Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bİlmediğimden soruyorum bu umreye giden insanlarımız ortalama ne kadar süredir oradalar? Kutsal topraklarda korona vakası hiç çıkmamış mıydı ?
Vardı, 1 ay önce gittiler sanırım.
Ama ülkemizde yoktu ve sıkı önlemler yeni alınmaya başlamıştı, dünyada bu kadar yaygın değildi.

Bİlmediğimden soruyorum bu umreye giden insanlarımız ortalama ne kadar süredir oradalar? Kutsal topraklarda korona vakası hiç çıkmamış mıydı ?
bilmiuorum cevremde kimse yok umreye giden, ama bildigim kadariyla umreye gidis yasaklanali epey oldu,arabistanda cikmadan once midir sonra mi bilmiyorum tarihleri.

Daha virüsün v si ülkeye geldi gelmedi makarna bırakmadılar markette. Sokağa çıkma yasağı olursa herkes aklını yitirmiş gibi izdiham yaratır her şeyin fiyatı 5 katından satılır çok daha kötü tablolar görürüz bence. Kronik ilaç kullanmak zorunda olan var bebeğine devam sütü lazım olan var sadece yiyecek düşünmeyin işler çok kötü sarpa sarar. Sokağa çıkma yasağı olduğu gibi karaborsa açılır net.

Benim demek istediğim 21.000 kişi karantinaya alınacak olsa bu sefer onlar biz sefil olduk diye şikayet edecekti, yurtdışından gelen diğer insanlar niye alınmıyor denecekti vs vs

En doğrusu bu umrecilerin evinden çıkmaması devletin de kapı kapı gezerek test yapmasıydı planlandığı gibi. Ama insanlarda bilinç olmadıktan sonra..
sokaga cikma yasagi demek degil ki kimse evden cikmayacak, yurtdisinda uygulaniyor iste. markete gidebiliyosun ama izin kagidi ile. doktora idiyorsun ama izin kagidi ile. yani isin oldugunda cikabiliyorsun, sadece gezmek tozmak icin cikamiyorsun, izin kagitsiz disarda olanlara para veya hapis cezasi veriliyor.

stoklar konusunda haklisiniz ama bu heryerde boyle tum ulkelerde. yurtdisindan eltim fotograf atmis market raflari bombos. kaldiki raflari bosaltmak icin farkindaysaniz yasaga gerek yok.

Umreden gelenler yasaklanmadan önce gidenler.. Avrupa da bile görülmemişti o zaman..
Dün annem AVM ler dolu dedi..acil hastamız için çıkmıştı..
Ünlülerin hali de ortada..

Herkes sorumluluğu bilsin.
Bir zahmet her şey de devletten beklenmez ki..

Şu saatten sonra sokağa çıkma yasağı gelirse hiç şaşırmam, isabet olur..
iste tam da bundan soz ediyorum. mesele umre de degil, okullar tatil edildi otogarlar izdiham avm ler dolu. daha dun aksam teyzem umreden gelmisti arkadas ziyarete gittik hurma yedik diye anlatiyodu telefonda. kimse sorumlulugunu bilmiyor ne yazikki. basta kendi anne babamiza anlatamiyoruz. diyanet cuma namazina gitmeyin demis babam kalkti gitti, diyo ki 65 yas ustu icin o benim icin degil... bi de yalan soyluyo allah kabul rtsin namazini.... iste bu kafadaki insanimiz icin sokaga cikma yasagi sart

Ben mersindenim burda hayat normal yani kimsenin umrunda değil avm azda olsa dolu yani okullar vs tatil ama insanlar yine dışarda bilemiyorum yaa sonuç nereye gidecek gerçekten çok ürkütücü iki çocuğum var market harici çıkmıyorum ben çocuklarida çıkartmıyorum balkona çıkartıyorum temiz hava alsınlar

sokaga cikma yasagi demek degil ki kimse evden cikmayacak, yurtdisinda uygulaniyor iste. markete gidebiliyosun ama izin kagidi ile. doktora idiyorsun ama izin kagidi ile. yani isin oldugunda cikabiliyorsun, sadece gezmek tozmak icin cikamiyorsun, izin kagitsiz disarda olanlara para veya hapis cezasi veriliyor.

