Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Hastalığı geçirenler, burun tıkanıklığı ve balgam ne zaman bitiyor allah askına?
Herkesin belirtisi aynı değil ki. Ben de burun tıkanıklığı olmadı, aksine çok burnum aktı, peçete yetiştiremedim.Buruna sıkılan fısfıs iyi işe yarıyor ama kullanılır mı bu durumda bilemedim.
Gıcık şeklinde öksürük oldu ara ara. Bol su içtim bu sürede.

Ailem Almanya’da yaşıyor. Onlar getirmişti. Geçen hafta çocuk doktorumuz da yakalanmış. Test kitlerden vermiştik. Tekrar istedi. O yüzden Türkiye’de yok sanırım.

Ailem Almanya’da yaşıyor. Onlar getirmişti. Geçen hafta çocuk doktorumuz da yakalanmış. Test kitlerden vermiştik. Tekrar istedi. O yüzden Türkiye’de yok sanırım.
Teşekkür ederim. Buraya neden getirmediler acaba, talep olurdu.

Merhaba tekrar.
Bugün karantinada 7. Günüm. Yarın test mi vermeliyim? Nasıl oluyor?

Nasıl geçirdiniz peki? Geçmiş olsun.
İlk gün boğazımda yanma hissi vardı. Öksürük başladı akabinde. İlk 3 gün kötüydüm. Burun akıntısı, tıkanıklık, öksürük, boğaz acısı, hafif ateş ve halsizlik vardi. 4. Gün daha iyi hissettim. Sonraki günler daha iyi hissederek atlattım. Gün geçtikçe iyiye gitti. Öksürük hala devam ediyor. Koku ve tat kaybı pek olmadı. Yani burnum tıkalı olduğu için zaten koku tam almiyordum. Hasta olduğumdan dilim de tat almıyordu. Buysa kastedilen tat-koku kaybı oldu. Ama şu anda böyle bir sorunum yok.

Neyse ki atlatmışsınız. Aşınız var mıydı? Benim eşim pozitif çıktı dün, bugün de ben yaptırdım henüz sonuç çıkmadı. Boğaz kuruluğu var sadece ikimizde de. Aşılarımız tam.

Aşılıydım. 3 doz biontech olmuştum. Benim de önce boğaz kuruluğu ile başladı. Bence siz de covidsiniz. Geçmiş olsun ayrıca. Ayakta atlatacaksiniz merak etmeyin.

İşte ben o şüpheli gruptayım. Eşimde aşı olmadı oda belirtisiz geçirdi, maalesef pandemiden bu yana hiç dikkat ettiğide söylenemez. Bi akrabamız hamileydi oda aşısızdı deltayı hafif atlattı iki sene üstüste covid oldu.. grip gibi geçirdi. Bir de yakın arkadaşım hiç aşı olmadı belirtisiz geçirdi. aşılı olup yoğun bakıma düşende duydum, aşısız olup düşende. Biraz bağışıklıkla alakalı olduğunu düşünüyorum. Aşının antikor üretip hafif geçirmeyi sağladığına inanıyorum da sadece yan etkileri beni şüpheye düşürüyor. Tam gidip aşı olayım dedim ve o hafta covide yakalandım. doğal antikorla 6 ayı kurtardım şimdilik. O yüzden erteliyorum . Seyahatimde Uçağa da pcr testi istemediler. Ne mutlu oldum. :) Tüm varyantları kapsayan yeni bir aşı üreteceklermiş merakla bekliyorum . pcrsız bir hayat ve uzun karantina dönemleri yaşamamak için bile aşı olmaya değer bence . Şimdilik bağışıklık sürecim bitene dek beklemedeyim. Bitince düşüneceğim.

.Belki de Benim yaşadığım yerde toplu bağışıklık söz konusu olabilir :) cidden maske mesafe gibi şeylere dikkat edilmiyor uçağa binene kadar kimse kimseye maske sormadı personel bile takmıyordu. Ne banka ne avm ne market hiçbir yerde maske mesafe ve bence hijyen kurallarına da dikkat edilmiyor. Ama İstanbul’a geldim başka bir ülkede gibiyim. Belki illere göre değişiyordur salgının seyri bilemiyorum.

