Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ünlü olmasa da Çoğumuzun çevresinde gezmesinden, eğlencesinden geri kalmayan, sakınmayan kişiler, aldırış etmeyen kişiler var. Belki de Şeyma Şubaşı da oldu hafif atlattı bilemeyiz. Dün bir okuldan bir arkadaşla veli toplantısında konuştum. Aşı konusunu açtı , sadece 1 doz oldum ben, yaz tatilinde 10 gün koku kaybım oldu, muhtemelen atlattım dedi, test yaptırmamış memlekette olduğundan. Kimi de özellikle yaptırmıyor 14 gün karantinada özgürlüğü kısıtlanmasın diye.

Hadi ok asi cok guzelll.. ama kucuk cocuklara maske ve asi geliyor.. simdiii baslarda dso demedi mi; cocuklarin uzerinde etkisi yok bla bla herseyi gectim daha buyuk insanlarin guvenmedigi seyin cocuklara yapilmak istenmesi.. gercekten korkunc.

bu kadar tezat seyler yapan ve soyleyen birimin soylediklerine insanlar nasil guvensin oyleyse?

Belki bugün ölenler çok şanslı en azından bir cenaze töreni oluyor ve birileri gömüyor. Bu virüsün önüne geçemeyip 3-5 varyant sonra umuyorum ölenleri gömebilecek birilerini bulurlar.

Aşı bulaşa çözüm değil, eskiden sabun kullanır ellerimizi yıkardık şimdi hayatımıza içeriğinde ne olduğunu bilmediğimiz boktan ıslak mendiller girdi, kalıp sabun yerine daha hijyen diye sıvı sabuna geçtik. İnsanlar ellerini yıkamayı unuttu, yemekten kalkınca bir elimizi yıkardık şimdi sil peçeteye kalk, daha da temiz hijyen sandık ama pislik içindeyiz. İster kabul edin ister etmeyin en azından ben öyle idim...

pisim, pissin, pisiz

Şimdi ben 2 gün önce tetanoz aşısına gönderme yaptım. Bunun 2 sebebi vardı bir içinde ki alüminyum hidroksit diğeri de neden aşı 2 doza, 3 doza hatta belki de 4 doza çıkacak ona gönderme vardı.

Aslında hepiniz biliyorsunuz ama paylaşayım

Tek doz ile tetanoz aşısının koruyuculuk süresi bulunamaz.

2. doz tetanoz aşısı ise 1 ila 3 yıl arasında koruma sağlar.

3. doz tetanoz aşısı 5 yıla kadar koruma imkanı verir.

4. doz yapılacak aşı ise 10 yıl kadar koruma imkanı sağlar.

DSÖ dün açıklama yaptı: "Bu virüsle yaşamak zorundayız, tıpkı grip virüsü gibi kalıcı. Aşı stratejilerini değiştirmeliyiz. Belki daha farklı aşılar ve daha fazla doz olabilir" gibi bir şeyler gevelediler. Biontech "aşının koruyuculuğu düşüyor, ağızdan alınan ilaç üretme aşamasındayız" diyor. 6 ayda bir aşı günde 3-5 hap şeklinde ilerleyecek galiba.

Eğer bu virüs grip gibi hep hayatımızda kalacaksa grip aşısı gibi dileyen olsun, dileyen olmasın. Nedir bu baskı?

Yani mızrak çuvala sığmıyor artık.

Bence buyuk sorun bu.. yukardada yazdim kimse guvenmiyor.. asi olanlarin bile guveni sarsildi.. -ki cogu 2 asi olurum kurtulurum gozuyle bakiyordu.. dun ak dediklerine bugun kara diyorlar…ve yarin ne yumurtlayacaklari mechul..

