Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İşte tam da bu yüzden bitmiyor. Her dört kişiden üçü değil ayrıca. Tüm nüfusta yarı bile olmadı henüz. Virüs aşı olmayan komplo teorisyenleri yüzünden mütemadiyen mutasyon geçiriyor. Sonrasında tekrar aşı olanları da hasta ediyor. Sonra aklı evveller çıkıp " e hani aşı koruyordu" diye saçma salak devam ediyorlar. Herkes aynı anda aşı olsa virüs yaşayacak beden bulup mutasyona uğramasa bitecek.Neymiş, yok 3. dozmuş, yok 5 miş de sonu yokmuş, dert aşı değilmiş. Abuk sabuk şeylere inanılıp aşı olunmadığı için sonu yok işte. Allah bilir kaç kişi öldü, sorumsuzlar yüzünden. İlaç alerjisi olanları, özel durumundan dolayı cekincesi olanları bu yüzden aşı olmayanları tenzih ediyorum. Çip takacaklar diyen de doğal seleksiyona uğrasın artık lütfen yaa.

bu yazdıklarınızı burada yüzlerce kez tartıştık, bu uğurda banlandık hatta.
uzun uzun yazmayacağım aynı şeyleri, buradaki geçmiş postlarımdan bir kitapçık çıkar. dediklerinizin altına imzamı atıyorum.

bu yazdıklarınızı burada yüzlerce kez tartıştık, bu uğurda banlandık hatta.
uzun uzun yazmayacağım aynı şeyleri, buradaki geçmiş postlarımdan bir kitapçık çıkar. dediklerinizin altına imzamı atıyorum.
Merhaba evet aşi ile ilgili yazdiklarinizi okudum,mantikli ve ikna ediciydi bu yüzden fikrinizi merak ettim geçen gün intregram canli yayininda Bilgehan Bilge şuanda hasta olanlarin büyük çogunlugu ( %98) delta varyanti ve aşinin üreticisi Uğur Şahin aşi delta varyantin da işe yaramiyor demiş kendi beyani miş hatta delta varyanti için yeni aşı üretilmiş ama bizim bakanlik kabul etmiyor diyor yani aşı işe yaramiyor diyor ve ayrica yan etkilerini söylüyor tabi duymuşsunuzdur muhtemelen..
aşi karşiti degilim herkesi dinliyorum kafam çok karişti bazi aşı karşıtları çok seviyesiz ve saçma beyanlarda bulunuyorlar ama bazen arada birkaç söylenen mantıklı şey kafa karıştırıyor keşke hiç araştırmadan gidip direk olsaydım aşi ,bakan diyorsa bir bildiği vardir deseydim
bende henüz aşi olmadan testim pozitif çikti şuan karantinadayim hafif geçiyor ara sıra öksürük krizleri dışında ,delta varyanti olduğumu söyledi filyasyon ekibinden tek sorun şu ki arayan herkesten niye aşi olmadın diye azar yiyorum bu kadar lafı yiyecegime keşke aşi olsaydım hasta olmam suç oldu şuan:KK66:

Merhaba evet aşi ile ilgili yazdiklarinizi okudum,mantikli ve ikna ediciydi bu yüzden fikrinizi merak ettim geçen gün intregram canli yayininda Bilgehan Bilge şuanda hasta olanlarin büyük çogunlugu ( %98) delta varyanti ve aşinin üreticisi Uğur Şahin aşi delta varyantin da işe yaramiyor demiş kendi beyani miş hatta delta varyanti için yeni aşı üretilmiş ama bizim bakanlik kabul etmiyor diyor yani aşı işe yaramiyor diyor ve ayrica yan etkilerini söylüyor tabi duymuşsunuzdur muhtemelen..
aşi karşiti degilim herkesi dinliyorum kafam çok karişti bazi aşı karşıtları çok seviyesiz ve saçma beyanlarda bulunuyorlar ama bazen arada birkaç söylenen mantıklı şey kafa karıştırıyor keşke hiç araştırmadan gidip direk olsaydım aşi ,bakan diyorsa bir bildiği vardir deseydim
bende henüz aşi olmadan testim pozitif çikti şuan karantinadayim hafif geçiyor ara sıra öksürük krizleri dışında ,delta varyanti olduğumu söyledi filyasyon ekibinden tek sorun şu ki arayan herkesten niye aşi olmadın diye azar yiyorum bu kadar lafı yiyecegime keşke aşi olsaydım hasta olmam suç oldu şuan:KK66:

