- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.254
Tabi ki asi olunca da covid olunuyor ve bulastiriliyor da.Hala insanlar aşının amacını anlamamış ya ben ona yanıyorum kim size aşi olunca covide yakalanmıyacağınızı söyledi ki aşı daha hafif atlatmanı sağlar bulaştırma riskini düşürür falan filan ha ölmiceğinin garantisi zaaten yok her sene grip aşısı olup ölende var
Aşı olunca grip de olunuyor,kabakulak da.Aşı hafif atlatmak için,Yada hiç olmamak içinTabi ki asi olunca da covid olunuyor ve bulastiriliyor da.
Hafif gecirilecegine olan inancimi da cevremde asili olanlar covidten hastanelik olunca yitirdim...
Iste cevremde asi olanlar hic de hafif atlatmayinca ona inancim kalmadi.Aşı olunca grip de olunuyor,kabakulak da.Aşı hafif atlatmak için,Yada hiç olmamak için
Bir de aşı olup ölenler var bizzat tanıdığım. Astım hastası olup üstüne aşı olmayıp hafif atlatanlar ben gibi. Aşı olmayıp ölen var , yoğun bakımda yatan var. Var da var. Peki doğru dürüst bilgi var mı, İstatistik mı? İşte o yok.Iste cevremde asi olanlar hic de hafif atlatmayinca ona inancim kalmadi.
Ya bu sanirim bunyeyle alakali ya da hani atıyorum verem aşısı bazi aşıların tutup tutmadığı gibi durumla. Benim ailemde çoğu kisi covid oldu. Içlerinde koah hastası, parkinson hastası ve bazi kronik rahatsızlığı olanlar aşılıydi ve cok rahat atlattı. Sadece aşı o zamsn yaşa yeni tanimlaniyordu henüz aşı cikmamisti kuzenim cok ağır atlattı hastanede yatti uzun süreIste cevremde asi olanlar hic de hafif atlatmayinca ona inancim kalmadi.
Benim tanıdıklarım aşısız vefat.Yukarda bahsetmişdim 4 vefatın 3 ü aşısız. 2 si henüz aşı çıkmadan vefat.Biri yaptırmamış.Ama inanın vakaların düşmemesinden kafam karışıyorBir de aşı olup ölenler var bizzat tanıdığım. Astım hastası olup üstüne aşı olmayıp hafif atlatanlar ben gibi. Aşı olmayıp ölen var , yoğun bakımda yatan var. Var da var. Peki doğru dürüst bilgi var mı, İstatistik mı? İşte o yok.
Iste cevremde asi olanlar hic de hafif atlatmayinca ona inancim kalmadi.
Valla ben aşı olsada vefat eden tanıyorum onlarda şaşkındı hani aşı olan ölmeyecekti diye feryat ediyordu. Başımıza ne gelir bilmiyoruz o yüzden önce virüse yakalanmamaya dikkat etmemiz gerekiyor.Benim tanıdıklarım aşısız vefat.Yukarda bahsetmişdim 4 vefatın 3 ü aşısız. 2 si henüz aşı çıkmadan vefat.Biri yaptırmamış.Ama inanın vakaların düşmemesinden kafam karışıyor
Asi olup ertesi gun olen tanidigimiz var. Asidandir değildir bilemem. Asi oldugu gun bi hararet bi rahatsizlik ayni gun hastaneye yatirildi ertesi gun vefat etti.Bir de aşı olup ölenler var bizzat tanıdığım. Astım hastası olup üstüne aşı olmayıp hafif atlatanlar ben gibi. Aşı olmayıp ölen var , yoğun bakımda yatan var. Var da var. Peki doğru dürüst bilgi var mı, İstatistik mı? İşte o yok.
Benim de PLT değerim yuksek. Pihtilasma zamanı testlerim falan normal ama covidten tek korkum kan pihtilasmasi.Valla ben aşı olsada vefat eden tanıyorum onlarda şaşkındı hani aşı olan ölmeyecekti diye feryat ediyordu. Başımıza ne gelir bilmiyoruz o yüzden önce virüse yakalanmamaya dikkat etmemiz gerekiyor.
Birde aşısız yoğun bakıma düşmektense, aşılı yoğun bakıma düşmek daha mantıklı şu anda. Kafanda keşke aşı olsaydım bunu yaşamazdım pişmanlığı kalmaz. Ben bunu kovide yakalanıp gece öksürükleri yaşadığımda düşünmedim değil. Çok şükür bir iki gün sürdü geçti. Beni şuan tek düşündüren trombofili hastası olduğum için kanımda daha fazla pıhtılaşmaya sebep olur mu kaygısı.. yoksa o kdar çok sağlıksız besine maruz kalıyoruz ki aşı işe yaramasa bile onlardan zararlı olamaz herhalde.
denizinkizi34 ve X xDerinMavix size birşey soracağım kanla ilgili ben hamileydim geçen hafta bebeğin kalbi durduğu için kürtaj oldum. Doktora yapılması gereken bir test var mi dedim. Oda yok ama isterseniz kanin pıhtılaşmasına bakılabilir dedi. Şimdi plt görünce kan değerlerinde görülüyor ya plt normal ben burdan bilebilir miyim? Pıhtılaşma olup olmadığına genis kapsamli yapilmadan bilinmez mi?
