Sen cocuklarina bu asiyi yaptirmak istermiydin mesela? O kadar guveniyor musun?Bu böyle gitmez inşallah, bir yandan harıl harıl çalışıyorlar, biz şimdiye bakalım, geleceği gelince düşünürüz.
Doktor nasıl aşınız var diye covid olma ihtimalinizi düşünemiyor ki anlamadım. Aşı sizi covid olmaktan korumuyor. 3 aşısı olan bir yakınımız covide yakalandı ve malesef vefat etti. 2 aşısı olan bir arkadaşımız da yoğun bakımda. Yine hiç aşısı olmayan bir tanıdığımız da yoğun bakımda. Aşı olup olmamak covid geçirmenizi ve bulaştırmanızı engellemiyor işin özeti .Herkese merhaba, 2 doz biontech aşısı olup haftalar sonra korona pozitif olan tanıdığı olan var mı? Varsa belirtileri neler? Aşırı boğaz ağrısı burun akıntısı ve tıkanıklığı halsizlik şikayeti ile okul çıkışı acile gittim. Aşılı olduğum için Dr korona olmadığımı düşündü. Aferin ve novalgin verdi. Koku tat kaybında sadece azalma var kayıp tamamen değil. Bugün de kötüyüm aşırı halsizim inanın çorba kaynatacak dermanım yok çaycıda çayı ısıtıp ekmek zeytin idare ediyorum ve direk yatıyorum.. nefes alamamak sıkıntı veriyor. Tuzlu su çekiyorum sürekli. Ama bana mısın demiyor yine tıkalı. Eğer böyle devam ederse gidip test isteyeceğim. Eminim aşılıyım diye yakalandıysam bile böyle soğuk algınlığı gibi geçireceğim ama var mı yok mu anlamak için sadece PCR gereklidaha önce 7 kere yaptırdım geriliyorum ya sonuç çıkana kadar
İyide o zamanda virüsün direnci daha da artmaz mı işteKazen de yazmış birkaç mesaj üstte. Aşı işe yaramıyor değil, virüs mutasyona uğruyor bir yandan, evet maalesef gerekirse birkaç ayda bir aşı olacağız başka çözüm olana kadar
Oğlum iki doz biontech aşısını oldu. Kararsızdı, randevusunu da ben aldım hatta, bir nevi emrivaki yaptım.Sen cocuklarina bu asiyi yaptirmak istermiydin mesela? O kadar guveniyor musun?
birde kac tane varyant cikacak daha nerden bilelim? Yani gelecegi dusunmeden edemiyorum acikcasi
Herkes olsa aşısını ve de dikkat etse artmaz da işte...İyide o zamanda virüsün direnci daha da artmaz mı işte
Anladığım kadarı ile aşıyı olsa da olmasa da ağır geçirecek olan ağır geçiriyor hafif geçirecek olan hafif bu noktada iş tamamen kişiye ve bağışıklığına bağlı gibi görünüyor. Bir nevi tesadüf eseri bu iş diyebiliriz galiba ya . Mesela virüsün ilk zamanlarında da 105 yaşında nene virüsü yendi eve gitti diye haberler vardı , bugün yine aşıları tam olan 105 yaşında nene virüsü yendi gibi haberler var. Aşı olmayıp da virüsü yenen 105 yaşında nene olduğuna göre , aşı olup da yenen nene belki aşı olmasaydı da yenecekti gibi bir anlam çıkıyor burdan. Bu işin aşıya değil de kişiye göre sanırım .Doktor nasıl aşınız var diye covid olma ihtimalinizi düşünemiyor ki anlamadım. Aşı sizi covid olmaktan korumuyor. 3 aşısı olan bir yakınımız covide yakalandı ve malesef vefat etti. 2 aşısı olan bir arkadaşımız da yoğun bakımda. Yine hiç aşısı olmayan bir tanıdığımız da yoğun bakımda. Aşı olup olmamak covid geçirmenizi ve bulaştırmanızı engellemiyor işin özeti .
