- 8 Nisan 2009
- 5.603
- 4.209
Hanfendi bu hastalık Aralık ayından beri var ve dünyaya yayılma hızlı çok fazla
Bu virüs çok hızlı yayılıyor özelliği bu
Ve çok kolay bulaşıyor
İranda ocaktan beri ölümler oluyor
Buraya gelmemesi imkansızdı
3 hafta değil en az 2 ay öncesinde yasak getirilecekti
Devlette birşey yapamıyor
Biri çıkıyor ibadetimizi engelleyemezsiniz diyor
Sağlık bakanımızın çok duyarlı olduğunu elinden gelse zaten bunu yapmış olucağını düşünüyorum ama işte iş bir tek onla bitmiyor
Bir şehir dolusu insanı oraya göndermek milyonlarca insanı riske atmak demek
Umre 2 ay önce yasak olmalıydı bu bir
İkincisi Suudi Arabistan’da zaten şu an yasak var Kabe kapalı ziyaretçilere
O yüzden de yasak getirilmesi normal
Adamlar kapadı kaç haftadır
Oraya gidenler hastalık bulaştırdı
Orda iklim sıcak olmasına rağmen
Şu an hava sıcaklığı 22 derece orda
Haftaya 27 lere çıkar virüs güç kaybeder
Ama bizde öyle mi daha yaza çok var
Arabistan’da yaşayan arkadaşımla konuştum
Bu önlem yeterli değildi
Ayrıca karantina dün gelenleri kapsıyor
3-4 gün önce gelenler ne olucak
Umreye gider instagramdan paylaşır alın gidiyorum bakın ben en çok müslümanımGarip bir donemdeyiz insanlardan bu yüzden çok soğudum gerçekten herşey gösteriş Herkes kendi keyfinin peşinde toplumsal olarak çok ayristik bi tarafta zengin instagram budalalari bi tarafta biz
Seyahatsagligi.gov.tr ye baktınız mı?Arkadaşlar bilenler bilgi verebilir mi?İngiltere ye gidiş ve gelişler yasaklanmadı mı?yasaklanan ülkeler içerisinde adı yok.Abim sağlık turizmi yapıyor ve hala gelmeye devam ediyorlarmış ondan merak ettim.
Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda.
Sıcağın etkisi var virüsü güçsüzleştirir ama tamamen bitirmezOrası şu an sıcaksa ve gelenlerde korona pozitif çıkmışsa demek ki sıcağın da olumlu bir etkisi olmayacak demektir. Twitter’da bazı uzmanların ve doktorların söylemleri de bu şekilde. Bekleyip göreceğiz .
Dün akşam Bir Prof dünya genelinde 121 çocuğun covid19 pozitif olduğunu hatta 2 bebeğin de hayatını kaybettiğini söyledi.Yeni dogan bebegede bulasmis
Tvde doktor bebeklerde cocuklarda öldürücü olmaz diyordu bideDün akşam Bir Prof dünya genelinde 121 çocuğun covid19 pozitif olduğunu hatta 2 bebeğin de hayatını kaybettiğini söyledi.
İşte devlet bunu yapmalı
Gönül ister ki insanlar duyarlı olsun
Adamlar uyarıyor güya dinleyen yok
Bir video izledim
İtalyada da benzer durum olmuş
Tek tük vakalar devlet uyarıyor
Bunlar yine partiler tatiller sonra gördük
Bu insanlar gerçekten insanı çileden çıkarıyor
Hanfendiye gitme demişsin gitmiş bide üstüne gelicek torun sevicek
15 gün kimseyi evine alma
Ben öyle yapıcam
Çalışıyorum maalesef izin yok ama anneme söyledim tembih ettim eve kimse girmeyecek
Ben eldivenle çalışıcam yarın
Benim annem babam yaşlı Allah korusun
Asla dışarı çıkmak yok dedim
Herkes ailesini korusun
Böyle böyle yayılmaz
Çin de hasta insanları sokaklarda bıraktılar
Burda da aynısını olur
Milyonlarca insan var burda
Devletin gücü yetmez altından kalkamaz
Yarın çok geç olur
Çocuklarını koru
Asla kimseyi evine alma
tuzlu suyla gargara yapın sık sık
Boğazdan virüs ciğerlere ulaşamıyormuş
Dışardan eve gelince sıcak duş almak iyi olur
Bunları yapıyorum kendi adıma
Burda paylaşıp duyarlı olalım
organizasyon isiyle ugrasiyorum. dun bir nisan icin musterimin evine gittim 2 saat susleme yaptim, diyor ki "ya cok uzuldum kimse gelemiyor herkes aradi" dilimin ucuna geldi de iste diyemedim, senin iptal etmen lazim zaten insanlarin gelemiyorum demesinden once....
ve az once arka sokagimizdan davul zurna sesleri geliyordu:) dugun var herhal
Arkadaslar
Kuru öksürüğü olanlar
Hemen sirkeli tuzlu suyla gargara yapın
Virüs girmişse ciğerlere girmeden vücuttan atılıyormuş
İlk 4 gün boğazda tutuyormuş virüs
Boğazı ağrıyan kuru öksürüğü olan bunu yapsın
Ne olur ne olmaz
Bütün ailenize yaptırın lütfen
Hayır sürekli değil zatenCanim ahaberde sirke ve tuzlu su iyi degil dedi. Daha cok tahris ediyor dedi
Umreye gider instagramdan paylaşır alın gidiyorum bakın ben en çok müslümanım
Eeee kime neyi kanıtladın şimdi?
