Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bugün 9 yaşında kızım serviste maskesini düşürmüş. Kırk defa uyarmama rağmen Yedek maskesini de okula girişte takmayı unutmuş. Neden unuttum dedim.. Çünkü kimse uyarmamış. Zaten sınıfta bir tek ben ve sıra arkadaşım da maske var dedi. Nasıl yani??
anne bugün okul müdürü sınıfları gezdi hepimize aferin dedi çıktı. öğretmenlerde müdürde çocuklar da maske yok ki ben de unuttum bi de çok sıcak üzgünüm dedi. Sonuçta 9 yaşında daha. Ne diyeyim neye üzüleyim neyi düşüneyim ?
Çocuklara maske takmak onlara faydadan çok zarar veriyor.

5 yaşında ki küçüğüme sordum maske olayını oda kimse maske takmıyor dedi. Öğretmen Veli çocuklar hiç kimse .. bakalım bu kış güneydoğu da bizi neler bekliyor ..
Bu makaledeki alıntılar dikkate değer bence.

https://www.indyturk.com/node/385991/türki̇yeden-sesler/çocuklar-maske-takmaya-zorlanmamalıdır

Bana kalırsa sonunda herkes bu noktaya gelecek Ast, ama geç olacak. O da bir işe yaramayacak tabi. Boş boş ah vahlar, bilemedik tühler vs. :olamaz: Hep öyle olur zaten.

tarih tekerrürden ibarettir çünkü.
eskiden de aşı çıkaran insanlara suikast düzenlemişler. şimdi da suikast ama türü başka.
oysa buldukları aşıların patentlerini halka armağan edenler var.
diyorum ya bu çok kapsamlı bir konu.
bilimden de tarihten de anlaman ve okuman gerek.
o tarih yazıları hikaye diye değil ders alalım diye yayınlanıyor.

tarih tekerrürden ibarettir çünkü.
eskiden de aşı çıkaran insanlara suikast düzenlemişler. şimdi da suikast ama türü başka.
oysa buldukları aşıların patentlerini halka armağan edenler var.
diyorum ya bu çok kapsamlı bir konu.
bilimden de tarihten de anlaman ve okuman gerek.
o tarih yazıları hikaye diye değil ders alalım diye yayınlanıyor.
Halka armağan etmeseler bile yaptıkları yine de takdire şayan. Büyük iş başardılar yine de.
Doktorları, ilaç geliştiricilerini falan imrenerek, beğeniyle izliyorum. Benim bu tür becerilerim yok, topluma başka şekilde katkıda bulunuyorum. Ama onların becerileri oldukça hayati değer taşıyor. Onların sayesinde bugün verem ince hastalık olmaktan çıktı mesela. Ya tüm toplumun bu tür becerileri olmasaydı? Doğal seleksiyon ayağına, bünyesi zayıf olanın patır patır ölmesi beklenseydi? Bazı şeylerin kıymeti bilinmiyor işte.

solunum hastalığı olanlar maske takmasın diye izinli oldular zaten aylarca.
maske takmasınlar diye değil bulaşa maruz kalmamak için izinliydiler... astımı olan da solunum sıkıntısı çekiyor , alerjik riniti olan da ama onlar çalıştı ve mecburen maske taktılar koha vs ağır solunum hastası olanlar idari izin kullandı.....

Simdik… asisizlardan pcr testi isteyecekler ya bi yere girerken otobus vs.. asili insanlardan test istemeyecekler..

asili insanlarda korona olabildigine ve bulastirabildiklerine gore asisiz insanlar o an test yaptirmis olacaklar ve negatif olacaklar .. ama asili olanlarda korona olabildigine gore diger insanlara bulastirma riski var ve kontrol dahi edilemeyecek. Test istenmeyecek cunku..Yani bu durumda asisizlardan degil
Asililardan korkulacak, cunku test yaptirmadan korona olup olmadigini bilmeden rahat rahat gezecekler😐😂😂😂

maske takmasınlar diye değil bulaşa maruz kalmamak için izinliydiler... astımı olan da solunum sıkıntısı çekiyor , alerjik riniti olan da ama onlar çalıştı ve mecburen maske taktılar koha vs ağır solunum hastası olanlar idari izin kullandı.....

astımı olup izinli olan çok kişi oldu.
en azından bizim firmada ve bildiğim birkaç yerde daha doktor raporu ile izinli oldular.
düzelteyim, hem maske takmak zorlayacağı hem de dediğiniz gibi bulaş riski açısından.

bu arada bildiğimiz gripten korunmak için de pandemiden çok önce dahi özellikle grip mevsiminde maske kullananlar oluyordu.
bu derece sağlığa zararlı olsa herhalde o zamanlarda da önerilmezdi doktorlar tarafından.
yani maske hayatımıza gireli çok oldu sadece çoğunluğun hassasiyeti olmadığı için pek bilinmiyordu.
ama uzun süre aynı ortamda maske altında çalışmak doğru mu ? hayır değil kesinlikle.