Karşı komşum iki doz biontec sonrası covidi evde hafif geçirdi . İlk gün Ateş halsizlik koku tad kaybı bunları yaşamışlar . Karantinaya girmemek içinde test yapmamışlardı.
Evet bende senin ispatını bekliyorum aşı olmadığına dair. Ayrıca aşının 30 yaş altındaki insanlar böyle bir riski oHanımefendi çocuğun aşı olduğuna ispatınız var mi? Ailesi böyle bir açıklama yapmadi, yalniz her zamanki gibi internette bizim komsumuzun oğlu 4 gün önce aşı oldu diye yazmis. Hep bu şekilde yayılıyor . Lütfen kaynak ekleyin çocuğun ailesi nin aciklamasi ya da asi kartini , komşumun oğlu asi oldu ondan tarzi seyler değil
Sizin ispatınız var mı peki aşı olmadığına dair. Özellikle 30 yaş altı için kalp ile ilgili sorunlar yaşandığını biontech zaten açıkladı. Benim çocuklarımdan uzak dursunlar. İsterseniz çocuğuza her ay bir tane yaptırın banane. Bu ülkede yan etkileri açıklanıyor mu yok abı hayat mübarek. Size karışan yok hatıelatma dozlarınızla mutluluklar.Hanımefendi çocuğun aşı olduğuna ispatınız var mi? Ailesi böyle bir açıklama yapmadi, yalniz her zamanki gibi internette bizim komsumuzun oğlu 4 gün önce aşı oldu diye yazmis. Hep bu şekilde yayılıyor . Lütfen kaynak ekleyin çocuğun ailesi nin aciklamasi ya da asi kartini , komşumun oğlu asi oldu ondan tarzi seyler değil
50 milyon kişi aşılanmış ama zaten çocukları çıkar yetişkinlerin çoğu bu kadar eder herhalde hadi hiç aşı olmayan 3 5 milyon kişi kalmış olsun yetişkinlerden . Buna göre artmıyor olması gerekirdi bir nevi sürü bağışıklı oluyor çünkü fakat hala hız kestiği yokHerkes olsa aşısını ve de dikkat etse artmaz da işte...
Oglun buyuk ama senin sanirim dimi.. yani benim cocuklarim en buyugu 9 yasinda.. gercekten guvenmeyi cok cok isterdim.. cunku bu daha kolay olurdu ruh sagligimiz acisindan.Oğlum iki doz biontech aşısını oldu. Kararsızdı, randevusunu da ben aldım hatta, bir nevi emrivaki yaptım.
Aa neden 30 yaş altı için tehlikeli ? Bunu anlayamadım böyle bir farkı mı varmış cidden ?Evet bende senin ispatını bekliyorum aşı olmadığına dair. Ayrıca aşının 30 yaş altındaki insanlar böyle bir riski o
Sizin ispatınız var mı peki aşı olmadığına dair. Özellikle 30 yaş altı için kalp ile ilgili sorunlar yaşandığını biontech zaten açıkladı. Benim çocuklarımdan uzak dursunlar. İsterseniz çocuğuza her ay bir tane yaptırın banane. Bu ülkede yan etkileri açıklanıyor mu yok abı hayat mübarek. Size karışan yok hatıelatma dozlarınızla mutluluklar.
Bu dediklerinize hak veriyorum. Ama aşı korur değilsindir diye düşündü belki de bilmiyorum. Bu akşam gidip test isteyeceğim. Yarına sonuç çıkar en azından salı günü işe içim rahat giderimDoktor nasıl aşınız var diye covid olma ihtimalinizi düşünemiyor ki anlamadım. Aşı sizi covid olmaktan korumuyor. 3 aşısı olan bir yakınımız covide yakalandı ve malesef vefat etti. 2 aşısı olan bir arkadaşımız da yoğun bakımda. Yine hiç aşısı olmayan bir tanıdığımız da yoğun bakımda. Aşı olup olmamak covid geçirmenizi ve bulaştırmanızı engellemiyor işin özeti .
Karşı komşum iki doz biontec sonrası covidi evde hafif geçirdi . İlk gün Ateş halsizlik koku tad kaybı bunları yaşamışlar . Karantinaya girmemek içinde test yapmamışlardı.
