Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Valla bizim burada bir laf vardır Kazen bey. "Düğüne çağırırlarsa gitmeyelim, çağırmazlarsa da küselim." Bu iş aynen böyle valla. Aşı yokken herkes aşı da aşı diye yeri göğü inletti. Aşı bulundu, şimdi millete kırıta kırıta nazlanıyor. :olamaz:
Aynen doğru kelime bu, nazlanmak. Tek yaptıkları nazlanmak. Dikkat çekmek için, aykırı olmak için, sinir etmek için yapıyorlar. Ekonomik krize, tecavüzlere, kadın cinayetlerine, işe alınan akrabaya eşe dosta, sesi çıkmayanlar, pandemi pandemi, uyanış diye sokağa dökülüyor. Kepazeler

Aynen doğru kelime bu, nazlanmak. Tek yaptıkları nazlanmak. Dikkat çekmek için, aykırı olmak için, sinir etmek için yapıyorlar. Ekonomik krize, tecavüzlere, kadın cinayetlerine, işe alınan akrabaya eşe dosta, sesi çıkmayanlar, pandemi pandemi, uyanış diye sokağa dökülüyor. Kepazeler
Her hafta iş yerleri pcr testi isteyecek. 3 günde bir isteyeni bile duydum. Çok yorucu değil mi ya?
Hem ölüm riski hem devamlı hastaneyle, testle uğraşmak falan... Ne diyeyim yani, insanın kendine ettiğini yedi düvel birleşse edemiyor.

Neyse cevap gelmemiş eğer bahsettiğiniz 11 eylül mitingi ise orda aşı filan sorun olmadı . Takip ettiğim birçok kişi ordaydı. Pazar günü yapıldı mı bilmiyorum . Hatta 11 Eylül mitingi için yalan haber paylaşmıştı bazıları hes kodsuz aşısız olanlar mitinge katılamayacak diye.

Yazmayacağım dedim ama dayanamadım dün yapılan aşı karşıtı mitinge valilik kararı ile aşı olmayanları sokmamışlar. 🤣
Birileri dalga geçmek için asparagas bir haber paylaşmış aşı olmayan mitinge giremez diye. İnsanları aklıyla dalga geçmek olurdu bu.. ama olsa şaşırmamalı Türkiye’den her şey beklenir .

Birileri dalga geçmek için asparagas bir haber paylaşmış aşı olmayan mitinge giremez diye. İnsanları aklıyla dalga geçmek olurdu bu.. ama olsa şaşırmamalı Türkiye’den her şey beklenir .
Bence asıl dalga geçilmesi ,orada katılanların,doktorların onca emeğine rağmen ,maskesiz olarak toplanmaları,salgını hiçe saymaları .Yazık, çok yazık...

Bence asıl dalga geçilmesi ,orada katılanların,doktorların onca emeğine rağmen ,maskesiz olarak toplanmaları,salgını hiçe saymaları .Yazık, çok yazık...
Yani evet hakikaten Coronaya mi meydan okuyorlar yoksa aşıya mi belli değil?!
Hem kendileri için tehlikeli değil mi zaten açık alan da olsa kalabalık olmaları?

Neyse cevap gelmemiş eğer bahsettiğiniz 11 eylül mitingi ise orda aşı filan sorun olmadı . Takip ettiğim birçok kişi ordaydı. Pazar günü yapıldı mı bilmiyorum . Hatta 11 Eylül mitingi için yalan haber paylaşmıştı bazıları hes kodsuz aşısız olanlar mitinge katılamayacak diye.
Evet, hes kodu ve pcr testi istenmeliydi. Onca kişi toplandı oraya, bir sürü bulaş oldu. Yazık değil mi sağlık çalışanlarına? Kaç zamandır dur durak bilmeden çalışıyor o insanlar. Kim bilir o mitinge katılanlardan kimlere virüs bulaşacak, kaç eve ateş düşecek? Hala aşı kavgası sanıyorsunuz meseleyi. Mevzu yaşamak oysaki, mevzu hayat. Her evden kaç kişinin ölmesi gerekiyor acaba durumun ciddiyetinin anlaşılabilmesi için?
Tamam, olma aşı maşı. Ama tutup da onca kalabalığın içine girme. Zaten virüs aşısızların bedenini konak bildiği için mutasyona uğruyor ha bire. Bunu ben değil, bilim söylüyor. Daha da coşturmasınlar şu virüsü işte. Felaket filmlerinde olduğu gibi dünyada üç kişi kalana kadar öldürmeye devam mı etsin? İstenilen bu mu? Herkes canına mı susadı ya? :olamaz:

Evet, Tüm dünyada binlerce insanın maskesiz mesafesiz bir araya geldiği deneysel yapılan maçlar konserler gibi .. hem tüm dünyada delta varyntı varken… inanılır gibi değil… kesinlikle haklısınız.
Not : Ben dalga geçmiyorum yanlış anlamayın. Bu tarz toplanmalara gerek yok bence de.

