun bir nisan icin musterimin evine gittim 2 saat susleme yaptim, diyor ki "ya cok uzuldum kimse gelemiyor herkes aradi" dilimin ucuna geldi de iste diyemedim, senin iptal etmen lazim zaten insanlarin gelemiyorum demesinden once....

ve az once arka sokagimizdan davul zurna sesleri geliyordu:) dugun var herhal

İnanmakta güçlük çekiyorum böyle insanlara. Hani sen yaşamayı sevmiyorsundur, bıkmışsındır anlarım ama insan ailesini sevdiklerini, diğer insanları düşünmez mi? Bu kadar düşüncesiz olmak için ekstra bir çaba sarf etmeli insan. Kafasının içindeki beyni bu kadar kullanmamayı nasıl başarıyorlar? Gerçekten anlamıyorum.

Bencede etmeli bir nikah ile de pekala evlenilir..Illa dugun dernek davul zurna istiyorsa bu sikintili gunlerde değil tehlikle gectigi zamanda yapabilirler

Arkadaşlar bilenler bilgi verebilir mi?İngiltere ye gidiş ve gelişler yasaklanmadı mı?yasaklanan ülkeler içerisinde adı yok.Abim sağlık turizmi yapıyor ve hala gelmeye devam ediyorlarmış ondan merak ettim.

Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda.

Biraz once konu actim corono ile mücadelede artik top vatandasta..Birlik olmaz zamani diye..Ordada yazarmisiniz lutfen..Bir kadın hala otobusten inince silin ellerinizi bitti bu kadar neden abartiyosunuz yazmis..Saka gibiler aklim almiyo rahatliklarini

Akıl ne büyük nimet oysa ki. Keşke azıcık o beyinlerini kullanmayı idrak edebilseler.

Rüyamda böyle birşey görmüştüm şimdi rüyamı bu
Kabus gibi
68 yasında babam var 61 yasındada annem rabbım başımdan eksik etmesın onları
Allah uzun ömürler versin ailelerimize

50 yaş gayet genç bir yaş asıl 70 doğumlular oluyor

O tiplerin gezme ve gösteriş amaçlı gittiklerini dusunuyorum

Su zamanda gitmeseler olmaz mıydı vallahi anlayamıyorum farz ibadet değil ne kadar benciller yaa

Genel olarak zaten yaşlı popülasyonda bir bencillik var. Hem yaşlı tanıdıklarım hem de müşterilerim dolayısıyla yaptığım gözlemlerden yola çıkarak söylüyorum. Bu bencillik neden kaynaklanıyor bilmiyorum. En basiti mesela 79 yaşındaki anneannem. Sevap diye boş olduğu günler 20-30 km ötedeki camilere namaz kılmaya gidiyor. Haftada 3 kez diyalize giriyor diyaliz harici her gün dışarda. Dışarı işi ona görev gibi, sabah 8-9 gibi evden çıkıyor akşam yine 8-9 gibi eve dönüyor. Korona olmadan da böyleydi tabi. Hani bazen yaşlıların yolda başına birşey geliyor ve millet cıkcıklamaya başlıyor ya, işte bunun çoluğu çocuğu yok mu, nasıl dışarı bırakmışlar böyle kendi başına filan diye . Gitme dediğimiz her an kavga çıkarıyor. 3-4 yıl önce miydi 2-3 yıl önce miydi hatırlayamadım, yine böyle bir gidişi sonrası arabadan inerken düşmüş ve köprücük kemiğini kırmıştı. Anneanneme de annem bakıyor annem de şeker hastası ve yıllardır hasta olduğu için şeker vücudunda bir sürü hasar yaptı. Anneannem 1 yıldır diyalize giriyor ondan önce Hastalığı yoktu , Hastalığı da anlamıyor sanki,annemin şekeri çıkıp fenalaştıkça onun bilerek yaptığını düşünüyor ? Hep derler ya yaşlılar çocuk gibi diye , acaba bilerek mi yapıyorlar yoksa bilmeden mi oluyor bilmiyorum. Keşke annemin şekeri yalan olsaydı. Böbreklerine ve gözlerine vurmuş durumda. Ciğerleri de pek iyi sayılmaz. Üzülüyorum elimden birşey de gelmiyor. Güzelce konuşmaya çalışıyorum beddua ediyor. Aklı başında değil desem o da değil gayet de iyi biliyor. Kimin neye zaafı var vs onu da çok iyi biliyor. Geçenlerde aradım anneanne biraz daha dikkatli olalım hepimiz , toplu alanlarda durmayalım evde oturalım mümkünse dedim. Ellerini sık sık yıkadığını söylüyor El yıkamakla bitecek bir iş değil ki.Allahım affetsin böyle düşündüğümden dolayı ama ben annem için çok endişeleniyorum. Anneanneme durumu defalarca anlatmamıza televizyonda kendi de izlemesine rağmen hala bildiğini okuyor. Ama annem evden çıkmıyor zaten anneanneme baktığı için. Bazen de bize geliyor başka hayatı yok kadıncağızın. Benim de bağışıklık sistemi ile ilgili hastalığım var bağ doku hastasıyım. 3 tane de çocuğum var. İlla insanları bir yere mi kilitlemek gerek yada ne bileyim sokağa çıkma yasağının olmasını beklemek mi gerek bilmiyorum çok üzülüyorum ..

