Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
diğer aşılar seneler evvel bulunduğu için güvenli oldukları düşünülüyor. bu aşı hızlı çıktı diye tüm yaygara.
10 sene sonra çıksaydı kimse hayır demiyecekti.

gerçi rota falan da vurulmayan milyonlar var
sadece 1 aşısı eksik kaldığı için ağır su çiçeği geçiren akrabamız var.
ben sadece şunu düşünüyorum
ileride çocuğumuz kendimiz hasta olup erkenden ölebiliriz bu şans
ama bir şekilde aşısı olan bulaşıcı hastalıktan birine yakalanırsa çocuğum ve bir doktor gelip de "aşı olsaydı böyle olmazdı" derse çocuğumla ilgili yaşayacağım vicdan azabını düşünmek bile istemiyorum.

elimizde başka çözüm var mı bir de ?
aşı da olmayalım, maske de takmayalım, testte yaptırmayalım ama pandemi bitsin. e bitmiyor işte.
suç da direkt aşıya atılıyor, aşı bulundu gene bitmedi diye.
e 80milyonluk ülkede sadece 6 milyon 2 doz aşısını olursa bitmez tabi.
ben nerden bileyim çocuğumun sıra arkadaşının anasının babasının covid olup sallamadığını ve çocuğu gönderdiğini ? nerden bileyim hijyene uygun yaşadıklarını ?
o öğretmenin de ne yaptığını bilemem. onun için de aynısı geçerli benim için.
o zaman tabi ki madem aşı olmuyorsun güvenmek adına test yaptır derim.
ha derdim çocukların gırtlaklarına kaşık sokulması değil. bir sürü acısız yöntemi var bu işin, bunu yapsınlar.
birileri aşı karşıtı diye, test karşıtı diye ben neden çocuğumu riske atayım ?
ki bakın çocuğum yok benim. buna rağmen bu ihtimaller delirtiyor beni.
sırf birileri şımarıklık yapıyor diye neden benim çocuğum hastalık kapsın yada taşıyıcı olarak eve getirsin ?

Peki kabakulak geçmiyor mu aşılıdan?Aşı hastalanmayı önlüyor.Mikrop taşımayı engellemiyor.Yani ben peynir yemiyorum ama peyniri sofraya götürebilirim pekala da
Bunu şu açıdan soruyorum; hiç bir semptom göstermeyen fakat aşısız olduğu için PCR ye mecbur tutulan, hatta bu yüzden işinden kovulmakla tehdit edilen insanlar bulaştırıcı olmakla suçlanıyor ya o zaman aşılıların da PCR yaptırması gerekiyor haftada iki kere. Eşitlik adalet böyle sağlanır.

Ben insanların her ne sebeple olursa olsun baskı, tehdit ve şantaja uğramasına karşıyım o ayrı.

2 doz aşısını yaptıranlar 6 milyon nerede yazıyor ki, dün Fahrettin Koca paylaşım yapmıştı, 41 milyona yakındı.

2 doz aşısını yaptıranlar 6 milyon nerede yazıyor ki, dün Fahrettin Koca paylaşım yapmıştı, 41 milyona yakındı.

benim bildiğim o 1 ve 2yi yaptırmış toplam rakam.
kümülatif bir şey.
2yi de tamamlamış, tam aşılı sayısı 6 milyon diye 1-2 haber kanalında duydum.
ha 41 milyonsa da gene toplumun yarısı ediyor, gene az.

Konuyu çarpıtmayın bence. Maske takmıyor diye bıçaklananları üzerine saldırılanları otobüslerden yaka paça atılanları unutmadık

Konuyu çarpıtmayın bence. Maske takmıyor diye bıçaklananları üzerine saldırılanları otobüslerden yaka paça atılanları unutmadık

otobüs gibi tıklım tıkış bir yere maskesiz binene tepki gösterilmesi anormal mi ?
ha ben en azından şiddeti savunmuyorum.
oysa siz dün sırf "taşkınlık" çıkmadı diye aşısız, maskesiz ve testsiz insanların güruh halinde toplanmasını normal karşılamıştınız hatırlarsanız.

sizce ben mi çarpıtıyorum ?
yoksa taşkınlık olmadı diye "aşı karşıtı" oldukları için toplanmalara göz yuman siz mi ?

Ben coktan yildim valla sabriniza hayranim 2 3 kisi kaldiniz

Mağdur mu şimdi toplu taşıma araçlarına maskesiz binen? . Kaldı ki maskesiz binen kişi bindiği takdirde muhalefet olunacağını bilir. Haber kanallarında izlediklerim maskesiz kişi de gayet güzel kavga ediyor, karşı çıkıyor,süt dökmüş kedi gibi durmuyor.
Ben de binmiş olsam maskesiz binen birini uyarırım, buna da hakkım var.

Ben coktan yildim valla sabriniza hayranim 2 3 kisi kaldiniz

hehe valla okuyan ve buradan bilgi almaya çalışanlar varsa doğru bilgiyi de görsünler öyle karar versinler diye derdim.
meslek hastalığı sanırım, sağlık sektöründe olmanın getirileri.

hem birileri işin mantıklı ve doğru tarafını yazmazsa burayı okuyanlar "aşılar sünnetullaha uygun değil" diye yaygara yapan doktor müsveddesinden girip, zerdeçalcı abinin online mağazasına uğrayıp, borsa linkini aşı karşıtı makale diye okuyacaklar.
zaman kaybetmesinler.

yahu unutuyorsun ama işte
aşı da yok
maske de yok
testte yok
bermuda şeytan üçgeni bunlar
içine girmemek lazım
maskeyi takan da aşı olan kadar zararda
test yaptıran zaten ölüm döşeğinde

Ucunda ölüm tehlikesi varsa yemesi haram olan şeyler dahi yenilebiliyor. Haliyle bu virüsün de ucunda ölüm var. Kimin atlatıp kimin atlatacağını bilebiliyor muyuz?

Ucunda ölüm tehlikesi varsa yemesi haram olan şeyler dahi yenilebiliyor. Haliyle bu virüsün de ucunda ölüm var. Kimin atlatıp kimin atlatacağını bilebiliyor muyuz?

bu hassasiyeti olanlar için diyanetin uygun fetvası var zaten.
zorlu durumlarda insan eti dahi yiyebiliyorsun. hayat sandığımız kadar rijit değil.

Siz maskesizlere ilk tepkinizi konserlerden falan başlatın.
Ha onlar aşılı dimi korkmanıza gerek yok tamam.

Siz maskesizlere ilk tepkinizi konserlerden falan başlatın.

ben onları haklı bulduğumu yazdım mı bir yerde ?
sırf itiraz etmiş olmak için bilip bilmeden yazdığınız herşey çürütülüyor farkında mısınız ?

allah aşkına yazın aşı olmayalım, maske takmayalım, testte yaptırmayalım. öneriniz nedir ?
kafa yorun buna cidden. ne yaparsak kurtulacağız ?
çok merak ediyorum fikirlerinizi.

Peki söyleyin ben nerde maske takmayalım dedim?

Peki söyleyin ben nerde maske takmayalım dedim?

şaka mısınız ?

daha dün insanlar maskesiz toplandı aşı karşıtı eylem için tepkiniz yok mu dedim. ki iki kez imtina ettiniz verecek cevabınız olmadığı için.
sonra da "taşkınlık olsa" tepki verirdim dediniz. demek ki maskesiz insanların karşıtlık eylemi için bir araya gelmesine "tartışma" olmadıkça karşı değilsiniz.
gerçekten ne yazdığınızın yada yazdığınız şeyin anlamının farkında değil misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…