Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
En çok izlenen Fox ana haberdi ne idüğü belirsiz kanal. Sizin doktor tanıdıklarınız var .
Bende neredeyse herkesin soyadından birbirini tanıdığı bir ilçede yaşıyorum. İlçede 1, il merkezde 1 devlet hastanesi var ikisinde de arkadaşlarım ve eşimin akrabaları çalışıyor. Bazı söylenenleri burada yazamam açığa alınırlar. Kimseyi de ikna etmeye çalışmadığım için benim bildiklerim bende kalsın

Zaten başımıza ne geldiyse "kaynımda da var" zihniyetinden geldi Ast.
Sizin olmadığınız aşılar yüzünden virüs mutasyon geçiriyor. Mu varyantı çıktı daha geçen gün. Deltayı atlatamadık daha düşünün. Aşısızlar kapıyor ve hasta oluyorlar. Virüs daha uzun kalabildiği için bünyede, kendini daha da geliştiriyor. Daha bulaştırıcı ve öldürücü oluyor. Ondan sonra da tabi olduğumuz aşılar da yetersiz kalıyor, çünkü varyanta göre tasarlanmamışlar. Yarın bir gün aşılılar da hastalanır, hep beraber sürünürüz. Siz de dersiniz artık, bakın aşılılar da ölüyor diye.
Daha bir de maskesizi otobüsten atmışlar vs. yazmış biri. Oh etmişler, az bile. Git evinde otur maskesiz, otobüse binip ne diye virüsünü millete saçıyorsun? Kronik hastası var, çocuğu var, yaşlısı var o otobüste. Milleti öldürmek mi derdiniz ya? Bu kadar da duyarsız olunmaz. Atanların da ellerine sağlık, ben olsam ben de yardım ederdim valla.

domuz gribi tüm dünyaya bu derece yayılmadı yalnız. belirli bölgelerde kısıtlı kaldı ve öldürücülüğü de yüzbinlerle sınırlı kaldı.
şu an 1,5 senede yaklaşık 5 milyon insanı öldürmüş bir virüs var.
karşılaştırırken elma ile armutu karşılaştırmamak lazım.
anladığım kadarıyla çözümünüz mümkün mertebe kısıtlanmış bir hayat ?
peki bu kısıtlanmış hayatlar geçtiğimiz süreçte nelere mal oldu ?
daha kaç sene kısıtlanmamız lazım bu durumda ?

ikna olmak için değil merak ederek soruyorum.
açığa alınmaktan korkan insanların sunduğu verilere inanmam ben de mesela.

Bakın yine diyorum bu benim kendimce önlemim isteyen aşı olur istemeyen olmaz

Kısıtlamalar tabiki olmasın ama sen aşı oldun geç sen olmadın geçme bu mudur çözüm bence değil olmamalı .

ben artık sadece şunu düşünüyorum:
tüm biliminsanları aptal. aptal oldukları için dünya çapında laboratuvarlarda çalışıyorlar, isimleri biliniyor, kıymetli yayınları ve çalışmaları oluyor. saygı görüyorlar.
ama bir kadın sitesinde nickinin ardına gizlenmiş bizler adeta genius'us. büyük resimdeki oyunu muhteşem bir kıvraklıkla fakrettik, yetmedi bir de ömrünü bilime adayanlara savaş açtık.
keşke okusalar da gerçekleri buradan ve benzeri şeylerin yazıldığı forumlardan öğrenseler.

Kısıtlamalar tabiki olmasın ama sen aşı oldun geç sen olmadın geçme bu mudur çözüm bence değil olmamalı .

ama toplumsal bağışıklığı aşı sağlıyor.
ha ya da herkes virüsün kendisini kaparak da toplumsal bağışıklık saplanabilir. ama sonucunun ölüm olduğu, aşının öldürdüğü masalından çok daha gerçek.

ikna olmak için değil merak ederek soruyorum.
açığa alınmaktan korkan insanların sunduğu verilere inanmam ben de mesela.
Aşı kötü demiyorlar zaten bende demedim. Onlarda oldu aşısını. Bazı veriler bildiğimiz gibi işlenmiyor. Birde şu sıtma ilacı meselesi konusu olmuştu.

Son düzenleme:
Bilim harici her şeye inanıyorlar gerçekten de. Çip takıldığına falan gönülden inananlar vardı. Koluma para yapışıyor diye konu açan vardı burada. Kim ne yapsın senin monoton hayatını izleyip de? Benimkini izleseler ne olacak mesela? Sıkıntıdan ölür adamlar ya. İnsanlardaki bu kendini aşırı önemseme olayına inanamıyorum ya.
Evet arkadaşlar, biz aşılılar öleceğiz, siz yaşayacaksınız. Tadını çıkarırsınız dünyanın artık. Valla verecek başka cevap yok artık.

