Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Bi Turkler akilli ztn, tum dunya ölecek siz dunyaya hakim olup keyif catacaksiniz tebrikler.

yok canım yok Aşı olup ölümsüzlük iksirine kavuşanların eline su dökemeyiz. Ölümden korkanlar 3 değil 333 aşı da olurlar .

Canim gibi gereksiz samimiyet sozcuklere girmeyelim.
Bizler olumsuz oldugumuzu iddia etmiyoruz.
Fakat ziyan olan egitim alamayan bir nesilin batan esnafin kosa kosa kacan 2 yildir izinsiz calisan doktorlarin annesi tarafindan 1 kez kucaklanamayan doktor cocuklarinin hatrina asi tek care bunu goruyoruz.
Boyle devam edin yakinda gidecek doktor bulamayacagiz. Istifa edemedikleri icin uzmanliga da baslayamiyorlar. Haktan hukuktan hic bahsetmeyelim asisiz yogun bakima dusenler yeterince hakka giriyor.

Herkes aşı olunca pandemi biteceğine inanıyorsanız ne ala istediğinize inanabilirsiniz benim aşı olana da olmayana da saygım var. Aşı olan arkadaşlarım ve yakınlarım da bu virüsü bulaştırmaya devam edip üstüne mutasyon değişikliğine sebep oluyorlarken nasıl üstesinden gelinecek bu salgının ? Mantıkla bunu sorgulayalım .. aşılılarda aşılı aşısız farketmeksizin virüs bulaştırmaya devam ediyor biliyorsunuz değil mi??

kim kimin hakkına giriyor zaman gösterir bunu. Aşım yok diye hastaneye gidersem hakka gireceğim, aşı yapmışsam günlerce entübe olabilirim öyle mi?? Gereksiz kıyaslama yapmayalım bence. Benim kimseyi ikna etmeye çalışma gibi derdim yok.

Sabah Mehmet Ceyhan söyledi aşılılar aşısızlar kadar virüs yayıyor diye. Eksik bilgi aşılılar virüs yayıyor. Bizzat yaşadım aynı ortamda iki çocuğumla bulunduğum çift doz aşılılar yatak döşek yatıyorlar. Bizde hiçbir belirti yok. Ama aşı olmazsan ağır geçirirsin entübe olacak mıyım bekliyorum şuan.

Tamam biz pandemide asi oldugumuz icin sucluyuz pardon.

Aşı olan sağlık çalışanı bir akrabamız delta varyantı çıktı aynı evdeki aşı olmayan ve 5 aylık hamile eşi İngiliz varyantı. Aynı evde iki kişi farklı mutasyonlar taşıyor .birde ilerde delta plus ve covid22 bizi bekliyor.
bu arada sağlık çalışanı hastaneden izin alamadı çalışıyor malesef.

Aşılılarmı?

sağlık çalışanıydı ve çift doz aşılıydı delta varyantı çıktı, eşi hamileydi hiç aşı olmadı, normalde de çok hassas bünyesi vardı hemen her gün arayıp bilgi aldım kendisinden çok şükür hafif geçen halsizlikten başka belirti göstermedi. Onlar geçen sene ve bu sene 2 defa oldular .
bende oldum bir gün grip gibi geçti yattım halim yoktu . Ertesi güne hiçbişey kalmadı sadece koku duyusu azaldı . Astım hastasıyım normalde .

Son düzenleme:
Aşılı olduğu için hafif olabilir.Geçmiş olsun onlara da sizede:)

Size de çok geçmiş olsun. Bağışıklığınızı güçlü tutacak gıdalar tüketin büyük ihtimal evde belirtisiz geçirmeye devam edersiniz.
Benim eltimin 92 yaşındaki annesi geçen sene taziye evinde covid oldu kadının nefesi kendine yetmiyordu evinde ayakta atlattı.
önemli olan bağışıklık. aşı ne bulaşı engelliyor ne de rahat geçirmeyi garanti ediyor.

Aşı olayı öyle çevremizdeki 3-5 örnek üzerinden değerlendirilemeyecek bir mesele. Evet çift aşili olup entübe olan,ölen de vardır.Ya da aşisiz olup çok hafif atlatan da. Ama GENELDEKİ oranlara bakildiğinda (yani binler, milyonlar üzerinden) aşı olmak, entübe ve ölüm riskini azaltıyor.Bütün dünya bunu söylüyor ve vatandaşlarına aşı yaptırıyor.

