Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bu bilgiyi ingiltere de yaşayan bir arkadaşıma soracağım. %50 doğruluk payı olan pcr testi ile girdiklerini tahmin edenler ve aşı kartı ile girdikleirni tahmin edenler var diye.
Ama ne yok? Maske yok, Mesafe yok.. delta var virüs var ölüm var mutasyon var
Normalleştirmeye gerek var mı? Hayır hiçbirini normal görmüyorum. Aşıyı kutsallaştırmıyorum ve aşı karşıtı değilim. Diğer ülkelerin sene sonuna doğru durumu belli olacaktır. Ve umut ediyorum boşuna değildir tüm bu çaba

ben aşı olunsa da dikkat edilmesini düşünen ve bunu uygulayan biriyim.
haftasonu bir yakınımızın düğünü oldu, gittik en az temasla, maskemizle takımızı taktık döndük.
uzak kalmaya çalıştığım bir grup maskeler fora, .öt .öte halay çekiyordu. o ortamda 10 dakikadan fazla durmadım. ki açık havadaydı.
aşı olmayanlar kadar "tek doz oldum yiter yiaaa" ve "aşı oldum lan ben daha da maske takmak" diyenler de çok hatalı.
bitsin istiyorsak herşeye uymak zorundayız.

aşıya hayır dediğiniz kadar bu miting için virüse sevinçten halay çektirecek kadar kalabalık oluşturan insanlara da tepkinizi yazacak mısınız ?
Bir de zaten prada toplanan tüm dr. lar maskelerin ehil olmayan halkın elinde çok daha tehlikeli olduğunu söylüyorlar. ve zaten maskenin de zorunlu tutulmasını istemiyorlar.

Ama ben her ne kadar haklı olduklarını düşünsem de (Çünkü maske taktığımdan buyana kuru öksürüğüm geçmiyor) maskeyi kalabalık ortamda çıkarmayı düşünmüyorum. Dediğim gibi şu aşamada maske kötünün iyisi durumunda. Hele çocuklar keşke en azından teneffüste açsalar sürekli o şekilde ne olacak bilmiyorum

Bir de zaten prada toplanan tüm dr. lar maskelerin ehil olmayan halkın elinde çok daha tehlikeli olduğunu söylüyorlar. ve zaten maskenin de zorunlu tutulmasını istemiyorlar.

Ama ben her ne kadar haklı olduklarını düşünsem de (Çünkü maske taktığımdan buyana kuru öksürüğüm geçmiyor) maskeyi kalabalık ortamda çıkarmayı düşünmüyorum. Dediğim gibi şu aşamada maske kötünün iyisi durumunda. Hele çocuklar keşke en azından teneffüste açsalar sürekli o şekilde ne olacak bilmiyorum

açık hava ve mesafe varken kimse maske takın demiyor ama zaten.
ama kapalı ortamda, açık havadayken de ciddi bir kalabalık varsa maske olması gereken.
ki sadece kendimizi korumak değil amaç.
belirti göstermiyor fakat virüsü taşıyor/hastalığı yaşıyor olabiliriz. başkalarını korumak için de bu şart.
daha etkili olan tek yöntem evlere kapanmak ki bir daha kapanırsak herhalde tüm küçük esnaflar topluca intihar ederler.

ben aşı olunsa da dikkat edilmesini düşünen ve bunu uygulayan biriyim.
haftasonu bir yakınımızın düğünü oldu, gittik en az temasla, maskemizle takımızı taktık döndük.
uzak kalmaya çalıştığım bir grup maskeler fora, .öt .öte halay çekiyordu. o ortamda 10 dakikadan fazla durmadım. ki açık havadaydı.
aşı olmayanlar kadar "tek doz oldum yiter yiaaa" ve "aşı oldum lan ben daha da maske takmak" diyenler de çok hatalı.
bitsin istiyorsak herşeye uymak zorundayız.
Kesinlikle katılıyorum ben de belirtilerden şüphelenip emin olmak için hemen hastaneye gittim ve doktor pcr gerek yok dese de 10 gün dışarı çıkmadım. Yanıma Gelmek isteyeni uyardım. Çünkü kimseye sebep olmaya hakkım yok

mRNA aşılarda etkinliğini arttırmak için adjuvan madde kullanılmıyor bu sebeple mRNA hücre çekirdeğine girmiyor ve insan genini etkileyen bir aşı değildir.

Astra Zeneca ve Sputnik-V aşıları pıhtı atmasına sebep olduğu öne sürülen aşı bu ama bu aşıda Türkiye'de uygulanmıyor. Yani pıhtı atıyor saçmalığını bir kenara bırakın.

Biontech'te var olan olarak bilinen ama aslında Sinovac'da alüminyum hidroksit adjuvan madde bulunmaktadır. Hamilelikte tetanoz aşısı olunuyor, Hepatit aşısı olunuyor bu adjuvan madde bu aşılarda da var? eee ne olacak şimdi hadi o aşıları da olmayın... HPV aşısında da alüminyum hidroksit bulunuyor bu aşılar hamilelikte öneriliyor bu etken madde sorun ise bu 3 aşıda olunmamalı.