Son düzenleme:
Aşılara değil aşı denilen şeye karşıyım. Bu sabit fikirlilik mi?
Bilinmeyen yan etkilere açık, ilaçta sahtekarlık yapan 77 davası olan bir firmanın ürettiği deneysel sıvıya aşı diyenler de sabit fikirli o halde.

Anlaşamıyoruz o yüzden alıntılamak gereksiz. Beğenmeyen görmezden gelsin.

Evet, Tüm dünyada binlerce insanın maskesiz mesafesiz bir araya geldiği deneysel yapılan maçlar konserler gibi .. hem tüm dünyada delta varyntı varken… inanılır gibi değil… kesinlikle haklısınız.
Not : Ben dalga geçmiyorum yanlış anlamayın. Bu tarz toplanmalara gerek yok bence de.

benim bildiklerimin hepsi aşı kartı ile giriş yaptı o organizasyonlara.
1>0, aşısız toplanmaktan daha mantıklı en azından.

aşıya hayır dediğiniz kadar bu miting için virüse sevinçten halay çektirecek kadar kalabalık oluşturan insanlara da tepkinizi yazacak mısınız ?

bence sağlık sisteminde 18 yaşını geçen herkes özgürce seçim yapmalı.
ilaç kullanımına ok misin değil misin ?
ben ilaca inanmam diyen muaf tutulsun. nasılsa inanmıyor, doktor verse de içmiyor. israf olmasın onca üretim.
kullanacaklara bedava verilebilir böylece çoğu.
inanmayanlar da doğal yollarla kendi tedavisini kendi kendine yapar böylece.

aşıya hayır dediğiniz kadar bu miting için virüse sevinçten halay çektirecek kadar kalabalık oluşturan insanlara da tepkinizi yazacak mısınız ?

Benim en büyük tepkim taşkınlık olsaydı olurdu. Bu birincisi. İkincisi evet maske olmalıydı çünkü dediğiniz gibi bir virüs gerçeği var istesek te istemesek de var.
İkincisi aşı karşıtlığı değil bu toplanmanın tek amacı. Aşıya öyle veya böyle mecbur bırakılması. Yoksa benim tüm ailem aşı oldu kimseye ol ya da olma demedim.
Beni sadece kendi bedenim ve sorumluluğunu aldığım çocuklarım ilgilendirir.

benim bildiklerimin hepsi aşı kartı ile giriş yaptı o organizasyonlara.
1>0, aşısız toplanmaktan daha mantıklı en azından.
Bu bilgiyi ingiltere de yaşayan bir arkadaşıma soracağım. %50 doğruluk payı olan pcr testi ile girdiklerini tahmin edenler ve aşı kartı ile girdikleirni tahmin edenler var diye.
Ama ne yok? Maske yok, Mesafe yok.. delta var virüs var ölüm var mutasyon var
Normalleştirmeye gerek var mı? Hayır hiçbirini normal görmüyorum. Aşıyı kutsallaştırmıyorum ve aşı karşıtı değilim. Diğer ülkelerin sene sonuna doğru durumu belli olacaktır. Ve umut ediyorum boşuna değildir tüm bu çaba

Benim en büyük tepkim taşkınlık olsaydı olurdu. Bu birincisi. İkincisi evet maske olmalıydı çünkü dediğiniz gibi bir virüs gerçeği var istesek te istemesek de var.
İkincisi aşı karşıtlığı değil bu toplanmanın tek amacı. Aşıya öyle veya böyle mecbur bırakılması. Yoksa benim tüm ailem aşı oldu kimseye ol ya da olma demedim.
Ya ne taşkınlığı? Pandemi son hızıyla devam ederken onca kalabalık toplaşmış. Bir sürü bulaş olmuştur, bundan ala taşkınlık mı olur?
Bir de Avrupa, Amerika ve dünyanın geri kalanı örnek veriliyor. He onlar kendini camdan atsa biz de mi atacağız? Her yaptıkları doğru mu ya? Aşısızlar mitingiymiş, duyduğum en komik ve kısa fıkra. :olamaz:

yani taşkınlık olmadıkça insanlar binlerce kişi biraraya gelebilir bu pandemi döneminde.
aşı destekçisi olarak ben aşılı olarak dahi onca kalabalığa girmem, ki aşı olanlar için esneklik var.
eğer herkes olması gerektiği gibi kabullenseydi zaten şu an bu aşamaya gelinmez, yeni varyantlar türemezdi.
bunu sadece ülkemiz değil tüm dünya için yazıyorum bu arada.
türkiyede bitse de italyada bitmediği sürece hatta papua yeni gine de bitmediği sürece pandemi bitmez çünkü.

X