- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
Siz maskesizlere ilk tepkinizi konserlerden falan başlatın.
Ha onlar aşılı dimi korkmanıza gerek yok tamam.
Kızlar virüs şimdi bize gülüyodur.Benim için kavga ediyolar diye
düzeltmişsiniz yeni cevap yazayım.
daha 1-2 sayfa önce aşısı olanda kurallara uyacak yazdım. geri gidin okuyun.
5 yaşında ki küçüğüme sordum maske olayını oda kimse maske takmıyor dedi. Öğretmen Veli çocuklar hiç kimse .. bakalım bu kış güneydoğu da bizi neler bekliyor ..
Ben de daha önce defalarca maske takmayalım demedim ama siz inatla maskeye karşıymışım gibi bir algı oluşturuyorsunuz. O cevabım da sizden o alıntıladığım mesajaydı.
Şaka falan değilim
Aşının zorunlu değil mecburi tutulmasına karşıyım bu kadar!
Eğer test yapılacaksa aşılı aşısız herkese yapılacaksa hiç muhalefet olmam. Ama aşım yok diye keyfi pcr dayatacaklarsa izin vermem. Aşı olup pcr yaptırmayıp ve korona olduğunu bildiği halde maskesi ile mendil sallayanlardan daha tehlikeli değilim. İddia ediyorum konu hijyen ise Evim çoğunun evinden daha temiz .bizim evin arkasında da okul var
evden çalıştığım günlerde duyuyorum müdür kendini yırtıyor
veliler sürekli içeri girme peşinde, bari maske takın diyor adam
haklı ve üzüldüm
ben çocuklara test konusunu bu nedenle destekliyorum çünkü benim çocuğumun yanında oturan arkadaşının ailesi napıyor bilemem
ha tabi ki zorla değil, canını yakarak değil ama belli periyodlarda uygun bir kontrolün çoğu şeyi iyileştireceğine inanıyorum
Eğer test yapılacaksa aşılı aşısız herkese yapılacaksa hiç muhalefet olmam. Ama aşım yok diye keyfi pcr dayatacaklarsa izin vermem. Aşı olup pcr yaptırmayıp ve korona olduğunu bildiği halde maskesi ile mendil sallayanlardan daha tehlikeli değilim. İddia ediyorum konu hijyen ise Evim çoğunun evinden daha temiz .
Asla inanmam bu kanıta. Ben gözlerimin gördüğüne inanırım. %50 aşısızlar yüzünden vakalar bu kadar artmadıfakat aşısız birinin bulaştırma riski %80 daha az. bu kanıtlı, çalışmasını paylaşmıştım burada da.
ha şu olabilir, aşısız olana daha sık aşısı olana daha az sıklıkta yapılabilir
temizlik konusunda da siz öyle olabilirsiniz ama bu herkesin öyle olduğu anlamına gelmez
yada temizlik iddiası olan biri aslında iddia ettiği kadar olmayabilir
bunları ölçemeyiz malesef.
Asla inanmam bu kanıta. Ben gözlerimin gördüğüne inanırım. %50 aşısızlar yüzünden vakalar bu kadar artmadı
gözümüzle bakınca dünya da düz görünüyor ama. değil mi ?
aşı olanların etkisi aşısızlar kadar değil. üzgünüm ama bu iddiada haklılık payı yok.
bir sürü çalışma var bu yönde.
siz çevrenizdeki 10-15 kişiyi baz alabilirsiniz ama bu çalışmalar binlerce kişi üzerinde yapılıyor.
Zaten sağlık bakanı söylemişti mesafeye dikkat edersen “açık havada” maske takmamak sorun değil diye. İnsan bu dönem grip olsa koronadan şüpheleniyorbence özellikle 6 yaş ve altı maske takmamalı, aynı zamanda solunum problemi olanlarda.. Maske de çok sağlıklı birşey değil sonuçta. Ayrıca açık havada maske takma zorunluluğu olmamalı zaten takan sayısı da merkezi ve kalabalık olan ortamlar hariç nerdeyse sıfır.
bende haber paylaşmıştım yoğun bakımda yatan 20 hastanın 4 tanesi aşısız diye . Bu iddianızı bir iki aya göreceğiz %80ni geçer aşılama. yine tartışırız
bence özellikle 6 yaş ve altı maske takmamalı, aynı zamanda solunum problemi olanlarda.. Maske de çok sağlıklı birşey değil sonuçta. Ayrıca açık havada maske takma zorunluluğu olmamalı zaten takan sayısı da merkezi ve kalabalık olan ortamlar hariç nerdeyse sıfır.
kendiniz konuyu oraya getirdiniz, sonra da bana böyle diyorsunuz diye olay yarattınız.
o zaman şuna dönelim, aşı dışında çözüm öneriniz ne ?
bu kadar takip eden biri olarak illa fikriniz olmuştur
aşı dışında napılsın da bitsin bu pandemi sizce