Tetanoz aşısını dün oldum ve bu etken maddeden dolayı da örnek verdim az aşı içeriği hakkında bilginiz olsaydı da neden Tetanoz örneğini verdiğimi anlasaydınız keşke. Unutmuşum adamlar aşı içeriğini sır gibi saklıyor...

yani böyle bilimsel içi dolu bir duruş beklerim. İçeriği okunmamış borsaya bildirilen makaleyi buraya link verip nasılsa İngilizce yapıştır gitsin kimse de okumaz okusa da anlamaz modundan bir sıyrılıp böyle dolu dolu gelmenizi rica ederim.

Aşı olsanız bana ne olmasanız bana ne...

Aşı olanı dalgaya alırken bu sebeple biraz dikkat edin, ben hamile eşime aşı yaptırdım ve bebeğimiz kıymetli bebek(eşim 45 yaşında) tüm sorumluluk bana ait. Sizin gibi gidip adamlar ne kazanıyor bu işte iyi para varmış diye bakmadım, it gibi makale okudum, bir sürü yabancı video izledim, doktor görüşü aldım. Olmayan İngilizcenizle sağda solda gördüğünüz mali tabloyu buraya bilimsel akademik kaynak diye de sunmadım.

Aşı olanlarda siz ölürken sizi biz gömeceğiz diye mi dalga geçsin, aşının içeriğini açıklamıyormuş. Sanırsın abla yemek yapacak tarif saklıyor adamlar.

Dileyen aşı olur dileyen olmaz bu kadar basit.
Öncelikle hayırlı olsun 🙏

Dikkatimi çekti. Kıymetli bebek dediğiniz için Eşiniz 45 yaşında tüp bebek yöntemiyle mi hamile ?

Sağlıkla doğsun umarım 🙏☺️

Hala bu deneysel sıvıdan genelleme yapanlar var.
AŞILARA YA DA TIBBİ TEDAVİLERE KARŞI DEĞİLİZ.
SADECE Aşı denilen bu şeye karşıyız.
Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.

Hala bu deneysel sıvıdan genelleme yapanlar var.
AŞILARA YA DA TIBBİ TEDAVİLERE KARŞI DEĞİLİZ.
SADECE Aşı denilen bu şeye karşıyız.
Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
Aşının ne yapacağını düşünüyorsunuz peki?Deneysel olduğunu düşünmüyorum.Belli bir tıbbi birikim üzerine oluşturuluyor

Aşının ne yapacağını düşünüyorsunuz peki?Deneysel olduğunu düşünmüyorum.Belli bir tıbbi birikim üzerine oluşturuluyor

yahu cümle kendi içinde çelişiyor zaten
bir üstte aşılara ve tıbbi tedaviye karşı değiliz diyor bir altta sadece aşı denen deneysel sıvıya karşıyız diyor
daha pandeminin kelime anlamının ve ciddiyetinin idrakine varamamış insanlar var
pandemi yaşıyoruz ama 10 sene denensin aşı sonra olunsun
oldu, yapacak insan kalırsa olurlar tabi aşı

Yok ben anladım B Began ı aşılara ve tıbbi tedaviye karşı değil.Yanlız ne olduğunu bilmediği için bu aşıya karşı.Ancak başka şansımız yok malesef.Belli bir tıbbi birikime dayalı yapıldığını ve vakit olmadığını düşündüğüm için karşı değilim

Son düzenleme:
Yok ben anladım B Began ı aşılara ve tıbbi tedaviye karşı değil.Yanlız ne olduğunu bilmediği için bu aşıya karşı.Ancak başka şamsımız yok malesef.Belli bir tıbbi birikime dayalı yapıldığını ve vakit olmadığını düşündüğüm için karşı değilim

zaten anlaşılamayan kısım bu.
pandemi = olağanüstü hal
normal bir ilaç gibi 5 sene beklesek 5 sene evlere kapalı mı yaşayacağız hayatı ?
mümkün mü ?
kimse kusura bakmasın bu bana şey gibi geliyor; olması gerektiği gibi 5 senede çıksın bana ne, isterse 3 milyon daha insan ölsün ama bekleyelim..
bu düşünceyi başka türlü yorumlamam mümkün değil malesef.

zaten anlaşılamayan kısım bu.
pandemi = olağanüstü hal
normal bir ilaç gibi 5 sene beklesek 5 sene evlere kapalı mı yaşayacağız hayatı ?
mümkün mü ?
kimse kusura bakmasın bu bana şey gibi geliyor; olması gerektiği gibi 5 senede çıksın bana ne, isterse 3 milyon daha insan ölsün ama bekleyelim..
bu düşünceyi başka türlü yorumlamam mümkün değil malesef.
İşde başka çaremiz yok derken bunu kastettim.İşin açığı bende endişe etmedim değil ilk zamanlar.Ancak benden önce olanları gördüm.Kısa vadede bişi yapmadığını bilerek oldum

