Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Varyantların sebebi aşı olmayanlardır diyor Prof. Dr Osman Müftüoğlu.
Herkes özgürdür yaptırmamakla, ama başkasının olmamasına etki etmemeli diyor.
Yabanci kaynaklar da varyantlarin sebebinin aşı olanlar olduğunu söylüyor. Birkac yerde okudum. Daha fazla kisileri dolastigi icin virus daha saldirgan varyantlar ortaya cikiyormus. Makaleyi bulabilirsem paylasirim.

Yabanci kaynaklar da varyantlarin sebebinin aşı olanlar olduğunu söylüyor. Birkac yerde okudum. Daha fazla kisileri dolastigi icin virus daha saldirgan varyantlar ortaya cikiyormus. Makaleyi bulabilirsem paylasirim.
Nasil olur ki delta varyantı çıktığında hindistanda çıkmıştı bu asilama böyle değildi. Hindistanda büyük ihtmalle halada asi orani yüksek degildir. Asili ya da aşısız bence netlik yok

Nasil olur ki delta varyantı çıktığında hindistanda çıkmıştı bu asilama böyle değildi. Hindistanda büyük ihtmalle halada asi orani yüksek degildir. Asili ya da aşısız bence netlik yok
Asi olmazsa varyant olmaz demiyor. Ancak asililarin varyant olusumundaki rolünün buyuk olduğunu söylüyordu.
Pandemi varken asi yapılmaz bu mutasyonlari cogaltir demisti Fransiz doktordu sanirim.

aşının amacı virüsün agresifliğini azaltmak zaten, bağışıklık sağlayıp insanı öldürmeyecek, zararsızca beraber yaşanacak hale getirmek.
daha doğrusu amaçlarından biri bu.
bu yazdığınızın makalesini gerçekten merak ettim.
daha doğrusu gerçekten makale mi yoksa bir yerde yazmış geçmişler mi ? ikisi çok farklı çünkü.

Solunum yolu viruslerine karsi asinin etkili olmayacağını söylüyor.

hangi geçmiş çalışmalara dayanarak bu iddiada bulunuyor yada kaç kişi üzerinde ne gibi deneyler yapmış merak ettim.
çünkü her sene bildiğimiz gribin de aşısı olunuyor ve aşı ile korunan çok insan var.
grip virüsüne karşı aşı yeni birşey değil ki

aşının amacı virüsün agresifliğini azaltmak zaten, bağışıklık sağlayıp insanı öldürmeyecek, zararsızca beraber yaşanacak hale getirmek.
daha doğrusu amaçlarından biri bu.
bu yazdığınızın makalesini gerçekten merak ettim.
daha doğrusu gerçekten makale mi yoksa bir yerde yazmış geçmişler mi ? ikisi çok farklı çünkü.
Anladigim kadari ile şöyle grip aşısı gribi bitirmiyor çünkü devamli mutasyonlari cikiyor. Bu da onun mantığı gibi.
Yazip gecilmis bir sey degildi bu arada bir doktorun yazisiydi.
Ikisinin farkini biliyorum, üniversitede bolca yazdım.

Anladigim kadari ile şöyle grip aşısı gribi bitirmiyor çünkü devamli mutasyonlari cikiyor. Bu da onun mantığı gibi.
Yazip gecilmis bir sey degildi bu arada bir doktorun yazisiydi.
Ikisinin farkini biliyorum, üniversitede bolca yazdım.

her virüs mutasyona uğruyor ama
solunum yolu yada başka bir şey olmasının farkı yok ki
grip aşısının da her sene yenisi üretiliyor yeni mutasyonlara karşılık
yani sabit üretilmiş bir şey çıkmıyor onda da
ismi ne acaba doktorun

her virüs mutasyona uğruyor ama
solunum yolu yada başka bir şey olmasının farkı yok ki
grip aşısının da her sene yenisi üretiliyor yeni mutasyonlara karşılık
yani sabit üretilmiş bir şey çıkmıyor onda da
ismi ne acaba doktorun
Ismini hatirlayamadim epey oldu. Fransiz profesör olduğunu hatırlıyorum sadece. Bulabilirsem kaynagi paylasicam.