Herkes olsa aşısını ve de dikkat etse artmaz da işte..
Herkes olsa aşısını ve de dikkat etse artmaz da işte...
Bunu siz söyüyorsunuz aşı zorunlu değil mecburi. İşten atılan insanlar var bu sebeple. Dediğim gibi burada ki biontech çalışanı halkı kin ve düşmanlığa teşvik ediyor. Aşı olmayanlar kısıtlansın da kısıtlansın. Başka bişey bildiği yok zaten. İsyanımız buna yoksa kim isterse olsun. Karışan yok.Bakın şunu kaçırıyorsunuz, kimse aşı zorunlu demiyor. Altını ısrarla çiziyorum dileyen olur dileyen olmaz.
Aşının bulaştırma konusunda bir koruyuculuğu yok neden ısrarla bunu yazıyorlar anlamıyorum.
Yeniliyorum ;
- aşı olmanız virüs bulaştırmanıza engel değil
- aşı oldunuz diye virüs size bulaşmayacak diye bir garanti de yok bilimsel istatistiklere göre ölüm oranınız düşük aynı zamanda virüs bulaşırsa ağır bir seyir geçirme şansınız da düşük
- aşı olmak en doğal hak ise olmamakta aynı oranda en doğal haktır
Bu sebeplerle bir konuyu savunurken hiç bir bilimsel gerçekliği olmayan, dedikodu haberleri paylaşıp insanları korkutarak etkilenmemeli kimse.
Örnek Biontech aşı içeriğini paylaşmıyor diye suçlanıyor yahu Coca Cola 150 senedir içeriğini paylaşmıyor? Elinizden Cola eksik olmuyor bu nasıl olacak? Ticari sır denen bir kavram var. Her ne ise...
Aşı ol veya olma diye zorlanamaz değil mi?
Oğlum biraz uzun süre maske taktığın da öksürmeye tıkanmaya başlıyor. Ben artık maske kullanmıyorum. Geçen yıl ana sınıfında bahçe de dahi koşarken maske taktırdılar bende göndermedim. Bu kadar da olmaz yani oğlum çok hızlı koşan bir çocuk bu durum da maske takması ne kadar sağlıklı? Yapılan uygulamalar mantıklı olmalı.Maskeyi çıkarmaları demek bütün sınıfın pozitif olması demek. Gerekirse ders saatileri azaltılır, erken çıkılır vs ama maske çıkmamalı okullarda. Çocuklar bağırarak konuşuyor, yanındakine hapşırıyor, elini kapatmadan öksürüyor..damlacık havuzu gibi sınıflar. Özel okulda araya bir sıra koyarak oturtabilir ama bizde 3 kişi yanyana oturuyor
Bilemiyorum bu şekilde açıkladılar varmış demek ki.Aa neden 30 yaş altı için tehlikeli ? Bunu anlayamadım böyle bir farkı mı varmış cidden ?
Yalnız ben sadece aşı demedim, dikkat de edilse dedim.50 milyon kişi aşılanmış ama zaten çocukları çıkar yetişkinlerin çoğu bu kadar eder herhalde hadi hiç aşı olmayan 3 5 milyon kişi kalmış olsun yetişkinlerden . Buna göre artmıyor olması gerekirdi bir nevi sürü bağışıklı oluyor çünkü fakat hala hız kestiği yok
22 yaşında. Kızım da yakında 9 olacak. Okullar açıldı. Çocuklar ne kadar sakınabilecek. Arkadaşında çıkmış olsa kızıma da bulaşmayacağı ne malum. Bebekken de curdurduk aşıları çocuklarımızın. Hadi önceden acil kullanım onayı vardı ama şimdi tam onay verildi. Onun da gerekirse olmasını isterim ama kıyamam tabii narin vücuduna ağır gelir diye.Oglun buyuk ama senin sanirim dimi.. yani benim cocuklarim en buyugu 9 yasinda.. gercekten guvenmeyi cok cok isterdim.. cunku bu daha kolay olurdu ruh sagligimiz acisindan.