Son düzenleme:
Bence buyuk sorun bu.. yukardada yazdim kimse guvenmiyor.. asi olanlarin bile guveni sarsildi.. -ki cogu 2 asi olurum kurtulurum gozuyle bakiyordu.. dun ak dediklerine bugun kara diyorlar…ve yarin ne yumurtlayacaklari mechul..
Bugün bir başlık okudum. 2000 yılından bu yana 71 adet sabıkası bulunan pfizer’a, 21 yılda toplamda tam $4,660,896,333 dolar ceza ödemiş. Ne kadar da güvenilir bir ilaç firmasıymış. İlaç sektörünün Banker Bilosu galiba.

tetanoz hastalığının aşı dışında bir tedavisi yoktur benim bildiğim. ben sizin kadar aşı makalelerini okuyup araştırmadım biliyorum diyemiyorum, o yüzden sorularım var cevaplardan öte. Sürekli Mutasyon geçirip farklı türlere bürünmeyen hastalık ve vürüsler ile covid tedavi yöntemlerini karşılaştırmak bize ne fayda sağlar onu anlayamadım .

covid aşı ile bitmiyor bunu sadece en basitinden rakamlara bakıp görebiliyoruz. Ne ile bitecek bu Allah’ın cezası virüs?
Bu yaz gördüğümüz maçlardaki o izdiham neydi ? Bu kadar ölümcül ötesi bir virüs varken dsö nasıl neden engel olmadı aklım mantığım almıyor. %50 doğruluk payı denilen testler mi korudu toplum sağlığını ?

Salgının başında raflarda tozlanan yılların sıtma ilacını covide karşı kullanıp fayda sağlayacağını düşünen bilim adamları pardon yanlış yapmışız diyince neden kimsenin sesi çıkmadı?

Geçen günlerde biri yazdı amaç ; bugünü kurtarmak, yoğun bakımlarda, hastanelerde yoğunluğun önüne geçmek amaçlardan biri bu. Aşı etkisini kaybediyor diye saçmalayanlar virüs mutasyona uğruyor bu sebeple aşı etkisiz kalıyor dese yazdıkları anlam kazanacak ama amaç aşıyı kötülemek olunca böyle komik yollar seçiyorlar.

Virüs dediğiniz gözle görülmeyen o nane geçmişte başka bir salgında insanları öldürdüğü zaman kendi yaşantısı da bitiyor diye insanlara öldürücü darbeyi vurmayı bıraktığını biliyor muydunuz? Yani o virüs dediğiniz şey o kadar da salak değil, bunu zekası ile de yapmıyor yaşamak için elinden geleni yapıyor sadece. Mutasyon geçirme sebebi de bu amacı hayatta kalmak.

Dünde yazdım aşıyı bulan mı çok tanınacak yoksa yayılmayı önleyen mi benim kişisel fikrim yayılmayı duyuran çok tanınacak. Zira aşının mutasyonlar karşısında etkisiz kaldığını bu sebeple sinovac üçüncü dozu olduğumuzu hatırlatmak isterim.

Yine dün sanırım size yazdım o maçlar, o konserler deney amaçlı bu kadar açıldı. Zaten bunun bir test olduğu ve araştırmaya yönelik çalışma için bunlara izin verildiği de duyuruldu.

bugün aşı olmamızın tek sebebi birin sıfırdan büyük olmasıdır.

Aşı virüsü bitirmiyor, aşı sizin virüsü yaymanıza engel değil bakın herkes bunu kaçırıyor, aşı oldum diye maskesiz gezemezsiniz, aşı oldum diye sosyal mesafeyi ortadan kaldıramazsınız. Virüs bulaşmaya siz aşı olsanız dahi aracı olmanıza sebep olmaktan çıkmıyor.

Bu ilaç bana uygulandı ve burada isyan ettim buna. Dedim ki dünya virüsün üçüncü ayında bu ilacı kullanmayı bıraktı ama siz bunun üzerine bir sene daha bu ilacı bizlere verdiniz. Bu konuda çok ağır yazılarım var. Benim isyanım ilacı neden kullandınız diye değil dünya bunu bıraktı siz bunun üzerine 1 sene daha neden devam ettiniz?

yeniden yeniden yazıyorum ben bilime inanırım, araştırma yapan hekimlerin açıklamalarına inanırım, TV ye çıkan şarlatanların dünyadan topladıkları akademik yayınları kendi fikri gibi yorumlaması inandırıcılık sağlamaz. Covid konusunda Türkiye'de kim ne araştırma yapmış? Kim akademik bir makale paylaşmış? Virüsün ikinci ayında bir şarlatan çıktı aşıyı bulduk diye... halihazırda ki bir aşıyı covid aşısı diye kakalamaya kalktı, bunu Türkiye'de yaparsın da dünyada yemez.