Cok gecmis olsun.denizinkizi34 ve X xDerinMavix size birşey soracağım kanla ilgili ben hamileydim geçen hafta bebeğin kalbi durduğu için kürtaj oldum. Doktora yapılması gereken bir test var mi dedim. Oda yok ama isterseniz kanin pıhtılaşmasına bakılabilir dedi. Şimdi plt görünce kan değerlerinde görülüyor ya plt normal ben burdan bilebilir miyim? Pıhtılaşma olup olmadığına genis kapsamli yapilmadan bilinmez mi?
denizinkizi34 ve X xDerinMavix size birşey soracağım kanla ilgili ben hamileydim geçen hafta bebeğin kalbi durduğu için kürtaj oldum. Doktora yapılması gereken bir test var mi dedim. Oda yok ama isterseniz kanin pıhtılaşmasına bakılabilir dedi. Şimdi plt görünce kan değerlerinde görülüyor ya plt normal ben burdan bilebilir miyim? Pıhtılaşma olup olmadığına genis kapsamli yapilmadan bilinmez mi?
Teşekkür ederim.Cok gecmis olsun.
Tam emin olmamakla birlikte detayli bakilmasi gerekiyor diye biliyorum.
10 haftalikti gebelikti kontorle gitmiştim. En son kontorle 3 hafta önce gitmiştim. Bebegin ölçümü 7 haftalikta kalmis. Allah sabir versin cok zor bir süreç cok üzüldüm bu kadar kayip yaşamaniza benim 1 tane oğlum var 2. Olacaktı . Suanda gerek yok dedi. Ama ben korkuyorum devlete gitsem desem yaparlar mi acaba bir daha bu süreç yaşamak zor geliyor. Şuanda iyiyim.diyorum ama canim birşey yapmak istemiyor. Evimi 1 haftadır sadece üstünden temizliyorum canim hicbir sey yapmak istemiyor.Çok geçmiş olsun kaç aylıktı bebeğiniz.? Ben 7 bebek kaybettim . Bebeklerimin 14–19 haftalar arasında kalbi duruyor. Suni sancı ile ölü doğum yaptım. İlk bebekte tesadüf olabilir belki sağlıksızdı dediler, ikinci de fakülteye yönlendirdiler. Trombofili panelinde, Faktör v ve mthfr 1298 genlerde sıkıntı vardı. Doktorum kalp krizi geçirme olasılığımın ilerleyen yaşlarda toplum genelinden daha yüksek olduğunu kilo almamamı, mümkün olduğunca spor yapmamı tavsiye etti. Her gün coraspin kullanıyorum .
Gebelikte her gün Kan sulandırıcı iğneler kullanarak sağlıklı doğum yaptım yalnız sonraki gebeliklerde yine bebeğimin kalbi durdu. İğnelerin dozunu arttırmak gerekirmiş. Gebelikte Her ay bunu kontrol eden bir tahlil var anti-faktör xa diye. Tabi ben bu en önemli bilgiyi son gebelikte öğrendim.
Malesef iki bebek kaybetmeden araştırma yapmıyorlar . Doktorlar da çok ilgilenmiyor tekrarlayan gebelik kayıplarıyla.
1 kayıp dersen yapmazlar. 2 kayıp yaptım dersen tıp fakültesinde pıhtılaşma testlerini genetik testlerini sen ve eşin yaptırabilirsin. Zor bir süreç. Allah sabır veriyor, güç veriyor. Ben zar zor iki tane sağlıklı doğum yaptım yine de gözüm bir tane daha arıyordu :) tabi vazgeçtik artık işime evlatlarıma aileme odaklandım. Aklımda hep her defasında kaybettiğim son evladın düşüncesi vardı minik minik mezarları aklımdan çıkmadı, sonra sildim unuttum herşeyi.. olmamış gibi.. sen sakın umudunu kaybetme. Herşeyin hayırlısı olsın hakkında inşallah.. Rabbim sana bir evlat daha nasip etsin selametle, sağlıklaTeşekkür ederim.
10 haftalikti gebelikti kontorle gitmiştim. En son kontorle 3 hafta önce gitmiştim. Bebegin ölçümü 7 haftalikta kalmis. Allah sabir versin cok zor bir süreç cok üzüldüm bu kadar kayip yaşamaniza benim 1 tane oğlum var 2. Olacaktı . Suanda gerek yok dedi. Ama ben korkuyorum devlete gitsem desem yaparlar mi acaba bir daha bu süreç yaşamak zor geliyor. Şuanda iyiyim.diyorum ama canim birşey yapmak istemiyor. Evimi 1 haftadır sadece üstünden temizliyorum canim hicbir sey yapmak istemiyor.
Ay canıım.Çok geçmiş olsun.Ben 7 bebek kaybettim
Çok teşekkürler hepsi geçti bitti çok şükürAy canıım.Çok geçmiş olsun.
Oy o okullar iç yarası.9 ucu pis değnek.Açsan sonuç bu.Kapasan eğitim kaldıKizlar oğlumun sınıfında 2 çocukta Covid pozitf cikti. Cok canim skildi. Oğlumsa aksam yemekten sonra Bacağı değişikmis. Arkasi elektrikleniyor gibi diyor cok moralim bozuldu ya