şöyle söyleyeyim, yıllardır yapılan grip aşısı her sene yeni suşlarla (gelişen yeni mutasyonları öngörecek şekilde) hazırlanır. yani bu corona aşısına has değil, bildiğimiz grip için de geçerli.
olası mutasyonlar çeşitli yöntemlerle öngörülür ve bunlara etki edecek aşı oluşturulur.
eğer bambaşka bir varyant çıkarsa da elbette var olanın yenilenmesi gerekir.
tıpkı bahsettiğim standart grip aşısında her yıl yapıldığı gibi.
tam bu noktada bence bilgi eksikliği olduğu için insanlar "demek olduğumuz bir işe yaramadı" diyor.
hayır, olduğumuz işe yarıyor çünkü yeni varyantın çıkması eskisinin hemen hükmünü yitirdiği anlamına gelmiyor.
diğerlerine yakalanma riski de devam ediyor kısacası.
yani bence yeni varyant için aşının yenilenmesinde anormal bir durum yok.

bizim bakanlığa gelince, ben aşı olma kararımı ne yazık ki sağlık bakanımın söylemleri ile almadım. halbuki olması gereken buydu, neyse. söylemleri çok tutarlı bulmadığım ve kendi ailemde de yeterince başarılı doktor ve sağlık çalışanları olduğu için, kendim zaten ilaç sektörü çalışanı yani ilaçlarla ilgili bilgi sahibi olduğum için "kendi" mantık süzgecim ile aşının mutlaka olunması gerektiğine karar verdim.

bakanlık başta mrna da istememişti ama sonra fikirleri değişti. başta istemeler, çünkü paraları yoktu alacak. bu kadar basit.
ne yazık ki o iş safiyane şekilde sadece ülke sağlığı düşünülerek ilerlemiyor.

elbette kimse kimseyi zorla aşı olmaya götüremez ancak geçmişten günümüze tüm salgınların aşı ile kontrol altına alındığını, zamanında o aşıları üretenlere de saldırıldığını fakat bugün sayelerinde o hastalıkların karşımıza çıkmadığını düşünürsek ben oyumu bilimden yana kullanıyorum.

Tabi tabi aşı olmayan bir kişi kalsa onun yüzünden bitmedi mutasyona uğradı diyecek kadar cahilsiniz. Yarısı olmadı dediğiniz kalan Çocukları da aşılamayı düşünüyorsanız daha çok düşünürsünüz. Kalp krizinden ölenler covid ölümlerinden daha fazla. Geçen hafta 23 yaşında hemşire arkadaşım kalp krizinden öldü. Covid olsa ölür müydü? Bu yaşta neyin krizini geçirdi acaba?
Şakasınız değil mi? Cahillik size mahsus ama lütfen rica ederim,siz buyrun. Covidden vefat eden en az 20 kişi var çevremde,arkadaşlarımın ailesinden, komşularımdan. Aşı olduktan sonra ölen 1 kişi duymadım. Siz kimi duydunuz? Anneanne izin halasının kocasının yeğeninin torunu mu öldü? Olasılık hesabı bilir misiniz? Bilmiyorsanız öğreteyim, aşıdan bir kişi ölüp, 3 kişi aşılı olduğu halde ağır geçiriyorsa koronadan 10 kişi ölüp 30 kişi ağır geçiriyor. Aşı sonrası bir kişiyi görüp konuşursunuz anca.
Bak bu kişi benim arkadaşımın abisi, birkaç gün önce vefat etti. Arkadaşım sağlıkçı, yalvardık aşıya ikna edemedik diyor. Arkadaşım da geçirdi hafifti.
Başka bir arkadaşım, kardeşi, eniştesi, çocuklar,eniştesinin abisi hepsi eniştesinin bulastirmasiyla hastalandilar. Arkadaşım aşılı tek, diğerlerinden biri vefat etti,öbürleri çok ağır geçirirken arkadaşımın sadece koku duyusu kayboldu iki gün. Böyle çok sayıda örnek veririm. Şu ölmüşmüş değil benimki direkt gördüğüm bu.