Sen Allah’a hesabını ver
Gizlice giderim ailem dışında kimse bilmez
Bu nasıl birşey ya
Ahlaklı ol iyi insan ol önce
Amannn neyse işte bu konu bitmez
Yazık
beb dun aksam sicak suyun icine sirke koyup ictim :) gargara yapmadim da:)Hayır sürekli değil zaten
Sürekli yaparsan tahriş olur
Kuru öksürüğü ve boğaz ağrısı olanlar
Eskiden de bulaşıcı hastalıklarda sirke kullanılırdı
Her dakka yapmayın tabi tahriş olur
Boğazda hafif kaşıntı hassasiyet olanlar yapsın
Şuan grip olmanız normal mevsim değişiyor, aksine iyi birşey vücudunuz grip sonrası bağışıklık kazanmış olacak bol bol kiwi yiyin ve portakal kabuklarını demleyerek tüketin bağışıklığı güçlendirin. Geçmiş olsunAçıklanırsa olduğu gibi göç başlar, İtalya’nın yaptığı hata bu oldu.
İnsanlar duyduğu anda şehri boşalttı ve tüm ülkeye böylece yaydılar.
Gerçi cnn spikeri ilk vaka İstanbul’da diye ağzından kaçırdı haberi yaparken.
Devletin aldığı tüm önlemler doğru ama eksik görüyorum.
Daha katı kurallara ihtiyaç var, bizim insanımız dinlemiyor.
Zorunlu sağlık ve iş olmadıkça mesela yurt dışı çıkış yasağı, dönen herkesin 14 gün zorunlu belirlenen bölgede havaalanından alıp karantina bölgesine sokulması gibi.
Sonuçta bu virüs yurtdışı bağlantılı ve oradan geliyor bize ama gelenler dinlemiyorsa yapacak tek şey zorunlu izolasyondur.
Bunu bile bile gitmeleri gelmeleri gerekir.
Dünden beri gribim, insanın aklıma gelmiyor değil ya corona ise diye.
Mide rahatsızlığı olanlar içmesin gargara yeterlibeb dun aksam sicak suyun icine sirke koyup ictim :) gargara yapmadim da:)
Ayy desinlerValla canim bende de bugün hersey depreşti .k.v telefonu kapatirken dediki. Zehra senin gelin hic insan icine cikmiyor diyorlarmis k.v demde utaniyormus.insanlarin kendi kendilerine yaptigi zarari baska birsey yapmiyor. Millet herseyi gosterişe cevirdi. Benim oglum dogdu mevlut mevlut dediler .kestim 2 tane akika kurbanimi verdim cocuk esirgeme kurumuna ihtiyaci olan bir aileyede erzak yardimi yaptim evdede kendim okudum. Gecen yil ananem vefat etti evde 40gun kendim okudum.lokma arabasi tuttum 1 günlügüne üniversitenin kapisina cektirdim 300 ogrenci lokma yedi. gecen yıl hastalanip iyilestim herkez mevlut okut dedi arakana ev yapiliyordu bagış yaptim.simdi tv de gördükce iyikide böyle yapmisim diyorum.
Nerde bu bilgiler ? Söylenmesi yetmez mesela güncellenmiş mi o zaman bu istatistikler? Merakımdan soruyorum sadece. Yoksa tabiki çocuklara bulaşacak kimse zaten çocuklara bulaşmaz demedi. Hafif atlatıyolar dediler baştan beri? Ölen çocuk varsa sağlıklı değildir diye düşünüyorum. Aynı mantık gibi geldi bana. Yaşlılar veya kronik rahatsızlığı olanlar nasıl büyük risk içindeyse zaten belirli hastalıkları olan çocuklar da o risk grubunda değil midir ? Ama ölüm varsa o 0-9yaş arasında ölümün 0 olduğu istatistik düzeltilmeli. İnsanlarda ona göre düşünmeli. Ben oğluma vitamin başladım. Karamürver şurubu için demiş Mehmet öz hem çocuk için hem yetişkin için olanları var daha önce eczacı önermişti bize çocuk için. Ondan da alıp başlamayı düşünüyorum. Aklınızda bulunsun. Ben anneme,oğluma,eşime ve kendime bu tür önlemler almayı uygun gördüm. Ha bide bol bol kivi,avokado,ceviz,portakal yiyin.Dün akşam Bir Prof dünya genelinde 121 çocuğun covid19 pozitif olduğunu hatta 2 bebeğin de hayatını kaybettiğini söyledi.