Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Aşısızlar ve maske takmayanlar bir nevi intihar ediyor bana göre ama ya bebekler? Bu mutasyonlardan onları nasıl korucaz ya? Benim oglum gecirdi hadi vardir diyelim antikoru ama ya diğerleri? Yani bebek ve cocuklar icin cok korkmaya basladim. Asi olnayanlarin kendi tercihi ama onlarin değil

Bugün bir kanser hastası dahi tedavisini kendi seçer ister ya da istemez. Kimse kimseyi herhangi bir tedaviye zorlayamaz. aşı hastalıktan koruyor ise istediği kadar olabilir, aşı olmayana da git dağ başında yaşa söyleminde bulunmak kimsenin haddine değil.

ben aşı karşıtı değilim ayrıca. Eğer bu salgını bitirecekse buna inanıyorsam gidip olurum. Bugün marketten bir paket alsam mutlaka tarihine içeriğine bakarım . Senede 4 kere yapılacak aşının da fayda ve zararlarını muhakeme etmek hakkım.
Sinovac yaptılar başta herkesi ne oldu sonra etkisi yokmuş dediler
Günde 16 hap verdiler sıtma ilacını çare gösterdiler, insanlar hastanede ölünce yasakladılar. Kimse hesap sormuyor .
Artan kalp krizi vakalarını kimse araştırmıyor
Çin kendisine 4 çeşit aşı çıkardı kendisi sinovac olmadı ki Neden etkili bir tane aşı yapmadı da 4 çeşit aşı çıkardı piyasaya sattı hemen??
bu aşı bu pandemiyi keşke bitirse de gerçekten hepimiz gidip gönüllü olabilsek ama görünürde belli olan bitirmeyecek. İleri yıllarda ne etkiler bırakacağı muamma. Aşının Kanı pıhtılaştırdığı ve kalp krizi vakaları arttırdığı su götürmez bir gerçek.
Bunları sorgulayan doktorların ve bireylerin kötülenmesi ne kdar acımasızca.
“Pardon tedavide yanlışlık olmuş” denilince hiç kimse ses çıkarmıyor nedense

Son düzenleme:
Bazı okuldan arkadaşları görüyorum toplu halde gezmelerdeler maske, mesafe yok tabii ki. Şimdi Onların çocukları da benim çocuğum da aynı sınıfa gidecek. İlkokul çocuğu neticede nasıl korunacak? 28 kişilik sınıf, önceki gibi ikiye bölme de yok. Okullar açılsa bir dert açılmazsa başka dert...

İçimden geçenleri yazmışsın bende bir dwt hastasıyım ve bu aşının ne yapıcagını bilmiyorlar olursam pıhtı atarsam ne olucak kim garanti verebilir yapnıcagını

Avrupa'da bazı ülkelerde aşı karşıtı eylemciler sokağa indi. Kapalı mekanlara alınmayanlar oralarda oturma eylemi yapıyor.
Aşıyı bizzat üreten firma yani biontech kendi ürünü için biyolojik ürün, gen terapisi diyor. En az 2 sene daha takip edilmeli. Bu ürünleri BLA onaylayabilir, FDA nın onay yetkisi yok diye belirtiyor.
Ama sorarsanız herkes bilimsel.
Biontechin açıklamalarını bile kabul etmiyor çoğu kişi.

Teşekkür ederim ekim ayında eşimle covid geçirdik. Sanırım antikorum sayesinde hiç etkilenmedim.

E aşılılar size bulaştirmamiş işte
Ama olur mu ben aşısız fani onlara mutasyon üretip bulaştırmam lazımdı. Benim yoğun bakımlara düşüp entübe olmam kutsal biontech aşılıların çok hafif geçirmesi lazımdı hani.Aşı olmayan bilim kurulu üyesi gibi benim antikorum aşılıların antikorunu bastırmış anlaşılan.

Kendi çocuklarım, yeğenim, çocukların okul arkadaşları, tanıdık akraba çocukları ya hiç etkilenmedi yada çok hafif geçirdi. Bunu polemik için değil samimiyetle soruyorum. Etrafınızda kronik hastalığı olmayan çocuklar ciddi bir etki yaşadı mı?

Bana sormamışsınız ama yine de cevap vermek istedim. Komşunun torunu Covid olduktan sonra MISC sendromu geçirdi. 10 gün yoğun bakımda yattı.
Başka bir komşumun 2 yaşındaki kızı da çok ateşlenerek geçirdi Covid’i.
Çocuklar hafif atlatıyor ya da etkilenmiyor diye birşey yok.