Şakasınız değil mi? Cahillik size mahsus ama lütfen rica ederim,siz buyrun. Covidden vefat eden en az 20 kişi var çevremde,arkadaşlarımın ailesinden, komşularımdan. Aşı olduktan sonra ölen 1 kişi duymadım. Siz kimi duydunuz? Anneanne izin halasının kocasının yeğeninin torunu mu öldü? Olasılık hesabı bilir misiniz? Bilmiyorsanız öğreteyim, aşıdan bir kişi ölüp, 3 kişi aşılı olduğu halde ağır geçiriyorsa koronadan 10 kişi ölüp 30 kişi ağır geçiriyor. Aşı sonrası bir kişiyi görüp konuşursunuz anca.
Bak bu kişi benim arkadaşımın abisi, birkaç gün önce vefat etti. Arkadaşım sağlıkçı, yalvardık aşıya ikna edemedik diyor. Arkadaşım da geçirdi hafifti.
Başka bir arkadaşım, kardeşi, eniştesi, çocuklar,eniştesinin abisi hepsi eniştesinin bulastirmasiyla hastalandilar. Arkadaşım aşılı tek, diğerlerinden biri vefat etti,öbürleri çok ağır geçirirken arkadaşımın sadece koku duyusu kayboldu iki gün. Böyle çok sayıda örnek veririm. Şu ölmüşmüş değil benimki direkt gördüğüm bu.
Benim direk gördüğüm de çevremde aşı olmayan (ben dahil) tanıdıklarımın (ikisi hamileydi) delta varyantını grip gibi atlatmış olması. Öyle uzun uzun uzak akraba örnekleri vermeme gerek yok.
Bu sene 10 üzerinde kalp krizi cenazesine gittim.
Ve evet covid cenazesi olan arkadaşlarım da vardı mesela arkadaşımın babaannesi 3 aşısını oldu covidden vefat etti. Başka bir arkadaşımın annesi 2 aşısı var yoğun bakımda durumu kritik.
Kimin neye mahsus olduğunu tartışmayalım bence. Sonuç olarak hep beraber banlanırız sadece.
Sadece ‘Aşı olmayanlar’ yüzünden virüs mutasyona uğruyor ve bitmiyor teorilerinin hiçbirini şahsen kabul etmiyorum ve cahilce buluyorum . Kendim mecbur kalsam bile çocuğuma aşı yaptırmam. Yapanda hiç beni ilgilendirmez.

Endiselemdirmek istemem ama Covid olabilir mi? Çoğu kişi Covid olduğunu bilmeden aşı yaptırıyor sonra birkac gun sonra çıkıyor. Benim kuzenim 2.doz aşısını olacaktı ama hemen öncesinde test yaptırdı pozitf cikti. Hatta dedi ben bilmeden aşı olsaydım. Asi oldum ondan Covid oldum diyecektim dedi.
Yani sanmam cunku aşı olalı nerdeyse 3-4 hafta net oldu bu kadar sürermiydi baska belirtisi olmadan? Bide annem gecen kış geçirdi Covid yani nasıl ilerlediğini biliyor. Onda bile böyle bir öksürük hali gecirmemişken hayret ediyoruz :KK43:

Yani sanmam cunku aşı olalı nerdeyse 3-4 hafta net oldu bu kadar sürermiydi baska belirtisi olmadan? Bide annem gecen kış geçirdi Covid yani nasıl ilerlediğini biliyor. Onda bile böyle bir öksürük hali gecirmemişken hayret ediyoruz :KK43:
Geçmiş olsun. Bal zencefil kullansin, birde cam kozalağı macunu ve udi hindi yagi diyorlar.
Ben geçmeyen oksurik öksürük icin sunu biliyorum. Sütü kaynatmadan cizdirma sesi gelince, icine sarimsak koyuyp ocağın alti kapatip , az dinlendirip içince geçiriyor oğluma yapmıştım. Ya da az tereyağını eritip cezvede kapatıp ocagi pekmez karıştırıp icerken üzerine karabiber öksürüğe iyi geliyor.