Virus patlak verir vermez umre ziyaretleri durduruldu diye biliyorum ben. Bir instagram fenoneminin annesi gitmisti hatta 3 hafta once, o gittikten 1 gun sonra durdurulmustu. Mevcut gitmis olanlarida mecburen geri alicaklar nerde kalsin o kadar insan. Kyk yurtlarini bosaltmislar gelenleri orda karantinaya aliyorlarmis.

O tiplerin gezme ve gösteriş amaçlı gittiklerini dusunuyorum
Allahım herkese akıl fikir versin
Hepimiz çok şükür müslümanız
Bu ortamda yapılmaması gerekeni yaptılar
Allah affetsin ne diyelim
Yap yap Umreye git yeni moda oldu buda
Çevremde öyle tiplerin gittiğini görüyorum ki kanım donuyor
Herkesin inancı kendine ama yani iyi ve ahlaklı bir insan olucan önce
Allah belki başka günahlsrı affeder ama kul hakkının affı yok
Açık açık yazıyor Kuran da
Biraz açıp okusalar mealini zaten korkarlar
Ama yok ben müslümanım diye instagramda ayet paylaşırlar göstermelik oruç iftar sofraları
İslam hiç bu kadar yozlaşmamıştı
Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen sofradan aç kalkan bir peygamberin ümmetiyiz biz
Şu hale bak
Lüks bebek mevlutleri bilmem neler
Allah görüyor herkesi zaten
Eskiden oruç tutarken bile söylenmezdi ya
Ben ibadetimi Allah için yaparım
İnsanların görmesine gerek yok
Umreye gitmeyi çok istiyorum bir gün
Ama güvenli bir dönemde yaparım
Kimseninde haberi olmaz

Endiselenmekte çok haklisiniz başka hastalıklarda olunca insan daha çok korkuyor benimde kan değerlerim hep dusuk pekmez fln yiyorum ama ne kadar etkili bilmiyorum doktora da gidemiyorum.Kesinlikle çok bencilce bir davranış yaşlıların bu yaptıkları ama birşey de denmiyor El yikamakta bi yere kadar korur sonuçta Allah yardımcınız olsun zor bir süreçten geçiyoruz BELKİ sokağa çıkma yasağı da gelir hergun birşeyler oluyor

N Nilley makarna hem kolay pişirilen bir yemek olduğu için hem de çok daha ucuz olduğu için seçiliyor. Bimde mesela bir paket makarna 1,75 tl. Sanırım kuru fasulye de 15 tl olması lazım. Nerdeyse 10 paket makarna fiyatına 1 paket kuru fasülye geliyor. Fasülye kolay da pişmiyor ve sonuçta tek çeşit gibi yapılabiliyor. Ha salatası filan da olur da çocuklar yemez. Ama sonuçta makarna olursa ister tereyağlı yap ister sade yap ister yoğurtlu ister fırına at. Bir sürü çeşidi var. Ve mesela ben yarım paket makarna yapıyorum genelde. Atıyorum evde 10 paket makarna olsa 20 kere pişirebilirim demek oluyor. Yarım saatte de hazır olıyor. Bazı ünlüler neden makarna aldıklarını anlamamış koronavirüse iyi geldiğini düşünerek milettin aldığını sanıyormuş ya ne diyim ne kadar soyutlamışlar halktan kendilerini demek

Garip bir donemdeyiz insanlardan bu yüzden çok soğudum gerçekten herşey gösteriş Herkes kendi keyfinin peşinde toplumsal olarak çok ayristik bi tarafta zengin instagram budalalari bi tarafta biz

Hanfendi bu hastalık Aralık ayından beri var ve dünyaya yayılma hızlı çok fazla
Bu virüs çok hızlı yayılıyor özelliği bu
Ve çok kolay bulaşıyor
İranda ocaktan beri ölümler oluyor
Buraya gelmemesi imkansızdı
3 hafta değil en az 2 ay öncesinde yasak getirilecekti
Devlette birşey yapamıyor
Biri çıkıyor ibadetimizi engelleyemezsiniz diyor
Sağlık bakanımızın çok duyarlı olduğunu elinden gelse zaten bunu yapmış olucağını düşünüyorum ama işte iş bir tek onla bitmiyor
Bir şehir dolusu insanı oraya göndermek milyonlarca insanı riske atmak demek
Umre 2 ay önce yasak olmalıydı bu bir
İkincisi Suudi Arabistan’da zaten şu an yasak var Kabe kapalı ziyaretçilere
O yüzden de yasak getirilmesi normal
Adamlar kapadı kaç haftadır
Oraya gidenler hastalık bulaştırdı
Orda iklim sıcak olmasına rağmen
Şu an hava sıcaklığı 22 derece orda
Haftaya 27 lere çıkar virüs güç kaybeder
Ama bizde öyle mi daha yaza çok var
Arabistan’da yaşayan arkadaşımla konuştum
Bu önlem yeterli değildi
Ayrıca karantina dün gelenleri kapsıyor
3-4 gün önce gelenler ne olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…