Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Kendiliğinden geçmesini bekliyorlar herhalde. Ama böyle bir şey yok. Bizi mahvedip öyle geçer ancak. Her aileden birkaç kişinin ölmesi demek oluyor bu. Ne zannediyorsunuz ya? Bize uğramaz, teyet geçer falan mı?
En son kendiliğinden geçer dediğim boğaz enfeksiyonum tüm vücuduma yayılmıştı, az daha tahtalı köyü boyluyordum. Ki o zaman ortaokuldaydım. Koca koca insanlar elleri böğürlerinde hiçbir şey yapmadan oturuyorlar ya. Pes! :olamaz:

kendi kendine bitmesi çok fazla ölüm demek. sıkıntı o.
hiç bir ülkede aylarca evde oturmak mümkün değil çünkü.

Aşının bitirmeyeceğini DSÖ söylüyor.

"Bence bu (durum) bizi aşının amacının her şeyden önce daha ciddi hastalıkları önlemek olduğu noktasına getiriyor ki bu ölümdür." diyen Kluge, "Covid'in de gripte olduğu gibi mutasyona uğramaya ve bizimle kalmaya devam edeceğini düşünürsek, aşı stratejimizi kademeli olarak endemik bulaşmaya nasıl adapte edeceğimizi düşünmeliyiz ve bu bağlamda bilgiler toplamalıyız." şeklinde konuştu.

bu kısmını okudunuz mu ?
işimize gelenleri almayalım sadece. içerik yazdığınızdan çok daha farklı.
aşı olmasın denmiyor, aşının uygulanma stratejisi geliştirilsin deniyor.

İlgili yazının sadece ilk paragrafını okudunuz mu ? Ben devamını okumadım bile sadece ilk 2 paragraf ile cevap veriyorum.

İlk paragraf bizim burada günlerdir dediğimizi yazmış ne demiş ;

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, yüksek aşılama oranının pandemiyi bitireceği konusunda artık daha kuşkulu. Kluge'a göre bunun sebebi yeni çıkan varyantların sürü bağışıklığı perspektifini zayıflatması.

defalarca yazdık aşıyı etkisiz kılan en önemli faktör ; mutasyona uğrayıp yeni varyantların oluşması.

bu yeni veya bilinmeyen bir şey değil ki!

aynı örgüt bir sonraki paragrafta ne demiş ;

Koronavirüs aşılarının salgını sona erdireceği görüşü zayıflarken Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, hükümetlerin üçüncü doz dahil olmak üzere kademeli olarak artık yeni stratejiler benimsemesi gerektiği uyarısında bulunuyor.

Paylaşılanlar paylaşanları çürütüyor, okumuyoruz ya da okuduğumuzu anlamıyoruz ikisi de çok kötü

en güzeli bu başlığa uğramamak...

Kluge başka ne demiş ; Adamın bir doğrusu bir yanlışı var ne yapacağız ?

Sene başında "Aşılamada minimum yüzde 70'lik seviyeye ulaştığımızda pandemi sona erecek." ifadesini kullanan Dr. Kluge, bugün Delta gibi yeni varyantlar nedeniyle bu durumun artık değiştiğini aktardı.

aynı Kluge başka ne demiş ;

"Bence bu (durum) bizi aşının amacının her şeyden önce daha ciddi hastalıkları önlemek olduğu noktasına getiriyor ki bu ölümdür." diyen Kluge, "Covid'in de gripte olduğu gibi mutasyona uğramaya ve bizimle kalmaya devam edeceğini düşünürsek, aşı stratejimizi kademeli olarak endemik bulaşmaya nasıl adapte edeceğimizi düşünmeliyiz ve bu bağlamda bilgiler toplamalıyız." şeklinde konuştu.

bakın adam hala aşıdan geri adım atmıyor....

Son düzenleme:
Ben başlığı ve içeriği okudum. Kendi yorumumu da ekledim o cümleye.
Yasak mı?
Pandemiler aşı ile bitmez, varyasyonlarla güçsüzleşir ve 2 sene içinde etkisini yitirir diyen sözde bilim kurulu üyesi bir zattı.
Ancak aşılarla varyasyonlardan güçlenerek çıkıyor diyen de bazı uzmanlar.
Haliyle aşı pandemiyi bitirmiyor. Bu cümlede bir yanlış yok.