Yoğun burun akıntısı,kemik ağrısı , balgamli oksuruk kovid belirtisi mi sizce ,yoksa klasik grip mi .geçen yine bu şekilde oldum,test yaptırdım negatif çıktı.

Yoğun burun akıntısı,kemik ağrısı , balgamli oksuruk kovid belirtisi mi sizce ,yoksa klasik grip mi .geçen yine bu şekilde oldum,test yaptırdım negatif çıktı.
Geçmiş olsun, benzer durumdayım 2 kez test verdim pazar ve çarşamba günleri. İkisi de negatif. Test yaptırmanızı tavsiye ederim..

Geçmiş olsun, benzer durumdayım 2 kez test verdim pazar ve çarşamba günleri. İkisi de negatif. Test yaptırmanızı tavsiye ederim..
Bulunduğum ilçede hastane test yapmıyor. İl merkezine gitmem uzun ve meşakkatli, eşim işten gelince gidebilirim ancak. Bende geçen haftalarda doktor yaptirmami söyledi, negatif.cikti , o yüzden yaptirmasam mi diye dusundum

Bakın Kocaeli'de Ekim ayında uluslararası bir turnuva düzenliyorum ve turnuvaya katılanların aşılı olsa da olmasa da turnuva öncesi pcr testi zorunluluğu maddesini koydum. 10 farklı ülkeden(Güney Afrika'dan tutun Polonya'ya kadar) yaklaşık 20 sporcu gelecek. Geçen sene Covid sebebi ile iptal olmuştu bu sene yapacağız ki her sporcu arasında 12 metre mesafe var. İşin aslı virüsün bulaşma olasılığı en düşük olan bir turnuva ama önlemler üst seviye...

Aşılı olsa bile PCR testi ile ne demek istediğimi anladınız değil mi ? Belki anlamamışsınızdır ; aşı olmanız virüsü bulaştırıcı olmadığınız anlamına GELMİYOR!

Bulunduğum ilçede hastane test yapmıyor. İl merkezine gitmem uzun ve meşakkatli, eşim işten gelince gidebilirim ancak. Bende geçen haftalarda doktor yaptirmami söyledi, negatif.cikti , o yüzden yaptirmasam mi diye dusundum
Anladım.. o zaman 10 gün kadar kendinizi izole edin. Çocuklar varsa okula yollamayın, tıpkı karantinadaymış gibi davranın geçmiş olsun ❤️

Bakın Kocaeli'de Ekim ayında uluslararası bir turnuva düzenliyorum ve turnuvaya katılanların aşılı olsa da olmasa da turnuva öncesi pcr testi zorunluluğu maddesini koydum. 10 farklı ülkeden(Güney Afrika'dan tutun Polonya'ya kadar) yaklaşık 20 sporcu gelecek. Geçen sene Covid sebebi ile iptal olmuştu bu sene yapacağız ki her sporcu arasında 12 metre mesafe var. İşin aslı virüsün bulaşma olasılığı en düşük olan bir turnuva ama önlemler üst seviye...

Aşılı olsa bile PCR testi ile ne demek istediğimi anladınız değil mi ? Belki anlamamışsınızdır ; aşı olmanız virüsü bulaştırıcı olmadığınız anlamına GELMİYOR!
Süpersiniz 👏👏
Bunu anlamak istemeyen yetkililer de anlar umarim...

Süpersiniz 👏👏
Bunu anlamak istemeyen yetkililer de anlar umarim...

tepki gösterilen şey zaten hem aşı olmam hem test yaptırmam hem onu yapmam hem bunu yapmam denmesi. yoksa aşı olsak da varyantlar türemeye devam ediyor. etkili olmadığı bir varyantı da kapmış olabilir aşı olan.
sadece "hiçbir yöntemi kabul etmemek" anlayamadığım bir şey.

X