stoklar konusunda haklisiniz ama bu heryerde boyle tum ulkelerde. yurtdisindan eltim fotograf atmis market raflari bombos. kaldiki raflari bosaltmak icin farkindaysaniz yasaga gerek yok.
O ülkelerde devlet büyükleri açıklama üstüne açıklama yapıyor yiyecek sıkıntısı olmayacak bugüne kadar herkese yettiği gibi yine yetecek saldırmayın diye yine de dinlemiyorlar, neden? Çünkü sokağa çıkma yasağı panik havası yaratıyor hem de çok ciddi. Yarın izin kağıdıyla bile çıkamayız korkusuyla yiyemeyecekleri kadar çok şeyi stokluyolar. Ben doğru bulmuyorum son çare olmalı bu. Bizim ülkemizdeki raf boşaltma işi 2 günlüktü artık her yere gitseniz makarna vardır ama eğer yasak olursa diyorum insanlar ilaç bulamayabilir bebeklerine mama bulamayabilir böyle durumlarda bunların stoklarını hızla bitirip muhtaç insanlara el altından 100 kat fiyata satanlar var.. yurtdışında da yaşanıyor şuan. Ki ülkemizde de makarna 15 lira 20 lira olmadı mı? Komik..
Bence dua edin sokağa çıkma yasağı falan olmasın. İnsülin bağımlı şeker hastası var kanser hastası var o zaman gerçekten içler acısı olabilir halimiz

bilmiuorum cevremde kimse yok umreye giden, ama bildigim kadariyla umreye gidis yasaklanali epey oldu,arabistanda cikmadan once midir sonra mi bilmiyorum tarihleri.
Şimdi baktım ilk corona vakası Suudi Arabistan’da 3 mart ta teyit edilmiş ki o günler italya kırılmaya başlamıştı bile. Eğer dönenlerden 4 mart gidişliler varsa vah ki ne vah.

Açıklanırsa olduğu gibi göç başlar, İtalya’nın yaptığı hata bu oldu.
İnsanlar duyduğu anda şehri boşalttı ve tüm ülkeye böylece yaydılar.
Gerçi cnn spikeri ilk vaka İstanbul’da diye ağzından kaçırdı haberi yaparken.
Devletin aldığı tüm önlemler doğru ama eksik görüyorum.
Daha katı kurallara ihtiyaç var, bizim insanımız dinlemiyor.
Zorunlu sağlık ve iş olmadıkça mesela yurt dışı çıkış yasağı, dönen herkesin 14 gün zorunlu belirlenen bölgede havaalanından alıp karantina bölgesine sokulması gibi.
Sonuçta bu virüs yurtdışı bağlantılı ve oradan geliyor bize ama gelenler dinlemiyorsa yapacak tek şey zorunlu izolasyondur.
Bunu bile bile gitmeleri gelmeleri gerekir.

Dünden beri gribim, insanın aklıma gelmiyor değil ya corona ise diye.

aynen katiliyorum, alinan onlemler otesi berisi dusunulmeden alindi. insiyatif kullanimina birakilmamaliydi.

bir haftadir hafif grip nezle belirtileri bende de var:) bogazim aciyor acaba virus mu yerlesiyor diye dun sicak suyun icine sirke dokup ictim😂 kotu bir iskembe corbasi icer gibiydi. disari cikmiyorum ev icinde bile dikkat ediyorum hijyenime, esim ozel aracla ise gidiyor isyerinde odada tek basina, biriyle ayni ortama girdikten sonra dezenfektan vs zaten okb li hepten siyirmis durumda. virusun ulasmis olma ihtimali uzak bize, ama herseyden korkar olduk anksiyetem tuttu dun nefes acligi yasadim mesela... strese irdigimde yasadigimi bilmesem kesin corona oldum derdim

Şimdi okudum, sıvıı sabun pompaları çinden geliyormuş ve üretimi durmuş, atmayın deniyordu.

Kim çıkarmış bu saçmalığı çok güldüm vallahi Allah da sizi güldürsün😅😅😅 dandik pompayı da üretemiyorsak boşverin katı sabunla yıkayalım elimizi yada direk şişesinden elimize dökelim 😅😅

Duyarli olalim

Eklentiler

• IMG-20200313-WA0002.jpg
    IMG-20200313-WA0002.jpg
    143,9 KB · Görüntüleme: 81
Screenshot_20200315_113541.jpg
Kim çıkarmış bu saçmalığı çok güldüm vallahi Allah da sizi güldürsün😅😅😅 dandik pompayı da üretemiyorsak boşverin katı sabunla yıkayalım elimizi yada direk şişesinden elimize dökelim 😅😅
Haberlerde okudum, siz istediğiniz gibi davranabilirsiniz tabiki.Ekran görüntüsünü ekledim.