çok denişik bir bakış açısı ama doğru geçen sene aşı yok diye dünyayı yıkan biz değilmiydik?

yok yok o zaman da bu hizmet neden bedava değil, devlet halkını halkın vergisi ile koruyamıyor mu denecek.
Zengin olan aşıyı vuruluyor, fakirin suçu ne denilirdi başlangıçta ücretli olsa. SGK kapsamına girse denilirdi.

İlgili yazının sadece ilk paragrafını okudunuz mu ? Ben devamını okumadım bile sadece ilk 2 paragraf ile cevap veriyorum.

İlk paragraf bizim burada günlerdir dediğimizi yazmış ne demiş ;

defalarca yazdık aşıyı etkisiz kılan en önemli faktör ; mutasyona uğrayıp yeni varyantların oluşması.

bu yeni veya bilinmeyen bir şey değil ki!

aynı örgüt bir sonraki paragrafta ne demiş ;

Koronavirüs aşılarının salgını sona erdireceği görüşü zayıflarken Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, hükümetlerin üçüncü doz dahil olmak üzere kademeli olarak artık yeni stratejiler benimsemesi gerektiği uyarısında bulunuyor.

Paylaşılanlar paylaşanları çürütüyor, okumuyoruz ya da okuduğumuzu anlamıyoruz ikisi de çok kötü

en güzeli bu başlığa uğramamak...

Kluge başka ne demiş ; Adamın bir doğrusu bir yanlışı var ne yapacağız ?

aynı Kluge başka ne demiş ;

bakın adam hala aşıdan geri adım atmıyor....

asla anlatamazsınız bu kadar sabit bir fikre.

sizle biz neden anlaşamıyoruz biliyor musunuz?

1 siz o kadar sinirli bir yaklaşımınız var ki; yazdıklarımı ya okumuyor ya da anlamıyorsunuz,
2 hani sizin çocuğunuza izinsiz (ki böyle bir şey sadece varsayım siz varsayım üzerine dediniz ki) "çocuğuma okulda test yapacak kişinin o elini kırarım" işte o anda dedim ki dedikodulardan besleniyor çok tehlikeli sakın muhatap alma. Denesenize bir sağlık çalışanının elini kırmayı!

ama ben hata yaptım size cevap yazdım, özür dilerim

yüzlerce kişiye dedim ki biri ile fikirleriniz örtüşmüyorsa gözden gel bunu kendim yapamadım...

Allah yolunuzu açık etsin...

Ben başlığı ve içeriği okudum. Kendi yorumumu da ekledim o cümleye.
Yasak mı?
Pandemiler aşı ile bitmez, varyasyonlarla güçsüzleşir ve 2 sene içinde etkisini yitirir diyen sözde bilim kurulu üyesi bir zattı.
Ancak aşılarla varyasyonlardan güçlenerek çıkıyor diyen de bazı uzmanlar.
Haliyle aşı pandemiyi bitirmiyor. Bu cümlede bir yanlış yok.

geçmiş pandemiler nasıl bitti acaba ?
aşılanıp toplumsal bağışıklık kazanılarak.
aşı en etkili silahtır.

hayır inatla lafları çevirip aşıya tü kaka deme çabanıza hayranım.
ama nereden vursanız gol olmuyor işte.
her yazdığınız çürütülüyor.

sizle biz neden anlaşamıyoruz biliyor musunuz?

1 siz o kadar sinirli bir yaklaşımınız var ki; yazdıklarımı ya okumuyor ya da anlamıyorsunuz,
2 hani sizin çocuğunuza izinsiz (ki böyle bir şey sadece varsayım siz varsayım üzerine dediniz ki) "çocuğuma okulda test yapacak kişinin o elini kırarım" işte o anda dedim ki dedikodulardan besleniyor çok tehlikeli sakın muhatap alma. Denesenize bir sağlık çalışanının elini kırmayı!

ama ben hata yaptım size cevap yazdım, özür dilerim

yüzlerce kişiye dedim ki biri ile fikirleriniz örtüşmüyorsa gözden gel bunu kendim yapamadım...