“Aşı olmadın o yüzden bu virüs bitmez” diyenler olunca elimde olmadan sinirleniyorum.
Ben covid olduğumdan şüphendim ve zorla pcr testi yaptırdım doktora. pcr testim negatif olmuş mu diye bakıp öyle bitirdim karantinamı. Saklamadım, gizlemedim kimseden. Ne kdar sosyal mesafeme dikkat etsemse yakın zamanda rastladığım kişiler kendini izlesin istedim. Çocuklarımı okula göndermedim karantina sürem boyunca (normali bu demeyin testi pozitif olup çocuğunu okula gönderen Veli vardı sınıfımızda)
Peki komşum ne yaptı ; nasıl olsa aşı oldum dedi kovid olduğunu öğrenince sırf karantinaya girmemek için pcr yapmadı. Şehırdışından yatılı misafirleri vardı onlarla birlikte köy köy gezdiler koca bir köy sayelerinde covid oldu. Bunu kendi ağızlarından söylediler bana üstelik. Sonra da test yapmadan şehır şehır gezerek evlerine gitti misafirleri. Akşam yataklarda yattılar sabah gezdiler. Bunu da bana tatil dönüşümde kendileri anlattı
Aşı oldu diye kovid olduğu halde düğünlerde mendil sallıyorlar. Şuan sokakta tesadüf geçene pcr yapsalar çok kişi pozitif çıkar eminim.

Son düzenleme:
“Aşı olmadın o yüzden bu virüs bitmez” diyenler olunca elimde olmadan sinirleniyorum.
Ben covid olduğumdan şüphendim ve zorla pcr testi yaptırdım doktora. pcr testim negatif olmuş mu diye bakıp öyle bitirdim karantinamı. Saklamadım, gizlemedim kimseden. Ne kdar sosyal mesafeme dikkat etsemse yakın zamanda rastladığım kişiler kendini izlesin istedim. Çocuklarımı okula göndermedim karantina sürem boyunca (normali bu demeyin testi pozitif olup çocuğunu okula gönderen Veli vardı sınıfımızda)
Peki komşum ne yaptı ; nasıl olsa aşı oldum dedi kovid olduğunu öğrenince sırf karantinaya girmemek için pcr yapmadı. Şehırdışından yatılı misafirleri vardı onlarla birlikte köy köy gezdiler koca bir köy sayelerinde covid oldu. Bunu kendi ağızlarından söylediler bana üstelik. Sonra da test yapmadan şehır şehır gezerek evlerine gitti misafirleri. Akşam yataklarda yattılar sabah gezdiler. Bunu da bana tatil dönüşümde kendileri anlattı
Aşı oldu diye kovid olduğu halde düğünlerde mendil sallıyorlar. Şuan sokakta tesadüf geçene pcr yapsalar çok kişi pozitif çıkar eminim.
Bunun asilisi aşısızi yok. Bu insanin vicdani sorumluluğuyla alakalı. Her asi olan böyle davranmıyor, ayni şekilde aşısiz olanda siz gibi davranmıyor. Bu insani duygularla alakali. Mesela siz aşı olmadınız ama virüse pandemiye inanıyorsunuz. Ama aşı olmayan kisilerden plandemi diyenler var virüs yok diyenler ve saklayan . Yani her iki gruptada saçmalık yapan çok o yüzden kişileri bu sekilde suçlayamayız. Tes yaptırıp çocuğunu okula yollayan var insanların vicdanına kaldik yapacak bişey yok.

Bunun asilisi aşısızi yok. Bu insanin vicdani sorumluluğuyla alakalı. Her asi olan böyle davranmıyor, ayni şekilde aşısiz olanda siz gibi davranmıyor. Bu insani duygularla alakali. Mesela siz aşı olmadınız ama virüse pandemiye inanıyorsunuz. Ama aşı olmayan kisilerden plandemi diyenler var virüs yok diyenler ve saklayan . Yani her iki gruptada saçmalık yapan çok o yüzden kişileri bu sekilde suçlayamayız. Tes yaptırıp çocuğunu okula yollayan var insanların vicdanına kaldik yapacak bişey yok.
İlla “sen aşı olmadın, senin yüzünden pandemi bitmez” diye suçlayanlara, “aşı olmayacaksan, git dağ başında yaşa” diyenlere sözüm . Aşı olunca hemen dünya kurtulacak, özgür olacağım diye düşünen bir sürü insan tanıyorum.
Benim babam 3.aşısını oldu, eşime de ben diyorum bana bakma git aşını ol diye. Herkese saygı duyuyorum, pandemi süresince toplum sağlığı için azami dikkat ediyorum. Hepimizin yapması gereken bu.