Halka armağan etmeseler bile yaptıkları yine de takdire şayan. Büyük iş başardılar yine de.
Doktorları, ilaç geliştiricilerini falan imrenerek, beğeniyle izliyorum. Benim bu tür becerilerim yok, topluma başka şekilde katkıda bulunuyorum. Ama onların becerileri oldukça hayati değer taşıyor. Onların sayesinde bugün verem ince hastalık olmaktan çıktı mesela. Ya tüm toplumun bu tür becerileri olmasaydı? Doğal seleksiyon ayağına, bünyesi zayıf olanın patır patır ölmesi beklenseydi? Bazı şeylerin kıymeti bilinmiyor işte.

yooo takınılan tavırlara bakınca aksine para için insanları kandıran, zehir tacirleri onlar.
hepsinin kemikleri sızlıyordur.

ha bu arada türkiye'nin kapatılmış hıfzı sıhha enstitüsü tüm dünyaya geliştirdiği aşıları dağıtmış bir kurumdur.
eminim kapatılmamış olsaydı ve hala değerli bilim insanlarımız orada çalışıyor olsaydı biontech'ten önce aşıyı üretirlerdi.

Arkadaşlar e nabıza baktınız mı? Çocuğuna aşı tanımlanan var mı?
Komşumun 11 yaşındaki kızına covid aşısı tanımlanmış.
Sanırım tarama ve PCR testine gerek duyulmadan tüm çocuklara aşı yapılacak.
Artık alerjisi olan, bünyesi zayıf olanlara ne olursa olsun.
Yüce devletimiz çocukları harcamaya çoktan karar vermiş.

Benim 11 yaşındaki kızıma yok

astımı olup izinli olan çok kişi oldu.
en azından bizim firmada ve bildiğim birkaç yerde daha doktor raporu ile izinli oldular.
düzelteyim, hem maske takmak zorlayacağı hem de dediğiniz gibi bulaş riski açısından.

bu arada bildiğimiz gripten korunmak için de pandemiden çok önce dahi özellikle grip mevsiminde maske kullananlar oluyordu.
bu derece sağlığa zararlı olsa herhalde o zamanlarda da önerilmezdi doktorlar tarafından.
yani maske hayatımıza gireli çok oldu sadece çoğunluğun hassasiyeti olmadığı için pek bilinmiyordu.
ama uzun süre aynı ortamda maske altında çalışmak doğru mu ? hayır değil kesinlikle.
onlar özel ıstırahat raporu yada heyet almışlardır. idari izin kullanamadılar astım hastaları.ben kamuda çalışıyorum oradan biliyorum zaten özelde idari izin olayı yoktu , rapor alan ya da zorunlu karantinaya girenler evde kalmıştır.
önceden grip vs olup maske takan belki uzakdoğu ülkelerinde vardı ama türkiyede bir kez bile denk gelmedim (çalıştığım yer üniversitede tıp fakültesi dibimde burada bile denk gelemdim düşünün araştırma hastanesi her telden hasta gelir) sadece kanser hastalarında denk geldim o da bağışıklıkları çok zayıf olduğu için dışardan mikrop kapmamak adına.
Ama uzun vadeli maske kullanımı her halukarda zararlı heleki açık havada gereksiz bir teçhizat kanımca.

onlar özel ıstırahat raporu yada heyet almışlardır. idari izin kullanamadılar astım hastaları.ben kamuda çalışıyorum oradan biliyorum zaten özelde idari izin olayı yoktu , rapor alan ya da zorunlu karantinaya girenler evde kalmıştır.
önceden grip vs olup maske takan belki uzakdoğu ülkelerinde vardı ama türkiyede bir kez bile denk gelmedim (çalıştığım yer üniversitede tıp fakültesi dibimde burada bile denk gelemdim düşünün araştırma hastanesi her telden hasta gelir) sadece kanser hastalarında denk geldim o da bağışıklıkları çok zayıf olduğu için dışardan mikrop kapmamak adına.
Ama uzun vadeli maske kullanımı her halukarda zararlı heleki açık havada gereksiz bir teçhizat kanımca.

bizim iş yerinde doktorundan çalışabilir onayı almayan herkes idari izinli sayıldı.
15 sene önce bile staj yaptığım 3 farklı yerde kullanan bir sürü insan görmüştüm.
türkiyede az ama hiç yoktu değil.
açık havada mesafe de varsa kimse takın demiyor zaten.
açık havada olsa dipdibe olunacaksa takılması lazım.
ben cafe/restoran vs deysem bile garson masaya gelince takıyorum mesela. çünkü ister istemez eğiliyor, yakın duruyor. o maskeli olsa da ben de takıyorum. gibi gibi

IMG_20210915_110407.jpg

Hangi veri? Tarama yapılacak diyordu bakan, semptomsuz covid yaygınlığı saptanacaktı ama ertesi gün aşılamalar başladı bile.

6 Mart tarihli haberdeki şu cümle dikkatimi çekti: 12 yaş grubu için klinik deneyleri başlatan Pfizer ve Moderna, bu yılın sonuna doğru 11 yaşındaki çocuklar üzerinde aşıları test etmeyi planlıyor. Test edilen bizim çocuklarımız mı?

X