en tehlikelisi ne biliyor musunuz? bir halt bilmeden biliyormuş gibi konuşanlar, araştırmayanlar, akıl süzgecinden geçirmeyenler, duyduğunu anlamayanlar...

araştırın, uluslararası basını araştırın, DSÖ asla tek kaynağınız olmasın, bağımsız bir çok dernek var onların yazılarını okuyun ama Allah aşkına okuyun

benim yazdıklarıma da inanmayın lütfen doğruluğunu teyit edin

Duyduğunu anlamayanlara yazarak anlatmak istiyorum ;

Aşı etkisini kaybetmiyor, virüs mutasyona uğruyor. Aşı aynı aşı ama virüs aynı virüs değil, yani azalan bir şey yok değişen bir şey var.

Yeni mutasyon geçirmiş virüste aşı etkisiz derseniz bunu anlarım ama aşının etkisi azalıyor derseniz güler geçerim.

Evet katılıyorum.
Hatta bu virüsler vücuda girdiği şahıs belirti vermeden bir iki gün önceden zaten bulaşmaya devam ediyor.
Yani vücuda girdi virüs o insan farketmedi henüz belirti yok ama o kişi o esnada zaten bulastiriyor.
Ateş, öksürük, tat koku gitmesi demek zaten o kişinin virüse vücudunun tepkisi demek.
Velhasıl karantina viruslerde etkili olmuyor.
Sadece hastane yükünü azaltıyor.
Aşı da karantinaya alternatif hastane yükünü azaltıyor.
Çünkü hayat akıyor hep karantina olmaz.
Karantina ancak bakteriyel salgınlarda kesin çözüm olur.
Virüsler ise dediğiniz gibi öldürmek için değil yaşamak için vücuda giriyor.
O yüzden mutasyonlarla bitecek evet ama neden bitmiyorr.

temennimiz 2023'te bitecek kesin bilgi yayalım, bir arkadaş yukarıda yazmış

Geçen sene sen de Türkiye den bir doktor aşı çalışması için ekip olarak çalıştık, sona geldik diye birşeyler demişti. Sen de dahil çoğumuz heyecanlanıp sevinmiştik, ümitlenmiştik. E şimdi de aşı var ve çoğu ülke vatandaşı olmuşken aşıyı, şimdi de aşıyı istemiyorsun. En başta sağlık çalışanları oldu aşıyı, o kadar güvenilmeyecek bir aşı olsa o yükün altına girilir miydi? Aşı çıkmamış olsa herkeste yine bir karamsarlık, ümitsizlik olacaktı. Bu kadar çalışmalar, uğraşırlar boşuna değil bence.

Ercument ovali aghh ulan aghh evet ben dahil sevinmistik.. belki dedik ulkemizin gururu olur.. cunku asiyla birlikte ozgur olacagimiza inaniyorduk saf gibi.. ama suan asilarada, ulkelerin tutumunada, saglik bakaninada dsö nede hic birine guvenmiyorum artik. Ozellikle baskiyla yildirma politikalariyla yaptirmaya calistiklari icin..tukuruk testide yapabilecekken guvenilmez pcr testleri yaptiklari icin.. birsuru sebep var.. bu virus surekli
Mutasyona ugruyosa ve varyantlari cikiyorsa ve surekli asi ise yaramiyorsa insanlar bir kac ayda bir asi mi olacaklar? Öldürene kadar dewamke

Virüs yok edilebilen bir şey değil ki zaten bilmiyorum etkisi azalıyordur belki gücü azalıyordur ama yok olmuyor. Coronavirüs de sars virüsünün mutasyona uğramış hali değil miydi. Yok edebilselerdi hivi yok ederlerdi . Hpv yi yok ederlerdi .

Kazen de yazmış birkaç mesaj üstte. Aşı işe yaramıyor değil, virüs mutasyona uğruyor bir yandan, evet maalesef gerekirse birkaç ayda bir aşı olacağız başka çözüm olana kadar

Kazen de yazmış birkaç mesaj üstte. Aşı işe yaramıyor değil, virüs mutasyona uğruyor bir yandan, evet maalesef gerekirse birkaç ayda bir aşı olacağız başka çözüm olana kadar
Anliyorumda.. o zaman surekli asi olmanin manasi var mi? Sonsuz bir donguye girmiyor muyuz o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…