Allah yolunuzu açık etsin...
Sağlık çalışanı demişken,malum Alman aşısını bulan 2 Türk doktor. Yeteri kadar değer verilseydi Türkiyede doktorlara, gitmezdiler belki Almanyaya. Kimbilir bu aşıyla Alman ekonomisine ne kadar katkıları oldu.

Zengin olan aşıyı vuruluyor, fakirin suçu ne denilirdi başlangıçta ücretli olsa. SGK kapsamına girse denilirdi.

ne yazılsa ispatlarıyla beraber sırf kötülemek için yeni bir dedikodu türetiliyor.
bu iş saçma sapan bir inada bindi burada.
çünkü kanıtlı ispatlı şeylere bile artık saçma teorilerle yanıt veriliyor, tamamen adamların lafları çarpıtılıyor.
ne diyeyim:
inşallah bu aşı ve test karşıtları yüzünden herkes tekrar kapanır evlere.
tüm küçük esnaf rezil rüsva olur.
insanlar cebinde kalan son 10 tl ile fatura mı ödeyecek bez mi alacak şaşırır.
daha geçen sene bunlar yaşandı.
kaç kişi delirip intihar etti. hani aşı ile yöneteceklerdi ya bak aşı olmadan intiharlar oldu toplu toplu.
demek tekrar tekrar yaşanmalı ki insanlar idrak edebilsin.

ne yazılsa ispatlarıyla beraber sırf kötülemek için yeni bir dedikodu türetiliyor.
bu iş saçma sapan bir inada bindi burada.
çünkü kanıtlı ispatlı şeylere bile artık saçma teorilerle yanıt veriliyor, tamamen adamların lafları çarpıtılıyor.
ne diyeyim:
inşallah bu aşı ve test karşıtları yüzünden herkes tekrar kapanır evlere.
tüm küçük esnaf rezil rüsva olur.
insanlar cebinde kalan son 10 tl ile fatura mı ödeyecek bez mi alacak şaşırır.
daha geçen sene bunlar yaşandı.
kaç kişi delirip intihar etti. hani aşı ile yöneteceklerdi ya bak aşı olmadan intiharlar oldu toplu toplu.
demek tekrar tekrar yaşanmalı ki insanlar idrak edebilsin.

Ben kamudayim
Gecen yil esnafla icice bir birimdeyken gelen esnafin sakalari ile muhattaptik. " ayin 15inde maasinin yarisini almaya gelecegim. "

Cok merak ediyorum, esleri yogun bakim calisani olsaydi, kizlari bebeklerini sutten kesip aylarca gormeseydi yinede boyle dusunurlermiydi?
Bana dokunmadi ya, kime ne yaparsa yapsin
Asida olmam maskede takmam testte vermem. Asiyla olumsuzluk iksirimi ictiniz? Kronik hastalik v......
Neyin kafasi anlamiyorumki?

Ben kamudayim
Gecen yil esnafla icice bir birimdeyken gelen esnafin sakalari ile muhattaptik. " ayin 15inde maasinin yarisini almaya gelecegim. "

Cok merak ediyorum, esleri yogun bakim calisani olsaydi, kizlari bebeklerini sutten kesip aylarca gormeseydi yinede boyle dusunurlermiydi?
Bana dokunmadi ya, kime ne yaparsa yapsin
Asida olmam maskede takmam testte vermem. Asiyla olumsuzluk iksirimi ictiniz? Kronik hastalik v......
Neyin kafasi anlamiyorumki?

aşı yüzünden öldüğünü "sandığımız" konu komşu kadar pandemi yüzünden aç kalmış insanları da konuşsak keşke.

çok denişik bir bakış açısı ama doğru geçen sene aşı yok diye dünyayı yıkan biz değilmiydik?
Valla bizim burada bir laf vardır Kazen bey. "Düğüne çağırırlarsa gitmeyelim, çağırmazlarsa da küselim." Bu iş aynen böyle valla. Aşı yokken herkes aşı da aşı diye yeri göğü inletti. Aşı bulundu, şimdi millete kırıta kırıta nazlanıyor. :olamaz:

X