İlla “sen aşı olmadın, senin yüzünden pandemi bitmez” diye suçlayanlara, “aşı olmayacaksan, git dağ başında yaşa” diyenlere sözüm . Aşı olunca hemen dünya kurtulacak, özgür olacağım diye düşünen bir sürü insan tanıyorum.
Benim babam 3.aşısını oldu, eşime de ben diyorum bana bakma git aşını ol diye. Herkese saygı duyuyorum, pandemi süresince toplum sağlığı için azami dikkat ediyorum. Hepimizin yapması gereken bu.
Siz Covid sonrası aşı olacam diyordunuz. Ya ben aşı oldum olmayana neden demiyorum. Ama aşı oldunuz öleceksiniz, aşı olduğumuz icin nefretle dalga geçenlere sinir oluyorum. Öleceksek yazılmıştırd olur herkes ölecek neticede

Siz Covid sonrası aşı olacam diyordunuz. Ya ben aşı oldum olmayana neden demiyorum. Ama aşı oldunuz öleceksiniz, aşı olduğumuz icin nefretle dalga geçenlere sinir oluyorum. Öleceksek yazılmıştırd olur herkes ölecek neticede
Bu ara olmayı düşünüyordum covid oldum. 6 ay gerek yok sağlıkçı bir arkadaş. Delta varyantı geçirenlerin antikoru daha yüksek oluyor dedi. Zaten şu an sistem istesemde randevu vermiyor bana. O zamana pandemi biter inşallah. Daha kararsızım.

Bu ara olmayı düşünüyordum covid oldum. 6 ay gerek yok sağlıkçı bir arkadaş. Delta varyantı geçirenlerin antikoru daha yüksek oluyor dedi. O zamana pandemi biter inşallah. Daha kararsızım.
Inşallah biter ben pandemiden önceki yaşantımızı unuttum ya. Allahım nasıl güzel özgürmüşüz. Gerçketen çocuğum icin üzülüyorum. Unutmayacağı zamanlari boyle yaşıyor.

Tanıdığim 4 vefattan 3ü aşısızdı.İkisi henüz aşı çıkmadan vefat etti,biri olmadı.Diğer kalan birin aşılı olup olmadığını bilmiyorum.Tabiki hepimiz ölücez ama ölümden ölüme fark var

Bu arada bu kadar aşıya karşı vakaların düşmemesi soru işareti oluşturuyor
Evet ama tedbir sıfır gerçekten. Bulunduğum şehirde geçen hafta salı ve çarşamba konser oldu. Ben netten gördüm fotoğrafları kimsede maske yok ve üst üstelerdi. Belediye yapmış konseri cok sacma değil mi? gidenler nasil gitti anlayamadim

Evet ama tedbir sıfır gerçekten. Bulunduğum şehirde geçen hafta salı ve çarşamba konser oldu. Ben netten gördüm fotoğrafları kimsede maske yok ve üst üstelerdi. Belediye yapmış konseri cok sacma değil mi? gidenler nasil gitti anlayamadim
Yani belediyeler bari yapmasın bunu.Tedbir tedbir diye bağırırken bu tür davranışlar inandırıcılığı bozuyor.Millet zaten dinlemiyor.
Geçen sene yasaaklar vardı.20 yaş altı 3 genç geçti evin önünden.Seslendi kardeşim size yasak.Kim dinleyecek

Hala insanlar aşının amacını anlamamış ya ben ona yanıyorum kim size aşi olunca covide yakalanmıyacağınızı söyledi ki aşı daha hafif atlatmanı sağlar bulaştırma riskini düşürür falan filan ha ölmiceğinin garantisi zaaten yok her sene grip aşısı olup ölende var

Hes kodunuzda varyantlı olduğunuz yazıyor mu ve Karantinanız kaç gün

X