Bende inancli bir insanim ama şu virüs ortaminda umreye gitmek icin direnen insanlari anlamiyorum. Diyanet bile cuma namazlarini evde kilabilirsiniz diye acıklama yapti. Tamam fazla panik yapmayalim. Ama cevremdede belli bir yaşa gelmis insanlarin ferahliği beni sinir ediyor. Gelmis 75 yasina yaşayacagini yasamis amannn ölmicezmi diyor tamam ölücezde birakta bizde 75 olalim. yasamak isteyenin bari vebalibe girmeyin.bugün akraba mevlüdü var dun aksam k.v aramiş sende gel cocuğu alip dedi. Anne Ortalik karisik umreden gelen vardir illaki 100kisi olur orda ben gelemem , sende bence gitme dedim. amannnn bosver artik şansimiza hastalik kaparsak dedi. Bugünde aramış efendim mevlüde gidecekmis dönüste sana uğrarim dedi .bende benim kücük cocuğum var senin hasta olman umrunda olmayabilir 65 yasindasin ama benim 6 yasinda cocugum var gelme dedim küstü. ya anlamiyorum tamam ibadet edelim ama su durumda bari böyle toplantilari iptal edelim. Çogu sirf yapti desinler diye yapiyir coguda karnini doyurmaya gidiyor. Al eline kitabi evinde oku. Dinimiz bu anlamda cok serbest yeterki amac ibadet olsun. bu inat bu direnis ne anlamiyorum.

Bide makarna ne ya
Un al bulgur al pirinç al
Makarnaya abanma
Bu umreyi yasaklamamaları çok kötü oldu
Arabistan’da hastalık yayılmamış fazla
Ama oraya dünyanın her yerinden gelen insan var İran özellikle
Adamlar Kabe’yi kapattılar ya hastalık getirmesinler diye başka ülkelerden
O kadar insan gitti inanılır gibi değil
1 ay ya sadece 1 ay yasaklansaydı bu durumlara gerek kalmıcaktı
Devlet yapacaktı bunu
Çünkü bizim insanımız maalesef cahil ve duyarsız
İbadetlerine engel olduğumuzu sanıyor bu kadar cahiller
Bir kendileri müslüman zaten
50 kere Umreye gider 1 fakiri doyurmaz
Onu bunu çarpar dolandırır ama Umreye gider o parayla
Tövbe Haşa Allahı kandırıyor heralde
Yazılcak çok şey var ama neyse
Ne tiplerin Umreye gittiğini gördüm
Neyse Allah biliyor görüyor

Bende inancli bir insanim ama şu virüs ortaminda umreye gitmek icin direnen insanlari anlamiyorum. Diyanet bile cuma namazlarini evde kilabilirsiniz diye acıklama yapti. Tamam fazla panik yapmayalim. Ama cevremdede belli bir yaşa gelmis insanlarin ferahliği beni sinir ediyor. Gelmis 75 yasina yaşayacagini yasamis amannn ölmicezmi diyor tamam ölücezde birakta bizde 75 olalim. yasamak isteyenin bari vebalibe girmeyin.bugün akraba mevlüdü var dun aksam k.v aramiş sende gel cocuğu alip dedi. Anne Ortalik karisik umreden gelen vardir illaki 100kisi olur orda ben gelemem , sende bence gitme dedim. amannnn bosver artik şansimiza hastalik kaparsak dedi. Bugünde aramış efendim mevlüde gidecekmis dönüste sana uğrarim dedi .bende benim kücük cocuğum var senin hasta olman umrunda olmayabilir 65 yasindasin ama benim 6 yasinda cocugum var gelme dedim küstü. ya anlamiyorum tamam ibadet edelim ama su durumda bari böyle toplantilari iptal edelim. Çogu sirf yapti desinler diye yapiyir coguda karnini doyurmaya gidiyor. Al eline kitabi evinde oku. Dinimiz bu anlamda cok serbest yeterki amac ibadet olsun. bu inat bu direnis ne anlamiyorum.
Amannn küserse küssün
Alma evine
Bide inatlar
Bırak sakın alma evine

X