Aşı ölümsüzlük iksiri denmiyor zaten,riski azaltıyor deniyor. Bunun hiç mi kıymeti yok ? Riski azaltması az bir şey mi? Bir kişinin bile kurtuluyor olması az bir şey mi ?
Kimin ağır ,kimin hafif atlatacağinin da hiç bir garantisi yokken.

İzmir'de yeni mutasyon iddiası… Uzmanlar: Aşı olmayan kişiler varyant fabrikası gibi çalışıyor​

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı en etkili silahın aşı olduğunu vurgulayan uzmanlar, aşılanmayan yaklaşık 16 milyon kişinin yeni varyant oluşturma riski doğurup toplum sağlığını tehlikeye attığını söylüyor​

Lale Elmacıoğlu @laleelmacioglu elmacioglulale@gmail.com
Cuma 27 Ağustos 2021 12:26

Aşılanmayan kişiler nedeniyle virüs toplumda yayılıp çoğalabilme olanağına kavuşuyor. Bu çoğalma sırasında mutasyona uğrayan virüsün davranışında değişiklik oluşması sonucunda ise yeni bir varyantla karşılaşılıyor. Bu yeni varyantlar ise virüsün daha bulaştırıcı olması, hastalığın daha ağır seyretmesi ya da aşıdan kaçabilmesi gibi tehlikeleri barındırıyor. En korkulan durum ise aşıların etkinliğinin yok olduğu bir varyantın ortaya çıkması / Fotoğraf: Reuters / İstanbul
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını etkisini sürdürüyor.
Günlük vaka sayısı 20 bin sınırına dayanırken, ölü sayısı 257'ye yükseldi.
Bu hafta 4 Haziran tarihinden beri ilk kez doktor ölümleri gerçekleşti.
Hayatını kaybeden üç hekimin de aşı vurulmadığı açıklandı.
Önceki gün 10 kentte aşılamanın yüzde 75'in üzerine çıktığını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu illerin sayısını artırmanın önemine vurgu yaptı.
16 milyon civarı aşısız kişi bulunuyor
Gerek bakanlık gerek ise hekimler aşı çağrısı yapsa da yaklaşık 16 milyon kişi hala aşısını vurulmuş değil.
Diğer taraftan Delta varyantının etkisiyle hastalığın bulaşma hızı katlandı.
Yoğun bakımların çoğunda aşılanmamış ya da aşı dozunu tamamlamamış hastalar yatıyor.
"Tanımlanamayan mutasyonun görülme sıklığı ikiye katlandı"
Alfa, Beta, Gama ve Delta varyantlarının ardından yeni bir mutasyon iddiası tedirginliğe neden oldu.
Ülkeyi alarm durumuna geçiren iddianın sahibi İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "Henüz tanımlanamayan yeni bir mutasyon görülmeye başlandı" ifadelerini kullandı.
Çamlı, İzmir'de tanımlanamayan grubun başlangıçta yüzde 20'lerde seyrederken, son günlerde yüzde 40'lara kadar yükseldiğini de sözlerine ekledi.

ölümden korkanlar mi asi oluyormus ?

ben tam aksini düsünüyorum ; cevremde asi olmayanlarin argümani , asi 6 ay sonra öldürüyormus zaten.

hayir anlamadigim, asini ol ya da olma, gelip sayfalarda ya da cevrende asiyi neden kötülüyorsun ?
burada 40 milletten adamla yasiyoruz, bizdeki gibi ne komplo teorilerini ne de asi karsitlarinin kimseyi etkilemeye calistiklarini duydum inanin ki..

asiyi ölümden korktugum icin falan da olmadim, pandemi döneminde saglik calisanlari, duruma benden daha iyi hakim olanlar , en önemlisi devletim olacaksin diyorsa olurum, bu kadar.. toplumun kuralina uyacaksin, o zaman git dag basinda bireysel yasa derler adama..

Bir de örnek ya arkadaş ya akraba oluyor. Uzmanların söyledikleri hiçe sayılıyor

E aşılılar size bulaştirmamiş işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…