Aşı kötü demiyorlar zaten bende demedim. Onlarda oldu çoğu. Bazı veriler bildiğimiz gibi işlenmiyor. Birde şu sıtma ilacı meselesi konusu olmuştu.

aşılılar hasta olmaz iddiası yok ki.
aşı olup gidip maskesiz, kapalı alanda dipdibe halay çeken de bence hasta olup görsün gününü.
ben sırf kötülemek adın aşı olan da hasta oluyor denmesini anlamıyorum.
aşı olan hasta olmuş da tek doz mu olmuş ? tek doz olup salmış mı ?
bu parametreleri bilmeden aşı olan da hasta olup yatıyor demek de doğru değil.
ha verilerin hiçbiri doğru değil o konuda hemfikiriz.
ne vaka sayısı doğru ne hasta sayısı ne de diğerleri.
ama bu tüm dünyada böyle. vatandaşları galeyana getirmemek adına belli sayılar aşılmıyor diye düşünüyorum.

o çipi bana ilk iphone'umla taktılar
10 sene oldu
artık çok geç

Astcığım, bir işe yaramasa ne diye onca para verilip de getirilsin ülkeye ya bu aşılar?
50 kişilik bir salonda sınav görevlisiydim, çocuklar maske çıkarabiliyor biliyorsunuz sınav esnasında. 2 saatten fazla o salondaydım, çift doz aşılıydım. Şükür bir şey olmadı. Şerbetli falan değilsem aşı korudu işte. Ne lafı eğip bükeceğim, durum bu işte.

elbette işe yarıyor yoksa kimse manyak değil.
ki aşının ekonomik katkısı yapılan ödemesinden büyüktür.
çünkü istenen düzeydeki aşılanma yoğun bakım ve hastane yatış hizmetlerini azalttığı için bu anlamdaki masraflar azalmış olur.
yani aşı satın almak aslında ekonomiye katkıdır.
benim kastettiğim aşı oldum rahatlığı ile tüm kuralları yıkanlar.
sen o alanda da maksimum dikkati sağlamışsındır.
fakat tüm kuralları yerle bir edip davetiye çıkaranlar da tehlikeli.
yoksa aşının işe yaradığında hemfikiriz.

Katılıyorum, yoğun bakım masrafı, kapanma riski vs. düşünülünce aşı yanında hiçbir şey.
Demek istediğim Astcığım, aşıyı itibarsızlaştırmamak gerek. Naçizane kendi deneyimimi anlatıyorum bunun için de. Defalarca sınav görevi aldım. Sağlıkçılar her gün yüz yüze, ben de elimi taşın altına koyayım, bu işi de birileri yapacak diye alıyorum hep. Almaya da devam edeceğim. Bilmem kaç kişinin üstünü aradım bir keresinde, aşı sayesinde yine bir şey olmadı, şükür. Düşünsene aşısız olduğumu, sence ne olurdu o zaman?

hah evet benim de tepkim buna.
olmamayı tercih edebilir biri ama kötülemek ve itibarsızlaştırmak bence büyük haksızlık.
o aşıların üretiminde, 1,5 senedir hastalarla burun buruna çalışan doktorlarda çok büyük emek var.
bunları da düşünmek lazım.
kendi başımıza yaşamıyoruz ve o doktorlara ihtiyacımız var.
bunun da bilincinde olmak lazım.

Tamam da ben kimim de bana çip taksın.Çip takınca benden ne çıkarı olur?

ya bu teoriye göre herkesi çipleyince bir sabah düğmeye basacaklar ve herkes birbirini öldürmeye başlayacak yada toplu intiharlar olacak vs vs
sanki şu an deli gibi her gün milyonlarca insan birbirini öldürmüyor
sadece bizim ülkemizde her gün öldürülen sayısız kadın ve çocuk var
aşılı mıydılar bunlar yaşanırken ? yooo.

Bana kalırsa sonunda herkes bu noktaya gelecek Ast, ama geç olacak. O da bir işe yaramayacak tabi. Boş boş ah vahlar, bilemedik tühler vs. Hep öyle olur zaten.

Tamam da ben kimim de bana çip taksın.Çip takınca benden ne çıkarı olur?
Ya niye bunun için para harcasınlar ki, her türlü izlerler. Her yer kamera dolu, evler, sokaklar vs. Akıllı telefonlar zaten büyük güvenlik açığı. Niye biyolojik olarak yaklaşsınlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…