Etkilenen derken ateşten bahsetmiyorum yalnız. Grip, faranjit bile olsa ateşlenir çocuk. Ben ağır tablodan yoğun bakım gibi bundan bahsediyorum. Covid çıkmadan önce benim oğlum hastalandı uzayan grip sinüzit oldu çok zor iyileşti mesela. Bunlar daha öncede olabilen şeylerdi.

Bilim bugün dediğini yarın değiştirebiliyor. Bilim bilim dedikleri de değişken bir şey. 5 sene sonra bu pandemi için ne dicekler acaba ?

14 yas sayilirmi bilemem ama bir yakinimin oglu yuruyerek gittigi yogun bakimdan 1 gecede vefat etti, nefessiz kalmis o sekilde basvurmus, organ yetmezliginden vefat etti, aile pozitifti o donem herhangi bir ilac kullanmadi verilmiyordu. Evde tikanmaya baslayinca acile gitmis oksijen cok dusuk olunca yogun bakim ve vefat.
Herhangi bir saglik sorunu yoktu.

İçimden geçenleri yazmışsın bende bir dwt hastasıyım ve bu aşının ne yapıcagını bilmiyorlar olursam pıhtı atarsam ne olucak kim garanti verebilir yapnıcagını
Bende kan pıhtılaşma sorunu var ilac ve ignem var dün covid olduğumu öğrendim asimi doktorum olma dedi diye olmamıştım eşim görümcem hafif grip gibiler ben onlara göre bu tık daha kötüyüm bu saatte burnum tıkalı nefes alamıyorum diye uyuyamiyorum olsaydım acaba bnde mi rahat geçirirdim diye kendime sormadan edemiyorum

Eşimin abisi dr, arkadaşı çocuk yoğun bakımda görevli bir hekim. daha bir iki gün evvel anlatıyor;
6 aylık bebek , annesi emzirdiği için aşısız , babası da aşı karşıtı olduğu için aşısız , bebek şu an o hastanede covitten entübe halde yoğun bakımda ve babası hala kararsızmış aşı konusunda
İşte bu gibi durumlarda insan düşünüyor, aşı bizim fikrimizce gereksiz ya da gerekli olsun
Böyle bir durum yaşadığımda umarım kimse yaşamaz ama ; ben elimden geleni yapmıştım demek için koşa koşa gidip oldum aşılarımı
Çünkü diğer türlü, acaba ben aşılı olsam farklı mı olurdu. Benim yüzümden mi çocuğum ya da sevdiğim bu durumda diye düşünmek, ömür boyu vicdan azabı çekmek yeter insana diye düşünüyorum

Arkadaşlarım cevap vermis benim oglum 10 aylıkken ateslenereo gecirdi daha agir bir tablo benim cevremde yok ama bu rahatlamam icin bir kıstas degil istatistiki olarak var çünkü maalesef.

Kızımın kronik hastalığı yok, 2yaşına girmemişti daha covid olduğumuzda. İshal, kusma, yüksek ateş, öksürük, mide bulantısı, şiddetli karın ağrısı ile geçirdi... Çok zordu. Kızım normalde çok güçlüdür düşse veya başını sert bile vursa ağlamaz sadece gelir öptürür. Covid olduğunda karnını tutup tutup kıvrandı günlerce. Ben de covid olunca kalp ilacı ve kan sulandırıcı kullanmam gerekti ama kendi derdimizi unuttuk çocuğumuz için endişelendik.. Sonrasında da aylarca yemesi düzelmedi, kilo verdi, geri alamadı, saçlarında ilk defa öyle dökülme gördüm ve ayak tırnağı düştü.

Kimse benim çocuğuma olmaz demesin, sıramız geldiği anda koşa koşa aşı olduk. Bir daha bunu ne biz yaşayalım ne evladımız...

Geçmiş olsun inşallah kolaylıkla atlatırsınız. Ara ara bilgilendirin bizleri

Geçmiş olsun inşallah kolaylıkla atlatırsınız. Ara ara bilgilendirin bizleri
İnşallah çok teşekkür ederim ben hamile olduğum için biraz zorluyor beni ama eşim ve kızım iyi çok şükür kızımda bana bağımlı resmen ben yattikca o rhatsiz oluyor geliyor oynamak istiyor bende kalkıyorum yorulunca fenalasiyorum inşallah bu kadar ile atlatırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…