İşde başka çaremiz yok derken bunu kastettim.İşin açığı bende endişe etmedim değil ilk zamanlar.Ancak benden önce olanları gördüm.Kısa vadede bişi yapmadığını bilerek oldum

bence bir de şunu düşünmek lazım. kaç kişi pandemiden önce bir ilacın üretiminden, sürecinden haberdardı. şu an tepkili olan insanların çoğunun eminim fikri dahi yoktu.
tabi ki hiçbir şeyi okuyup araştırmadan kabul etmeyelim ama öncesinde ne olduğunu bilmediğimiz, son teknolojilerinden ve gelişmelerinden haberdar olmadığımız konular için çok keskin konuşmak bence = dünya düzdür demek gibi birşey.
herkes sanıyor ki mrna teknolojisi aşı için çıktı. oysa adamlar kanser için senelerdir bu teknoloji ile deneme yapıyor. virüse adapte ettiler sadece bu çalışmalarını.
ama bunu yazınca da propagandist oluyorsun.
ama biliyoruz işte.
biliyoruz da yazıyoruz.
yani ne idüğü belirsiz sitelerin haberleri yerine burada insanların paylaştığı, ciddi çalışmaları içeren linkleri açıp bir okumak, bu insanın mesleği (kendimden bahsetmiyorum bir sürü doktor arkadaş da yazıyor burada) zaten bu herhalde en güncelini o bilir diyip bir kulak vermek zor olmamalı.

elinde dayanağı olmayan, kulaktan dolma bilgilerle "aşıyla kendinizi zehirleyin" yazmak bence doğru değil.

Bunu söyledi mi gerçekten?

Aşı olmayana virüs aşılıdan geçiyor, dedi mi?

Eklentiler

• E_FyQRzX0AcYdk2.jpeg
    E_FyQRzX0AcYdk2.jpeg
    65,2 KB · Görüntüleme: 44

Evet geçiyor dedi. Aşı olmayanlardan geçmiyor Onlar rahat olsun dedi :KK53:
Siz bu başlıktan ne anladınız?
Veya sayfalardır aşı olan da hastalığa yakalanıyor, aşısızlar kadar olmasa da bulaştırıcışı var dendi.
Mehmet Ceyhan da 2 hafta kadar önce virüs kana geçince faydasını gösteriyor, ağır geçirmeyi engelliyor dedi. 🤷‍♀️
Siz aşısızların virüse yakalanmasını aşısızlara bağlamışsınız :deli:

Evet geçiyor dedi. Aşı olmayanlardan geçmiyor Onlar rahat olsun dedi :KK53:
Siz bu başlıktan ne anladınız?
Veya sayfalardır aşı olan da hastalığa yakalanıyor, aşısızlar kadar olmasa da bulaştırıcışı var dendi.
Mehmet Ceyhan da 2 hafta kadar önce virüs kana geçince faydasını gösteriyor, ağır geçirmeyi engelliyor dedi. 🤷‍♀️
Siz aşısızların virüse yakalanmasını aşısızlara bağlamışsınız :deli:

yakında aşı olanların evlerini falan yakmaya başlayacaklar bence.
hani mitingde de çıldıranlar olmuş ya, allahuekber nidaları ile buldukları yerde öldürebilirler bile.
aa bu şey gibi değil mi ya ortaçağda saçı kızıl olanları cadı sanıp yakmak ?

Peki kabakulak geçmiyor mu aşılıdan?Aşı hastalanmayı önlüyor.Mikrop taşımayı engellemiyor.Yani ben peynir yemiyorum ama peyniri sofraya götürebilirim pekala da

Dostum bu haberleri toplumu kutuplaştırmak için yapıyorlar herhalde. Aşılıdan aşısızdan herkesten bu virüs geçiyor aşı kartı sormuyor kimseye geçmeden evvel. :) Burada aslında hepimiz aynı dili konuşuyoruz aslında .
Nasılsa aşı oldum diye burnunda olması gereken maskesini elinde sallayıp bayram halayı çekenleri gördü bu gözler. Bu rahatlıkla devam ederek toplumun tamamı da aşılasak ne değişecek az bir zamanda göreceğiz. Umut ediyorum yolun sonu aydınlık olsun, umuyorum sağlıklı günler yakında bizi bekliyordur.

Peki kabakulak geçmiyor mu aşılıdan?Aşı hastalanmayı önlüyor.Mikrop taşımayı engellemiyor.Yani ben peynir yemiyorum ama peyniri sofraya götürebilirim pekala da

diğer aşılar seneler evvel bulunduğu için güvenli oldukları düşünülüyor. bu aşı hızlı çıktı diye tüm yaygara.
10 sene sonra çıksaydı kimse hayır demiyecekti.

X