Aşılıydım. 3 doz biontech olmuştum. Benim de önce boğaz kuruluğu ile başladı. Bence siz de covidsiniz. Geçmiş olsun ayrıca. Ayakta atlatacaksiniz merak etmeyin.
Biz iki doz sinovac iki doz biontech olduk. Testim negatif çıktı, tabi sonrasında pozitif olmazsam. Teşekkür ederim. Size de tekrar geçmiş olsun.

Ne güzel şanslı grupta yakalamış sizleri. Ama herkes o kadar şanslı olamıyor maalesef, ne yaşayacağını veya yaşayamayacağını bilemiyor insan.
Önceden Aralık ayında tanımlıydı 3.aşı.Covid olunca olduğum tarihin 1 ay sonrasına tanımlı şu an. O halde covid geçiren 6 ay falan güvende değil.

Benimde enabızda aşı tanımlı istesem şimdi de olurum . Ama doktorumla konuştum doğal intikor 6 ay aşı kadar etkili dedi. Aşı da antikor için yapılmıyor mı?

Hes kodumda da bağışıklıdır diyor şuan benim için :)

İyiymiş o zaman. 6 ay beklemesem de 3 ay bekleyeyim diyordum ben de. 1 ay kısa gelmişti bana da.
Hes kodunda şu an hasta olmayan herkeste risksizdir, uygundur yazıyor.

İyiymiş o zaman. 6 ay beklemesem de 3 ay bekleyeyim diyordum ben de. 1 ay kısa gelmişti bana da.
Hes kodunda şu an hasta olmayan herkeste risksizdir, uygundur yazıyor.

Antikor zehirlenmesi yaşamayalım sonra, bence de 1 ay kısa. :/
Risksizlerin büyük bölümü covid olduğunu bilmeden geziyordur. Bir de covid olduğundan emin olup bile isteye sırf karantinaya girmemek için test vermeyenleri ve elinde mendil düğünlerde halay çekenleri tanıdım. Hes kodu, bizim gibi “bilmeden hastalık taşırsam etrafıma zararım dokunmasın, vebal almayayım’ diye düşünen ve sayıca gün geçtikçe azınlık olan bir gruba hizmet ediyor sadece.
Sevgiler selamlar

Geçen gün kuzenimle yazışırken eltisinin 1 ayda 2 kez virüse yakalandığını söyledi, kafam karıştı. Aşı durumunu bilmiyorum. Ya hastalığı geçirmek bağışıklığı o kadar etkili değil, ya da hastalığı uzun sürdü tam iyikeşemeden yeniden etkisi devam etti

Aynen çevremde de ya kendisine konduramayan ben gribim korona değilim deyip test yaptırmayan, ya da karantinaya girilecek deyip test olmayan var. Hatta sanki pozitif çıkınca eskisi gibi ilaç mı veriliyor ki ne gereği var diyeni bile duydum
Sadece kendimizden, kendi ailemizden ibaret olmadığımızı da bir idrak edebilsek.

Olabilir benim bi arkadaşım 19. Gün yine pozitifti 20. Gün negatif oldu hastalığı. 5-6 kez pcr yaptırdı çocuğunda kronik rahatsızlık olduğu için özellikle atlattığına emin olmak istemişti .
Yakın zamanda aşı olunca da pozitif çıkanları çokça duydum. Ya covid, ya antikor, ya yanlış test sonucu

Karantinamız bugün itibariyle bitti fakat sabah sırf meraktan yaptığım ev tipi hızlı testlerimiz pozitif çıktı. Karantina bitti diye kendini sokağa atan insanlar hastalığı geçirdi bitti gitti diye bir şey yok. Temkinli olmakta fayda var. Karantina süresi en az 10 gün olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…